Kaykaya Kamyon Nasıl Takılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yeni kaykayınızın tüm parçalarını bir araya getirmek çok eğlencelidir. Ayrıca, kaykayınızın nasıl çalıştığını ve harika numaralar yapmanızı sağlamak için tüm parçaların birlikte nasıl çalıştığını öğrenmenin harika bir yoludur. Kaykayınızı monte etmek, kaykayınızın çeşitli ayarlarını yapmanıza da olanak tanır, böylece tam olarak istediğiniz gibi sürersiniz. Bir kaykay kamyonunun çeşitli parçalarını bir araya getirmek ve ardından kamyonu tahtanıza monte etmek oldukça kolaydır ve yalnızca 10-20 dakikanızı alacaktır. Montaj için çok az alet gereklidir. En azından, yalnızca bir 3⁄8 inç (0,95 cm) anahtar ve yıldız tornavida kullanarak her şeyi bir araya getirin. Alternatif olarak, varsa bir paten aleti ve bir Alyan anahtarı kullanabilirsiniz.

Adımlar

Kamyonun Montajı

  1. adım 1 her bir forklifti monte etmek için uygun donanıma sahip olduğunuzdan emin olun.
    Her bir kamyonu monte etmek için uygun donanıma sahip olduğunuzdan emin olun. Her kaykay için 2 kamyon gerekir. Her bir kamyonda 1 kingpin grubu ve 1 askı bulunur. Her bir dingil pimi tertibatında 2 pul, 2 burç ve 1 somun bulunur. Ayrıca her kaykay için 2 tekerlek gerekir.
    • Bazı kamyonlar askı ve dingil pimi önceden monte edilmiş ve takılmış olarak gelir.
    • Donanımı (somunlar, cıvatalar, pullar, burçlar) kamyon tertibatından ayrı olarak satın almanız gerekir.
    • Bir kaykayın tüm parçaları ve donanımı, birçoğunu internetten sipariş edebileceğiniz kaykay mağazalarında bulunabilir.
  2. adım 2 askıyı taban plakasındaki büyük deliklerden birine yerleştirin.
    Askıyı taban plakasındaki büyük deliklerden birine yerleştirin. Bir kamyon taban plakasında tipik olarak 6 delik bulunur. Bu deliklerden dördü daha küçüktür ve taban plakasını panoya bağlayan somun ve cıvatalar içindir. Diğer 2 delik daha büyüktür ve askı ile kingpin içindir. Kamyon montaj işlemine askıyı büyük deliklerden birine kaydırarak başlayın. İki delikten yalnızca birine rahatça oturacaktır.
    • Askı daha büyük deliklerden birine kayarken, dingil pimi tertibatıyla sabitlenene kadar yerinde tutmanız gerekebilir.
  3. adım 3 kingpin'i askıdaki delikten geçirin.
    Kingpin'i askıdaki delikten geçirin. Askıda dingil piminin geçeceği bir delik olacaktır. Kingpin'i bu delikten kaydırın, ancak henüz taban plakasındaki ikinci büyük deliğe itmeyin.
    • Kingpin tertibatının sabitlenebilmesi için askının her iki tarafından üzerine bir rondela ve bir burç geçirilmesi gerekir.
  4. adım 4 kingpin'in her bir ucuna bir pul ve burç kaydırın.
    Kingpin'in her bir ucuna bir rondela ve burç geçirin. 1 burcu ve 1 rondelayı kingpin'in bir ucuna kaydırın. Sonra aynı şeyi kingpin'in diğer ucuna da yapın. Her iki durumda da burçlar askıya en yakın olmalıdır. 4 parçanın tümü dingil pimi üzerinde olduğunda, dingil pimini taban plakası üzerindeki deliğine kaydırın.
    • Burçlar farklı sertliklerde gelir ve tahtanızın dönüş davranışını kontrol etmeye yardımcı olur.
    • Konik veya konik/koni burçlar forkliftlerin daha kolay dönmesini sağlarken, düz veya fıçı burçlar forkliftlerin dönmesini zorlaştırır.
  5. adım 5 kingpin grubunu bir anahtar ve kingpin somunu ile sabitleyin.
    Kingpin grubunu bir anahtar ve kingpin somunu ile sabitleyin. Kingpin somununu kingpin üzerine kaydırın. Somunu kingpin üzerine sıkmak için bir paten aleti veya anahtar kullanın. Sağlam olana kadar sıkın, ancak somunu aşırı sıkmayın. Çok sıkı olan kingpin tertibatları burçları bozacak ve değiştirilmeleri gerekecektir.
    • Kaykayınız için hangi tip burçları istediğinizi seçerken bir kaykay mağazası temsilcisinden yardım isteyin.
    • Ayrıca, kingpin somununu gevşek bırakmak istemezsiniz, çünkü bu, tahtanızı dengesiz hale getirecektir.
  6. adım 6 aynı işlemi ikinci kamyon tertibatı için de tekrarlayın.
    İkinci kamyon montajı için de aynı işlemi tekrarlayın. Her kaykayın 2 kamyona, 2 askıya ve 2 kingpine ihtiyacı vardır. İlk kamyonun montajını tamamladıktan sonra kaykayınız için ikinci kamyonu monte edin. Aynı talimatları izleyin.
    • Ön veya arka kamyon yoktur; kaykay üzerindeki her iki kamyon da tamamen aynıdır.

Kamyonun Tahtaya Montajı

  1. adım 1 gerekirse yeni kavrama bandında delik açmak için keskin bir şey kullanın.
    Gerekirse yeni tutma bandına delik açmak için keskin bir şey kullanın. Tahtanızdaki tutma bandı yeniyse, tornavida gibi keskin bir nesneyle 8 delik açarak başlayın. Delikler zaten tahtanın içinden delinmiştir, sadece bir tornavidayı alt taraftan kaydırmanız ve tutma bandını kırana kadar itmeniz gerekir.
    • Mevcut bir panoya yeni kamyonlar takıyorsanız, tutma bandındaki delikler zaten orada olacaktır ve bu adımı atlayabilirsiniz.
  2. adım 2 4 cıvatayı tahtanızdaki 4 deliğe kaydırın, ardından ters çevirin.
    4 cıvatayı tahtanızdaki 4 deliğe kaydırın, ardından ters çevirin. Panonuzda 2 set 4 delik vardır. 4 cıvatayı panonuzun üst kısmındaki 1 set 4 delikten geçirin. Cıvataların deliklerden sonuna kadar itildiğinden emin olun. Tahtanızı baş aşağı çevirin, böylece cıvataların 4 ucunun tahtadan çıktığını görebilirsiniz.
    • Tahtayı ters çevirirken cıvataları deliklerde tutmak için bir elinizi kullanmanız gerekebilir.
  3. adım 3 kamyonu hizalayın's baseplate up with 4 bolts and attach the nuts.
    Kamyonun taban plakasını 4 cıvata ile hizalayın ve somunları takın. Forkliftin taban plakasındaki küçük delikleri, şimdi panonuzun altından geçen 4 cıvatanın üzerine kaydırın. Forkliftin kingpin tarafının panonun iç tarafına, askı tarafının ise panonun dış tarafına baktığından emin olun.
    • Bu adım sırasında cıvataları gevşek hissediyorsanız tahtanızın üst tarafından tutmanız gerekebilir.
    • Forklifti ters yönde takmak, tahtanızın üzerinde sağa doğru eğildiğinizde sola dönmenize neden olur veya tam tersi.
  4. adım 4 tüm somunları sıkmak için bir anahtar ve tornavida kullanın.
    Tüm somunları sıkmak için bir anahtar ve tornavida kullanın. 4 somunu, forkliftinizin taban plakasını tahtanın üzerinde tutan 4 cıvatanın üzerine kaydırın. Paten aletinizi veya anahtarınızı tahtanın bir tarafındaki somunun etrafından kaydırın. Ardından, tornavidanızı tahtanızın üst tarafındaki cıvatanın başına yerleştirin. Aletlerden birini çevirip diğerini sabit tutarak cıvata ve somunu birlikte sıkın.
    • Cıvataları/somunları, cıvataların başları panonuzun üst tarafı ile aynı hizada olacak şekilde sıkın. Bundan daha fazla sıkmak kartın çatlamasına neden olabilir.
    • İşlemi hızlandırmak için tornavida yerine uygun yıldız uçlu matkap da kullanabilirsiniz.
  5. adım 5 i̇kinci kamyonu tahtanıza takmak için işlemi tekrarlayın.
    İkinci kamyonu tahtanıza takmak için işlemi tekrarlayın. Kamyonun dingil piminin bulunduğu tarafının içe bakması gerektiğini unutmayın. Sonunda, kingpinler tahtanın uzunluğu boyunca birbirine bakmalıdır.
    • Kamyonunuzdaki aksların genişliği (tekerlekler olmadan) tahtanızla aynı genişlikte olmalıdır. Bu, tahtanızı sürerken uygun ağırlık merkezini elde etmenizi sağlamaya yardımcı olur.
    • Kamyonlar farklı yüksekliklerde olabilir ve/veya sörf tahtanız ile kamyon arasına yerleştirebileceğiniz yükselticiler satın alabilirsiniz. Daha yüksek kamyonlar yetişkinler ve uzun boylu insanlar için daha iyiyken, daha alçak kamyonlar çocuklar ve kısa boylu insanlar için daha iyidir.

Tekerleklerin Kamyona Eklenmesi

  1. adım 1 tekerlekler için ihtiyacınız olan tüm donanıma sahip olduğunuzu iki kez kontrol edin.
    Tekerlekler için ihtiyacınız olan tüm donanıma sahip olduğunuzu iki kez kontrol edin. Artık her iki kamyon da tahtanızın üzerinde olduğuna göre, tek yapmanız gereken tekerlekleri eklemek ve ardından tahtanızı bir tur atmak için kullanabilirsiniz. Her tekerleğin 2 rulmana, 2 hız halkasına veya puluna ve 1 somuna ihtiyacı vardır. Kamyonun aksı tekerlekler için cıvata görevi görür, bu nedenle ayrı bir cıvata gerekmez.
    • 4 tekerleğin tamamı için 8 rulman, 8 hız halkası ve 4 somuna ihtiyacınız olacaktır.
    • İsterseniz tekerlekleri her bir kamyona, kamyonu tahtaya takmadan önce takabilirsiniz.
  2. adım 2 rulmanları yerleştirmek için 2 rulmanı ve 1 tekerleği 1 aks üzerine kaydırın.
    Rulmanları yerleştirmek için 2 rulmanı ve 1 tekerleği 1 aksın üzerine kaydırın. Her tekerleğin 2 rulmana ihtiyacı vardır. Bu rulmanlar her iki taraftan tekerleğin içine girer. 2 rulmanı akslardan 1'ine yerleştirin (hangi aks olduğu önemli değildir). Tekerleği (her iki yönde) aksın üzerine kaydırın ve sertçe bastırın. Rulman tekerleğin içine kaydığında bir tık sesi duymalısınız. Tekerleği ters çevirin ve ikinci rulman için de aynı şeyi yapın.
    • İsterseniz 8 rulmanı 4 tekerleğe de yerleştirmek için aynı aksı kullanabilirsiniz.
    • İşiniz bittiğinde tekerlekleri aksın üzerinde bırakmayın. Onları çıkarın ve bir süreliğine kenara koyun.
  3. adım 3 tam tekerlek grubunu 1 aksa yerleştirin ve bir somunla sabitleyin.
    Tam tekerlek grubunu 1 aksa yerleştirin ve bir somunla sabitleyin. 1 hız halkasını boş aksın üzerine kaydırın, ardından 1 tekerleğin üzerine kaydırın (yazılar dışa bakacak şekilde). İkinci hız halkasını tekerleğin dış tarafındaki aksa kaydırın, ardından somunu aksa geçirin ve elinizle sıkın. Somunu daha da sıkmak için bir anahtar veya paten aleti kullanın.
    • Somunun tekerleğin aks üzerinde sallanmayacağı kadar sıkı, ancak tekerleğin serbestçe dönmesine izin verecek kadar gevşek olduğundan emin olun.
  4. adım 4 kalan 3 tekerlek/aks için işlemi tekrarlayın.
    Kalan 3 tekerlek/aks için işlemi tekrarlayın. Kalan 3 tekerleğin her birine 2 rulman yerleştirin. Tam tekerlek tertibatını kalan her bir aksa yerleştirin ve tertibatı somun ve bir anahtarla sıkın. Tüm tekerleklerin serbestçe ve sorunsuzca dönüp dönmediğini kontrol edin, dönmüyorsa somunları hafifçe gevşetin.
    • Tahtanız artık tamamen monte edilmiş ve kullanıma hazırdır! İyi eğlenceler!

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Kaykayda ayaklar önemli midir?
    Trucklarınız son derece önemlidir! Eğer trucklarınız çok sıkıysa, sürüş sırasında boardu döndürmek zor olacaktır. Eğer trucklarınız çok gevşekse, deneyimli bir kaykaycı değilseniz, kaykayı kontrol etmek ve denge sağlamak son derece zor olacaktır.

İpuçları

  • Kendi kaykayınızı monte etmeye karar verdiyseniz, bir kaykay aleti satın almanız mantıklı olacaktır. Bir paten aleti, kaykayınızın tüm bileşenlerini monte etmek, sökmek ve ayarlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm araçlara sahiptir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Kamyonun Montajı

  • 2 kamyon taban plakası
  • 2 Kingpins
  • 2 askı
  • 4 rondela
  • 4 burç
  • 2 fındık
  • 3⁄8 inç (0,95 cm) anahtar
  • Yıldız tornavida
  • Paten aleti (isteğe bağlı)

Forkliftin Panoya Montajı

  • 3⁄8 inç (0,95 cm) anahtar
  • Yıldız tornavida
  • Paten aleti (isteğe bağlı)
  • 8 cıvata
  • 8 fındık
  • 2 komple kamyon tertibatı

Tekerleklerin Kamyona Eklenmesi

  • 3⁄8 inç (0,95 cm) anahtar
  • Paten aleti (isteğe bağlı)
  • 4 tekerlek
  • 8 hız halkası
  • 8 rulman
  • 4 fındık