Golf Sopaları Nasıl Yeniden Tutulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hevesli bir golfçüyseniz, kısa süre içinde sopalarınızda, özellikle de tutma yerlerinde aşınma ve yıpranma olduğunu fark edeceksiniz. Golf sopanızın sapı gevşemiş veya yıpranmışsa, temel ev eşyaları ve malzemeleri kullanarak golf sopalarınızı evde yeniden saplayabilirsiniz.

Adımlar

Hazırlık

  1. adım 1 golf sopanızın kavrama bölgesinin etrafını temizleyin.
    Golf sopanızı kavrama alanının etrafından temizleyin.
  2. adım 2 i̇şlem boyunca sopanızı tutmak için bir mengene ayarlayın.
    İşlem boyunca sopanızı tutmak için bir mengene kurun. Bu teknik olarak gerekli değildir, ancak hantal sopanın manevrasını çok daha kolay hale getirir.
    • Çalışırken sopanıza biraz esneklik kazandırmak için mengenenizin iç kısmına lastik pedler yerleştirin. Sopanızı mengeneye sıkıca kilitlediğinizde yanlışlıkla bükmek kolaydır.
  3. adım 3 sopanızı yatay olarak mengenenin ortasında bir yere yerleştirin ve kilitleyin.
    Sopanızı yatay olarak mengenenin ortasında bir yere yerleştirin ve kilitleyin. Sopanın tutma yeri etrafında çalışmak için yeterli alanınız olduğundan emin olun.
  4. adım 4 zemini temiz tutmak için sopanın altına biraz bez veya kağıt serin.
    Zemini temiz tutmak için sopanın altına biraz bez veya kağıt serin. Sıvı solvent kullanacaksınız, bu nedenle nasıl damlattığınıza dikkat edin.

Eski Sapın Çıkarılması

  1. adım 1 bir maket bıçağı kullanın...
    Bir maket bıçağı kullanarak tutma yeri boyunca uzunlamasına temiz bir kesim yapın, sadece alttaki banda dokunun Gerçek şaftı derinlemesine kesmemeye dikkat edin.
  2. adım 2 kesiği yaptığınız tutma yerini kaldırarak açın ve bir tornavida veya parmaklarınızı kullanarak eski tutma yerini soyun.
    Kesiği yaptığınız tutma yerini kaldırarak açın ve bir tornavida veya parmaklarınızı kullanarak eski tutma yerini soyun. Kolayca sıyrılması gerekir.
  3. adım 3 gerekirse soymadan önce kesik alana biraz kavrama çözücüsü damlatın.
    Gerekirse soymadan önce kesilen bölgeye biraz kavrama çözücüsü damlatın. Çakmak gazı veya benzeri bir şey de kullanabilirsiniz, ancak özel solvent en iyisidir. Çözücüyü kabzanın altına, şaft ve kabza arasına almak istersiniz.
  4. adım 4 şaft üzerindeki bandı çıkarın.
    Şaft üzerindeki bandı çıkarın. Burada düz bir tıraş bıçağı kullanabilir veya sadece soymaya çalışabilirsiniz. Şaftı eski kavrama ve bandın olduğu yerden temizleyin.

Yeni Kabzanın Uygulanması

  1. adım 1 aynı alanı çift taraflı bantla bantlayın.
    Aynı alanı çift taraflı bantla bantlayın. İkinci tarafın arkasını soyun. Profesyonel golf tutuş bandı veya herhangi bir hırdavatçıdan alabileceğiniz bant kullanabilirsiniz. Yeni tutma yerinin şaftın aşağısına kadar uzanacağı şekilde bantlayın.
  2. adım 2 yeni bandın her yerine bolca kavrama çözücüsü uygulayın.
    Tutuş çözücüsünü yeni bandın her yerine bolca uygulayın. Tüm yüzey alanını kaplamaya çalışın.
  3. adım 3 yeni sapınızı alın ve içine sap çözücü dökün.
    Yeni tutma yerini alın ve içine tutma yeri çözücüsü dökün. Sıvıyı içeride tutmak için tutma yerinin ucundaki deliğe bir golf teli yapıştırın.
  4. adım 4 yeni tutamağı şaftın üzerine kaydırın.
    Yeni tutamağı şaftın üzerine kaydırın. Çözücü sayesinde kolayca kayacaktır. Kabzanın ucundaki golf tişörtünü dışarı çekin ve kabzayı sonuna kadar zorlayın. Dağınıklığı önlemek için tüm bunları bir kova ya da benzeri bir şeyin üzerinde yapın.
  5. adım 5 kabzanın iç kısmındaki yapıştırıcı sertleşmeye fırsat bulamadan önce kabzayı istediğiniz şekilde hizalayın.
    Kabzanın iç kısmındaki yapıştırıcı sertleşmeden önce kabzayı istediğiniz şekilde hizalayın. Kabzanın bükülmesini önlemek için tüm grafik veya logoları hizaladığınızdan emin olun.
  6. adım 6 kabzayı tam bir gün kurumaya bırakın.
    Kabzayı tam bir gün kurumaya bırakın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Mengene olmadan yeniden damgalayabilir miyim?
    Evet, yapabilirsin! Sadece ellerinizi kullanın, süslü bir mengeneye ihtiyacınız yok. Golf Discount'un kulüp uzmanı Andy tarafından nasıl yapıldığını görmek için bu makaledeki videoyu izleyin.
  • Soru
    Sap ile sopayı nasıl hizalayabilirim? Tutuş yerindeki işaretler sopanın yüzüne göre mi?
    Tutuşunuz simetrik değilse, orijinal tutuşu çıkarmadan önce işaretler yapmak için kalıcı bir kalem veya bir bant parçası kullanın.
  • Soru
    Sopalarımı solvent yerine suyla yeniden kavrama yapabilir miyim?
    Evet. Yüzde 10 bulaşık deterjanı çözeltisi içeren su kullanabilir ve bunu sıradan bir sprey şişesiyle uygulayabilirsiniz.

İpuçları

  • Ellerinizi koruyan eldivenler kullanın.
  • İşiniz bittiğinde dökülenleri daima temizleyin.
  • Tüm bu kesme ve yapıştırma işlemlerinden rahatsız mı oldunuz? Yerel golf ustanız, çoğu durumda çok küçük bir ücret karşılığında (artı tabii ki tercih ettiğiniz sapların maliyeti) zihninizi rahatlatabilir ve genellikle bir veya iki gün içinde bir dizi sopayı teslim edebilir.

Uyarılar

  • Bunu iyi havalandırılmış bir alanda yapın.
  • Golf tutamağını maket bıçağıyla kendinize doğru kesmeyin. Daima kendinizden uzağa doğru kesin.
  • Çalışma alanınızın yakınında hiç kimsenin sigara içmesine izin vermeyin.