Daha Sert Yumruk Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Eğer daha önce bir kavgaya karıştıysanız, muhtemelen endişelenecek pek çok şey düşünmüşsünüzdür. 'Saldırgan herhangi bir dövüş sanatı biliyor mu?' 'Saldırgan bir silah saklıyor mu?' Kendinize 'Saldırılarım, dövüşü benim galip gelmemle hızlı bir şekilde bitirecek kadar güçlü olacak mı?' diye sordunuz mu? Ayrıca kendinize 'Saldırılarımı nasıl güçlü hale getirebilirim?' diye sordunuz mu? Bu makale size nasıl yapılacağını gösterebilir!

Adımlar

Yumruklama Tekniğinde Ustalaşın

  1. adım 1 daha sert yumruk atmak için teknikte ustalaşın.
    Daha sert vurmak için teknikte ustalaşın. Kötü teknikle çılgın vuruşlar yapan golfçüler görüyor musunuz? Major Leaguers oyuncularının kötü teknikle yüksek sayılara ulaştığını görüyor musunuz? Yüzücülerin kötü teknikle suda son derece yüksek hızlarda ilerlediğini görüyor musunuz? Biz de öyle düşünmüyoruz. Doğru yumruk tekniği sadece yumruklarınızı daha sert hale getirmekle kalmayacak, onları daha verimli hale getirecek, yani daha büyük bir yumruk için daha az enerji harcayacaksınız.
  2. Ayaklarınızı ve bacaklarınızı doğru pozisyona getirin. Ayaklarınız ve bacaklarınız ağırlığınızın çapalarıdır. Sizi dengede tutarlar, ancak gücü alt bedeninizden üst bedeninize, oradan da yumruğunuza aktarmanızı sağlarlar. İşte ayaklarınızı ve bacaklarınızı kullanırken göz önünde bulundurmanız gereken bazı hızlı ipuçları.
    • Ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha açık olacak şekilde yerleştirin. Şüpheye düştüğünüzde biraz daha aralık bırakın.
    • Arka ayak topuğunuzu yukarı kaldırın ve yukarıda tutun. 'Düz' ayaklı olmayın.
    • Ayak parmaklarınızı yumruğunuzun yönüne doğru çevirin. Ayaklarınızı hedefinizden uzağa doğrultmak daha az güçlü bir yumruk atmanızı sağlayacaktır.
    • Dizlerinizi bükülü tutun. Yumruk attığınızda dizleriniz uzayarak yumruğunuza ekstra güç kazandırabilir.
  3. Güç üretmek için kalçanızı ve gövdenizi hareket ettirin. Deneyin - kalçanızı veya gövdenizi hareket ettirmeden bir nesneye vurun. Çok güçlü bir yumruk değil, değil mi? Şimdi yumruk atarken kalçanızı ve gövdenizi hareket ettirmeyi deneyin. İlk yumruktan en az iki kat daha güçlü olur, değil mi? Bir düşünün: profesyonel golfçüler, tenisçiler ve beyzbol oyuncularının hepsi ekstra güç üretmek için kalçalarını ve gövdelerini kullanır. Sizin de kullanmamanız için hiçbir neden yok.
    • Gövdenizi geriye sallamak için kalçalarınızı kullanın. Bunu bir silahı kurmak gibi düşünün. Ardından kalça hareketinizi tersine çevirerek gövdenizi hedefe doğru sallayarak boşaltın.
  4. Yumruk atmadan önce nefes verdiğinizden emin olun. Nefes almak veya vermek, temastan hemen önce kaslarınızın gevşemesine yardımcı olacaktır. Yumruk atmadan önce nefes vermekte zorlanıyorsanız, yumruk atarken ses çıkarın. Dövüş sanatçıları nefes verdiklerinden emin olmak için bunu her zaman yaparlar.
  5. Yumruk atarken başınızı hafifçe eğin, çenenizi kıvırın ve hedefinize bakın. Hafifçe eğilir ve başınızı eğersiniz, böylece başınız karşı saldırıdan uzak durur; sabit tutmak sadece hedef almayı kolaylaştırır. Elinizi yumruk atmaya yönlendirmek için hedefinizi görüş alanınızda tutun. Bu, eliniz için doğal bir yönlendirme yöntemidir.
  6. Kolunuzu ve yumruğunuzu düzene sokun. Kalçalarınızdan ürettiğiniz gücün yanı sıra, doğru kol ve yumruk tekniği başarılı bir yumruğun en önemli parçasıdır. İşte kolunuzdan ve yumruğunuzdan en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olmak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları.
    • Temastan hemen öncesine kadar hem kolunuzu hem de yumruğunuzu gevşek tutun. Rakiple teması hissettiğinizde yumruğunuzu sıkın. Rahat bir yumruk havada daha iyi hareket edecektir, ancak sıkı bir yumruk daha fazla yumruk atacaktır.
    • Kolunuzla düz bir şekilde yumruk atın, kavis çizerek değil. Yumruğunuzla uzun bir kavis çizmek cazip gelebilir, ancak yapmayın: Gücünüzün kolunuzun izlediği yoldan değil, kalçanızdan ve gövdenizden geldiğini unutmayın.
    • Elinizi veya kolunuzu geriye atmayın. Buna 'telgraf çekme' ya da rakibe yapmadan önce ne yapacağınızı gösterme denir.
  7. En çok acıtacak yere nişan alın. Eğer nişan alacaksanız, en iyisi doğru yerlere nişan almaktır - en fazla hasarı vereceğiniz yerlere:
    • Çene
    • Tapınak
    • Solar pleksus
    • Kaburga
  8. adım 8 diğer disiplinlerden bazı dövüş teknikleri öğrenin.
    Diğer disiplinlerden bazı dövüş teknikleri öğrenin. Boks ve dövüş sanatları, daha hızlı hareket etmenize, daha esnek ve daha güçlü olmanıza yardımcı olmak için iyidir.

Kaslarınızı Güçlendirin

  1. adım 1 yumruk gücünü artırmanın bir yolu ağır bir kum torbası kullanmaktır.
    Yumruk gücünü artırmanın bir yolu da ağır bir kum torbası kullanmaktır. Antrenmandan sonra parmak eklemleriniz kalmayacak kadar ağır değil, ama ilk vuruşunuzda torbayı havaya uçuracak kadar da hafif değil. Bu 'Goldilocks ve Üç Ayı' durumlarından biridir: ne çok fazla, ne de çok az, sadece doğru.
  2. adım 2 çantanızı aldığınızda, üzerinde çalışmaya başlayın.
    Çantanızı aldığınızda, üzerinde çalışmaya başlayın. Tekniğinizi nasıl geliştireceğinizle ilgili yukarıda özetlenen ipuçlarını kullanın ve bunları kum torbası üzerinde uygulayın. Her yumrukta kalçanızı gerçekten kullanmayı unutmayın.
  3. adım 3 boks rutininize küçük dambıl ağırlıkları eklemeye başlayın.
    Boks rutininize küçük dambıl ağırlıkları eklemeye başlayın. Kaldırması sizin için zor olan dambılları kullanmayın. Düzenli olarak ağırlık kaldırıyorsanız 5 veya 10 lbs. ya da belki 15 lbs. ile başlayın.
  4. Dambıllarla havaya yumruk atma alıştırması yapın. Dambıllarla yumruk atmak, hızınızı ve omuz dayanıklılığınızı artırmanın yanı sıra yumruk atarken güçlenmenizi de sağlayacaktır.
    • Bir elinizle 12-15 tekrar yumruk atarak başlayın ve ardından diğer elinize geçin. Her elinizle 10 set yapmaya çalışın; bunu her gün yapın.
    • Diğer eliniz pahasına baskın elinizi aşırı çalıştırmamayı unutmayın. Bir elinizde belirgin bir zayıflık varsa, o elinizi çalıştırmaya odaklanın. Bir dövüşte, akıllı bir rakip zayıf tarafınızdan yararlanmaya çalışacaktır. Ona bir istismar noktası vermemek sizi daha güçlü bir dövüşçü yapacaktır.
    • Düşük ağırlığa alıştıkça ağırlığı kademeli olarak artırın. Ağırlığınızı artırmak kol gücünüzü ve hızınızı artıracak, denemeden nakavt olacaksınız.
    • Elinizde dambıl ağırlıkları varken asla kum torbasına yumruk atmayın. Sadece elinizde ağırlık varken hava atışı yapın.

Gölge Boksu

  1. Birkaç kez olabildiğince hızlı yumruk atmaya çalışın. 5 dakika deneyin ve 2 dakika dinlenin. Arka arkaya 5 kez tekrarlayın.
  2. Pratik yapmak için her türlü yumruk stilini kullanın. Örneğin, düz yumruklar, aparkatlar, jablar ve kancalar.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Yumruklarım neden bu kadar zayıf?
    Muhtemelen sadece pratiğe ihtiyacınız var! Ne kadar çok yumruk atarsanız, o kadar sert vurabilirsiniz.
  • Soru
    Alıştırma yapmak için duvara yumruk atabilir miyim?
    Bunu tavsiye etmem. Pratik yaparak, duvar gibi çok sert şeylere vurabileceğiniz bir yere gelebilirsiniz, ancak daha önce hiç yumruk atmadıysanız, duvarınıza olabildiğince sert vurmayın.

Video

İpuçları

  • Dambıllarla, iyi bir egzersiz yapmıyorsanız ağırlıkları artırabilirsiniz. Her bir elinizde 10 ya da 15 kilo fazladan ağırlık varken havaya yumruk atabiliyorsanız ve egzersiz yapmıyorsanız, muhtemelen tek bir darbeyle birinin dişlerini kırabilirsiniz. Bu nedenle, zırhlı bir araçta delik açmayı planlamıyorsanız, ağırlığı artırmak tamamen gerekli değildir.
  • Son anda yumruğunuzu sıkın.
  • Ağrılı çekme veya burkulmayı önlemek için ilgili kasları ısıttığınızdan/esnettiğinizden emin olun.

Uyarılar

  • Gücünüzü bilin. Daha güçlü yumruklar atacaksınız, bu yüzden arkadaşlarınıza bu antrenmanı yapmadan önceki gücünüzle vurmayın, yoksa canları yanar ve bir arkadaşınız eksilir.
  • Unutmayın: Dambıllarla hiçbir şeye yumruk atmayın.
  • Ayrıca dirseklerinizde ciddi hasara yol açabileceğinden kolunuzu sonuna kadar uzatmamayı da unutmayın.
  • Dambılları elinizden fırlamayacak ve yumruk attığınızda pahalı porselenlere girmeyecek kadar sıkı tutun. Elleriniz terlediğinde eldiven kullanın, böylece ter elinizdeki dambılı yağlamaz.