Silah Nasıl Kayıt Edilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Silahınızı kaydettirmenizi gerektiren bir eyalette yaşıyorsanız, süreci kolaylaştırmak için tüm gereklilikleri öğrenin. Başvurunuzu yaparken kendiniz ve silahınız hakkında tanımlayıcı bilgileri sunmaya hazır olun. Sürecin sorunsuz ilerlemesini sağlamak için süreç boyunca olabildiğince hızlı ve işbirlikçi olun.

Adımlar

Başvurunuzu Doldurmak

  1. adım 1 mümkünse önceden bir silah ruhsatı başvuru formu edinin.1Mümkünse önceden bir silah ruhsatı başvuru formu edinin. Yaşadığınız eyalete bağlı olarak, önceden doldurmak için çevrimiçi veya şahsen bir kayıt formu edinebilirsiniz. Bunu yapmak, yerel kolluk kuvvetlerine gittiğinizde size zaman kazandıracaktır. Bazı eyaletlerde, ateşli silahınızı kaydettirmek için gittiğinizde formu şahsen doldurmanız gerekecektir.
    • Örneğin Hawaii'de başvuru formunu internetten indirebilir ya da önceden doldurmak üzere yerel polis departmanınızdan temin edebilirsiniz.
    • District of Columbia'da, yerel polis departmanınızda tam kayıt başvurusunu tamamlamanız gerekir.
  2. adım 2 adınızı, adresinizi ve diğer tanımlayıcı bilgilerinizi verin.2Adınızı, adresinizi ve diğer kimlik bilgilerinizi verin. Her eyaletin ateşli silahlar için kendi kayıt formları olsa da, gerekli temel bilgiler aynıdır. Tam, yasal adınızı ve güncel adresinizi verin. Formda cinsiyetiniz, boyunuz ve yaklaşık kilonuz gibi diğer tanımlayıcı bilgiler de istenebilir.
  3. adım 3 silahınızın özel bir tanımını yapın.3Silahınızın spesifik bir tanımını yapın. Kendiniz hakkında bilgi verdikten sonra, silahınızın belirli özelliklerini detaylandırmanız gerekecektir. Silahın üreticisinin adını, seri numarasını, modelini, kalibre veya kalibre türünü ve istenen diğer bilgileri listeleyin. Muhtemelen silahı aldığınız kaynağın adını ve yerini de belirtmeniz istenecektir.
  4. 4. adım gerekiyorsa parmak izi ücretini ödeyin.4Gerekiyorsa parmak izi ücretini ödeyin. Silahı kaydettirdiğiniz yere bağlı olarak, parmak izi vermeniz gerekebilir. Bu, yerel emniyet müdürlüğünüze şahsen ödenecek bir parmak izi ücreti ödemenizi gerektirecektir. Eyaletinizin gerekliliklerini ve gerekirse hangi ödeme şekillerinin kabul edileceğini öğrenmek için önceden arayın.
    • Örneğin Hawaii'de ücreti yalnızca havale ya da çek ile ödemeniz gerekmektedir.

Başvurunuzu Gönderme

  1. adım 1 gerekirse polis karakolundan randevu alın.1Gerekirse polis karakolundan randevu alın. Bazı kolluk kuvvetleri silahınızı kaydettirmek için randevu almanızı isteyecektir. Bir zaman aralığı ayırmak için önceden arayın ya da randevu almak için açık saatler olup olmadığını sorun. Bir randevuyu kaçırmak zorunda kalırsanız, karakolu derhal bilgilendirdiğinizden emin olun.
  2. adım 2 geçerli bir kimlik belgesi gösterin.2Geçerli bir kimlik belgesi gösterin. Bir silahı kaydettirmek için 21 yaşında olmalısınız. Başvurunuzla birlikte ehliyet, pasaport veya yeşil kart gibi geçerli bir kimlik belgesi getirin. Yabancı uyruklu bir başvuru sahibiyseniz, vatandaşlığa kabul belgelerinizi ve/veya pasaportunuzu ibraz edin.
  3. adım 3 bir adres belgesi sunun.3Bir adres belgesi sunun. Silahınızı kaydettirdiğiniz bölgede gerçekten ikamet ettiğinizi kanıtlamanız gerekecektir. Fatura, seçmen kartı, kredi kartı ekstresi veya araç kaydı gibi bir yazışma parçası getirin. Yazışmanın hala geçerli olduğunu göstermek için son 90 gün içinde alınmış olması gerekir.
  4. adım 4 başvurunuzu gönderirken boş silahınızı getirin.4Başvurunuzu yaparken boş silahınızı getirin. Başvurunuzu işleme koymak için, bir kolluk kuvveti yetkilisinin ateşli silahınızı şahsen incelemesi gerekecektir. Silahınızdaki mühimmatı çıkarın ve kapalı bir kaba koyun. Kaydınızı tamamladığınızda silahı yerel polis departmanınıza veya kayıt ofisine getirin.

Eyaletinizin Silah Yasalarını Araştırma

  1. adım 1 eyaletinize bakın's gun laws online before purchasing a gun.1Silah satın almadan önce eyaletinizin silah yasalarına internetten bakın. Yaşadığınız eyalete bağlı olarak, silah kaydı gerekli olabilir veya olmayabilir. Özel silah düzenlemeleri hakkında bilgi almak için eyaletinizin web sitesini ziyaret edin. Kayıt gerekliyse, web sitesinin ruhsatlandırma ve düzenleyici işlerle ilgili bölümünde başvuru sürecine ilişkin özel gereklilikleri okuyun.
    • Örneğin Hawaii ve District of Columbia tüm silahlar için kayıt gerektirmektedir.
    • New York tüm tabancaların kayıt altına alınmasını istemektedir.
    • California, Connecticut, Hawaii, Maryland, New Jersey ve New York yasak öncesi saldırı silahlarının ve 50 kalibrelik tüfeklerin kayıt altına alınmasını şart koşmaktadır.
    • Florida, Georgia ve Idaho gibi eyaletler ateşli silahların kayıt altına alınmasını yasaklamaktadır.
    • Hawaii, tüm ateşli silahların satın alındıktan sonraki 5 gün içinde kaydedilmesini şart koşmaktadır.
  2. adım 2 eyaletinizle iletişime geçin's firearms department by phone or email for information.2Bilgi için telefon veya e-posta yoluyla eyaletinizin ateşli silahlar departmanıyla iletişime geçin. Eyaletinizin web sitesi silah kaydı hakkında ihtiyacınız olan bilgileri sağlamıyorsa, doğrudan eyalet ofisinizle iletişime geçin. Bir temsilci ile iletişim kurabileceğiniz bir e-posta adresi veya telefon numarası almak için departmanın iletişim bilgilerine bakın. Bu bilgiler 'Bize Ulaşın', 'Sorular' veya benzeri bir başlık altında listelenmiş olabilir.
  3. adım 3 yerel polis departmanınızdan kayıt düzenlemeleri hakkında bilgi alın.3Yerel polis departmanınızdan kayıt düzenlemeleri hakkında bilgi alın. Bazı eyalet yasaları, silah sahiplerinin silahlarını yerel bir polis karakoluna şahsen kaydettirmelerini gerektirir. Bu durum ikamet ettiğiniz eyalet için geçerli olsun ya da olmasın, kolluk kuvvetleri size bölgenizdeki silah düzenlemeleri hakkında bilgi verebilir. Silahınızı kaydettirmeniz gerekip gerekmediğini ve nasıl kaydettireceğinizi öğrenmek için yerel polis departmanınızı arayın veya ziyaret edin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruAteşli silahımın kayıtlı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Eğer eyaletinizde bir kayıt sistemi varsa, sorunuzu muhtemelen şerif departmanına yöneltmeniz gerekecektir. Ateşli silahı ticari bir satıcıdan satın aldıysanız, muhtemelen sizin için kaydettirmişlerdir; ancak bu kesin değildir.
  • SoruFederal bir silah kaydı var mı? Hayır, ulusal veya federal bir silah kaydı yoktur. Aslında, federal hükümetin ulusal bir kayıt oluşturmasını yasadışı hale getirmeyi amaçlayan yasa tasarıları sunulmuştur. Ancak bazı eyaletler kendi silah kayıtlarını federal hükümete sunmuştur.
  • SoruHangi eyaletlerde silah kaydı zorunludur? Sadece 6 eyalet ve Columbia Bölgesi silah sahiplerinin bazı veya tüm ateşli silah türlerini kaydettirmelerini zorunlu kılmaktadır. Hawaii ve Washington D.C. tüm ateşli silahların kayıt altına alınmasını zorunlu kılarken, Kaliforniya sadece silah transfer kayıtlarının bir veritabanını tutmaktadır. New York sadece tabancaların kaydını zorunlu kılmaktadır.

İpuçları