Bas Balıkçılığı için Olta Kamışı Nasıl Kurulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çoğu tatlı su balıkçısı için levrek en büyük avdır. Olta balıkçıları, oltaya takıldığında ortaya koyduğu mücadele ve ızgarada pişirildiğinde verdiği nefis lezzet için bu dayanıklı av balığının peşine düşer. Levrek, Kuzey Amerika'daki göletlerde, göllerde ve akarsularda bol miktarda bulunur ve acemi balıkçılar bile onları kancaya takabilir. Deneyiminize göre doğru olta, makara ve misina kombinasyonunu seçin, ardından levrekleri çekmek için bazı temel kanca ve yem kombinasyonlarını nasıl kuracağınızı öğrenin.

Adımlar

Kamış, Makara ve Misina Seçimi

  1. adım 1 yeni başlayan biriyseniz bir eğirme makarası ve kamışı seçin.
    Yeni başlayan biriyseniz bir spin makarası ve kamış seçin. Eğirme kamışları ve makaraları, levrek balıkçılığına yeni başlıyorsanız kullanması en kolay kurulumdur. Levrekleri yakalamak için kolay döküm ve çubuk gücü arasında bir denge sağlamak için 6 ft (1,8 m) 6 inç (15 cm) eğirme çubuğu ve makara kombinasyonu kullanın.
    • Eğirme kamışları yalnızca eğirme makaralarıyla çalışır ve bunun tersi de geçerlidir. Bir spin makarası kamışın alt tarafına oturur ve sınırlı sürtünme nedeniyle hafif yemleri uzun mesafelere atmanıza olanak tanır.
    • Kaliteli bir spin kamışı ve makara kombinasyonu için yaklaşık 150 USD harcamayı bekleyebilirsiniz.
  2. adım 2 eğer daha deneyimli bir olta balıkçısıysanız bir baitcasting kamış ve makara kullanın.
    Eğer daha deneyimli bir olta balıkçısıysanız bir baitcasting kamış ve makara kullanın. Baitcasting çubuk ve makara kombinasyonları daha ağır yemler ve misina kullanmanıza olanak tanır. Sudaki balık ve bitkilerle savaşmak için kendinize daha fazla güç vermek için bir baitcasting makarası ve grafit bir çubuk seçin.
    • Baitcasting makaraları kamışın üst tarafına oturur. Spinning kamışı ve makarası ile döküm yapmadan önce bu konuda ustalaşmalısınız. yem atma makarası kullanmaBu tür bir makara ile döküm yapmak daha zor olduğundan.
  3. adım 3 bir eğirme çubuğu ve makarası ile kullanmak için naylon monofilament misina seçin.
    Bir eğirme çubuğu ve makarası ile kullanmak için naylon monofilament misinayı seçin. Monofilament misina uygun fiyatlıdır ve yeni başlayan levrek balıkçıları için kullanımı kolaydır. Bir eğirme çubuğu ve makara kombinasyonu ile atılması kolaydır.
    • Monofilament misinanın dezavantajı, hasar görmesinin veya kırılmasının daha kolay olmasıdır.
    • 8-10 lb (3,6-4,5 kg) çapında monofilament misina kullanmalısınız.
  4. adım 4 bir baitcasting makarası ve kamışı ile florokarbon veya örgülü misina kullanın.
    Yemli makara ve kamış ile florokarbon veya örgülü misina kullanın. Hem florokarbon hem de örgülü misinalar monofilamentten daha güçlüdür ve baitcasting kamış kurulumlarıyla iyi çalışır. Braid, atılması en zor misinadır, bu nedenle sadece baitcasting becerilerinize güveniyorsanız kullanın.
    • Florokarbon misina için 12-15 lb (5,4-6,8 kg) çapında misina kullanmalısınız.
    • Bu seçeneği tercih ederseniz 10-20 lb (4,5-9,1 kg) çapında örgü misina kullanın.
  5. adım 5 misinayı makaraya alın...
    Misinayı biriktirin makaranıza yerleştirin. İplik makaraları için makaranın makarasını sonuna kadar doldurun ve bir baitcasting makarasını 1⁄8 (0,32 cm) kadar yukarıdan ve tepeye kadar. Uzun bir atış yapabilmeniz için makarada yeterince misina olması önemlidir.
    • Bir eğirme makarasının makarasını misinayla aşırı doldurursanız, misina makaradan atlayacaktır. Bir baitcasting makarasını aşırı doldurursanız, atış yaparken garip bir ses duyarsınız.

Temel Kanca ve Yemlerin Eklenmesi

  1. adım 1 canlı yem kullanmak istiyorsanız bir solucan kancası bağlayın.
    Canlı yem kullanmak istiyorsanız bir solucan kancası takın. Makaradaki sürtünmeyi serbest bırakın ve misinayı olta üzerindeki seramik kılavuzlardan geçirin. Kancayı bir palomar düğümü ile misinaya bağlayın.
    • Solucan kancasını hem canlı solucanlarla hem de lastik solucanlarla kullanabilirsiniz.
    • Solucanlar levrek avlamak için iyi bir yemdir çünkü genellikle sudan düşer düşmez solucana doğru giderler.
  2. adım 2 temel bir levrek balıkçılığı yem donanımı için bir teksas donanımı kurun.
    Temel bir levrek balıkçılığı yem donanımı için bir Teksas donanımı kurun. Koni şeklindeki bir ağırlığı, ucu misinanın ucuna bakacak şekilde misinanın üzerine kaydırın. Bir solucan kancası takın ve kancanın ucu gizlenecek şekilde lastik bir solucan geçirin.
    • Siz levrek avladıkça koni şeklindeki ağırlık misinada aşağı yukarı kayacak ve bu da levreklerin ilgisini çekecek bir misina hareketi yaratacaktır.
    • Texas teçhizatı, levrek balıkçılığı için en popüler ve yaygın teçhizattır.
  3. adım 3 levrek ürkek davrandığında bir carolina donanımı kullanın.
    Levrek ürkek davrandığında Carolina donanımı kullanın. Önce 3-4 oz (85-113 g) veya yumurta ağırlığı, ardından bir fırdöndü takın. Palomar düğümü ile ofset bir solucan kancası bağlayın ve istediğiniz herhangi bir lastik yemi kancaya kaydırın.
    • Carolina teçhizatı, levrekler yeminizden çekindiklerinde saklandıkları bitki örtüsünden geçmek için iyidir. Eğer levrekler Texas teçhizatı veya normal bir solucan kancası kurulumunda yeminize ateş ediyorsa, Carolina teçhizatını kullanmaya gerek yoktur.
  4. adım 4 bir damla kurun...
    Bir damla atış teçhizatı dipteki levreklere ulaşmak için. Bir etiket ucu bırakmak için misinayı bir solucan kancasının gözünden geçirmeden önce ikiye katlayın. Kancaya bir palomar düğümü atın ve sonra etiket ucunu gözden geçirin. Misinanın ucuna bir ağırlık bağlayın ve kancaya bir lastik solucan veya başka bir yem takın.
    • Kanca misinadan 90 derecelik bir açıyla dışarı çıkmalıdır.
    • Bu düzenek, levrek balıkçılığının yanı sıra yayın balığı gibi diğer dipten beslenen balıkları avlarken de işe yarar.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Kapalı bir kamışla levrek avı yapabilir misiniz?
    Yapabilirsiniz, ancak yem kullanmak için, açık yüzlü makaralarla yeni başlıyorsanız bir spinning kamışı tavsiye ederim.
  • Soru
    Dipten uzak tutmak için avukatın üzerinde bir şamandıra kullanıyor musunuz?
    Levrek balıklarının çoğu dipten beslendikleri için şamandıra kullanmazlar. Yemin dibe ulaşmasını ve ardından levrekleri cezbetmek için yavaşça kendinize doğru sürüklemesini istersiniz.
  • Soru
    Bir kurbağayı bağlamanın en iyi yolu nedir?
    Diğer yemleri bağladığınız gibi bağlayın, ancak isterseniz düğümü bağlamadan önce misinayı kancanın gözünden birkaç kez geçirerek düğümü güçlendirebilirsiniz.

İpuçları