Pim Sayfası Nasıl Okunur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir golf turnuvasındasınız ve birisi size üzerinde bir sürü diyagram olan bir kağıt parçası uzatıyor. Daha önce hiç pin kağıdı görmediyseniz, bu biraz kafa karıştırıcı olabilir - işte bu yüzden size pin kağıdını tam olarak nasıl okuyacağınızı anlatmak için buradayız! Pin kağıdı, stratejinizi planlamak ve sopalarınızı seçmek için kullanabileceğiniz yararlı bir araçtır. Nasıl okunacağı ve golf oyununuz sırasında nasıl kullanılacağı da dahil olmak üzere pin kağıdı hakkında her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin.

Bilmeniz Gerekenler

  • Her pin sayfası numara ile etiketlenmiştir, böylece hangi delikte olduğunuzu hızlıca kontrol edebilirsiniz.
  • Sol taraftaki altı çizili sayı yeşilin derinliğidir.
  • Sağ açının yanındaki sayılar pin'in yeşilin solundan, sağından ve önünden ne kadar uzakta olduğunu gösterir.
  • Pozitif ya da negatif sayı, her delik için pinin ya da bayrağın green'in merkezine ne kadar yakın olduğunu gösterir.

Adımlar

İğne nedir?

  1. i̇ğne, bir bayraktır.'s used to mark each hole in the course.Pim, sahadaki her deliği işaretlemek için kullanılan bayraktır. Teknik olarak 'pin' bayrak direğini ifade eder, ancak çoğu insan bayrağı da pin olarak adlandırır. 'Pin sayfası', bir sahadaki tüm pin konumlarının bir haritasıdır.
    • Farklı turnuvalarda farklı tarzlarda pin sayfaları olabilir. Çoğu pin sayfası basit dairesel diyagramlardır, diğerleri ise gerçek golf sahasının çizimleridir.

Golf İğnesi Nasıl Okunur

  1. adım 1 hangi deliği açacağınızı görmek için üstteki numaraya bakın're on.1Hangi delikte olduğunuzu görmek için en üstteki sayıya bakın. Bir pin kağıdında nerede olduğunuzu hızlıca kontrol etmek için, genellikle sol üst köşede bulunan en büyük numarayı bulun. Çoğu pin sayfası dikey olarak 1'den 18'e kadar numaralandırılmıştır.
    • Birçok kişi iğne yapraklarını katlamayı ve arka ceplerinde tutmayı sever. Çoğu zaman golfçülerin pin kağıtlarını dikey olarak katladıklarını görürsünüz, böylece bir seferde sadece 6 numara görünür, böylece cebe koymak daha kolay olur.
  2. adım 2 yeşilin derinliği için soldaki numarayı kontrol edin.2Yeşilin derinliği için soldaki numarayı kontrol edin. Soldaki küçük sayı size yeşilin derinliğini gösterir. Bu sayı her zaman adım olarak yazılır, yarda olarak değil. Örneğin, pin sayfasında '27' varsa, green'in önden arkaya 27 adım derinliğinde olduğunu bilirsiniz.
    • Bu sayıların altı genellikle çukur numaralarından ayırt edilebilmeleri için çizilir.
  3. adım 3 pin'i bulmak için doğru açıya bakın's location.3İğnenin yerini bulmak için dik açıya bakın. Çoğu pin sayfasının ortasında dik açılı bir daire vardır. Dik açıya bakın ve 2 sayıyı bulun: Dikey çizgi üzerindeki sayı pin'in green'in önünden ne kadar uzakta olduğunu, yatay çizgi üzerindeki sayı ise pin'in green'in sağ veya sol tarafından ne kadar uzakta olduğunu gösterir.
    • Örneğin, pin önden 18 adım ve soldan 7 adım uzakta olabilir. Diyagram, dikey çizgide 18 ve yatay çizgide 7 ile dik bir açıya sahip olacaktır.
    • Bazı pin sayfaları aslında green'in gerçek şeklini gösteren küçük haritalardır. Bu durumda, genellikle şeklin içinde pimin kabaca yaklaşımını gösteren küçük bir nokta bulunur.
  4. adım 4 pin için pozitif veya negatif sayıyı bulun's relation to the center.4İğnenin merkezle olan ilişkisini gösteren pozitif veya negatif sayıyı bulun. Pim sayfasındaki diğer sayıların çoğu adım cinsinden olsa da, diyagramın üst kısmına yakın bir yerde önünde + veya - işareti olan küçük bir sayı görürseniz, bu muhtemelen yarda cinsindendir. Bu sayı size green'in tam ortasına olan ilişkiyi gösterir. Örneğin, sayı -7 ise, pin'in merkezden 7 yarda kısa olduğunu bilirsiniz.
    • Genellikle green'in merkezi tabelalarla işaretlenir, böylece sahadayken bu noktayı bulabilirsiniz.
    • Örneğin, green'in merkezi 100 yarda ise ve pin sayfasında -7 yazıyorsa, pin'in green'in önünden 93 yarda uzakta olduğunu bilirsiniz.

Pin sayfasını nasıl kullanırsınız?

  1. pimi kullanın's location to plan your tee shot.Baş vuruşunuzu planlamak için pimin konumunu kullanın. Pin sayfasını pin'in yaklaşık konumunu bulmak için kullanabilirsiniz: ön, arka, sol veya sağ. Sahaya aşinaysanız, rafların veya bunkerlerin nerede olduğunu da biliyor olabilirsiniz. Pin konumunu kullanarak, herhangi bir engelden kaçınmak ve en düz vuruşu hedeflemek için başlama vuruşunuzu nereye yapacağınızı planlayabilirsiniz.
    • Örneğin, pin sayfanızın size pin'in green'in sol üst tarafında olduğunu söylediğini varsayalım. Sahanın sol alt tarafında bir bunker varsa, muhtemelen bu bunkere fairway'in sağ tarafından yaklaşmak istediğinizi biliyorsunuzdur.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Pin sayfaları bazen delik çizelgeleri, delik konum sayfaları veya delik konum çizelgeleri olarak da adlandırılır.