Kaçırılan Bir Arabanın İçinde Kendinizi Nasıl Kurtarırsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Sizi kaçıran kişi sizi bir araca bindirmeden önce ondan kaçarsanız, kendinizi kaçırılmaktan kurtarmak çok daha kolaydır. Ancak, bir arabaya zorla bindirilirseniz veya aracınız siz içindeyken kaçırılırsa, kendinizi kaçıran kişiden kurtarmak için hala yapabileceğiniz şeyler vardır.

Adımlar

  1. adım 1 mümkünse hemen başka bir kapıdan çıkın.
    Mümkünse hemen başka bir kapıdan çıkın. Kaçıran kişi sizi aracın ön tarafındaki yolcu kapısına zorlarsa, koltuğun üzerinden hızla ilerleyin ve sürücü kapısından çıkın ya da aracın arka koltuğuna tırmanın ve arka kapıdan kaçmaya çalışın.
  2. adım 2 sürücü anahtarı takmaya fırsat bulamadan kontağa bir şey sokun.
    Sürücünün anahtarı takma şansı olmadan önce kontağa bir şey sokun. Ağzınızdan bir parça sakız, giysinizden bir düğme veya saçınızdan bir toka gibi elinizin altında bulunan herhangi bir şeyi kullanın. Dikkatinizi dağıtarak kaçmanıza yardımcı olun.
  3. adım 3 anahtarları kontaktan çıkarın ve olabildiğince sert bir şekilde pencereden dışarı atın.
    Anahtarları kontaktan alın ve olabildiğince sert bir şekilde pencereden dışarı atın. Kaçıran kişi anahtarları kovalarken arabadan kaç.
  4. adım 4 arabanın ön koltuğundaysanız bir kazaya neden olun.
    Arabanın ön koltuğundaysanız bir kazaya neden olun. Kazada ciddi şekilde yaralanma şansınız, kaçıran kişi tarafından yaralanma şansınızdan daha azdır. Kaza dikkatleri size ve durumunuza çekecektir.
    • Direksiyonu tutun ve aniden sola ya da sağa çevirerek aracın başka bir araca çarpmasına neden olun.
    • Gaz pedalına basmak için ayağınızı veya elinizi kullanın ve aracın önünüzdeki araca çarpmasını sağlayın.
    • Fren pedalına basarak arkanızdaki aracın içinde bulunduğunuz araca çarpmasını sağlayın.
  5. adım 5 arabanın kornasını çalın ve dikkati araca çekmek için çalabildiğiniz kadar uzun süre çalmaya devam edin.
    Aracın kornasını çalın ve dikkati araca çekmek için çalabildiğiniz kadar uzun süre çalmaya devam edin. Bu sizi hemen kurtarmasa bile, birilerinin aracın markasını ve plakasını fark etmesine ve görgü tanığı bir şeylerin yanlış gittiğinden şüphelenirse muhtemelen polisi aramasına neden olabilir.
  6. adım 6 aracın arka koltuğuna oturtulduysanız sürücüye arkadan saldırın.
    Eğer arabanın arka koltuğuna oturtulduysanız sürücüye arkadan saldırın. Sürüşünü durdurmaya zorlamak ya da bir kazaya neden olmak için yüzüne ve gözlerine pençe atın.
  7. adım 7 bağırın, kollarınızı sallayın...
    Bağırın, kollarınızı sallayın ve yüz ifadelerinizi kullanarak camdan diğer sürücülere başınızın dertte olduğunu ve yardıma ihtiyacınız olduğunu belirtin.
  8. adım 8 bir arabanın bagajına yerleştirildiyseniz acil durum bagaj açma kolunu arayın.
    Bir arabanın bagajına yerleştirildiyseniz acil durum bagaj açma kolunu arayın. Bagajı açmak ve kaçmak için kolu çekin.
  9. adım 9 tekme ile...
    Bagajdaysanız ve bir açma kolu bulamıyorsanız, fren lambalarına giden paneli tekmeleyin ve ardından ışıkları tekmeleyerek söndürün. Kolunuzu ışıkların olduğu delikten dışarı çıkarın ve diğer sürücülerin dikkatini çekmek için etrafta sallayın.
  10. adım 10 işıkları tekmeleyerek söndüremiyorsanız, fren lambalarına giden kabloları ayırın.
    Eğer ışıkları söndüremiyorsanız fren lambalarına giden kabloları sökün. Bu, kaçıran kişinin polis tarafından kenara çekilme olasılığını artırır.
  11. adım 11 bagaj kapağına vurun ve araç her durduğunda ya da yavaşladığında yardım için bağırın.
    Araç her durduğunda veya yavaşladığında bagajın kapağına vurun ve yardım için bağırın.
  12. Bagajda kilitli kalırsanız, halının altındaki ilk yardım çantasını arayabilir ve buradan bazı doğaçlama silahlar alabilirsiniz. Eliniz kolunuz bağlıysa bu da size yardımcı olabilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Kaçıran kişi sizi bir araca bindirmeye çalışıyorsa, sizi itmesini zorlaştırmak için kollarınızı ve başınızı arabanın üzerinde tutun. Bağırın ve dikkatleri kendinize ve duruma çekin.
  • Her zaman tetikte olun ve çevrenizin farkında olun. Seyahat ettiğiniz şehirleri, sokak işaretlerini ve önemli noktaları zihninize not edin, böylece yardım çağırma şansınız olursa yetkililere sizi nerede bulabileceklerini söyleyebilirsiniz.
  • Eğer kaçmanız mümkün görünmüyorsa, sizi kaçıran kişiyle arkadaş olun ve ona kendinizle ilgili kişisel şeyler anlatın. Tanıdığınız birine zarar vermek daha zordur.