Futbol Topu Nasıl Onarılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

En sevdiğiniz futbol topunu hasar gördükten sonra onarmak mı istiyorsunuz? Bu makale size birkaç standart malzeme kullanarak bu işi nasıl yapacağınızı gösterecek. Sadece biraz zaman ve çaba ile futbol topunuz yeni gibi olacak!

Adımlar

  1. materiale.png
    Gerekli aletleri edinin. İhtiyacınız olan aletler şunlardır:
    • küçük düz bir tornavida
    • yuvarlak uçlu makas
    • kavisli iğne
    • polyester iplik (Gutermann tipi)
    • hafif tutkal tipi Bostik
    • bisiklet tamiri için yamalar ve macun (tüp tamir kiti)
    • İğne ve iplik herhangi bir tuhafiyeden (dikiş malzemeleri mağazası) kolayca temin edilebilirken, macun ve hava haznesi onarım kitleri herhangi bir hırdavatçıda bulunabilir.
  2. foto 02.png
    Şişirme valfinin karşı tarafından dikiş ipliğini keserek şişeyi açın. Bu işlem için tornavida, dikiş ipliğini topun kenarına zarar vermeden kesecek şekilde kaldırmak için faydalı olacaktır.
  3. foto 03.png
    Sadece teli kesin ve topun dübeline zarar vermeyin. Dikkatli çalışın. Sürecin ilerleyen aşamalarında mükemmel bir geri sarma yapabilmek için deliklerin zarar görmemesi gerekir.
  4. İç boruyu hafifçe söndürün. Genellikle üzerine hafifçe yapıştırılmış polyester bir iplikle kaplıdır. Üzerinde çalışmak için onu çıkarmanız gerekecek, oluşturduğunuz açıklıktan geçmesini sağlamak için mümkün olduğunca söndürmek gerekir.
    foto 04.png src=/images/sport/foto-04.webp
  5. İç boruyu çıkarın. İç boru valf bloğuna yapıştırılmıştır ve çıkarmak için biraz güç kullanmak gerekir.
    foto 05.png src=/images/sport/foto-05.webp
  6. foto 06.png
    Deliğin yerini tespit edin. Deliğin yerini belirlemek için tüpü şişirin ve gerekirse bir su kabına daldırın. Dış kapağı deliğin hemen üzerinden kaldırın ve makas kullanarak deliği ortaya çıkarın.
  7. İç boruyu onarım kitini kullanarak onarın. İç borunun yüzeyini özel rende bıçağı veya kitteki aşındırıcı kağıt ile kazıyın, ardından kitteki macunu deliğin üzerine yayın, birkaç dakika bekleyin ve hazırlanan parçayı birkaç dakika homojen bir basınç uygulayarak yapıştırın. Bir kelepçe yardımıyla uygulanan parça üzerinde yaklaşık 30 dakika boyunca orta derecede bir basınç sağlamak da mümkündür. Mümkünse, mükemmel sızdırmazlığı kontrol etmek için tüpü şişirmeden önce 12 saat bekleyin, ardından dış kapağı yeniden konumlandırın ve Bostik macunu ile sabitleyin.
    foto 07.png src=/images/sport/foto-07.webp
  8. foto 08.png
    İç boruyu şişirme valfindeki balon kaplamasına yapıştırın. Bunu yapmak için Bostik kullanın ve yapıştırma sertleşene kadar en az 12 saat bekleyin. Bu, ikisi ayrılmadan iç tüpü balona (topun dış kısmı) yeniden yerleştirmenize olanak sağlayacaktır.
    • Sadece valfleri birbirine yapıştırın. İç tüpün diğer kısımlarını kapağa yapıştırmayın çünkü ayarlamalar yapmanız gerekebilir.
  9. foto 09.png
    İç tüpü içine doğru şekilde yerleştirmek için topu şişirin. İç tüpü doğru şekilde yerleştirmek için şişeye masaj yapın ve ardından hafifçe söndürün (yaklaşık yarıya kadar). Devam etmeden önce tüpün ortalandığından emin olun.
  10. Dikişi tekrar birbirine geçirin. Dikkatli çalışın. Tüpün önceden ortalanması, iğnenin hazneyi delme riskini azaltacaktır, ancak yine de sabit bir elle çalışmalısınız.
    foto 10.png src=/images/sport/foto-10.webp
  11. foto 11.png
    Kavisli iğne ve çift iplik kullanarak top kapağını dikin. Zaten mevcut olan delikleri kullanın.
    • Fotoğrafta gösterilen şemayı takip ederek, parte esterna'nın dış kısmı, parte interna'nın ise iç kısmı ifade ettiğini unutmayın.
  12. foto 12.png
    Dikişin sıkılaşması için ipliği çekin. Ayrıca, işin hassas ve dayanıklı olması için hiçbir delik atlanmamalıdır.
  13. foto 13.png
    Topu şişirmek 0,5-0,7 bara kadar. Yeni tamir ettiğiniz futbol topunuzla iyi eğlenceler!

Uzman Soru-Cevap

İpuçları