Dalga Tahtası Nasıl Sürülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Dalga tahtaları, geleneksel kaykayların küçük ama sezgisel alternatifleridir ve ustalaşması çok daha kolay olabilir. Dalga tahtasında 4 yerine sadece 2 tekerlek ve sürüşün ortasında bükülebilen bir tahta vardır. Bir waveboard'un esnekliği, düz bir caddede rahatlamak ve sürmek isteyenlere veya yüksek riskli engelli parkurlara katılmak isteyenlere hitap eder.

Adımlar

Dalga Tahtasına Binmeyi Öğrenmek

  1. adım 1 bir kask ve koruyucu dolgu ile hazırlanın.
    Bir kask ve koruyucu dolgu ile hazırlanın. Dalga tahtasına binerken her zaman bir kask ve koruyucu dolgu takmalısınız, yeni başlayanlar için bu iki kat daha önemlidir. Kaskınızı başınıza tam oturacak şekilde sıkın ve hiçbir dolgunun gevşek olmadığından emin olun.
  2. adım 2 binmek için dalga tahtasını öne doğru eğin.
    Binmek için dalga tahtasını öne doğru eğin. Her iki panelin bir kenarı yere değecek şekilde dalga tahtasını öne doğru eğin. Her iki panelin üzerine geriye doğru adım atın, ardından topuklarınızı geriye doğru itin, böylece her iki panel de düzleşir ve artık yerden yukarıda ve dalga tahtası üzerinde asılı kalırsınız.
  3. adım 3 sağ veya sol ayağınız öndeyken kendinizi daha rahat hissedip hissetmediğinizi belirleyin.
    Sağ ya da sol ayağınız öndeyken kendinizi daha rahat hissedip hissetmediğinizi belirleyin. Yola çıkmadan önce dalga tahtanıza binin. Önce sol ayağınızı (normal stil olarak bilinir) sonra sağ ayağınızı (şapşal stil olarak bilinir) öne koyun. Bilinçli olarak hangi ayağınızın önde daha güçlü hissettirdiğini düşünün.
    • Bir stil seçtikten sonra, hangi ayağınızı öne yerleştirdiyseniz o ayağınız 'baskın ayağınız' olarak bilinir. Hangi ayağınızı tahtanın arkasına yerleştirdiyseniz o ayağınız 'baskın olmayan ayağınız' olarak bilinir.
    • Hangi yöntemin sizin için en iyisi olduğunu bilmenin tek yolu bunu kendiniz denemektir. Herkesin baskın ayağı farklı olabilir, bu nedenle hangi yöntem sizi daha rahat ettiriyorsa onu seçin.
  4. adım 4 baskın olmayan ayağınızla iterek hareket edin.
    Baskın olmayan ayağınızla iterek hareket edin. Baskın ayağınızı seçtikten sonra, onu dalga tahtasının önüne yerleştirin ve sabit durduğunuzdan emin olun. Ardından, baskın olmayan ayağınızla yere bastırarak kendinizi nazikçe ileri doğru itin. Bunu yaptıktan sonra, baskın olmayan ayağınızı tahtanın kuyruğuna getirin.
    • Henüz kıpırdanmaya başlamayın, sadece kısa hareketin tadını çıkarın ve ayağınızın altındaki tahtayı hissedin.
  5. adım 5 hız kazanmak için baskın olmayan ayağınızla hafifçe kıpırdatın.
    Hız kazanmak için baskın olmayan ayağınızla hafifçe kıpırdatın. Dengenizden emin olduğunuzda, hız kazanmak için baskın olmayan ayağınızı oynatmanız gerekecektir. Sanki bir snowboardcuymuşsunuz gibi ileriye doğru hareket ederken baskın olmayan ayağınızı yavaşça yanlara doğru hareket ettirin.
    • Baskın olmayan ayağınızı güvenle oynatabildiğinizde, kalçanızı baskın olmayan ayağınızla birlikte hareket ettirmeye çalışın, böylece alt vücudunuz da sağa sola oynar.
    • Bu, tahtayı ileri doğru iterek sizi hızlandıracaktır.
  6. adım 6 ayaklarınızı zıt hareketlerle iterek dönme alıştırması yapın.
    Ayaklarınızı zıt hareketlerle iterek dönüş alıştırması yapın. Artık dalga tahtası üzerinde hareket ederken nasıl biraz hız toplayacağınızı bildiğinize göre, baskın ayağınızı hafifçe sağa ve baskın olmayan ayağınızı sola doğru eğin. Bu sağa dönmenizi sağlayacaktır. Baskın ayağınızı sola ve baskın olmayan ayağınızı sağa yatırırsanız, sola dönersiniz.
    • Hız kazanmak için kıpırdanma alıştırması yapın, ardından yavaş dönüşler yapın ve temel bir devre yapana kadar daha fazla kıpırdanma yapın.
  7. adım 7 dalga tahtasını öne eğilerek durdurun.
    Dalga tahtasını öne doğru eğilerek durdurun. Hızınızı azaltmak için sallanmayı bırakın, ardından dalga tahtasında öne doğru eğilin ve ayaklarınızı öne doğru eğin. Bu, dalga tahtasını durma noktasına getirecektir.
    • Alternatif olarak, kendinize güveniyorsanız, dalga tahtasından atlayabilirsiniz ve dalga tahtası kendi kendine duracaktır.

Temel Numaraları Denemek

  1. adım 1 i̇lk numaranız için sürerken eğilin.
    İlk numaranız için sürerken eğilin. Sürerken, kalçalarınızın üzerine gelene kadar dizlerinizi yavaşça bükün, ancak yine de ilerleyin. Ardından, pozisyonunuzu birkaç dakika koruduktan sonra tekrar ayağa kalkın.
  2. adım 2 hava almak için rampalarda veya çanaklarda kayın.
    Hava almak için rampalarda veya çanaklarda kayın. Waveboard üzerinde kendinize güvendikten sonra, bir sonraki adım bazı numaralar öğrenmek ve hava kazanma pratiği yapmak olabilir. Çoğu şehirde, kendinizi yukarı doğru itmek için kullanabileceğiniz çanaklar, zeminde büyük kubbeler bulunan bir paten parkı olacaktır.
    • Dalga tahtasının havada nasıl çalıştığını hissetmek için öncelikle biraz hız kazanmayı ve rampaların üzerinden geçmeyi deneyin. Havada kendinize daha fazla güvendiğinizde, bir çanağın kenarından yukarı ve havaya doğru sörf yapmayı deneyebilirsiniz.
    • Havadayken, en yakın elinizle tahtanızın üst kısmını tutun ve dizlerinizi göğsünüze doğru çekin. Bu pozisyona ulaştığınızda, normal pozisyonunuza geri dönün ve numarayı indirmeye çalışın. Buna tutuş denir.
  3. adım 3 teknik bir numara için dalga tahtasının orta çubuğunu kavrayın.
    Teknik bir numara için dalga tahtasının orta çubuğunu kavrayın. İleri doğru hareket ederken, dizlerinizi yavaşça bükün ve dalga tahtasının burnunu ve kuyruğunu bağlayan orta çubuğu tutun ve hareket etmeye devam edin. Pozisyonunuzu birkaç dakika koruduktan sonra yavaşça tekrar ayağa kalkın.
  4. adım 4 sürüş sırasında kovaları alarak el becerinizi test edin.
    Sürüş sırasında kovaları toplayarak el becerinizi test edin. Dalga tahtanıza binmeden önce, bir parkur boyunca birkaç kova yerleştirin. Ardından, dalga tahtanıza binin ve yumuşak bir hareketle kovaların yanından geçmeye çalışın ve giderken onları toplayın.
    • Daha fazla zorluk için kovaları suyla doldurmayı deneyin. Kovadan döktüğünüz su miktarı, dalga tahtası üzerinde ne kadar kontrol sahibi olduğunuzu gösterir.

Dalga Tahtasını Farklı Şekillerde Sürmek

  1. adım 1 rahatlatıcı bir eğlence olarak sokaklarda gezinin.
    Rahatlatıcı bir eğlence olarak sokaklarda gezinin. Sadece sörf tahtanızın üzerinde rahatlamak istiyorsanız, yerel caddelerinize gidin ve yeni alanları keşfederek aşağı yukarı gezinin. Hızlı gitmeniz için üzerinizde bir baskı yoktur, bu nedenle yeni başlıyorsanız bu yöntem idealdir.
  2. adım 2 arkadaşlarınızla dalga tahtalarında yarışmayı öğrenin.
    Dalga tahtalarında arkadaşlarınızla yarışmayı öğrenin. Dalga tahtası olan birkaç arkadaşınızı yanınıza alın ve bir dizi koni ile etrafında yarışacağınız bir pist oluşturun. Bu çok eğlencelidir ve dönüş ve hız kazanmak için iyi bir pratik oluşturur.
    • Bir dizi koni ile tipik bir 8 rakamı yarış parkuru kurun. Bir arkadaşınızla yarışmadan önce virajları hissetmek için birkaç deneme turu atın. Birinin size ne zaman gideceğinizi söylemesini sağlayın, ardından biri yarışı kazanana kadar belirli bir tur boyunca pistte yarışın.
    • Pistinizin virajları ve rotası ile denemeler yapın, böylece farklı bir beceri geliştirmek için her zaman kendinizi zorlarsınız.
    • Arkadaş grubunuzda sadece 2 dalga tahtası varsa, ilk yarışçının atladığı ve yeni bir yarışçının yarışın ortasında veya tam bir turdan sonra atladığı bir bayrak yarışı düzenleyebilirsiniz.
  3. adım 3 adrenalin patlaması için bazı tepelerden aşağı inin.
    Adrenalin patlaması için bazı tepelerden aşağı inin. Dalga sörfçüleri büyük hız kazanmak için büyük tepelerden aşağı inerler. Alçalan sığ bir tepede başlayın ve bir kayakçının dağ yamacından aşağı inmesi gibi soldan sağa sallanarak tepeden aşağı inin.
    • Küçük tepelerden aşağı inerken biraz güven kazandıktan sonra, daha büyük tepeleri deneyin. Hızla biniyorsanız koruyucu ekipman çok önemlidir.

Topluluk Soru-Cevapları

  • Soru
    Tekerleklerin hareket etmesi gerekiyor mu?
    Evet.
  • Soru
    Eğer sağ elimi kullanıyorsam, goofy mi yoksa normal mi kullanmalıyım?
    Bu sizin seçiminiz. Solak ya da sağlak olmanız fark etmez, sizin için en uygun olanı seçin.
  • Soru
    Bir dalga tahtasının ağırlık kapasitesi nedir?
    Çeşitli ağırlıklar için çeşitli dalga tahtaları vardır. Çoğu 50kg ila 100kg arasındadır, ancak daha büyük olanlar da olabilir.

Video

İpuçları

  • Numara yapmaya çalışmadan önce temel bilgileri öğrenmelisiniz.

Uyarılar

  • Dalga tahtasına binme konusunda uzman gibi görünseniz bile her zaman kask takın.
  • Yaşadığınız bölgenin dalga tahtalarına izin verdiğinden emin olun.