Tabanca Nasıl Doldurulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Şarjör kullanan bir tabancanın yeniden doldurulması/yüklenmesi için talimatlar. Güvenilirliği ve çok çeşitli tabancalara uygulanabilirliği en üst düzeye çıkarma yöntemleri.

Adımlar

  1. adım 1 her ateşli silaha her zaman doluymuş gibi davranın.1Her ateşli silaha her zaman doluymuş gibi davranın. Ateş etmeye hazır olmadığınız sürece parmağınızı tetikten uzak tutun. Ateş etmek veya yok etmek istemediğiniz hiçbir şeye silah doğrultmayın. Ateşli silahı her zaman hedefe veya güvenli bir destek noktasına doğru tutun.
  2. adım 2 yarı otomatik bir tabanca boş olarak ateşlenmişse, sürgü genellikle son atıştan sonra geri kilitlenir.2Yarı otomatik bir tabanca boş olarak ateşlenmişse, sürgü genellikle son atıştan sonra geri kilitlenecektir. Boş fişek yatağını fırlatma deliğinden görebilirsiniz. Sürgü geri kilitlenmemişse, mermi yatağında hala bir mermi olabilir.
  3. adım 3 başparmakla...3Ateş eden elinizin başparmağıyla, genellikle silahın sol tarafındaki tetiğin hemen arkasındaki kabzada bulunan bir düğme veya küçük bir kol olan şarjör serbest bırakma düğmesine basın.
  4. adım 4 şarjör kabzadan çıkabilir veya silahın modeline bağlı olarak şarjörü çekip çıkarmanız gerekebilir.4Şarjör kabzadan çıkabilir veya silahın modeline bağlı olarak çekip çıkarmanız gerekebilir.
  5. adım 5 dolu bir şarjörü dar ön kenarından tutun.5Dolu bir şarjörü dar ön kenarından tutun. (Mermilerin baktığı taraf.) İşaret parmağınızı ön kenarın üst kısmına yerleştirin. Bu, şarjörü yönlendirmenize yardımcı olacaktır.
  6. adım 6 önce şarjörün arka kısmını şarjör yuvasının arka kısmına yerleştirerek şarjörü tabancaya takın.6Şarjörü, önce şarjörün arkasını şarjör yuvasının arkasına yerleştirerek tabancaya takın. (Kabzanın altındaki delik.) Sonra bir klik sesi duyana kadar yukarı doğru sıkıca itin.
  7. adım 7 tam olarak oturduğundan emin olmak için şarjörü aşağı doğru çekin.7Tam olarak oturduğundan emin olmak için şarjörü aşağı doğru çekin Şarjörün oturmaması, yarı otomatik tabancalardaki arızaların birincil nedenidir.
  8. adım 8 ateş etmeyen elinizi sürgünün üst kısmına yerleştirin, kavrayın, durana kadar sertçe geri çekin ve bırakın.8Ateş etmeyen elinizi sürgünün üst kısmına yerleştirin, kavrayın, durana kadar sertçe geri çekin ve bırakın. Sürgü ileri doğru fırlayacak ve dolu şarjörden bir mermi çekecektir. İleri doğru hareket ederken sürgüyü tutmayın veya aşağı doğru indirmeye çalışmayın.
  9. adım 9 ateşli silah artık dolu ve ateşlemeye hazırdır.9Ateşli silah artık dolu ve ateşlemeye hazır.

Video

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruYeni bir şarjör takmadan önce sürgüyü serbest bırakıyor musunuz? Hayır, tabancanız boş, sürgü otomatik olarak geri çekilecektir. Sadece bir şarjör takmanız ve sürgüyü geri çekmeniz gerekir ve ateş etmeye hazırsınız.

İpuçları

  • Silahla boş atış yapılmadıysa, sürgüyü çalıştırmaya gerek yoktur. Sadece şarjörü çıkarın ve değiştirin.
  • Hızlı bir yeniden doldurma için, şarjör bırakma düğmesine basarken yeni şarjörü atış yapmayan elinizle tutun. Yeni şarjörü yerine getirirken eski şarjörün yere düşmesine izin verin. Bu, başparmak serbest bırakmalı ve 'drop free' şarjörlü bir tabanca gerektirir.
  • Bazı Avrupa tabancalarında, kabzanın tabanında, şarjör yuvasının arkasında bir şarjör mandalı vardır. Şarjörü serbest bırakmak için bunu kendinize doğru çekin. Bu tabancalardaki şarjörler genellikle serbest bırakılmaz ve dışarı çekilmesi gerekir.

Uyarılar

  • Unutmayın, mermiler bir şeylerin içinden geçer. İç duvarlar mermileri nadiren durdurur.
  • Ayrıca, mermiler genellikle sert cisimlerden seker -- bu nedenle, mermileri size geri sektirmemesi için geri tepme yerinizin güvenli olduğunu BİLİN. (Uygun atış menzilleri, inşa edildiklerinde mermilerin nereye sekeceğini hesaplar).
  • Ateşli silahı her zaman hedefe veya güvenli bir destek noktasına doğru tutun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Çıkarılabilir bir şarjörle beslenen ve sürgü mekanizması kullanan bir tabanca
  • Şarjör (bazen şarjör olarak da adlandırılır ki bu yanlıştır ve gerçek şarjörlerle karıştırılmamalıdır)
  • Tabancanızı ateşlemek için yasal bir yer