Yüzücü Bonesi Nasıl Takılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yüzücü (veya yüzücü) bonesi takmanın, yoğun klorlu havuz suyunun bir kısmını saçınızdan uzak tutmaya yardımcı olmak, yüzerken saçınızı yüzünüzden uzak tutmaya yardımcı olmak ve yüzerken direnci azaltmaya yardımcı olmak gibi çeşitli avantajları vardır. Havuz sahibi açısından bakıldığında, saçınızı havuz filtrelerinden uzak tutmaya da yardımcı olur. Yüzücü boneleri tasarım olarak basittir, ancak takmaları oldukça zor olabilir. Birkaç kolay ipucu ile yüzme bonenizi hızlı ve acısız bir şekilde takabileceksiniz.

Adımlar

Kendi Başınıza Yüzücü Bonesi Takmak

  1. adım 1 saçınızı geriye doğru bağlayın.
    Saçınızı geriye doğru bağlayın. Uzun saçlıysanız, saçınızı at kuyruğu veya topuz yapmak için bir saç bağı kullanın (saçınızın uzunluğuna bağlı olarak). Saçınızın güvenli olması için sıkıca bağlandığından emin olun.
    • Yüzme bonesi saçınızın kaymasına ve saçınızı aşağı çekmesine neden olabilir, bu nedenle saçınızı bonenin içinde konumlanmasını beklediğinizden biraz daha yukarıda bağlamak isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 saçınızı banyodaki veya soyunma odalarındaki suyla ıslatın.
    Saçınızı banyodaki veya soyunma odalarındaki suyla ıslatın. Başınızı bir leğendeki suya daldırın veya saçınızı birkaç saniye duşun altında tutun. Saçınızı ıslatmak bone malzemesinin saçınız üzerinde kaymasını kolaylaştırır. Kepler kuru saç tellerine yapışmaya ve onları çekmeye meyillidir.
    • Saçınızı ince bir tabaka saç kremi ile kaplamayı düşünün. Bu, boneyi takmayı çok daha kolay hale getirecektir.
  3. Yüzme bonesini açın. Yüzme bonesini ellerinizle açın ve bonenin içini ıslatmayı düşünün. Bonenin içini ıslatmak gerekli değildir, ancak bazı kişiler bonenin içini ıslatmanın boneyi takmayı kolaylaştırdığını keşfetmiştir. Yüzme bonesinin kenarlarını iki elinizle tutun.
    • Boneyi ıslatmak da takmayı zorlaştırabilir - bu kullanılan bonenin türüne bağlıdır.
  4. Yüzme bonesini başınıza doğru çekin. Başınızı aşağı doğru eğin ve bonenin ön kısmını alnınıza, saç çizginiz ile kaşlarınızın arasına yerleştirin. Yüzücü bonesinin alnınızı yakalamasına izin verin ve ellerinizi kullanarak boneyi başınızın geri kalanını kaplayacak şekilde aşağı ve geriye doğru çekin.
  5. Yüzme bonesini ayarlayın. Yüzücü bonesi başınıza takıldıktan sonra gerekli ayarlamaları yapın. Başınızdaki tüyleri bonenin içine sokun, bonenin ön kısmını saç çizginizi kapatacak ancak kaşlarınızın üzerinde olmayacak şekilde yeniden konumlandırın. Ardından boneyi kulaklarınızın etrafına yerleştirin. Mümkün olduğunca güvenli olduğundan emin olmak için başlığın arkasını çekin ve gözlüklerinizi takın.
    • Başlığı kulaklarınıza yakın konumlandırmak çoğunlukla kişisel tercihe dayanır. Bazı insanlar, özellikle de yarışıyorlarsa, kulaklarını keple tamamen kapatmayı severler. Diğerleri kulaklarının yarısını kapatmayı severken, bazıları kulaklarını hiç kapatmaz.

Bir Partnerle Yüzücü Bonesi Takmak

  1. adım 1 saçınızı geriye doğru bağlayın.
    Saçınızı geriye doğru bağlayın. Daha uzun saçlarınız varsa, saçınızı geriye doğru çekmek için bir saç bağı kullanın ve at kuyruğu veya topuz şeklinde sabitleyin. Yüzme bonesi saçınızı hareket ettirebilir, bu nedenle saçınızın sıkı ve yüksekte bağlı olduğundan emin olun.
  2. adım 2 saçınızı ıslatın.
    Saçınızı ıslatın. Bonenizi takmadan önce başınızı havuza sokun ya da duşun altına sokun. Bone malzemesi kuru saça yapışıp çekme eğiliminde olduğundan, saçınızı ıslatmak bonenin takılmasını kolaylaştırabilir (ancak bu bonenin malzemesine bağlı olacaktır).
  3. adım 3 yüzme bonesini takın.
    Yüzme bonesini takın. Bir arkadaşınızdan bonenizi takmanıza yardım etmesini isteyin. Yüzme bonesini ellerinizle açın ve başınızı aşağı doğru eğin. Arkadaşınız bonenin arka kısmını alıp başınızın arkasına doğru uzatırken bonenin ön kısmını alnınızda sıkıca tutun.
  4. adım 4 gerektiğinde ayarlamalar yapın.
    Gerektiğinde ayarlamalar yapın. Bone başınıza takıldıktan sonra gerekli ayarlamaları yapın. Başlığı daha da aşağı çekin, alnınızdaki konumunu ayarlayın ve gevşek saçları sıkıştırın.
    • Başlığı kulaklarınızın etrafına sizin için en rahat olan şekilde yerleştirebileceğinizi unutmayın. Kulaklarınızı içeri sokabilir, kulaklarınızı dışarıda bırakabilir veya kulaklarınızın sadece bir kısmını kapatabilirsiniz.

Bir Arkadaşınızla Yüzücü Bonesi Takmak

  1. adım 1 saçınızı geriye doğru bağlayın.
    Saçınızı arkadan bağlayın. Daha uzun saçlarınız varsa, saçınızı at kuyruğu ya da topuz şeklinde bağlamak için bir saç bağı kullanın. Saçınızın sıkıca sabitlendiğinden emin olun, çünkü bone takarken saçınız kayabilir.
  2. adım 2 boneyi su ile doldurun.
    Boneyi su ile doldurun. Bir arkadaşınızın boneyi ters çevirmesini ve suyla doldurmasını sağlayın. Havuzdan su çekebilir veya başka bir su kaynağından doldurabilirsiniz.
    • Arkadaşınız boneyi yanlardan tutmalı ve su bonenin içinde olmalıdır.
  3. adım 3 yüzme başlığını bırakın.
    Yüzme bonesini bırakın. Yere oturun ve arkadaşınız başınızın üzerinde dursun, yüzme bonesini doğrudan başınızın üzerinde tutun. Arkadaşınız boneyi yüzüne yakın ya da daha yüksekte tutabilir. Arkadaşınızın boneyi eşit bir şekilde bırakmasını sağlayın, böylece bone tam olarak başınızın üzerine düşecektir.
    • Düşüşün hızı bonenin başınızın üzerine düşmesine neden olacak (suyun ağırlığı nedeniyle) ve sonuç olarak bone başınızın üzerine katlanacaktır.
    • Bu yöntemin her zaman ilk denemede işe yaramadığını ve sonuçların oldukça tutarsız olabileceğini unutmayın. Çoğu zaman ayarlamalar yapılması gerekir.
  4. adım 4 yüzme bonesini ayarlayın.
    Yüzme bonesini ayarlayın. Yüzme bonesinde gerekli ayarlamaları yapın. Boneyi başınızın üzerinde yeniden konumlandırın, başıboş tüyleri sıkıştırın ve boneyi kulaklarınızın etrafına yerleştirin.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Kulak tıkacı veya yüzme bonesi takmak yüzerken kulağınıza su kaçmasını önleyebilir mi?
    Kesinlikle. Kulaklarınızı örten herhangi bir şey, suyu kulaklarınızdan uzak tutmaya yardımcı olacaktır.
  • Soru
    Kulaklarımı örtmek için yüzme bonesini nasıl takabilirim?
    Kulakları daha iyi örtmek için kulak kapakları olan yüzme boneleri satın alabilirsiniz. Muhtemelen en iyi seçeneğiniz budur.
  • Soru
    Gözlüklerimi yüzme bonesini takmadan önce mi yoksa taktıktan sonra mı takmalıyım?
    Gözlüklerinizi ne zaman takacağınız çoğunlukla bir tercih meselesidir. Bazı insanlar gözlüklerini önce takar, ancak bu bone malzemesine gereksiz yere zarar verebilir. Gözlüklerin bone takıldıktan sonra takılması oldukça yaygındır. Gözlükler bonenin dışına yerleştirildiğinde konumlarını ayarlamak çok daha kolaydır, bu da dalış yaparken ve çok sayıda tur yüzerken birkaç kez yapılması gerekebilecek bir şeydir.

Video

İpuçları

  • Kapağın içine biraz bebek pudrası veya başka bir kişisel talk koyun ve tüm fazlalıkları çalkalayın. Bebek pudrası yoksa su veya kabartma tozu da işe yarar.

Uyarılar

  • Tırnaklarınızı asla doğrudan kapak malzemesinin üzerine koymayın. Muhtemelen kapakta bir delik açabilirsiniz.
  • Lateks başlıklar silikon olanlar kadar dayanıklı değildir. Size en uygun başlığı bulmak için farklı başlıkları deneyin.
  • Ne kadar küçük görünürse görünsün bir yırtık veya delik varsa boneyi kullanmayı bırakın; bir sonraki kullanımınızda mutlaka kırılacaktır.
  • Bazı yüzme boneleri alerjik reaksiyonlara neden olabilen lateks içerir. Latekse karşı alerjiniz olup olmadığını mutlaka öğrenin ve varsa, taktığınız boneyi her zaman kontrol edin.