Pistte Bayrak Koşusu Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Takım arkadaşınızın köşeden koşarak geldiğini görüyorsunuz... işte bu. Takımınızın bayrak yarışını kazanmasına yardımcı olmak için havalanmaya hazırlanıyorsunuz ve muhtemelen bunu nasıl yapacağınızı pratikte öğrenecek olsanız da, yardımcı olabilecek birkaç taktik daha var.

Adımlar

  1. adım 1 yarış gününden önce bayrak takımınızla antrenman yapın.1Yarış gününden önce bayrak takımınızla antrenman yapın. El ele tutuşma alıştırmaları yapın ve düzenli olarak birlikte çalışın. Bayrak takımları, pistteki diğer tüm etkinliklerden daha fazla takım çalışması ve dostluk duygusundan faydalanacaktır.
  2. adım 2 kimin yarışacağını belirleyin's running during each part of the relay.2Rölenin her bölümünde kimin koşacağını belirleyin. Antrenörünüz muhtemelen her birinizi bir bölüme atayacaktır, ancak bunun yarıştan bir süre önce gerçekleştiğinden emin olun, böylece yarış zamanı yaklaştığında kendi bölümünüze odaklanabilirsiniz.
  3. adım 3 isının ve varsa esneme hareketleri yapın't already.3Henüz yapmadıysanız ısının ve gerinin.
  4. adım 4 pistin bayrak yarışı ayağınıza başlayacağınız bölümüne gidin.4Pistin bayrak yarışı ayağınıza başlayacağınız bölümüne gidin.
  5. adım 5 eğer bayrak yarışına başlıyorsanız, rahatlayın ve tabancanın patlamasını bekleyin.5Eğer bayrak yarışına başlıyorsanız, rahatlayın ve tabancanın patlamasını bekleyin. Başka bir ayak koşuyorsanız bekleyin, ancak gevşek ve rahat olun.
  6. adım 6 sıra geldiğinde...6Röleyi teslim etme zamanı geldiğinde, eğer teslim eden sizseniz, kolunuzu vücudunuza 90 derecelik bir açıyla uzatın ve avuç içiniz aşağı baksın. Yaklaşan koşucuya doğru bakın ve o yaklaşırken koşmaya başlayın. Yaklaşan koşucunun batonu başparmağınız ve işaret parmağınız arasında elinize getirmesine izin verin. Batonu kavrayın ve yaklaşan koşucunun elinden çekin. En iyisi, tüm koşucuların batonu hangi ellerinde taşıyacakları konusunda önceden anlaşmalarıdır. Örneğin, tüm koşucuların batonu sağ ellerinde taşıyarak koşmaları ve batonu alan koşucuların da sol elleriyle batonu almaları en iyisidir. Koşucular daha sonra bayrak yarışının kendi ayaklarını koşarken batonu sol ellerinden sağ ellerine aktarırlar. Yine de bu noktada çok sıkı tutmayın.
  7. adım 7 eğer siz...7Eğer batonu alıyorsanız, batonu almadan hemen önce biraz koşmaya başlayın, bu sırada batonu teslim etme bölgesinde kalın ve batonu ne zaman aldığınızı görmek için geriye bakın. Kolunuzu yaklaşan koşucuya doğru uzatın, parmaklarınızı uzatın ve avucunuzu aşağı indirin. Topu elinizde hissettiğinizde sıkıca kavrayın ve havalanın. Kısa bir mesafeyse, elden çıkarma sırasında arkanıza bakamayabilirsiniz. Elden çıkarmalar özellikle sprint bayrak yarışlarında çok önemlidir, saniyenin kesirleri yarışı kazandırır ya da kaybettirir ve 'kör elden çıkarmalar' pratik yapmadan son derece zor olabilir, bu yüzden ne yaptığınızı bildiğinizden emin olun!
  8. adım 8 batonu alan kişi, batonu takım arkadaşının taşıdığı elin karşısındaki eline almalıdır.8Hopu teslim alan kişi batonu takım arkadaşının taşıdığı elinin karşısındaki eline almalıdır. Başka bir deyişle, eğer takım arkadaşınız batonu sağ elinde taşıyorsa, siz de sol elinize almalı ve daha sonra o elinizde taşımayı tercih ediyorsanız sağ elinize geçirmelisiniz. Sağ elden sağ ele veya sol elden sol ele geçiş, gelen takım arkadaşınız tarafından ayak bileklerinize basılmasına neden olabilir.
  9. adım 9 olayı bilin.9Etkinliği bilin. Ne kadar hızlı koşacağınız koştuğunuz bayrak yarışına bağlıdır. Mesafe karışık koşusunun 1600 metrelik ayağında koşuyorsanız, temponuzu korumak isteyeceksiniz, ancak sprint karışık koşusunun 200 metrelik ayağındaysanız, kendinizi tutmayın!
  10. adım 10 ...10
  11. adım 11 her şey bitmiş gibi göründüğünde ve diğer takım kesinlikle kazanacaksa, kendinizi zorlamaya devam edin.11Her şey bitmiş gibi göründüğünde ve diğer takım kesinlikle kazanacaksa, kendinizi zorlamaya devam edin. Diskalifiye olabileceklerini ya da bayrağı bırakabileceklerini asla bilemezsiniz. Ve bu sizin daha iyi bir süre koşmanıza yardımcı olacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBasonu devrettikten sonra koşmayı bırakmalı mıyım? Sprinterler asla durmamalıdır. Çok hızlı durursanız kendinizi yaralayabilirsiniz. Kulvarınızda kalın ve tamamen durmadan önce yavaşlayın. Mesafe koşusu için, batonu geçtikten sonra yavaşlayın ve engellerden ve diğer koşuculardan kurtulduğunuzda pistten çıkın.
  • SoruBatonu bir sonraki kişiye devretmeden önce ne kadar koşmanıza izin verilir? Değişim alanı ('değişim kutusu') her kulvarda işaretlenmiştir. Genellikle 20 metre uzunluğundadır.
  • SoruEğer son koşucu ben isem, bitiş çizgisine kadar koşmalı mıyım yoksa bitiş çizgisine geldiğimde durmalı mıyım? Bitiş çizgisine kadar koşmaya devam edin, ardından düşmekten kaçınmak için hızınızı yavaşça azaltın.

İpuçları

  • Bayrak yarışı ekibinizin mümkün olduğunca kusursuz bir şekilde birlikte çalışması gerekir. Ekip üyeleri arasında herhangi bir anlaşmazlık varsa, bunu çözün. Ekibin bir takım olması gerekir.
  • Unutmayın: eğer SİZ düşürürseniz, onu alabilecek tek kişi SİZSİNİZ. Başka biri alırsa ve düşüren SİZseniz, diskalifiye edilirsiniz.
  • Eğer baton başka bir kulvara yuvarlanırsa, takımınız diskalifiye edilir.

Uyarılar

  • Takımınız kaybederse veya gerçekten kötü bir zaman geçirirseniz bayrak yarışından sonra çok hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Pes etmeyin, bunu bir sonraki sefer için motivasyon olarak kullanın!
  • Bayrak yarışını nasıl yapacağınızı pratik yaparak öğrenin. Sadece bu makaleyi okumak sizi bayrak yarışında ustalaştırmayacaktır. Sadece oraya çıkın ve koşun!
  • Bayrak yarışını bitirdikten sonra batonunuzu yere atarsanız, siz ve takım arkadaşlarınız derhal diskalifiye edilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Kramponlar veya iyi koşu ayakkabıları.
  • Kararlılık
  • Bir bayrak takımı!