Kriket Topu Nasıl Dikilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kriket topuna vurmak fiziksel ve zihinsel zindelik gerektirir. Buna ek olarak, bir topa tutarlı bir şekilde iyi dikiş atmak, yalnızca özel bir pratikle elde edilebilecek bir tür hassasiyet gerektirir. Seam bowling genel olarak bir tür hızlı bowling olarak kabul edilir, ancak seam bowling oyuncuları seam topunu orta hızda atabilirler. Topun kasıtlı olarak dikişinin üzerine atıldığı bu teknik, topa vurmayı vurucu için zorlaştıran rastgele sapmalar yaratır.

Adımlar

Dikiş Pozisyonunuzu Alıştırma

  1. adım 1 kriket topunuzu elinize alın.
    Kriket topunuzu elinize alın. Pratik yapmak için iyi durumda, kurallara uygun bir kriket topunuz olduğundan emin olun. Sıkı çalışmanızın kurallara uygun olmayan bir topla pratik yaparak boşa gitmesi utanç verici olur.
  2. adım 2 parmaklarınızı dikişe göre yerleştirin.
    Parmaklarınızı dikişe göre yerleştirin. Parmaklarınız dar bir V oluşturmalı, işaret parmağınız hafifçe dikişin sol üst tarafında ve orta parmağınız dikişin diğer tarafında olmalıdır. Başparmağınız tutuşunuzu tamamlamalı ve doğrudan dikişin yolu ile aynı hizada olmalıdır.
    • Top üzerindeki gerginliğinizin büyük kısmı baş ve işaret parmağınızdan gelmeli, orta parmağınız ise topu dengelemek için kullanılmalıdır.
  3. adım 3 topunuzu havaya atın.
    Topunuzu havaya atın. Henüz atış yapmayın; bu bir alıştırma! Sadece bileğinizi kullanarak, dikişi mümkün olduğunca sabit tutma niyetiyle topunuzu fırlatın. Dikişiniz sürekli olarak düz olana ve hareket doğal hale gelene kadar bu alıştırmayı tekrarlayın.
  4. adım 4 hava bowlingini deneyin.
    Havada bowling oynamayı deneyin. Yere uzanarak topunuzu V-grip pozisyonunda tutun. Kontrollü bir şekilde, sahada nasıl top atacağınızı taklit ederek topunuzu havaya fırlatın. Topun dikişini düz tutmaya çalışın
    • Bileğinizin pozisyonunu kontrol etmeye çalışın; topun arkasında tutulan düz bir bilek, tutarlı seam bowling için ihtiyacınız olan formu korumanıza yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 topu side on position a try with your seam ball.
    Seam topunuzla 'side on' pozisyonunu deneyin. Birçok antrenör, birçok bowling hareketini kolaylaştırdığı için yan pozisyonda bowling oynamayı teşvik eder. Bir bowling oyuncusunun arka ayağı, göğsü ve kalçaları arka ayak teması sırasında vurucuya doğru hizalandığında yan pozisyonda olduğu kabul edilir.
    • Bu pozisyonda pratik yaparken, topunuzun dikişini mümkün olduğunca düz tutmak ana hedefiniz olacak şekilde yavaş ila orta hızda bowling oynamaya başlayın.
  6. 6. adım bowlingde chest on (front on) position.
    'Göğüs açık' (ön açık) pozisyonda bowling oynayın. Göğüs üstü bowling, bowling oyuncusunun arka ayakla temas ettiğinde kalçasını ve göğsünü vurucuya doğru hizalamasını gerektirir. Bu sizin (veya antrenörünüzün) tercih ettiği bir swing yaklaşımı olmasa bile, seam topunuzu çeşitli şekillerde uygulamak muhtemelen seam topu hareketini daha iyi kinestetik olarak anlamanızı sağlayacaktır.

Sahada Dikişli Topla Bowling Oynamak

  1. adım 1 topunuzu vuruşunuza göre kavrayın.
    Topunuzu vuruşunuza göre kavrayın. Daha hızlı bir vuruş için işaret parmağınız ve orta parmağınız arasında daha dar bir tutuş ve bu parmaklar ile topun dikişi arasında çok az boşluk olmasını isteyeceksiniz. Baş ve orta parmağınız arasında daha fazla boşluk olması daha yavaş bir top anlamına gelecektir.
  2. adım 2 topunuzu hızlı bir tempoda atın.
    Topunuzu hızlı bir tempoda atın. Seam bowling, hızlı bowlingin bir alt kategorisidir ve bir kriket topunun kusurlarından yararlanarak sıçrama yaratır ve sahayı vurulması daha zor hale getirir. Profesyonel bowling oyuncuları saatte 90 mile varan hızlara ulaşır.
    • Seam bowlingi öğrenmeye yeni başlıyorsanız, orta tempolu bir sahayı hedefleyin ve tekniğe odaklanın. Seam tekniğinizden emin olduğunuzda, hızınızı artırmak için daha fazla güç ekleyebilirsiniz.
  3. adım 3 bir deneme in swinger.
    'İçeri doğru çevirmeyi' deneyin. Tutuşunuzu, işaret parmağınız yana doğru uzaklaşırken orta parmağınız dikişin üzerinde birincil pozisyonu alacak şekilde değiştirin. Bu şekilde topa vurduğunuzda spin oluşur ve bu da topun vurucuya doğru 'içeri salınmasına' neden olur.
  4. 4. adım out swinger.
    'Dışarıya doğru çevirin.' İşaret parmağınız esas olarak dikişle aynı hizada ve dikişin üstünde olacak şekilde dikişi tutun. Orta parmağınız topun yan tarafında, dikişten uzakta olmalıdır. Bu şekilde topa vurduğunuzda, topun sol tarafı vurucudan uzağa doğru dönecektir.
  5. adım 5 tutuşunuzu stile göre ayarlayın.
    Tutuşunuzu stilinize göre ayarlayın. Temiz bir form ve tutarlılık sonuç almanıza yardımcı olsa da, vücut tipiniz ve stilinizdeki farklılıklar topu kendinize özgü bir şekilde tutmanızı gerektirebilir. İdeal duruşunuzu bulmaya çalışırken tarzınızı değiştirmekten korkmayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bovling oynarken, bilek pozisyonum bacak kesicinin içine düşüyor. Bilek pozisyonumu nasıl düzeltebilirim?
    Çanağı terk ederken 90 derece yapmaya çalışmalısınız. Maçtan önce elinizi sallama alıştırması yapın.
  • Soru
    Bowling hızımı nasıl artırabilirim?
    Topu bırakırken ne kadar çok güç uygularsanız, top o kadar hızlı gider. Özellikle bunu yapmaya yeni başladığınızda topun elinizden kaymadığından emin olun. Serbest bırakma öncesi de çok önemlidir.
  • Soru
    Bırakma sırasında bileğim kendini bacak tarafına doğru yuvarlıyor, bu da isabetliliğimi ve hızımı büyük ölçüde azaltıyor. Ne yapabilirim?
    Ayağınızı ve parmak uçlarınızı aşağı doğru döndürün ve her iki kolunuzu da salıncağın içine doğru iterek vücut ağırlığınızın daha fazlasının daha doğru bir itiş yapmasına izin verin.

İpuçları