Marshmallow Nasıl Kızartılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Şu anda dünyanın dört bir yanında binlerce insan ateş başında ısınıyor. Sahildeki şenlik ateşlerinde oturuyor, ormandaki kamp ateşine çam kozalakları atıyor ya da evlerinin önünde yaktıkları küçük bir ateşi rüzgârdan koruyorlar. Ve bu insanların her biri, ellerinde bir çubuk üzerinde marşmelov tutuyor olsalardı daha mutlu olurlardı.

Adımlar

Marshmallow Kavurma

  1. adım 1 ateş yak...
    Bir ateş oluşturun. İdeal olarak bunu bir saat önceden başlatın, böylece mükemmel kızartma kömürleri elde etmek için zamanınız olur. İyi bir kamp ateşi için üç başarılı bileşen vardır (artı güvenli bir ateş çukuru ve elbette onu yakmanın bir yolu):
    • Kağıt, ot, kurutucu tiftiği veya kömür bezi gibi bir yığın kuru çıra. Yanınızda getirmediyseniz ve hava yağışlı ise, çam kozalakları toplayın veya bölünmüş bir kütüğün içinden talaş alın.
    • Çıra olarak kullanmak için küçük dallar. Hava için bolca boşluk bırakarak küçükten büyüğe doğru kademeli olarak dışa ve yukarı doğru inşa edin.
    • Ön kolunuz büyüklüğünde kuru dallar, ateş tutuştuğunda yavaş yavaş ekleyin.
  2. adım 2 kavurma çubuklarınızı seçin.
    Kavurma çubuklarınızı seçin. Bunlar bir yetişkinin kolu kadar uzun, sağlam ve sivri uçlu olmalıdır. Bunlardan birini deneyin:
    • Metal kazıklar veya kebap çubukları. Bunlar dokunulamayacak kadar sıcak olabilir, bu nedenle ekstra uzun veya ahşap saplı olanları seçin
    • Sert ağaç çubuklar, sapsız ve küt bir noktaya kadar yontulmuş.
    • Mağazadan satın alınmış lokum kızartıcılar
  3. adım 3 çubuğun üzerine bir lokum yerleştirin.
    Çubuğun üzerine bir marshmallow yerleştirin. Kaymayı önlemek için çubuğun marşmelovun içinden sonuna kadar geçtiğinden emin olun. Marşmelov çubuk boyunca kolayca kayabiliyorsa, çubuğu ateşe düşürmemeye dikkat etmeniz gerekecektir.
    • Aynı anda birkaç marshmallow'u üst üste koyabilirsiniz, ancak her seferinde sadece bir tane ile iyi bir kızarmış yüzey elde etmek daha kolaydır.
  4. adım 4 marşmelovunuzu sıcak kömürlerin üzerinde kızartın.
    Marşmelovunuzu sıcak kömürlerin üzerinde kızartın. Ateşiniz bir süre yandıktan sonra, odunların bir kısmı yanacak ve parlayan kömürlere dönüşecektir. Bu kömürlerin hemen üzerindeki bir nokta marshmallow kızartmak için mükemmel bir alandır. Bu geçici fırının ısısı şekeri mükemmel bir şekilde karamelize edecek ve görkemli beyaz yapışkan maddeyi mahvedecek ateş fışkırmaları olmayacaktır.
  5. adım 5 yavaş yavaş çevirin.
    Yavaş yavaş çevirin. Çubuğu döndürerek ısının marshmallowun her tarafını eşit şekilde kızartmasını sağlayın. Piştikçe dış yüzeyinin kahverengiye döndüğünü göreceksiniz. Marşmelovun her tarafı açık kahverengi olana kadar sabit bir şekilde döndürmeye devam edebilir ya da bir tarafı pişene kadar pişirebilir, ardından döndürüp başka bir taraftan tekrar başlayabilirsiniz.
    • Bazen marshmallow aşağı sarkar ve çubuğu döndürdüğünüzde dönmez. Bunu düzeltmek için çubuğu saplayın ya da ikinci bir çubukla destekleyin.
  6. adım 6 marşmelovu doğrudan ateşe koyarsanız kömür olmasını bekleyin.
    Marşmelovu doğrudan ateşe koyarsanız kömür olmasını bekleyin. Marşmelovu alevin içine sokmak alev almasına neden olacaktır. Üfleyerek söndürebilirsiniz ama sonunda acı, siyah bir kömür tabakası elde edersiniz. Tost makinenizi 11'e ayarlamayı sevmiyorsanız, bundan kaçınmaya çalışın.
    • Marşmelov alev aldığında asla çubuğu sallamayın veya şiddetle geri çekmeyin. Kulağa aptalca gelse de, alev alan erimiş bir marshmallow acı verici bir yanığa neden olabilir.
  7. adım 7 marşmelovları alevin üzerinde tutarken dikkatli olun.
    Marşmelovları alevin üzerinde tutarken dikkatli olun. Sadece ısı yayan kömürlerin aksine, alevler aynı zamanda yukarı doğru hareket eden bir sıcak gaz akımı da gönderir. Bu ikinci ısı türü (konveksiyon olarak adlandırılır) marshmallowunuzu çok daha hızlı yakacaktır. Bu nedenle, alev marşmelovunuzun çok altında olsa bile, yine de yarısını siyaha çevirebilir veya hatta ateşe verebilirsiniz. Bunun yerine kömür üzerinde pişirmek genellikle fazladan bir iki dakikaya değer.
  8. adım 8 marşmelovu yiyin.
    Marşmelovu yiyin. Bazı insanlar önce gevrek kahverengi tabakayı çıkarıp yemeyi, ardından içindeki sıcak yapışkanı yutmayı sever. Eğer marshmallow'unuz yanlışlıkla siyah renkte yanmışsa, bu tabakayı çekip alabilir ve onun yerine ateşe atabilirsiniz. Ve tabii ki, siz bu yazıyı okurken bazı arkadaşlarınız çoktan jumbo marshmallow'un tamamını tek lokmada mideye indirmiştir.
    • Dikkatli olun - marshmallow çok sıcak olacaktır. Ateşten aldıktan sonra en az 30-60 saniye bekleyin.

Varyasyonlar ve Ekstra Tarifler

  1. adım 1 marşmelovları broyler altında kızartın.
    Broyler altında marshmallow kızartın. Avrupalı soylular muhtemelen her odada bir şömine bulunduruyorlardı, sırf bir heves marshmallow yiyebilmek için. Merkezi ısıtma ünitesinin bu karanlık günlerinde, bunun yerine fırınınızın broiler ayarına güvenmeniz gerekebilir. Marşmelovları folyo kaplı bir fırın tepsisine tek kat halinde dizin. Orta rafı broylerin altına yerleştirin ve bir şahin gibi izleyin. Bir ya da iki dakika içinde kızardıklarında bir spatula ile döndürün ve diğer tarafını da kızartın.
    • Eğer marshmallowlar kızarmazsa tepsiyi üst rafa taşıyın.
  2. adım 2 bunun yerine gazlı ocakta kızartın.
    Bunun yerine gazlı ocakta kızartın. Bu yöntem size marshmallow kızartma çubuğu tutmanın eğlencesini verir, ancak dezavantajları vardır. Eşit bir kızartma elde etmek zor olacaktır ve fazla pişirirseniz yapışkan madde ocağınızın üzerine damlayarak bir karmaşa yaratabilir. Pilot ışığına veya diğer mekanizmalara damlamasını önlemek için marshmallowları alevin kenarında tutun.
    • Kızartmak için bir çatal kullanabilirsiniz, ancak çok ısınırsa kararabilir. Ve unutmayın ki çatal siz ağzınıza sokmadan önce kaynar derecede sıcak olacaktır.
  3. 3. adım s'mores...
    S'mores yapın. Bu Amerikan klasiği çocukların favorisidir ve yapımı çok kolaydır:
    • Marshmallow'unuzun büyüklüğünde bir kare graham krakerini kırın. (Eğer yakınınızda graham krakeri yoksa başka bir gevrek, tatlı bisküvi ile değiştirin).
    • Bir kare çikolata ile kaplayın.
    • Taze kızartılmış marshmallow'u çikolatanın üzerine bırakın.
    • İkinci bir graham kraker parçasıyla bastırarak sıcak marshmallowu ezin. Bu, çikolatayı kısmen eritecek ve lezzetli, yapışkan bir karmaşa yaratacaktır.
  4. adım 4 bir muz kayığı yapın
    Muzdan bir kayık yapın. İşte şekerlemelerinizin tadını çıkarmanın bir başka ilginç yolu:
    • Bir muzun kabuğunda uzun bir yarık açın.
    • Bu yarık boyunca muzdan bir çukur açın.
    • Açtığınız çukuru mini marshmallow ve mini çikolata parçaları ile doldurun.
    • Folyoya sarın ve kamp ateşi kömürlerinin üzerine, ızgaraya veya 300ºF (150ºC) fırında bir fırın tepsisine yerleştirin.
    • Sık sık kontrol ederek 5-15 dakika pişirin. Ne kadar uzun süre beklerseniz, muz o kadar kahverengi ve karamelize olacaktır.
  5. adım 5 marşmelovlarınızı sıcak kakao veya tatlının üzerine bırakın.
    Marşmelovlarınızı sıcak kakao veya tatlının üzerine bırakın. Normal marshmallowların kakaoda çöktüğünü düşünüyorsanız, kızarmış çeşitler için oturmanız gerekebilir. Bunlar aynı zamanda dondurma veya milkshake, özellikle vanilya veya çikolata üzerinde de harika sonuç verir.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Tamamen kavrulmamışlarsa yiyebilir miyim?
    Tabii ki yiyebilirsiniz. Bazı insanlar marshmallowlarını neredeyse yanmış sever, bazıları ise çok az kızarmış sever. Nasıl seviyorsanız öyle yiyebilirsiniz.
  • Soru
    Gazlı ocakta kızartırsam gaz tadı olması gerekir mi? Ve eğer tadı varsa yemek güvenli midir?
    Hayır, şekerlemelerin tadı gaz gibi olmamalıdır.
  • Soru
    Onları hiç kavurmadan yiyebilir miyim?
    Evet, tabii ki! Ben şahsen marshmallowların kızartıldığında daha lezzetli olduğunu düşünüyorum ama bu tamamen sizin tercihinize bağlı.

Video

İpuçları

  • Marşmelovunuzu ilk birkaç seferde yakarsanız, marşmelovu atmayın. Hala iyidir, sadece dışını kazıyın veya 'itin'. Denemeye devam edin. Bu mükemmel marshmallow kızartma kariyerinizin sonu değil.
  • Uzun süredir yerde duran bir çubuğa yakında yapışkan hale gelecek bir marshmallow itmekte tereddüt ediyorsanız, çubuğun ucunu birkaç saniye ateşten geçirin. Bu işlem çubuktaki çoğu kalıntıyı ve mikrobu temizleyecektir. Külleri silin ve hatmi çubuğuna yapıştırın.
  • 'Yeşil' ya da canlı bir dal kullanmak, ateşin siz işinizi bitirmeden kavurma çubuğunuzu yakmasını önleyecektir. Bunları genellikle yerde bulabilirsiniz - çoğu halka açık park ve kamp alanında ağaçlardan koparılması önerilmez.

Uyarılar

  • Çocukları ateşin etrafında daima gözetim altında tutun.
  • Yanıcı bir çubuğu gözetimsiz olarak kızartmak için ateşin kenarına asılı bırakmak yangın başlatabilir.
  • Ateşinizi bir kenarda ve kontrol altında tutun ve ayrılmadan veya uyumadan önce gömün.
  • Bazı kamp alanlarında çubuk toplamak yasaktır. Kendi yakacak odununuzu ve kızartma çubuklarınızı getirin.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Isı kaynağı
  • Marşmelov için çubuklar
  • Büyük veya mini marshmallow poşetleri