Mekanik Boğaya Nasıl Binilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Mekanik boğaların kullanımı başlangıçta eğitimdeki boğa binicileri için tasarlanmıştı, ancak şimdi ülke çapında partilerde ve western barlarda popüler bir etkinlik haline geldi. Boğa binme becerilerinizle insanları etkilemek istiyorsanız, boğaya binme, doğru pozisyonu alma ve mümkün olduğunca uzun süre kalabilmek için dengede durma konusunda ustalaşmanız gerekir. Boğa biniciliğinde ustalaşmak ve hatta belki de bir boğa biniciliği yarışmasında ödül kazanmak için bu adımları izleyin!

Adımlar

Boğanın Montajı

  1. adım 1 zıplayın ve eyere oturmak için 1 bacağınızı boğanın üzerine getirin.
    Eyere oturmak için zıplayın ve 1 bacağınızı boğanın üzerine getirin. Çoğu mekanik boğa zıplayan, dolgulu zeminle çevrilidir. Zıplamak ve sağ veya sol bacağınızı boğanın üzerine getirmek için bu dolguyu kullanın. Ardından, kendinizi üstte sabitlemek için ellerinizi ve kollarınızı kullanın. Bacaklarınız boğanın sırtının her iki yanında aşağı sarkmalıdır.
    • Bazı insanlar çok yüksek olduğu için başlangıçta boğanın üzerine çıkmakta zorlanabilir. Bu yüzden dolgulu zemini kendi avantajınıza kullanmalısınız.
    • Çok yükseğe zıplamamaya çalışın çünkü ıskalayabilir ve boğanın üzerinden tamamen atlayabilirsiniz.
  2. adım 2 baskın olmayan elinizle ipi avuç içi yukarı bakacak şekilde tutun.
    Baskın olmayan elinizle ipi avuç içi yukarı bakacak şekilde tutun. Mekanik boğalarda ya yastıklı bir kayış ya da tutunabileceğiniz uzun bir halat sapı olacaktır. Boğanın üzerine atladıktan sonra kendinizi sabitlemek ve pozisyonunuzu ayarlamak için bunu kullanın. En iyisi baskın olmayan elinizle alttan tutmaktır.
    • İpi el altından tutmak, boğa hareket halindeyken en iyi dengeyi sağlar. Ayrıca düştüğünüzde tutuşunuzu daha kolay bırakmanıza yardımcı olur.
  3. adım 3 vücudunuzu eyerde öne doğru hareket ettirin ve uyluklarınızla sıkın.
    Vücudunuzu eyerde öne doğru hareket ettirin ve uyluklarınızla sıkın. Vücudunuzu sele üzerinde olabildiğince öne doğru konumlandırmak en iyisidir. Bu, hareketinizi en aza indirmenize yardımcı olacak ve sonuçta sizi boğanın üzerinde daha uzun süre tutacaktır. Eyer üzerinde iyice yükseldikten sonra boğanın yanlarını kalçalarınızla sıkın, böylece boğanın gövdesine sıkıca tutunmuş olursunuz.
  4. adım 4 bacaklarınızı öne doğru çekin.
    Bacaklarınızı öne doğru çekin. Boğanın üzerinde otururken bacaklarınızı öne doğru konumlandırın ve arkanıza doğru eğmekten kaçının. Ayaklarınız arkanızda kalırsa, boğa hareket ederken dengede durmanız zorlaşır ve boğa aşağı doğru hareket ederse öne doğru düşebilirsiniz.
  5. adım 5 topuklarınızı boğanın içine sokun's side.
    Topuklarınızı boğanın yan tarafına gömün. Bacaklarınız doğru bir şekilde konumlandıktan sonra, topuklarınızı boğanın yanlarına doğru kazın ve ayak parmaklarınızı dışa doğru çevirin. Bu, ayaklarınızla boğayı daha iyi kavramanızı sağlayacaktır.
    • Boğaya tutunmaya çalışmak için ayak parmaklarınızı kullanmayın. İyi bir tutuş sağlamak için yeterli güce sahip değillerdir.

Boğa üzerinde dengeleme

  1. adım 1 üst vücudunuzu gevşetin.
    Vücudunuzun üst kısmını gevşetin. Boğa sürüşünüzün uzun sürmesi için tüm üst vücudunuzun rahat olduğundan emin olmanız gerekir. Eğer çok sertseniz, momentum sizi boğadan savuracak ve hızla düşeceksiniz. Mekanik boğa sürüşü sırasında rahat bir vücut, rüzgarda dalgalanan bir bayrağa benzeyecektir. Vücudunuzun üst kısmı boğanın hareketleriyle birlikte sallanmalıdır.
  2. adım 2 denge için baskın elinizi havaya kaldırın.
    Denge için baskın elinizi havaya kaldırın. Baskın olmayan elinizle ipi tutun ve kendinizi dengelemek için baskın elinizi havaya kaldırın. Bunu yapmak için kolunuzu düz veya havada tutmak yerine 'L' şeklinde tutun. Boğa hareket halindeyken, kolunuzu hareket ettirmek için en iyi kararınızı kullanın, böylece sizi yerinde tutar.
    • Baskın elinizi serbest tutmak, dengenizi kaybetmeniz durumunda düşüşünüzü kırmak için en iyi seçenektir.
  3. adım 3 gözlerinizi boğadan ayırmayın's head.
    Gözlerinizi boğanın başından ayırmayın. Mekanik boğaya binerken kalabalığın içinden arkadaşlarınıza bakma dürtüsünden kaçının. Gözlerinizi her zaman boğanın başının arkasında tutmak en iyisidir. Bu, yön değişikliklerini izlemenize ve nihayetinde dengeyi korumanıza yardımcı olacaktır. Yukarı bakmak dikkatinizi dağıtacak ve boğa yön değiştirdiğinde vücudunuzu ayarlamakta zorlanacaksınız.
  4. adım 4 üst vücudunuzu tahterevalli hareketiyle hareket ettirin.
    Vücudunuzun üst kısmını tahterevalli hareketi ile hareket ettirin. Boğa hareket halindeyken, vücudu bir tahterevalli gibi yukarı ve aşağı hareket edecektir. Mümkün olduğunca uzun süre kalabilmek için bu hareketleri vücudunuzla yansıtmanız gerekecektir. Boğanın başı aşağı indiğinde, öne düşmemek için vücudunuzun üst kısmını geriye doğru eğin. Boğanın başı yukarı kalktığında, geriye düşmemek için tamamen öne doğru eğilin.
    • Bu hareketleri yaparken vücudunuzu gevşek tutmaya devam ettiğinizden emin olun. Vücudunuz katı olursa, oldukça hızlı bir şekilde savrulursunuz.
    • Üst vücudunuzla ileri ve geri hareket ederken bacaklarınızla her zaman sıkı bir tutuş sağlayın.
  5. adım 5 boğa döndüğünde üst bedeninizi hafifçe sağa veya sola sallayın.
    Boğa döndüğünde vücudunuzun üst kısmını hafifçe sağa veya sola sallayın. Mekanik boğa da sağa sola sallanacak ve daireler çizerek dönecektir. Vücudunuzu bu hareketlere göre de ayarlamak isteyeceksiniz. Boğa sola giderse, biraz sağa eğilmeye çalışın. Boğa sağa giderse, biraz sola eğilmeyi deneyin. Boğa daireler çizerek döndüğünde, dengenizi korumak için ters yöne doğru eğilmeye çalışın.

Video

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ne kadar süre kalmam gerekiyor?
    Kalmanız gereken bir sınır yoktur.
  • Soru
    Neden ayakkabılarımı çıkarmak zorundayım?
    Çünkü uçarak giderseniz, ayaklarınızın veya ayakkabılarınızın birine zarar verme olasılığı azalacaktır.
  • Soru
    Diş telleriniz varsa mekanik boğaya binebilir miyim?
    Evet binebilirsiniz.

İpuçları

  • Mekanik boğaya binmeden önce uygun şekilde giyindiğinizden emin olun. Uzun kot pantolon bacaklarınızı koruyacak ve boğanın eyerini daha iyi kavramanızı sağlayacaktır. Boğaya binmeden önce şapka ve gözlük gibi tüm bol eşyalarınızı çıkarın. Etek giyiyorsanız, belki bir kez daha düşünün.

Uyarılar

  • İçki içmeyin ve araç kullanmayın. İçki içtiğinizde muhakeme yeteneğiniz ve dengeniz önemli ölçüde bozulur. Sarhoşken mekanik boğaya binmeye çalışırsanız ciddi yaralanma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.