Bir Arka Bahçe Çıngıraklı Yılana Nasıl Kanıtlanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Dünyanın kurak bölgelerinde çıngıraklı yılanlar arka bahçenize girebilir. Bahçenizi kötü bir çıngıraklı yılan habitatı haline getirmek için enkazları kaldırmayı, otları ve yabani otları biçmeyi ve bahçenizde yaşayan kemirgenlerden kurtulmayı deneyin. Çıngıraklı yılanların bahçenize girmesini önlemek için en iyi ve en güvenilir yöntem çıngıraklı yılan geçirmez bir çittir. Bu çiti kendiniz kurmak istemiyorsanız, sizin için kurması için profesyonelleri kiralayabilirsiniz.

Adımlar

Çıngıraklı Böcekleri Evinizden Uzak Tutmak

  1. adım 1 çıngıraklı yılanların içeri sızmasını önlemek için evinizin altındaki boşlukları kapatın.1Çıngıraklıların içeri sızmasını önlemek için evinizin altındaki boşlukları kapatın. Evinizin etrafında bir yürüyüşe çıkın ve ahşap veya betonda herhangi bir çatlak veya boşluk olup olmadığına bakın. Bu küçük açıklıklar çıngıraklı yılanlar için harika yaşam alanları oluşturur. Çıngıraklı yılanların evinizin alt kısmında yaşamasını önlemek için, evinizin altından daha büyük boşlukları doldurun. 1⁄4 inç (0,64 cm) genişleyen köpük gibi bir dolgu ile.
    • Genleşen köpüğü herhangi bir nalburdan satın alabilirsiniz.
  2. adım 2 bahçenizi temizleyin, böylece çıngıraklılar't have a place to live.2Bahçenizi temizleyin, böylece çıngıraklı yılanların yaşayacak bir yeri olmaz. Mülkünüzü geçen çıngıraklı yılanlar için misafirperver olmayan bir hale getirirseniz, etrafta kalmazlar ve bahçenizde bir yuva yapmazlar. Bunu, yılanların saklanabileceği olası noktaları ortadan kaldırarak ve yuva yapabilecekleri yerleri yıkarak yapın. Buna şunlar dahildir:
    • Tahta veya moloz yığınları.
    • Dal, çubuk ve yaprak yığınları.
    • Taş yığınları.
    • Eski ve sahipsiz araçlar veya tekneler.
  3. adım 3 besin kaynaklarını ortadan kaldırarak kemirgenleri bahçenizden uzak tutun.3Besin kaynaklarını ortadan kaldırarak kemirgenleri bahçenizden uzak tutun. Yılanlar etoburdur ve öncelikle sıçan ve fare gibi küçük memelileri yerler. Bahçeniz kemirgenlerden arındırılmışsa, yılanlar yemek aramak için oyalanmayacaktır. En iyi plan, fare ve sıçanların yediği yiyecekleri ortadan kaldırmaktır. Kemirgenlerin yiyeceklerini ortadan kaldırarak hem kemirgenleri hem de yılanları bahçenizden uzak tutmuş olursunuz. Yapabilirsiniz:
    • Dışarıdaki evcil hayvan yiyeceklerini her gece toplayın.
    • Kemirgenlerin çöplerinizi yememesi için çöp kutularının kapaklarını sıkıca kapatın.
    • Kompostunuzu kapalı bir kapta tutun, yerde bırakmayın.
  4. adım 4 yılanların yaşam alanlarını yok etmek için arka bahçenizdeki yabani otları ve çimleri biçin.4Yılanların yaşam alanlarını yok etmek için arka bahçenizdeki yabani otları ve çimleri biçin. Yılanlar nerede yaşayacaklarına ve avlanacaklarına karar verirken korunacakları bir yer ararlar. Bahçeniz yüksek otlarla veya büyük yabani ot parçalarıyla doluysa, yılanları çekecektir. Yılanları uzak tutmak için çimlerinizi düzenli olarak biçin ve yabani otları kesmeye devam edin. Yaklaşık 5 inçten (13 cm) daha fazla büyüyen yabani ot kümelerini kesin.
    • Mülkünüzde geniş bir tarla varsa, tarlayı da biçin. Uzun otlar çıngıraklı yılanlar için davetkar bir yaşam alanıdır ve bahçenize yakın bir yerde yüksek otlar varsa çıngıraklı yılanlar sürünerek içeri girebilir.
  5. adım 5 bahçenizde bir yılan kalırsa hayvan kontrolünü arayın.5Bir yılan bahçenizde kalırsa hayvan kontrolünü arayın. Eğer bir çıngıraklı yılan arka bahçenize girerse panik yapmayın. Çocukları ve evcil hayvanları içeriye gönderin ve çıngıraklı yılanın eve yaklaşmadığından emin olun. Eğer 30 dakikadan uzun süre kalırsa ya da bahçenizde bir in inşa etmişse, yılanı uzaklaştırmak için hayvan kontrol birimini arayın.
    • Bahçenizi bir yılan için mümkün olduğunca elverişsiz hale getirdiyseniz, şans verildiğinde yılan oradan ayrılacaktır.

Çıngıraklı Yılana Dayanıklı Çit Kurulumu

  1. adım 1 yerel bir nalburdan yılan geçirmez çit satın alın.1Yerel bir hırdavatçıdan yılan geçirmez çit satın alın. Çıngıraklı yılanların olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, yılan geçirmez çit stoklayan birçok mağaza bulabilirsiniz. Yerel hırdavatçıları, bahçe malzemeleri satan dükkanları ve ev malzemeleri satan mağazaları kontrol edin. Yılan geçirmez çitler sağlam olmalı ya da aşağıdaki ölçüden daha büyük olmayan ağ boşluklarına sahip olmalıdır 1⁄4 inç (0,64 cm) ve en az 36 inç (91 cm) boyunda olmalıdır.
    • Yılan geçirmez çit ucuz değildir. Tek bir 50 ft (15 m) rulo yaklaşık 60 USD'ye mal olabilir. Ancak, kişisel güvenliğinizi ve huzurunuzu sağlamak için bu maliyete değer.
  2. adım 2 arka bahçenizde bir alan seçin'd like to cordon off from snakes.2Arka bahçenizde yılanlardan korumak istediğiniz bir alan seçin. Yılan geçirmez çitlerin maliyeti nedeniyle, büyük bir arka bahçenin tamamını çitle çeviremeyebilirsiniz. Bunun yerine, yılanlardan uzak tutmak istediğiniz belirli bir bölge seçin.
    • Bu bir çocuk oyun alanı, evcil hayvanınızı gezdirdiğiniz çim alan veya arka kapınıza en yakın bahçe bölümü olabilir.
  3. adım 3 yılanların girebilmesi için 6 inç (15 cm) derinliğinde bir hendek kazın't crawl under the fence.3Yılanların çitin altına girememesi için 6 inç (15 cm) derinliğinde bir hendek kazın. Çitin alt kısmı ile zemin arasında boşluk kalmasını önlemek için, yılan geçirmez çiti yerleştirmeyi planladığınız alanın çevresinde 6 inç (15 cm) derinliğinde dar bir hendek kazmak için bir kürek kullanın.
    • Kazarken, hendeğin tüm uzunluğu boyunca eşit derinlikte olduğundan emin olun.
  4. adım 4 çiti kazdığınız hendeğe yerleştirin've dug.4Çiti kazdığınız hendeğe yerleştirin. Çukurunuzu kazdıktan sonra, çiti çukurun içine yerleştirin. Yılan geçirmez çit malzemesinin tüm uzunluğunu açın ve hepsini aynı anda kurun. Çitin alt kısmının hendeğin alt kısmına temas ettiğinden emin olun.
    • Taktığınız çitin alt kısmı ile zemin arasında herhangi bir boşluk varsa, çıngıraklılar doğrudan içeri girecektir.
  5. adım 5 çitin altını bir kez gömün's in position.5Pozisyonunu aldıktan sonra çitin altını gömün. Çitin altını gevşekçe gömmek için tekrar kürek kullanın. Çit toprakla kaplandıktan sonra toprağı düzeltin ve çitin sağlam bir şekilde durduğundan emin olun.
  6. adım 6 çiti 30°'lik bir açıyla dışa doğru eğin, böylece yılanlar't climb it.6Yılanların tırmanamaması için çiti 30°'lik bir açıyla dışarı doğru eğin. Yılan geçirmez çitin alt kısmı gömüldükten sonra, 30°'lik bir açıyla eğilene kadar çiti dışarı doğru (arka bahçenizden uzağa) itin. Ardından ayağınızla çiti çevreleyen toprağı bastırın.
    • Çıngıraklı yılanlar, bu açıda dışa doğru eğilmişse çitten yukarı doğru kayamazlar.
  7. adım 7 çitin yakınındaki ağaç dallarını veya bitkileri temizleyin.7Çitin yakınındaki ağaç dallarını veya bitki örtüsünü temizleyin. Çıngıraklı yılanlar dallara tırmanabilir ve çitin üzerinden geçebilir. Bunu önlemek için, çitin 2 fit (0,61 m) yakınındaki küçük ağaçları, sarkan ağaç dallarını veya büyük bitki saplarını kaldırın.
    • Çiti tutmak için destek kazıkları takmanız gerekiyorsa, bunları çitin iç tarafına yerleştirin. Dış tarafta olurlarsa, çıngıraklı yılanlar onlara tırmanabilir.
  8. adım 8 yılanları dışarıda tutmak için çitin bakımını gerektiği gibi yapın.8Yılanları dışarıda tutmak için çitin bakımını gerektiği gibi yapın. Zamanla, yılan geçirmez çitinizin bazı bölümleri çökebilir veya hava koşullarından dolayı yıpranabilir. Çitin hala sağlam olduğundan emin olmak için ayda bir çevreyi dolaşın. Çitte herhangi bir kırılma tespit ederseniz, hasarlı bölümü kaldırın ve yeni bir çit bölümü takın.
    • Çitin sadece 1 veya 2 hafif hasarlı bölümü varsa, bunları kaygan ambalaj bandı ile yamalayabilirsiniz.
    • Ayrıca, ağaç dalları veya çalılar üzerindeki yeni büyümeleri keserek de çitin bakımını yapabilirsiniz.

Uzman Soru-Cevapları

  • SoruBir yılanı çıkarmak için nasıl yakalayabilirim? Zehirli bir yılanı kendi başınıza yakalamaya çalışmak istemezsiniz. Gelip yılanı çıkarması için profesyonel bir yılan işleyicisi çağırmalısınız.

Video

İpuçları

  • Çıngıraklı yılan geçirmez bir çit inşa etmenin maliyetini tartarken, çitin evcil hayvanları ve çocukları içeride tutmak ve diğer yılanları ve tavşan, cirit (peccaries) vb. gibi bahçe zararlılarını dışarıda tutmak gibi başka faydaları olacağını da göz önünde bulundurun.
  • Sürüngenlerin çok sıcak bir ortama ihtiyaç duyduklarına inanılmasına rağmen, yılanlar sıcak ve çıplak yüzeylerde uzun süre hayatta kalamazlar ve bunlardan kaçınırlar. Bu nedenle, evinizin etrafında kısa otlar ve çimentolu, fayanslı veya diğer sıcak yüzeyler oluşturmak yılanları caydırmaya yardımcı olacaktır.
  • Eğer evinizin etrafında çıngıraklı yılanların beslendiği çok sayıda kemirgen varsa, bir haşere kontrol ajanı çağırabilirsiniz.

Uyarılar

  • Bir yılanı öldürmek diğer yılanların arka bahçeye gelmesini engellemez. Önlemek daha iyi bir tedavidir.
  • Karanfil yağı, nane yağı, kırmızı biber, tarçın tozu veya kükürt içeren ticari yılan kovucular bir miktar etkili olabilir. Ancak bunlar asla bahçeniz ile yılan arasında fiziksel bir bariyer oluşturmak kadar etkili olmayacaktır.
  • Naftalin pulları veya naftalin topları (Paradiklorobenzen veya 1,4-Diklorobenzen) yılanları uzaklaştırmada etkili değildir.