Bir Kriket Sopası Nasıl Onarılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kriket, dünyanın birçok ülkesinde popüler olan yoğun bir oyundur. Oyun bir sahada oynanır ve bir atıcı topu vuruş yapan oyuncuya atar ve bu sopalar oyun sırasında sıklıkla kırılır veya çatlar. Soruna bağlı olarak, çatlaklar gibi bazı kriket sopası sorunlarını onarmak mümkündür, ancak bir kez çatlak ortaya çıktığında, daha da kötüleşmeye devam edecek ve sonunda sopanın değiştirilmesi gerekecektir. Bununla birlikte, bir çatlağı onaracaksanız, bunu mümkün olan en kısa sürede yapmanız önemlidir.

Adımlar

Kriket Sopasının Onarımı

  1. adım 1 ayak parmağı çatlaklarını onarın.
    Parmak çatlaklarını onarın. Çoğu kriket sopası çatlağı tutkal, tamir bandı veya sicim, ayrıca biraz zımpara kağıdı ve yağ ile onarılabilir. Öncelikle çatlağın yerini belirleyin ve ahşap tutkalı veya süper yapıştırıcı gibi bir tutkalla tamamen doldurun. Fazla yapıştırıcıyı temizleyin ve 12 ila 24 saat kurumasını bekleyin. Ondan sonra:
    • Alanı 100 ile 220 arasında bir zımpara kağıdı ile zımparalayın. Onarılan bölgeyi ham keten tohumu yağı ile yağlayın
    • Bölgeyi yarasa bandı veya sicim ile bağlayın. Eğer sicim kullanıyorsanız, sopayı sararken sicimi tutkalla ıslatın.
  2. adım 2 yüzdeki veya kenardaki çatlakları onarın.
    Yüzdeki veya kenardaki çatlakları onarın. Bu tür çatlakları onarmak için, ayak parmağı çatlaklarında uyguladığınız ilk adımların aynısını uygulayın. Çatlağı tutkalla doldurduktan sonra, sopayı iki tahta parçasıyla (her iki tarafta birer tane) örtün ve tutkal kururken yerine kelepçeleyin.
    • Yapıştırıcı kuruduktan sonra zımparalama, yağlama ve bantlama için aynı adımları izleyin.
    • Kullanacak bir kıskacınız yoksa, eski bir sopa tutacağından şeritler kesin ve bunları tutkal kururken sopayı sıkıştırmak için lastik olarak kullanın.
  3. adım 3 sapı yeniden takın.
    Sapı yeniden takın. Bazen bir kriket sopasının sapı gövdeden düşebilir ve bu tutkalla yeniden takılabilir. Sapı ahşap tutkalı ile kaplayın ve sopanın gövdesine yeniden yerleştirin.
    • Sapı yerine oturtmak için lastik bir tokmak kullanın. Fazla yapıştırıcıyı temizleyin.
    • Sapı sıkıca yerinde tutmak için sopayı bantlayın veya kelepçeleyin ve tutkalın en az 48 saat kürlenmesini bekleyin.
    • Daha fazla destek için, sapı yerinde tutmak üzere gövdeye ve sapın içinden ağaç vidaları yerleştirin.

Sopanızın Bakımı

  1. adım 1 lastik tutamağı değiştirin.
    Kauçuk tutamağı değiştirin. Kauçuk sapta aşınma veya çatlama fark ettiğiniz anda hemen değiştirin. Yeni sapı nazikçe taktıktan sonra sopa bandıyla bantlayın.
  2. adım 2 sopayı kuru ve serin tutun.
    Sopayı kuru ve serin tutun. Sopanızı çok sıcak olmayan ve asla ıslak veya nemli olmayan bir yerde saklayın. Sopanızı asla sıcak bir arabada veya başka bir sıcak alanda saklamayın, çünkü ahşabı bükebilir. Sopa ıslanırsa, bir bezle kurulayın ve kuruması için serin bir yerde saklayın. Kuruduktan sonra ince bir tabaka yağ sürün.
  3. adım 3 küf önleyici tabakayı değiştirin.
    Manşon önleyici tabakayı değiştirin. Her sezonun sonunda, köpük önleyici tabakayı çıkarın. Bir kat yağ sürün ve 24 saat bekletin. Ardından, ikinci bir kat yağ sürün ve bir hafta dinlendirin. Zımparalayın ve yağlama işlemini tekrarlayın. Yeni bir antiseptik tabaka uygulayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Sopamın sapı kırılırsa ne yapabilirim?
    Mobilya mağazasından ahşap tutkalı alabilir veya bir marangozla konuşabilirsiniz. Bu aynı zamanda sopanızın yapıldığı söğüde de bağlıdır.
  • Soru
    Kriket sopasını onarmak için hangi aletlere ihtiyacım var?
    Bir kriket sopasını onarmak için ahşap tutkalı, bir kelepçe, ultra ince zımpara kağıdı, sopa veya keten tohumu yağı, kenar bandı (fiber bant olarak da bilinir) ve sürtünmeyi önleyici bir tabakaya ihtiyacınız olacaktır.
  • Soru
    Sopam kalın bir çiviyle vuruldu ve şimdi büyük bir delik var - nasıl düzeltebilirim?
    Herhangi bir ahşap işlemcisinden veya mobilya fabrikasından biraz ahşap tozu alın. Tozu deliğin içine dökün ve ahşap tutkalı ile kaplayın. Deliği İngiliz bandı ile kapatarak bitirin.

Video

İpuçları