Sörf Tahtasından Balmumu Nasıl Çıkarılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birkaç ay sonra sörf yapmaküzerindeki eski balmumu Sörf tahtası kirlenecek ve daha az yapışkan hale gelecektir. Yeni sörf tahtası hissini geri getirmek için, eski balmumunu sörf tahtanızdan temizleyebilirsiniz.

Adımlar

Balmumunun yumuşatılması

  1. adım 1 çıkarılmasını kolaylaştırmak için ağdayı yumuşatın.1Çıkarılmasını kolaylaştırmak için ağdayı yumuşatın. Birkaç teknikten herhangi birini kullanarak yumuşatabilirsiniz:
    • Tahtanızı birkaç dakika doğrudan güneş ışığına tutun. Sıcak bir günde balmumu birkaç dakika içinde parlak ve hafif yapışkan hale gelecek ve kazımayı kolaylaştıracaktır.
    • Güneşli hava buna izin vermiyorsa, tahtanın üzerine biraz sıcak su dökün.
    • Kazımadan hemen önce saç kurutma makinesinin sıcak havasını kısık ayarda bir noktaya tutun.
    • Hiçbir şey yapmayın. Eğer ağdayı yumuşatmak için zamanınız ya da aletiniz yoksa, yine de eski ağdadan kurtulabilirsiniz. Ancak, yumuşatmamak kazıma işlemini çok daha zor ve biraz daha az etkili hale getirecektir.

Balmumunu kazımak

  1. adım 1 bir mum tarağı, eski bir kredi kartı veya benzeri bir aletin tırtıklı olmayan tarafıyla tahtayı kazımaya başlayın.1Bir mum tarağı, eski bir kredi kartı veya benzeri bir aletin tırtıklı olmayan tarafıyla tahtayı kazımaya başlayın.
  2. adım 2 tahtadaki tüm mum temizlenene kadar kazımaya devam edin.2Tahtadaki tüm mum temizlenene kadar kazımaya devam edin.
    • Balmumunun çoğunu kazıyarak çıkardıktan sonra tahtanın üzerine sürdüğünüz bazı ürünler (örneğin Team Chow tarafından üretilen 'Pickle Wax Remover') mevcuttur. Bu, balmumunun son parçalarını çıkarmaya yardımcı olacaktır. Saf eritilmiş hindistan cevizi yağı da aynı etkiyi sağlayabilir. Yün battaniye artığı ile ovulursa, artık daha sonra kompostlanabilir.
  3. adım 3 birkaç noktada kalan balmumu parçalarını almak için balmumu topunu tahta üzerinde yuvarlayın.3Birkaç noktada kalan balmumu parçalarını toplamak için balmumu topunu tahta üzerinde yuvarlayın. Ağda topunu sorumlu bir şekilde atın.
  4. adım 4 eğer yapıyorsanız ağdayı yeniden uygulayın.4Eğer yapıyorsanız ağdayı tekrar uygulayın. (Bu isteğe bağlıdır.)

Uzman Soru&Cevap

Video

İpuçları

  • Seyahat için bir Sörf Tahtasını paketlemeden önce eski cilanızı temizlemek, tahtanızda soğuk su cilası varsa ve daha sıcak sulara seyahat etmeyi planlıyorsanız özellikle önemlidir. Soğuk su waxı ya sörf tahtası çantanızda ya da suda eriyecektir. Her iki durumda da, sörf tahtanızda daha sıcak su cilası olmasını isteyeceksiniz.

Uyarılar

  • Bunu dışarıda yapın. Balmumu parçaları her yere bulaşacaktır ve halılardan ve mobilyalardan çıkarılması zordur.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Balmumu tarağı, eski kredi kartı veya benzer şekilli bir nesne.