Futbol Havuzu Nasıl Kurulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Büyük maçlar, özellikle de Super Bowl için bir futbol havuzu düzenlemek, birçok futbol hayranı için çok sevilen bir eğlencedir. İster bir futbol partisi veriyor olun, ister sadece bir ofis futbol havuzu düzenliyor olun, bu makale bir futbol havuzunun nasıl kurulacağını, kimin kazanacağının nasıl belirleneceğini açıklayacak ve potun nasıl paylaştırılacağına dair tavsiyeler verecektir.

Adımlar

  1. adım 1 yasayı öğrenin.
    Yasaları öğrenin. Bazı Amerikan Eyaletlerinde, organizatöre hiçbir kazanç sağlamayan havuzlar da dahil olmak üzere her türlü kumarı yasaklayan yasalar mevcuttur. Eğer durum buysa, bunu finansal ödül için veya para içeren bir şekilde yapamazsınız.
    • Para için oynamanıza izin verilmiyorsa, sadece kazanmak ve övünmek gibi başka bir şey için oynayın! Yine de bir parti için iyi bir bahane olabilir.
  2. adım 2 bir tablo oluşturun.
    Bir ızgara oluşturun. Kalın karton üzerine 10 satır enine ve 10 sütun boyuna olacak şekilde bir ızgara çizin. Düz tutmak için bir cetvel kullanın. Karelerin her birinde isimler veya baş harfler için yeterli alan olduğundan emin olun.
    • Alternatif olarak, bir futbol havuzu tablosunun çıktısını alın. Bunlar internette arama yaparak bulunabilir (bulmak için 'yazdırılabilir futbol tablosu' yazın) ve 100 kareden oluşan 8-1/2 inç x 11 inç (21,5 cm x 27,9 cm) boyutlarında bir kağıda yazdırılabilir.
  3. adım 3 takım isimlerini yazın.
    Takım isimlerini yazın. Tablonun bir kenarına bir takımın adını yazın ve diğer takımın adını tablonun üst kısmına yazın.
  4. adım 4 fiyatlandırmaya karar verin...
    Fiyatlandırmaya ve kazançlara karar verin. Kare başına ne kadar ücret alacağınıza ve potu nasıl ödeyeceğinize karar vermeniz gerekecek.
    • Karelerin fiyatlandırılması: Olağan fiyat, toplam 100,00$'lık bir pot için kare başına 1,00$'dır.
    • Potun ödenmesi: En yaygın yöntem her çeyrek sonunda bir ödeme yapmaktır. Her seferinde potun yüzde kaçının ödeneceğine karar verebilirsiniz. Örneğin, 1. çeyrekten sonra yüzde 25, 2. çeyrekten sonra yüzde 25 ve potun yüzde 100'ü ödenene kadar böyle devam eder. Büyük Super Bowl Havuzlarının maliyeti kare başına 100 $ olabilir (toplam 10.000 $ pot için) ve her skor değişikliği için 100 $ öder. Örneğin, oyunun başında 0-0 olan kişi 100$ alır. Eğer ilk skor gol olursa, 6-0'ı doğru bilen kişi 100$ alır. Eğer PAT iyi ise, o zaman 7-0'a sahip olan kişi 100 $ alır ve bu böyle devam eder. İlk üç çeyrek skorları için 500 $ ödeyebilir, ardından doğru final skorunu yapan kişiye yakışıklı bakiyeyi ödeyebilirsiniz.
  5. adım 5 her katılımcının ızgara üzerinde boş kareler seçmesini sağlayın.
    Her katılımcının ızgara üzerinde boş kareler seçmesini sağlayın. Tüm 100 kare alıcının ismiyle dolana kadar karelerdeki kareleri 'satın'. Alıcılar birden fazla kare satın alabilirler.
  6. adım 6 gridin üst ve sol tarafı boyunca doldurulacak sayıları çizin.
    Karelajın üst ve sol tarafı boyunca doldurulacak sayıları çizin. 10 küçük kare kağıt oluşturun ve her kağıda bir sayı (sıfırdan dokuza kadar) yazın. 10 kareyi katlayın ve bir şapka ya da dondurma kabı gibi çizilecek bir şeyin içine koyun.
    • Her seferinde bir sayı çekmesi için birini seçin.
    • Sayılar çizildikçe, soldan sağa doğru üst kısımlarını doldurun.
    • Tekrar katlayın ve aynı işlemi sol taraf için yukarıdan aşağıya doğru yapın.
    • Bitirdiğinizde, sayılar ızgara boyunca ve aşağı doğru rastgele sıralanmış olacaktır.
  7. adım 7 her katılımcı için fotokopi makinenizde veya yazıcınızda tablonun kopyalarını çıkarın.
    Her katılımcı için fotokopi makinenizde veya yazıcı fotokopi makinenizde tablonun kopyalarını çıkarın. Orijinal tabloyu herkesin görebileceği bir yere yerleştirin, özellikle de bir parti veriyorsanız, ve tabloyu güncel tutmaktan sorumlu birini bulun.
  8. adım 8 kazananların nasıl belirleneceğine karar verin.
    Kazananların nasıl belirleneceğine karar verin. Çok yaygın bir yöntem 'son rakam' yöntemini kullanmaktır. Temel olarak, her takımın puanının son rakamlarını alın ve bu rakamların grid üzerinde nerede kesiştiğini bulun. Örneğin, final skoru A'nın 19 ve F'nin 12 ise, A'nın 19'undan 9'u ve F'nin 2'sini hizalayın. Parmaklarınızı 9 ve 2'den aşağı ve karşıya doğru çektiğinizde kesişen kare kazanandır. (Bu, bir sokak haritasını okumak için kullanılan yöntemin aynısıdır).
  9. adım 9 keyfini çıkarın...
    Oyunun tadını çıkarın ve potu kararlaştırıldığı gibi ödeyin.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Bir eşitlik bozma oyununun galibini nasıl belirlerim?
    Aynı oyunu bir kez daha oynayın ve üç ya da iki kişiden kim kazanırsa kazanan o olur. Ya da taş, kağıt, makas oynayın.
  • Soru
    Ev sahibi takım zirveye çıkar mı?
    Evet, ev sahibi takım her zaman üstte yer alır. Super Bowl'da ev sahibi takım her yıl AFC'den NFC'ye geçer. Tek sayılı Super Bowl'larda ev sahibi takım NFC, çift sayılı Super Bowl'larda ise ev sahibi takım AFC'dir.
  • Soru
    Hangi takımın yanda ya da üstte olduğu fark eder mi?
    Eskiden bir önceki sezonun Pro Bowl galibi olurdu. Ancak yakın zamanda Pro Bowl kadroları değiştirildi. Bu yöntem artık hangi takımın yukarı çıkacağını belirlemenin bir yolu değil. Örneğin 2015'te Irvin Takımı (Dallas) NFC ve Rice Takımı (Bronco'dan emekli oldu) AFC. Böylece Irvin Takımı kazanarak en üst pozisyonu NFC ve Side AFC yaptı.

İpuçları

  • Eğer 10x10'luk bir karede tüm kareleri alacak kadar kalabalık değilseniz, bunun yerine 5x5'lik bir kare yapın. Bunu yaparsanız, kare başına iki sayıyı üstten ve yandan çizin.

Uyarılar

  • Bulunduğunuz ülkedeki kumarla ilgili kurallardan haberdar olun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • İşaretleyiciler
  • Kalın karton veya poster tahtası
  • Cetvel
  • Makas
  • Kağıt
  • Şapka veya dondurma kabı
  • İğnelemek için poster raptiyesi
  • Parti atıştırmalıkları ve içecekler
  • TV