Egzersizinizden En İyi Şekilde Yararlanmak İçin Direnç Bantları Nasıl Seçilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Direnç bantları, egzersiz ekipmanı söz konusu olduğunda piyasadaki en popüler seçeneklerden biridir. Bu esnek lateks bantlar, kauçuk veya lateksten yapılmış küçük halkalar gibi görünür ve kaç seçenek istediğinize bağlı olarak genellikle 4, 5, 6 veya 8'li renk kodlu setler halinde gelirler. Sadece onlarla yapabileceğiniz egzersizler açısından inanılmaz derecede çok yönlü olmakla kalmazlar, aynı zamanda saklamaları çok kolaydır, ucuzdurlar ve temelde her yere yanınızda götürebilirsiniz. Ancak piyasada bu kadar çok ürün varken, hangi setin sizin için doğru olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. İyi haber şu ki, direnç bandı setlerinin çoğu aşağı yukarı birbirinin yerine kullanılabilir ve uygun direnç seviyesini nasıl seçeceğinizi anlamak, en süslü markayı seçmekten çok daha önemlidir.

Adımlar

Direnç bantları renk kodlu mudur?

  1. adım 1 evet ve renkler temelde büyük markalar arasında evrenseldir.
    Evet ve renkler temelde büyük markalar arasında evrenseldir. Bir bant markasından diğerine güç ve dirençte çok küçük farklılıklar olabilir, ancak temelde her bant aynı renk kodlama sistemini kullanır. Piyasadaki en popüler setlerde genellikle 4, 5, 6 veya 8 bant bulunur. Genellikle her setle birlikte gelen bir referans kartı da vardır. Ne olursa olsun, renklerin anlamı genellikle budur:
    • Tan-XX-açık
    • Sarı-X-ışık
    • Kırmızı Işık
    • Yeşil-Orta
    • Mavi-Ağır
    • Siyah-X-ağır
    • Gümüş-XX-ağır
    • Altın-XXX-ağır
  2. adım 2 eğer're ever unsure, assume the lighter colors have less resistance.
    Eğer emin değilseniz, açık renklerin daha az dirençli olduğunu varsayın. Markalaşma nedenleriyle renklerle oynamayı seven bir avuç niş marka var ve bu setlerle birlikte gelen o küçük referans kartını kaybederseniz sizi kim suçlayabilir? Eğer emin değilseniz, açık renklerin daha az, koyu renklerin ise daha fazla dirence sahip olduğunu varsayabilirsiniz. Bunun da ötesinde, bant ne kadar kalınsa, o kadar fazla direnç olacaktır. Her şey düşünüldüğünde, hangi bantların daha fazla dirence sahip olduğunu bulmak çok zor olmamalıdır.
    • Hangi bandın hangisi olduğunu unutmaktan endişe ediyorsanız, satın alır almaz her bir bandın üzerine kalıcı bir kalemle direnç seviyesini yazarak etiketleyin.

Hangi direnç bandı setini satın almalıyım?

  1. adım 1 çok yönlülük istiyorsanız standart büyük halka bantlar alın.
    Çok yönlülük istiyorsanız standart büyük halka bantlar alın. Direnç bantlarının büyük çoğunluğu büyük halka bantlardır. Bunlar kulpsuz kapalı döngülerdir ve mevcut egzersizler söz konusu olduğunda size en fazla sayıda seçenek sunarlar. Farklı uzunluklarda olabilirler, ancak gerektiğinde yapay olarak kısaltmak için her zaman çapa veya ayaklarınızın etrafına birden fazla kez sarabilirsiniz.
    • Çok fazla dirence ihtiyacınız olmayacağını biliyorsanız veya bantları evde fizik tedavi egzersizleri yapmak için satın alıyorsanız, terapi bantları satın alın. Bunlar döngü bantlarıyla aynı şeydir, ancak bu setler genellikle daha hafif bir dirence sahiptir.
  2. adım 2 aşağıdaki durumlarda mini bantlar satın alın're a little short on space.
    Yeriniz biraz dar ise mini bantlar satın alın. Mini bantlar, çok daha küçük olmaları ve dirençlerin yoğunlaştırılmış olması dışında büyük loop bantlarla aynı şeydir. Başka bir deyişle, hafif bir büyük halka bant ve hafif bir mini bant aynı direnç seviyesini sağlayacaktır, ancak hafif bandı çok uzağa çekmeniz gerekmeyecektir. Bu, küçük bir alanda evde egzersiz yapıyorsanız onları ideal hale getirir.
    • Mini bantlarla, bantların ayaklarınızı sardığı çok fazla ayakta egzersiz yapamayabilirsiniz, ancak bunları ayak bileklerinizin, uyluklarınızın ve bileklerinizin etrafına sardıkları çeşitli egzersizler için kullanabilirsiniz, bu da daha büyük bantlarla zor olabilir.
    • Ayrıca şekil-8 bantları da vardır. Genellikle tutacakları vardır ve üst vücut egzersizleri için tasarlanmıştır. Çok popüler değiller, ancak bantları sadece birkaç göğüs ve kol egzersizi için istiyorsanız iyi bir seçimdir.
  3. adım 3 daha iyi bir tutuş istiyorsanız saplı bantlar alın.
    Daha iyi bir tutuş istiyorsanız kulplu bantlar alın. Direnç bantlarını yalnızca üst vücut egzersizleri için istiyorsanız ve maksimum bilek konforu istiyorsanız, saplı bir set satın alın. Bu bantlar genellikle biraz daha pahalıdır, ancak egzersiz yaparken ellerinizi rahat tutmak istiyorsanız buna değer!
    • Kolları sadece ellerinizle tutabildiğiniz için, bantların bacaklarınıza sarılması gereken herhangi bir alt vücut egzersizi yapamazsınız.

Direnç bandını nasıl seçerim?

  1. en düşük direnç bandıyla başlayın ve nasıl hissettiğinizi görmek için 15 tekrar yapın.
    En düşük direnç bandıyla başlayın ve nasıl hissettiğinizi görmek için 15 tekrar yapın. Direnç bantlarıyla çalışmaya yeniyseniz, en düşük direnç seviyesine sahip bandı alın. Yapmayı planladığınız egzersizin 15 tekrarını yapın. Eğer sizin için çok kolaysa ve anlamlı bir gerilim hissetmiyorsanız, bir direnç seviyesi yükseltin ve işlemi tekrarlayın. Bir kez 15 tekrardan sonra bir yanma hissettiğinizde, bu sizin bandınızdır.
    • Direnç bantlarını rehabilitasyon için kullanıyorsanız, direnç seviyesi konusunda doktorunuzun talimatlarına uyun.
    • Bir süredir düzenli olarak ağırlık kaldırıyor ve egzersiz yapıyorsanız ve repertuarınıza direnç bantlarını yeni ekliyorsanız, istediğiniz gerginliği kullanın. Belirli bir egzersiz için hangi bandın size en uygun olduğunu anlayabilmeniz gerekir.

Kullandığım bandı ne zaman değiştirmeliyim?

  1. bir egzersiz sizin için çok kolaylaştığında bir seviye yükseltin.
    Bir egzersiz sizin için çok kolaylaştığında bir seviye yükseltin. Genel bir kural olarak, belirli bir egzersizin 15 tekrarından sonra yanmayı hissetmek istersiniz. Belirli bir setten sonra alnınızda ter boncuklarının oluştuğunu hissetmiyorsanız, kendinizi zorlamaya devam etmek için bir sonraki banda geçin. Egzersizin zorlayıcı olduğu ve yanmayı hissettiğiniz bir seviyeye ulaşana kadar bunu yapmaya devam edin, ancak yine de seti tamamlayabilirsiniz.
    • Buradaki istisna, direnç bantlarını bir yaralanmadan sonra fizik tedavi için kullanmanızdır. Bu durumda, sadece doktorunuzu veya fiziksel antrenörünüzü dinleyin.

Yanlış direnç bandını kullandığımı nasıl anlarım?

  1. adım 1 bandı kontrol ettiğiniz ve yanmayı hissettiğiniz sürece's fine for you.
    Bandı kontrol ettiğiniz ve yanmayı hissettiğiniz sürece sizin için uygundur. Kaslarınızı güçlendirmek ve dayanıklılık oluşturmak istiyorsanız daha hafif bantlar, güç oluşturmak içinse daha ağır bantlar muhtemelen daha iyi olacaktır. Bununla birlikte, antrenmanınızın sonunda kaslarınızı yorduğunuz sürece egzersizden fayda sağlayacaksınız. Bir bandın sizin için yanlış olmasının tek yolu, kullanımının hiçbir şey hissetmeyeceğiniz kadar kolay olması veya bandın hareketleri fiziksel olarak kontrol edemeyeceğiniz kadar güçlü olmasıdır.
  2. adım 2 eğer're rehabbing an injury, use a lighter resistance if you feel pain.
    Bir sakatlığı iyileştiriyorsanız, ağrı hissederseniz daha hafif bir direnç kullanın. Belirli bir direnç bandı sakatlığınızın tekrar alevlenmesine neden oluyorsa veya onu kullanırken ağrı hissediyorsanız, bırakın. Sizin için kullanımı daha kolay olan daha hafif bir banda geçin. Fizik tedavi görüyorsanız, eğitmeninize bunun size sorun yarattığını bildirin, böylece sizin için daha uygun bir şey seçebilirler. Direnç bantları çok esnek ve kullanımı kolay oldukları için tedavi ortamlarında popülerdir, ancak bu egzersizler canınızı yakmamalıdır.
    • Bandın, bir egzersizi gerçekleştirmek için çok fazla uzatmanız gerekecek kadar kolay hareket etmesini istemezsiniz. Nadiren de olsa, bantları çok fazla çekerseniz kopabilirler.

Yeni başlayanlar direnç bantlarıyla ne yapabilir?

  1. dambıllarla yapabildiğiniz her şeyi direnç bantlarıyla da yapabilirsiniz.
    Dambılla yapabileceğiniz her şeyi direnç bantlarıyla da yapabilirsiniz. Bu bantlarla egzersiz seçenekleri konusunda gerçekten bir sıkıntı yok, bu da kısmen bu kadar popüler olmalarının nedeni. Örneğin, eğer bir biceps curlbandı sabitlemek için ayağınızın etrafına sarın ve bandın üst kısmını elinizle yukarı kaldırın. Squat yapmak istiyorsanız, bandı iki ayağınızla aşağı doğru sabitleyin ve squat yaparken bandın diğer ucunu iki elinizle omuzlarınızın arkasında tutun.
    • Şunları yapabilirsiniz kaçırılmalargöğüs presleri, yanal kaldırmalar, triseps uzatmaları, mekikler ve lat pulldowns. Aslında, bu devre toplam bir vücut antrenmanı anlamına gelir! Direnç bantlarının bu kadar popüler olmasının bir nedeni de budur - evde tam bir egzersiz yapmak için birçok şekilde kullanılması kolaydır.
    • Direnç bantlarını doğru şekilde sabitlediğinizden emin olun; kullanırken düşerseniz sakatlanabilirsiniz.

Direnç bantları kas geliştirir mi?

  1. kesinlikle; hatta serbest ağırlıklardan bile daha iyi olabilirler!
    Kesinlikle; aslında serbest ağırlıklardan daha iyi olabilirler! Serbest ağırlıklar, siz onları kullanırken sabittir. 20 lb'lik (9,1 kg) bir dambıl, bir hareketin neresinde olursanız olun, siz onu kullanırken aynı ağırlıkta kalır. Direnç bantlarını gerdikçe kullanımı zorlaşır. Sonuç olarak, hareket aralığınızı genişlettikçe kaslarınız daha fazla zorlanır. Dirençteki bu kademeli artış sadece eklemleriniz için daha güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda genel kazanımlarınızı da artırabilir.
    • Hazır değilseniz, sırf hacim kazanmak istediğiniz için çok yüksek bir direnç seviyesi kullanmayın. Antrenmanın sonunda kaslarınız yorulduğu sürece çok sayıda tekrar yaparak neredeyse aynı seviyede kas kazanımı elde edebilirsiniz!
    • Sonunda, güçlendikçe ağırlıklara geçmeniz gerekebilir, ancak ağırlıklar antrenmana başlamak için harika bir yol olabilir.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları