Penny Board Nasıl Sürülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Penny board küçük plastik bir kaykaydır. Esnek, hafif ve kısa mesafeli sürüşler veya şehir sokaklarında manevra yapmak için idealdir. Penny board normal bir kaykaydan daha hafif ve daha kısa olduğundan, bu özel tip kaykay üzerinde nasıl duracağınızı, tekme atacağınızı ve manevra yapacağınızı öğrenmeniz gerekecektir.

Adımlar

Penny Tahtası Üzerinde Durmak

  1. adım 1 doğru ayakkabıları giyin.
    Doğru ayakkabıları giyin. Burnu kapalı, düz tabanlı ayakkabılar penny board üzerinde sürüş için en iyisidir. Takılmanız veya düşmeniz durumunda ayak parmaklarınızın açıkta kalmadığından emin olmak istersiniz. Düz taban, tahtanın tamamını hissetmenizi ve kavramanızı sağlayacaktır.
    • Vans veya Chuck Taylors gibi kanvas ayakkabılar iyi sonuç verir.
  2. adım 2 penny tahtanızı düz bir yüzeye yerleştirin.
    Penny tahtanızı düz bir yüzeye yerleştirin. Eğer daha önce hiç öğrenmediyseniz bu önemlidir. kaykay nasıl sürülür. Tahtanızı düz bir yüzeye yerleştirmek, ayakta dururken daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlayacak ve kaymasını önleyecektir.
    • Tahtayı yerine kilitlemek için bir çakıl veya çim parçası üzerinde durun. Düşmeniz daha acı verici olsa da, çakıl üzerinde, bu yüzeyler siz tahta üzerinde durmayı öğrenirken sizi sabit tutacaktır.
    • Denge için bir şeye tutunun. Bir tırabzanın veya duvarın yakınındaysanız, dengenize yardımcı olması için ona tutunun.
  3. adım 3 sol veya sağ ayağınızı tahtanın üzerine yerleştirin.
    Sol veya sağ ayağınızı tahtanın üzerine yerleştirin. Ayağınızı, ön kamyonlarınızı tahtanıza bağlayan iki vidanın hemen arkasına yerleştirin. Bu, tekme atmak için kullanmayacağınız ayaktır ve denge için her zaman diğer ayağınızın önünde olacaktır. Vücudunuz ileriye dönük olmalıdır.
    • Bazı patenciler mongo sürerler, bu da ön ayağınızla (genellikle baskın ayak) iteceğiniz anlamına gelir. Mongo itiş, ayağı tahtanın önünde değil arkasında tutmayı içerir.
    • Normal patenciler sol ayakla ilerler ve ilerlerken yüzleri sağa dönük olur.
    • Goofy patenciler sağ ayakla ilerler ve ilerlerken sola bakarlar.
  4. adım 4 diğer ayağınızın topunu yere koyun.
    Diğer ayağınızın topunu yere koyun. Tekme atacakmış gibi yerleştirin. Diğer ayağınızla tahta üzerinde denge sağlarken bu ayağınızı yukarı ve aşağı kaldırmaya çalışın.
    • Tek ayağınızla tahtanızın üzerinde dengede durun ve tahtanızın ne kadar kolay sallandığını hissedin. Dengenizi kaybetmeden önce ne kadar eğilebileceğinizi bilmek, sırtınızı dönerken ve dönerken size yardımcı olacaktır,
    • Tahtanızın çok fazla sallandığını hissediyorsanız, truck'larınızı sıkın. Ayaklar, tahtanızın tekerleklere ve güverteye bağlanan metal parçalarıdır. Kamyonları ayarlamak için kaykaylar için tasarlanmış bir birim alet kullanın. Aletinizle, bir gerginlik hissedene kadar kingpin'i sağa doğru çevirin.
  5. Ön ayağınızı ayarlayın. Kendinizi rahat hissedene kadar ön ayağınızı tahta üzerinde hareket ettirin. Dengede durmakta zorlanıyorsanız, diğer ayağınızla tekme atarken ayağınızı merkeze daha yakın yerleştirmeyi deneyin.
    • Tüm ayağınızın tahtaya bastığını hissedene kadar ayağınızın topuğunu ve topuğunu kullanarak baskın ayağınızı geriye doğru kaydırın.
    • Ön ayağınızı ne kadar geriye hareket ettirirseniz, aslında her iki ayağınızla da tahtaya binerken o kadar fazla kaydırma yapmanız gerekebilir.
    • Ayağınızı, ayakkabınızın ön kısmı en azından ön taraftaki alt iki vidayı kaplayacak şekilde konumlandırmaya çalışın.
    • Penny board çok küçük olduğundan, ortalama bir yetişkin için ayaklarınız birbirine bu kadar yakın durmanın doğal bir yolu yoktur.
  6. adım 6 denge pozisyonuna geçin.
    Kayma pozisyonuna geçin. Ön ayağınızı tahtaya 45 derecelik bir açıyla çevirin. Arka ayağınızı arka kamyonun arkasına, tahtanın kenarına 90 derecelik bir açıyla yerleştirin.
    • Arka ayak tahtaya dik olacaktır. Ayağınızı dudak kavisinin tahtanın düz gövdesiyle buluştuğu yere yerleştirin.
    • Ön ayağınızı kaydırırken ve döndürürken topuğunuzu yukarı kaldırın ve ayağınızın topuğu üzerinde dönün.
    • Goofy patenciler sağ ayağı önde konumlandıracaklardır; normal patenciler sol ayağı önde konumlandıracaklardır.

Penny Board Üzerinde Tekme Atma

  1. adım 1 penny tahtasını düz, uzun bir asfalt veya beton zemine taşıyın.
    Penny tahtasını düz, uzun bir asfalt veya beton alana taşıyın. Sürüşe ilk başladığınızda normalden daha az kontrole sahip olacağınız için pratik yaparken trafik olmadığından emin olun.
    • Pratik yapmak için sessiz bir sokak veya boş bir otopark bulmak en iyisidir.
    • Birkaç kez itmek için yeriniz olacak bir yer arayın.
    • Paten kayacağınız alanda büyük çatlaklar, tümsekler veya kayalar olmadığından emin olun.
    • Penny board küçük olduğu için, normal büyüklükteki kaykaylara kıyasla üzerinde dengede durmak daha zordur.
    • Tahtanızda numaralar yapmak istiyorsanız, daha dengeli olacak daha büyük bir tahtaya geçmeyi düşünün.
  2. Yüzünüzü öne doğru çevirin. Ön ayağınızı ön vidaların arkasındaki tahtanın üzerine yerleştirin ve dengenizi bulun. Diğer ayağınızı yerden kaldırın ve tahtanın üzerinde rahat hissettiğinizden emin olun.
    • Ayağınızı gerektiği gibi ayarlayın, kendinizi güvende ve rahat hissedene kadar ileri veya geri hareket ettirin.
  3. Her iki ayağınızın da düz bir şekilde öne baktığından emin olun. Yere basan ayağınızın topuk kısmından hafif bir adımla başlayın. Çok erken çok hızlı gitmeyin.
    • Ağırlığınızın çoğunu tahtanın üzerindeki bacağınızda ve ayağınızda tutun. Ağırlığınızı ön ayak başparmağınıza verin. Dizinizi hafifçe bükülü tutun.
  4. Ayağınızın topunu yere koyarak ve hız kazanmak için her birkaç adımda bir iterek tekme atın. Ayağınızın yere çok uzun süre temas etmesine izin vermeyin, aksi takdirde dengenizi kaybedebilirsiniz.
    • Tekme atan ayağınızla, tozu geriye doğru tekmeliyormuş gibi ayağınızın topuyla itin.
    • İterken daha uzun adımlar atın. Uzun, yumuşak bir adım sizi tutarlı tutacak ve dengelemeyi kolaylaştıracaktır.
  5. Yavaşlamaya başlayın. Yeterince hız kazandığınızda ve kendinizi rahat hissettiğinizde, iten (arka) ayağınızı tahtanın üzerine koyun. Bu noktada, nereye gittiğinizi görmek için boynunuzu bükerek ayaklarınızı ve vücudunuzu yana doğru çevirin.
    • Ön ayağınız yaklaşık 45 derecelik bir açıda olmalı ve arka ayağınız tahtaya dik olmalıdır.
    • Ön ayağınızı ayarlamanız gerekirse, ayağınızın dış kenarını kullanarak ileri veya geri kaydırın.
    • Arka ayağınızı tahtanın dudak kısmının gövdeyle birleştiği yere, tam dört arka vidanın olduğu yere yerleştirin.
    • Dizlerinizi hafifçe bükün ve ağırlık merkezinizi tahtanın ortasında tutun.
    • Dengede kalmanıza yardımcı olması için kollarınızı dışarı uzatın.
  6. Pozisyonlar arasında hareket etme alıştırması yapın. Kendinizi rahat hissedene ve dengenize güvenene kadar itme ve kayma arasında geçiş yapın. Daha yoğun alanlarda penny boarding denemeden önce kapsamlı bir şekilde pratik yapın.
    • Ayaklarınızın yerleşimi ve dizlerinizdeki bükülme ile oynamaya devam edin. Kayma duruşunuz doğal gelene kadar küçük ayarlamalar yapın.
  7. adım 7 ön ayağınızı yerleştirmeyi deneyin.
    Ön ayağınızı yerleştirmeyi deneyin. Sahil yaparken ön ayağınızın tahtaya 45 ila 90 derece arasında bir açıda olmasını istersiniz. Yana doğru bakıyor olacaksınız ve arazinizde size optimum kontrol sağlayan bir açı seçmelisiniz.
    • Başlarken, ön ayağınızı çoğunlukla düz tutmanın bile rahat hissettirdiğini fark edebilirsiniz.
    • Ön ayağınız için rahat bir yerleşim bulmak önemlidir çünkü penny board'unuzu yönlendirir ve altınızda kalmasını sağlar.

Penny Tahtasında Manevra Yapmak

  1. Dönüş yeteneğiniz hakkında bir fikir edinin. Kamyonlarınız sıkıyken sınırlı dönüş kabiliyetine sahip olacağınızı anlayın. Eğer hala tahtaya tekme atma ve kayma alıştırmaları yapıyorsanız, dengenize güvenene kadar ayaklarınızı sıkı tutmanız daha iyi olacaktır.
    • Penny tahtanız üzerinde dönmek, ağırlığınızı ya ayaklarınızın topukları üzerinde öne ya da topuklarınız üzerinde arkaya kaydırmayı içerir. Tahtanın herhangi bir kenarına bastırarak, truck'larınıza yaslanırsınız ve dönmenize neden olursunuz.
  2. Ayaklarınızı hafifçe gevşetin. Bu, dönüşlerinizde daha fazla esneklik kazanmanızı sağlayacaktır. Aletinizi alın ve kamyonunuzun ortasındaki büyük somun olan kingpin'i bulun. Somunu sıkmak için sağa, gevşetmek için sola çevirin.
    • Daha sıkı kamyonlar daha az yalpalama yaratır ve denge için daha fazla stabiliteye sahip olduğunuzu hissetmenizi sağlar. Ancak, kamyonlarınız gerçekten sıkıysa, dönmek için tahtanızı yukarı kaldırmanız gerekecektir.
    • Penny tahtası küçük olduğundan, dönmek çok daha kolay olacağından ayaklarınızı hafifçe gevşetmeyi daha kolay bulabilirsiniz.
    • Daha gevşek kamyonlar, ağırlığınızın bir taraftaki burçları daha iyi sıkıştırmak için kaymasına izin verir. Burçlar, forkliftlerinizin üzerindeki renkli kauçuk parçalardır. Burçlar, kamyonunuzun büyük 'T' şeklindeki parçası olan askının dönerek dönüş yapmasını sağlar.
    • Kamyonlarınızı çok gevşek yapmayın çünkü bu sadece denge kurmayı zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda kamyonlarınız çok gevşekse kayalık araziye çarptığınızda somun yerinden çıkabilir.
  3. Tekmeleyerek daha fazla hız kazanın. Dönüşünüzden önce yeterli hıza ulaşana kadar sürekli olarak tekmelemeye devam edin. Çok yavaş giderseniz, dönüşü yapacak momentuma sahip olamayabilirsiniz. Çok hızlı giderseniz düşme olasılığınız yüksektir.
    • Çok hızlı gidiyorsanız, tahtanızın sallanmaya başladığını hissedeceksiniz. Bunlara hız yalpalamaları denir ve ayağınızın altından kayabileceği için tahtanızı döndürmenizi zorlaştırır.
    • Penny board sürmeyi öğrenirken, büyük carveler yaparak dönüşlerinizi geniş tutun. Dönüşlerinize zaman ayırın. Açık bir alandaysanız, dönüşünüze başlamak için ağırlığınızı yavaşça kaydırın ve geniş bir kavisle hareket edin.
  4. Daha keskin bir dönüş için arka ayağınızı dudağın daha yukarısına yerleştirin. Arka ayağınızı tahtaya dik tutarak dudaktan yukarı kaydırın. Daha keskin bir açıyla dönmenize yardımcı olması için güvertenin en arkasında olabilir.
    • Ne kadar keskin dönerseniz, dengenizi korumak için dizlerinizi o kadar fazla bükmelisiniz.
    • Ön tekerlekleri tahtadan kaldırıp döndüğünüz keskin bir dönüş olan tekme dönüşü yapmak için arka ayağınızın kuyrukta olduğundan emin olun. Ağırlığınızın çoğunu arka ayağınıza verin ve ön ayağınızla tahtayı sallarken aşağı doğru bastırın.
  5. Ön ayağınıza daha fazla ağırlık verin. Bu, dönüş yönünüze doğru oymak içindir. Ön ayağınız dönüşünüzde tahtayı sola veya sağa yönlendirecektir. Plastik güverte eğildikçe, tekerlekler güverteyi doğrulttuğunuz yöne doğru dönecektir.
    • Dönüşlerinizi ön ayağınızla yönlendirmek carving olarak bilinir. Normalde sörf tahtanızı bu şekilde döndürürsünüz.
    • Bir carving dönüşü için arka ayağınızın ağırlığını da kaydırmaya devam edersiniz, ancak direksiyonun çoğunu ön ayağınız yapar!

Video

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Penny boardlar yeni başlayanlar için iyi midir?
    Penny board, kaldırımda yavaşça sürmek isteyen ve bununla sınırlı kalmayı sorun etmeyen biri için iyi bir araçtır. Ancak, çok küçük olduğu için üzerinde dengede durmak zordur ve ortalama boydaki bir yetişkin için rahatça sürmek zordur. Penny board daha az dengeli olduğundan, numara yapmak isteyen biri için de iyi bir seçim değildir.
  • Soru
    Penny board'uma binmeyi öğrenirken bağlarım yırtıldı. Tekrar denemek için korkumun üstesinden nasıl gelebilirim?
    Meşhur bir söz vardır, tabii ki yorumluyorum, 'Eğer attan düşersen, tekrar bin.' Eğer şimdi tekrar binmezseniz, asla binemezsiniz.
  • Soru
    Bunları kaykay parklarında sürebilir miyim? Numaralar öğrenebilir miyim?
    Bunlara kaykay parklarında binebilirsiniz ancak herhangi bir numara yapmayın. Penny Board'lar genellikle seyir içindir. Numara yapmak tahtanıza veya kendinize zarar verebilir.

İpuçları

  • Penny board'unuzu ilk aldığınızda truck'larınızı sıkarak başlayın. Gevşek ayaklar size daha fazla manevra kabiliyeti sağlar, ancak tahtanın bir yandan diğer yana hareket etmesine neden olurlar. Gevşek trucklarla dengenizi kaybetmeniz kolay olabilir.
  • Paten ayakkabıları giyin. Bu düz ayakkabılar ayaklarınızı kolayca hareket ettirmenize yardımcı olurken yerle ve tahtanızla bir miktar çekiş sağlar. Düz taban, kayarken dengenizi bulmanıza yardımcı olur.
  • Sizin için olası kaykayları inceleyin, çünkü numaralar yapmak isteyebilir ancak yanlış tipte bir kaykay satın alabilirsiniz.