Bilardo Masası Nasıl Raflanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bilardo mu oynamak istiyorsunuz? Bilardo toplarını doğru şekilde dizmek, oyunu doğru oynamanıza yardımcı olacak ve oyun başladığında hakimiyetin sizde olduğunu hissetmenizi sağlayacaktır. Topları sıralamak nispeten basit olsa da, düzgün sıralamanın bazı kuralları ve püf noktaları vardır. Bir bilardo topunun doğru şekilde nasıl dizileceği hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

Adımlar

Standart 8 Top Oyununu Rafa Kaldırın

  1. adım 1 rafın önündeki 1 topla başlayın.
    Rafın önündeki 1 topla başlayın. Bu aynı zamanda rafın 'tepe noktası' olarak da adlandırılır.
  2. 8 topun rafın ortasında olduğundan emin olun. Rafın merkezi üçgenin ortasıdır. Bu, yukarıdan aşağıya doğru sayıldığında üçüncü sıra olmalıdır.
  3. Alt köşe toplarının bir çizgili ve bir düz olduğundan emin olun. Hangisinin hangisi olduğu önemli değil, yeter ki bir şerit ve bir katı olsun.
  4. adım 4 diğer tüm topları rastgele yerleştirin.
    Diğer tüm topları rastgele yerleştirin. 1 topunun tepe noktasında, 8 topunun rafın ortasında ve hem bir şerit hem de katının alt köşede olduğundan emin olun, ancak diğer tüm topları rastgele bir şekilde sıralayın. Eğer tekler ve tekler bir aradaysa ya da çizgili ve çizgililer bir aradaysa, bu sorun değildir.
    • Amatör oyunda bu adımın bir varyantı, rafın kenarlarını değiştirmektir, böylece desen şerit, düz, şerit, düz vb. olur. Bu, iki köşe topunun aynı olmasıyla sonuçlanacaktır, yani ya ikisi de çizgili ya da ikisi de düz olacaktır.
    • Amatör oyunda bu adımın bir başka çeşidi de topları numaralarına göre aşağı ve soldan sağa doğru sıralamaktır. Bu her zaman 1 numaralı topun tepe noktasında, 11 ve 15 numaralı topların alt köşelerde ve 5 numaralı topun da 8 numaralı topun alışılmış konumunda olmasıyla sonuçlanacaktır.
  5. adım 5 tepe noktasını (ilk top) bilardo masasının yan tarafındaki orta karo ile hizalayın.
    Tepe noktasını (ilk topu) bilardo masasının yan tarafındaki orta elmas ile hizalayın. İlk topun merkezi masanın ortasında, uzunluğun dörtte biri kadar olmalıdır. Bazı masalarda bu nokta küçük bir nokta ile işaretlenmiştir.
  6. Topların sıkıca bir araya getirilmiş olduğundan emin olun. Sıkı bir raf çok daha iyi bir oyun sağlar. Mola.
  7. Rafın sıkılığını koruyarak, rafı toplardan kaldırın. Artık 8 top oyununa başlamaya hazırsınız.

Standart 9 Top Oyunu Rafı

  1. adım 1 eğer mümkünse...
    Mümkünse aşağıdakiler için elmas şeklinde bir raf alın 9-top. Raf tekniği 9-topta 8-toptan farklı olduğu için farklı bir raf tercih edilir. Karo dizilimi 1-2-3-2-1 şeklindedir. Geleneksel üçgen raf, 9-top oyununda raf yapmak için kullanılabilir, ancak daha gevşek bir raf üretecektir.
  2. adım 2 tüm 9-top çeşitlerinde, 1-topu tepe noktasında ve 9-topu merkezde tutun.
    Tüm 9-top çeşitlerinde, 1-topu tepe noktasında ve 9-topu merkezde tutun. 1-top her zaman rafın ön tarafındadır ve 9-top her zaman doğrudan merkezdedir.
  3. adım 3 diğer tüm topları 1 ve 9 toplarının etrafına rastgele sırayla yerleştirin.
    Diğer tüm topları 1 ve 9 topunun etrafına rastgele sırayla yerleştirin. 8-ball'da olduğu gibi, geleneksel kurallar diğer tüm topların rastgele yerleştirildiğini belirtir.
    • 9-topun bir amatör çeşidi, bilardo toplarının, ortada kalan 9-top hariç, aşağı ve soldan sağa doğru sırayla yerleştirilmesidir. Düzgün bir şekilde yapılırsa, 1-top en tepede ve 8-top en altta olacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Sadece siyah top varken faul için iki atış hakkımız var mı?
    Bir oyuncu siyah topa sahipse, diğer oyuncunun hala renkleri kalmış olsa bile, herhangi bir faul için sadece bir atış hakkı vardır.
  • Soru
    Neden bir oyuncu raket kaldırırken diğeri kırıyor?
    Eğer aynı oyuncu hem raket kaldırıp hem de kırıyorsa, o zaman kendisine haksız bir avantaj sağlamak için bunu ayarlayabilir.
  • Soru
    Rafı yerleştirmek için orta nokta nerede olmalıdır?
    Masanın ortasında ve çeyrek işaretinde.

Video

İpuçları

  • Topların sıkıca paketlenmiş halde kalmasını sağlamakta sorun yaşıyorsanız, topları istediğiniz noktaya hareket ettirmeyi ve ardından birbirine yakın durmaları için hızla durmayı deneyin. Üçgeni yavaşça hareket ettirmeye çalışmak size her zaman istediğiniz sonuçları vermeyecektir.
  • Birçok kişi 1 numaralı topu ilk top olarak kullanmayı sever, ancak bu gerekli değildir.
  • İnsanların kullandığı bir başka raf düzeni de bir arka köşeye bir katı ve diğerine bir şerit yerleştirmektir, böylece kıran oyuncunun her ikisini de batırma şansı eşit olur.