Yırtık Sopaya Nasıl Binilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

RipStiks şunlara benzer kaykaylarAncak 4 yerine 2 tekerleği vardır ve ayağınızla itmek yerine hareket ettirmek için vücudunuzu döndürürsünüz. RipStik'i manevra etmek ilk başta zor görünebilir, ancak biraz pratik yaparak ve bir arkadaşınızdan yardım alarak nasıl sürüleceğini kolayca öğrenebilirsiniz. Tahtaya binmek için baskın olmayan ayağınızı burnun üzerine yerleştirin, baskın ayağınızla itin ve baskın ayağınızı tahtanın üzerine koyun. Her zaman güvenlik ekipmanı giyin, sağlam zeminde sürün ve kopmaya hazır olun!

Adımlar

Temel Bilgileri Öğrenmek

  1. 1. adım giyin...
    Güvende kalmak için bir kask, dirseklik ve dizlik takın. Kaskı başınıza takın ve dirsek ve dizliklerinizdeki cırt cırtları sıkın. Ripstik sürerken oldukça yüksek hızlarda hareket edebilirsiniz ve düşüp kendinizi yaralama potansiyeliniz vardır. Başınıza, kollarınıza ve bacaklarınıza zarar gelmesini önlemek için kask ve koruyucu ped takın.
    • Kauçuk tabanlı bir çift spor ayakkabınızın olması da faydalıdır. Ayaklarınızı tahta üzerinde dengelemenize yardımcı olurlar.
  2. adım 2 tahtaya çıkmak için yardıma ihtiyacınız varsa bir arkadaşınızdan denge kurmanıza yardım etmesini isteyin.
    Tahtaya çıkmak için yardıma ihtiyacınız varsa bir arkadaşınız dengede durmanıza yardımcı olsun. Tahtanın üzerinde dururken ağırlığınızı destekleyebilecek bir arkadaşınız varsa dengede durmak çok daha kolaydır. Dengeyi sağlarken omzunu kavrayın, sonra ayağınız güvende hissettiğinizde onu bırakın.
    • Arkadaşınız yoksa, tahtaya çıkmanıza yardımcı olması için bir duvara veya korkuluğa yaslanın.
  3. adım 3 ripstik'inizi pürüzsüz, düz bir yüzeye koyun.
    RipStik'inizi pürüzsüz, düz bir yüzeye koyun. Başlamak için, üzerinde pratik yapabileceğiniz düz bir asfalt yüzey bulun. Bu örneğin bir kaldırım, araba yolu veya boş bir otopark olabilir. RipStik'i yan yatacak şekilde yere yerleştirin. Tahta size dönük olmalı ve tekerlekler sizden uzağa bakmalıdır.
    • Çatlaklar, hız tümsekleri, su ve kum bulunan alanlardan geçmekten kaçının. Bunlardan herhangi biri dengenizi bozabilir ve düşmenize neden olabilir.
  4. adım 4 baskın olmayan ayağınızı tahtanın burun kısmına yerleştirin.
    Baskın olmayan ayağınızı tahtanın burnuna yerleştirin. Tahtanın ön tarafı biraz daha dardır ve buna 'burun' denir. Sağ ayağınız baskın ayağınızsa, sol ayağınızı tahtanın burnuna yerleştirin. Bir RipStik'e bindiğinizde burun öne bakmalıdır.
    • Sol ayağınız önde olacak şekilde binmek 'normal' binmek olarak adlandırılır. Sağ ayağınızı tahtanın burnuna koyarak sürdüğünüzde 'şapşal' sürmüş olursunuz.
    • Daha büyük olan uca tahtanın kuyruğu denir.
  5. adım 5 baskın ayağınızla itin ve kuyruğa yerleştirin.
    Baskın ayağınızla itin ve kuyruğa yerleştirin. Ayaklarınızdan biri burun üzerinde ortalandıktan sonra, biraz ivme kazanmak için diğer ayağınızı kullanın ve ardından ayağınızı tahtanın ortasına yerleştirin. Dengenizi kolayca bulabilmek için ayağınızı tek bir hızlı hareketle hareket ettirin. Bu noktada, her iki ayağınız da tahtanın her iki ucunda ortalanmış olmalıdır.
    • RipStik sürerken hızın dengeye eşit olduğunu göreceksiniz, bu nedenle ayaklarınızdan biriyle itmek dengeyi sağlamanıza yardımcı olacaktır.
    • Bir arkadaşınız size yardım ediyorsa, bu sırada bırakabilir.
    • Dengenizi korumakta zorlanıyorsanız, biraz daha fazla güçle itmeyi ve ayağınızı tahtaya daha hızlı hareket ettirmeyi deneyin. Pozisyonunuzu korumanıza yardımcı olması için dizlerinizi hafifçe bükmeyi de deneyebilirsiniz.
  6. adım 6 ayaklarınız ortalanmamışsa ayağınızı yeniden konumlandırın.
    Ayaklarınız ortalanmamışsa ayağınızı yeniden konumlandırın. Bir RipStik'e bindiğinizde, ayaklarınız hem burun hem de kuyruk bölümlerinin ortasında olmalıdır. Eğer değillerse, RipStik'i durdurun ve tekrar deneyin.
    • Ayaklarınız ortalanmamışsa, tahtayı kontrol edemez, dönüş yapamaz veya doğru şekilde hız kazanamazsınız.
  7. adım 7 tahta hareket ederken dengenizi koruyun.
    Tahta hareket ederken dengenizi koruyun. Tahta hareket etmeye başladığında RipStik'in üzerinde kalmak çok daha kolaydır. Ağırlığınızı rahat bir pozisyona ayarlayın ve tahtanın ileri doğru kaymasına izin verin. Düz hareket etmek için sürerken ayaklarınızı ortada tutun.
    • Bu biraz pratik gerektirebilir, ancak zamanla bu hareket giderek daha rahat hissettirecektir.
    • Dengede durmakta zorlanıyorsanız, dizlerinizi hafifçe bükmeyi deneyin veya bir duvar veya korkuluk yakınında bir yerde pratik yapın, böylece dengeyi sağlayabilirsiniz.
  8. adım 8 durmak istediğinizde ripstik'ten inin.
    Durmak istediğinizde RipStik'ten inin. RipStik'ten inmek çok basittir. Tek yapmanız gereken baskın ayağınızı tahtadan çıkarmak ve ardından baskın olmayan ayağınızı indirmektir. Yavaş gidiyorsanız, bunu oldukça zahmetsizce yapabilirsiniz.
    • Hızınız konusunda endişeleriniz varsa, 90 derecelik bir dönüş yapmak için tahtanın burnundaki ayağınızı bir tarafa doğru hareket ettirin ve ardından ayağınızı kaldırın. Bu, siz tahtadan inmeden önce tahtayı yavaşlatır.

Hız Kazanma ve Dönüş

  1. adım 1 ripstik'i daha hızlı hareket ettirmek için kalçalarınızı ileri geri çevirin.
    RipStik'i daha hızlı hareket ettirmek için kalçanızı ileri geri çevirin. RipStik sürerken, kaykay sürerken yaptığınız gibi ayağınızla itmek zorunda değilsiniz. Kalçanızı ve omuzlarınızı ileri geri oynatarak burun ve kuyruğu aynı anda oynatmanız yeterlidir. Hızı kademeli olarak artırmak için yavaşça hareket edin veya gerçekten hızlı gitmek için vücudunuzu hızla döndürün.
    • Bunu yaparken vücudunuz yılan benzeri bir hareketle hareket eder.
  2. adım 2 dönüş yapmak için ağırlığınızı ön ayağınızın üzerinde bir yandan diğer yana kaydırın.
    Dönüş yapmak için ağırlığınızı ön ayağınızın üzerinde bir yandan diğer yana kaydırın. Dönüşünüzün yönü hangi ayağınızın önde olduğuna bağlıdır. Örneğin, sol ayağınız tahtanın burnundaysa, sağa doğru hareket etmek için ağırlığınızı ayağınızın burun tarafına doğru ayarlayın. Sola doğru dönmek için ağırlığınızı ayağınızın bilek tarafına verin.
  3. adım 3 keskin bir dönüş yapmak için ayaklarınızı zıt yönlerde hareket ettirin.
    Keskin bir dönüş yapmak için ayaklarınızı zıt yönlerde hareket ettirin. Eğer 90 dereceden daha büyük bir dönüş yapmak istiyorsanız, tahtanızın kuyruğundaki ayağınızı ön ayağınızı açtığınız yönün tersine ayarlayın. Örneğin, ağırlığınızı ayak tarafına dağıtmak için sola doğru eğiliyorsanız, arka ayağınızı sağa doğru çevirin.
    • Bu biraz pratik gerektirebilir, ancak arka ayağınızı ön ayağınızın tersi yönde hareket ettirerek RipStik'i kolayca manipüle edebilirsiniz.
  4. adım 4 dönüş tekniğinizi mükemmelleştirmek için bunu zaman içinde uygulayın.
    Dönüş tekniğinizi mükemmelleştirmek için bunu zaman içinde uygulayın. RipStik'e binmek olduğundan daha kolay görünür ve tahtaya binmek, hızlanmak ve kolaylıkla dönebilmek için biraz pratik yapmak gerekir. Eğer yapabiliyorsanız, bir sürüş için rahat hissedene kadar her gün 30 dakika pratik yapın.
    • Ne kadar çok pratik yaparsanız, RipStik'e binmek o kadar kolay olacaktır.

Video

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Kaykaya mı yoksa RipStik'e mi binmek daha kolay?
    Bir RipStik'e binmek için ihtiyacınız olan alışılmadık itme yönteminde ustalaşmak, bir kaykayda kullandığınız temel itme stilinden daha uzun sürebilir. Ayrıca, birçok kişi kaykay üzerinde dengede durmayı daha kolay bulmaktadır.
  • Soru
    Bir RipStik nasıl uzatılır?
    RipStik gerçekten uzatılmak üzere tasarlanmamıştır. Burulma çubuğunu çıkarmanız ve yeni, daha uzun bir çubukla değiştirmeniz gerekir.
  • Soru
    RipStik ve RipStik Mini arasındaki fark nedir?
    Mini daha küçüktür ve manevra yapması daha kolaydır, bu da onu çocuklar ve yeni başlayanlar için ideal kılar.

İhtiyacınız Olanlar

  • RipStik
  • Kask
  • Dirsek pedleri
  • Dizlikler
  • Sert yüzey

İpuçları

  • Tekerlekleriniz aşınmaya başladığında değiştirin. Bu, ne sıklıkta sürüş yaptığınıza bağlı olarak 1-3 ay sürebilir. Tekerlekleriniz pürüzlü hale geldiğinde ve artık pürüzsüz olmadığında değiştirilmelidir.

Uyarılar

  • Arabalar, bisikletliler veya koşucular için endişelenmenize gerek kalmaması için trafiğin olduğu yollarda sürüş yapmaktan kaçının. Kapalı yollara veya boş park alanlarına sadık kalın.
  • İlk başladığınızda, Ripstick'inizi tepelerde veya dik alanlarda sürmekten kaçının. Beklediğinizden çok daha fazla hız kazanabilirsiniz, bu da kontrol edilmesi zor olabilir.