Kaykay Üzerinde Yokuş Aşağı Nasıl Sürülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kaykay tahtasıyla yokuş aşağı kaymak eğlenceli olabilir. Ancak doğru yapmazsanız çok tehlikeli olabilir. Güvenlik konusunda endişeleriniz varsa veya sadece ilk denemenizde nasıl doğru yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız, bu yazı tam size göre.

Adımlar

  1. 1Önce nasıl duracağınızı öğrenin! En yaygın ve güvenli yöntem ayak freni yapmaktır. Arka ayağınızı tahtadan kaldırın ve yavaşlayıp durana kadar zemin boyunca kaydırın.
    • Tahta üzerinde yeterince rahatsanız, kuyruk kayması da yapabilirsiniz. Arka ayağınız kuyruğun üzerindeyken, kuyruk yerde sürüklenecek şekilde aşağı doğru itin. Tahtanın kaymaması için öne doğru eğilin. Bu çoğu kişi tarafından tavsiye edilmez çünkü tahtanızın kuyruğunu yırtar.
    • Kuyruk kaymasına alternatif olarak kuyruğunuzu yırtmayan bir yöntem de topuk kaymasıdır. Bu, arka ayağınızın topuğunun kuyruğun arkasından sarkması dışında bir kuyruk kayması ile aynı şeydir, bu nedenle kuyruğun yerde kayması yerine ayakkabınızın topuğu yerde kayar.
  2. adım 2 ön ayaklarınızı arka ayaklarınızdan daha gevşek tutun.2Ön ayaklarınızı arka ayaklarınızdan daha gevşek tutun. Yalpalamalar arkada başlar, bu nedenle ön ayakların arka ayaklardan daha gevşek olması iyidir. Sadece çok sıkı olmadıklarından emin olun, aksi takdirde oymak/dönmek daha zor olabilir. Yapılacak en iyi şey budur çünkü bu, hızlı giderken yalpalamanızı en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Yetenekleriniz konusunda daha rahat hale geldikçe, kamyonlarınızı gevşetmeye başlayabilirsiniz.
  3. 3Sakin kalın. Gerginleştiğinizde veya korktuğunuzda, kaslarınızı gerersiniz ve bu da her dönüşte aşırı düzeltme yapmanıza neden olabilir. Rahat ve gevşek kalırsanız, hız yalpalamaları yaşama olasılığınız önemli ölçüde azalır.
  4. 4Ağırlığınızın çoğunu ön kamyonun üzerinde tutun. Yokuş aşağı inerken dizlerinizle çömelmek de hız yalpalamasını azaltacaktır. Çok fazla çömelmeyin. Ayrıca bacaklarınızı oldukça gevşek tutmayı unutmayın, aksi takdirde kaslarınızın gerilmesi nedeniyle ek hız yalpalamaları yaşayabilirsiniz. Hız yalpalamaları yaşamaya başlarsanız bacaklarınızı gevşetmeye çalışın ve duruşunuzu yavaşça düzeltin. Ağırlığınızı ön ayaklarınızın üzerinde tutmak da hız yalpalamasını en aza indirmeye yardımcı olacak ve tahtanız üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmanızı sağlayacaktır.
  5. 5Sadece kesinlikle mecbur kalırsanız kurtulun. Aksi takdirde, her zaman önce denemeniz gereken birkaç şey vardır:
    • Kendinizi yavaşlatmak için çok geniş, derin carveler yapmayı deneyin.
    • Ayağınızı güverteden yere doğru hafifçe sürükleyerek biraz hız kaybetmek için ayak freni yapın. Bu, özellikle oymak için yeterli alan olmadığında, hızı azaltmanın en kolay ve en etkili yollarından biridir. Ayağınızı yerden kesmek sadece son çare olarak yapılmalıdır, ancak gerekirse çimlere basmaya çalışın veya düştüğünüzde yuvarlandığınızdan emin olun.
  6. 6Dibe ulaştığınızda yumuşak bir şekilde uzaklaşın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruYokuş aşağı inerken küçük nesneler ve pürüzlü yüzeylerle nasıl başa çıkabilirim? Onlardan kaçınmaya çalışın! Çok keskin dönüş yapmayın, çünkü bu tehlikelidir, ancak sürüşten önce tepeyi kaldırabileceğiniz herhangi bir döküntü ve kaçınmanız gereken herhangi bir şey olup olmadığını kontrol edin. Potansiyel olarak tehlikeli olabilecek yüzeylerde sürüş yapmayın. Benden söylemesi, kaykay sürerken kolumu kırdım.
  • SoruKaykay öğrenmeye yeni başlıyorsam, truck'larım gevşek mi yoksa sıkı mı olmalı? Gevşek trucklar dönüşlerinizi daha hızlı ve keskin hale getirir, ancak çok dengeli değildir. Sıkı trucklar gerçekten dengelidir, ancak daha yavaş dönerler. Bu sizin seçiminizdir, ne kadar iyi denge kurabildiğinize bağlıdır.
  • SoruUzun süre kayarsam neden ön ayağım ağrımaya başlıyor? Pedal çevirirken tüm ağırlığınızı tek ayağınıza vermenizle birlikte tahtanın titreşimleri ayağınızın ağrımaya başlamasına neden olacaktır.

Video

İpuçları

  • Yokuş aşağı sürmeye başlamadan önce tekerlekleriniz, rulmanlarınız ve yolunuza çıkabilecek insanlar gibi her şeyi kontrol edin.
  • Kendinizi yavaşlatmaya yardımcı olmak için geniş, dik virajlar alın.
  • Oymayı öğrenin. Bunun ne olduğunu bilmiyorsanız sörfçüleri izleyin, yaptıkları geniş dönüşlere carve denir. Muhtemelen bunu nasıl yapacağınızı zaten biliyorsunuzdur çünkü kickturning dışındaki tek dönüş türü budur, ancak pratik yapmak iyidir.

Uyarılar

  • Yeni başlayan biri olarak büyük bir tepeye çıkmayın, bu tehlikelidir. Büyük bir tepeye çıkmadan önce daha yüksek hızlarda güvenle sürüş yapabilmeyi unutmayın.
  • Düşerseniz, yuvarlanmak işin anahtarıdır.
  • Ayağınızı çimento üzerinde sürüklemek sizi yavaşlatırken, ayakkabınızı çok hızlı bir şekilde aşındırabilir.
  • Kaykayınızı sürerken uygun koruyucu ekipmanlarınızı giymeyi unutmayın. Kulağa pek çekici gelmese de uzun vadede düşmeniz ya da kaykayı bırakmak zorunda kalmanız durumunda yaralanma riskinizi büyük ölçüde azaltacaktır.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Bir kaykay (çoğu kişi longboard tercih eder)
  • Bir tepe
  • Koruyucu donanım