Golf Turnuvası Nasıl Düzenlenir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Golf turnuvası, kurumsal müşterileri ağırlamak veya bağış toplama etkinliği olarak harika bir yoldur. Turnuva planlamanız için golf sahasıyla yakın işbirliği içinde çalışın, özellikle de daha önce bir golf etkinliğinden sorumlu olmadıysanız. Aşağıdaki adımlar bir golf turnuvasını başarıyla yürütmenize yardımcı olacaktır.

Adımlar

  1. adım 1 etkinliğinizi düzenlemek için geçici bir tarih belirleyin.
    Etkinliğinizi düzenlemek için geçici bir tarih belirleyin. Etkinlik günü yağmur yağması ve oyun oynayamamanız ihtimaline karşı ikinci bir tarih belirleyin. Ayrıca, yiyecek, ödül vb. tedarikçilere taahhütte bulunmak için yeterli zaman tanımak üzere kesin kayıt tarihinizi belirleyin.
  2. adım 2 bir golf sahası ile temasa geçin.
    Bir golf sahası ile temasa geçin. Sahayla bir sözleşme imzaladığınızdan emin olun, böylece ücretler ve sahanın ne sağlayacağı (reklam, içecek ve yiyecek) konusunda ne bekleyeceğinizi bilirsiniz.
    • Saha yöneticisi turnuva planlamanızda size yardımcı olabilir ve özel mücadeleler için hangi deliklerin en iyi sonucu vereceğini söyleyebilir. Özel delikler arasında Deliğe En Yakın, En Uzun Sürüş veya Tek Delik yer alabilir. Her biri için bir kadın ve erkek kazanan belirleyin ve ödülleri törende takdim edin.
  3. adım 3 bir golf turnuvası planlama dosyası oluşturun.
    Bir golf turnuvası planlama dosyası oluşturun. Planlayıcıda katılımcılar, sponsorlar, yiyecek satışları, ödüller ve muhasebe bölümleri bulunmalıdır. Turnuva formatı, handikap sistemleri (oyuncuların yeteneklerini eşitlemek için), kayıt süreci, kayıt masası ve davetiyelerin nasıl görüneceği ve tabii ki bütçe hakkında önceden düşünün. Düzenli kalmanıza yardımcı olacak ayrıntılı ücretsiz etkinlik planlayıcıları için internete bakın.
  4. adım 4 mümkün olduğunca önceden saygın bir satıcı ile kupa ve turnuva hatıraları için alışveriş yapın ve görüşün.
    Kupa ve turnuva hatıraları için alışveriş yapın ve mümkün olduğunca önceden saygın bir satıcıyla görüşün. Özel kupalar, tişörtler ve promosyon malzemeleri genellikle planlama ve sipariş gerektirir.
  5. adım 5 katılımcılardan ve sponsorlardan alacağınız ücrete karar verin.
    Katılımcılardan ve sponsorlardan alacağınız ücrete karar verin. Ücreti, etkinliğe harcanacak para ile parkur ve yemek masraflarını karşılayacak bir tutarda belirleyin.
  6. adım 6 sponsor paketlerini bir araya getirin ve bölgedeki işletmelere gönderin.
    Sponsor paketlerini bir araya getirin ve bölgedeki işletmelere gönderin. Sponsorlar, bağış toplama etkinliğinize para ya da eşya bağışlayan şirketler ya da bireyler olabilir. Karşılığında, sponsorun adı golf deliklerinden birinde bir afişte veya işarette ilan edilir.
  7. adım 7 bir medya kiti tasarlayın ve golf turnuvanızı tanıtmak için çeşitli radyo, televizyon ve gazete kuruluşlarına gönderin.
    Bir medya kiti tasarlayın ve golf turnuvanızı tanıtmak için çeşitli radyo, televizyon ve gazete kuruluşlarına gönderin. Genel broşürleri ve kayıt formlarını da ekleyin. Sosyal medyada yerleşik bir varlığınız varsa, golf turnuvanızı tanıtmak için Facebook, Twitter veya diğer niş sosyal ağlar gibi platformları kullanmak iyi bir fikirdir. Golf etkinliğini bir hayır kurumu düzenliyorsa, Kickstarter'ı kullanmak gereklidir.
  8. adım 8 golf sahasının yanı sıra haberi yayabilecek arkadaşlarınıza ve ailenize dağıtmak için broşür ve formun kopyalarını hazırlayın.
    Golf sahasının yanı sıra haberi yayabilecek arkadaşlarınıza ve ailenize dağıtmak için broşür ve formun kopyalarını hazırlayın. Kurumsal bir etkinlikse bilgiler e-posta yoluyla da gönderilebilir.
  9. adım 9 kaydolan grupları ve ödemeleri takip edin.
    Kaydolan grupları ve ödemeleri takip edin. Tipik olarak gruplar dört oyuncudan oluşur. Bireysel katılımcıları diğer tek oyuncularla veya yeterli sayıda oyuncusu olmayan gruplarla eşleştirebilirsiniz. Kupalar, ödüller ve hatıra eşyaları için siparişinizi kesin kayıt tarihi sayılarınıza göre tamamlayın.
  10. adım 10 yiyecek satıcılarıyla iletişime geçin.
    Yiyecek satıcılarıyla temasa geçin. Çoğu golf turnuvası bir yemek ve törenle sona erer. Oyunun 9. ve 10. delikleri arasında sağlanan yiyecekler genellikle golf sahasından gelir.
  11. adım 11 sponsor delikleri için afişler veya tabelalar oluşturun.
    Sponsor delikleri için afişler veya tabelalar oluşturun. Telif hakkı çakışması olmaması için logolarını kullanacağınızı bildiklerinden emin olun.
  12. adım 12 takımlar için başlangıç pozisyonlarını belirleyin.
    Takımlar için başlangıç pozisyonlarını belirleyin. Çoğu turnuvada Shotgun Start vardır; bu başlangıçta 18 deliğin her birinde bir takım vardır ve herkes aynı anda başlar.
  13. adım 13 açık artırma için eşyaları toplayın.
    Açık artırmalar için ürün toplayın. Açık artırmalar, toplanan toplam para miktarını artırmak için bağış toplama etkinlikleri için harikadır. Katılımcıların açık artırma veya çekiliş için ayrı ayrı satın alabilecekleri büyük bir çekiliş bileti rulosu satın alın. Çekiliş, bilet satışlarından elde edilen parayı %50'si çekilişi kazanana ve geri kalanı da etkinliğe gidecek şekilde böler.
  14. adım 14 golf sahası ve yiyecek tedarikçisi ile anlaşmaları tamamlayın.
    Golf sahası ve yiyecek tedarikçisi ile anlaşmaları tamamlayın.
  15. adım 15 etkinliğinizi ayarlayın.
    Etkinliğinizi düzenleyin. Katılımcıların kaydolması ve bilet satın alması için bir kayıt masası bulundurun. Ayrıca, açık artırma ürünlerinin bulunduğu bir masa hazırlayın. Sessiz müzayede öğelerinin yanına katılımcıların biletlerini koyabilecekleri bir kap yerleştirin. Törende kazananları belirlemek için bilet çekilişi yapın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Yardım amaçlı bir golf turnuvası için 9 delikli format mı yoksa 18 delikli format mı daha iyidir?
    Hayır amaçlı bir golf etkinliği için 18 delik formatı en iyisidir, böylece katılımcılar paralarının karşılığını en iyi şekilde aldıklarını hissedeceklerdir, bu para hayır kurumlarına gidiyor olsa bile. Ayrıca, sponsorluk için daha fazla delik açar.

İpuçları

  • Etkinliğin fotoğraflarını çekmesi için birini görevlendirin. Ekip fotoğraflarının bir kopyasını teşekkür kartlarına ekleyin.
  • Kupalar, ödüller ve hatıra eşyaları sipariş ederken, önemli gönüllüler ve ekipleri için bir teşekkür öğesi düşünün. Özel tişörtler, kalemler, kupalar veya anahtarlıklar birkaç seçenektir.
  • Takımların skorlarını takip etmelerini sağlayın. Toplamları hesaplayın ve yemekten sonra en iyi takımlara ödüller verin.

Uyarılar

  • Giriş ücretlerini toplamak için golf turnuvanızın gününe kadar beklemeyin. Katılımcıların gelmemesi halinde para kaybetme riskini azaltmak için parayı önceden alın. Tüm giriş paraları iade edilemez olmalıdır.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Planlama dosyası
  • Bilgi paketleri
  • Tanıtım broşürleri
  • Afişler/İşaretler
  • Yiyecek satıcıları
  • Ödüller
  • Müzayede ürünleri
  • Kapı ödülleri
  • Çekiliş biletleri
  • 50/50 çekiliş