Trambolin Nasıl Kurulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Trambolinler enerjiyi dışarı atmanın harika bir yoludur ve fiziksel aktiviteyi eğlenceli hale getirmenin bir yolunu sunarlar. Trambolin paketini alır almaz zıplamaya başlamak istemeniz normaldir, ancak önce talimatları dikkatlice gözden geçirmeniz ve malzemeleri hesaba katmanız gerekecektir. Trambolini düzgün bir şekilde kurmak için gerekli tüm aletlere sahip olduğunuzdan emin olmak için biraz zaman ayırın. Güvenli ve iyi bir şekilde bir araya getirilmiş bir trambolin, herkesin olabildiğince yükseğe zıplayarak en iyi zamanını geçirmesi için önemlidir.

Adımlar

Materyallerin Gözden Geçirilmesi

  1. adım 1 paketleri kontrol edin.
    Paketleri kontrol edin. Bir trambolin için tüm malzemeler genellikle iki veya üç paket halinde gelir. Paketlerin her birini boşaltın ve talimatlarda listelenen her şeye sahip olduğunuzdan emin olun. Eksik bir parça trambolini düzgün bir şekilde kurmanızı engelleyebilir, bu nedenle ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzu iki kez kontrol etmeden bir araya getirmeye başlamak istemezsiniz.
    • Eksik bir parça varsa, trambolini satın aldığınız şirketi arayın ve bu konuda ne yapılabileceğini öğrenin. Bazen eksik parçayı size gönderirler ya da trambolininizi tamamen yenisiyle değiştirirler.
  2. adım 2 parçaları düzenleyin.
    Parçaları düzenleyin. Trambolin paketiyle birlikte gelen irili ufaklı pek çok parça vardır. Tüm parçalar tek bir yığın halindeyse kurulum süreci kafa karıştırıcı olabilir. Parçaları dağıtmak için biraz zaman ayırın ve ne için kullanılacaklarına göre gruplara koyun.
    • Bazı parçalar benzer görünebilir, ancak farklı alanlar için kullanılacaktır.
  3. adım 3 aletlerinizi toplayın.
    Aletlerinizi toplayın. Bir trambolin kurmak için çok fazla alete ihtiyacınız yoktur, ancak bunları hazır bulundurmak yararlıdır. Elektrikli matkap ya da yıldız tornavidaya ihtiyacınız olacak. Birçok paket bir tornavida ile birlikte gelecektir. Ayrıca ambalajla birlikte gelen bir lastik tokmak ve yay çektirmesine de ihtiyacınız olacaktır. Yayları takma zamanı geldiğinde kullanmak üzere eldiven de bulundurmalısınız.
    • Ellerinizi yaylara kaptırmak kolaydır, bu nedenle eldivenler cildinizin yaylara kapılmasını önler.

Trambolin Çerçevesinin Montajı

  1. adım 1 dairesel parçaları bir araya getirin.
    Dairesel parçaları bir araya getirin. Trambolinin ne kadar büyük olacağına dair bir fikir edinmek için dairesel çerçeveyi oluşturan parçaları yerleştirin. Ardından, bir halka şekli elde edene kadar parçaları birbirine tutturarak takmaya başlayın. Monte edildikten sonra, halka şimdilik yerde düz durmalıdır.
  2. adım 2 trambolinin bacaklarını birleştirin.
    Trambolinin bacaklarını birleştirin. Halka bir araya getirildikten sonra bacakları monte etmeye başlayın. Halkanın üzerinde bacaklar için belirlenmiş noktalar olmalıdır. Bacaklar noktalara kolayca oturmalıdır, ancak oturmazsa, yerine oturtmak için bir çekiç kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, hafifçe çekiçlemeli ve çekiç darbesini yumuşatmak için bir bariyer (havlu gibi) kullanmalısınız.
  3. adım 3 vidaları ve cıvataları sabitleyin.
    Vidaları ve cıvataları sabitleyin. Artık çerçeve bir araya getirildiğine göre, somun ve cıvataları uygun yerlerine sabitleyebilirsiniz. Yine de önce tüm parçaların güvenli ve doğru konumlarda olduğundan emin olun. Vidaları ve cıvataları sabitlemeyi bitirdikten sonra, güvenli olduklarından emin olmak için üzerlerine bakın.
    • Yıldız tornavida yerine elektrikli matkap kullanmak, sabitleme işleminin daha hızlı gerçekleşmesini sağlayacaktır. Tek başına tornavida kullanmak uzun sürebilir.
  4. adım 4 çerçeveyi ters çevirin.
    Çerçeveyi ters çevirin. Oldukça güçlü olsanız bile, bu adım için muhtemelen bir ortağa ihtiyacınız olacaktır. Bir ortak bulun ve çerçevenin karşı taraflarına gidin. Trambolinin çerçevesini ayakları üzerinde durana kadar dikkatlice ters çevirin. Ters çevirdiğinizde sallanmaması gerekir.
    • Sallandığını fark ederseniz, hangi parçaların sağlam olmadığını görmek için kurulumu inceleyin. Sallanma muhtemelen ayaklardan kaynaklanacaktır. Dengesiz parçaları sabitlemek için bir tornavida veya elektrikli matkap kullanın.

Matın Kurulumu

  1. adım 1 bir ortakla birlikte yayları kurmaya başlayın.
    Yayları kurmaya bir partnerle başlayın. Bir partnerin yayları sizinle birlikte kurması, matın düzgün bir şekilde hizalanmasını kolaylaştırır. Siz ve partneriniz eşit miktarda yay almalısınız; başlangıçta dörder tane almanız yeterli olacaktır. Trambolinin karşı taraflarına gidin. Kancaları sayarak birbirinizin tam karşısında olduğunuzdan emin olun.
  2. adım 2 eşinizle birlikte yayları eşit şekilde takın.
    Yayları eşinizle birlikte eşit şekilde takın. Yayları belirlenen kancalara takmaya başlayın. Ardından kancaları metal halkalara takın. Yayları kancalara takmak için yay çekme cihazına ve yayları metal halkalara taktıktan sonra yerine oturtmak için lastik bir tokmağa ihtiyacınız olacak.
    • Paspasın sıkılaşması nedeniyle yayların takılması yaklaşık yarı yolda zorlaşmaya başlayacaktır.
  3. adım 3 koruyucu pedi takın.
    Koruyucu pedi takın. Koruyucu ped, yayların üzerine düşüldüğünde yastıklama yapmaya yardımcı olur. Pedi basitçe yayların üzerine yerleştirin. Pedin alt kısmında bacaklarla aynı hizada delikler olmalıdır. Koruyucu pedlerde genellikle pedi tramboline sabitlemek için metal kancalar, Velcro veya ipler bulunur. Takma işlemini tamamladıktan sonra, tüm yayların üzerinde hizalandığından emin olun.

Muhafaza Ağını Bir Araya Getirme

  1. adım 1 bungee halkalarını takın.
    Bungee halkalarını takın. Her trambolin bir muhafaza ile birlikte gelmez, ancak trambolininizle birlikte bir muhafaza satın almayı seçebilirsiniz. İlk olarak, muhafaza ağınızı ve bungee halkalarınızı alın. Bungee halkaları lastik bant benzeri görünmelidir. Bungee halkalarını ağa takın.
    • Halkalar, zıplatıldığında ağın yerinde kalmasına yardımcı olur.
    • Bazı düzenlemeler, trambolinler için muhafazaların gerekli olmasını sağlar.
  2. adım 2 direkleri bağlayın ve sabitleyin.
    Direkleri bağlayın ve sabitleyin. Ağ direkleri birden fazla parça halinde gelebilir. Eğer öyleyse, bunları birleştirin ve ardından köpük kılıflarla kaplayın. Direkler bağlandıktan sonra, bir tornavida veya matkap kullanarak paketin içeriğine bağlı olarak vida veya cıvatalarla sabitleyin.
  3. adım 3 kancaları takın.
    Kancaları takın. Bungee halkalarının her birine kancalar takılmış olmalıdır. Kancaların her birini direklerin üstündeki deliklere takın. Ardından direkleri teker teker kaldırın ve muhafaza ağının O-halkalarına yerleştirin. Direkler O-halkalarına yerleştirildikten sonra, muhafaza ağının yerine yerleştirilmesi için kaldırılması yeterlidir.
  4. adım 4 bitmiş trambolininizi test edin.
    Bitmiş trambolininizi test edin. Trambolinin güvenli olduğundan emin olmak için her şeyi bir kez daha kontrol edin. Ardından, trambolinin üzerine çıkın ve sabit olduğundan emin olmak için birkaç kez zıplayın. Eğer öyleyse, trambolininiz bitmiş ve faaliyete hazır demektir.
    • Trambolin biraz dengesizse, doğru şekilde sabitlenmemiş parçalar olup olmadığını kontrol edin. Bu parçaları sabitlemek için bir tornavida veya elektrikli matkap kullanın. Sorunu çözemiyorsanız trambolini satın aldığınız şirketi arayın. Sorun giderilene kadar üzerinde zıplamayın.
    • Şunları yapmak her zaman iyi bir fikirdir trambolininizi sabitleyin. Bu, güçlü rüzgarlardan ve büyük sıçramalardan kaynaklanan herhangi bir hareketi önler.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Trambolinim aniden muz şeklinde katlanırsa ne yapmalıyım?
    Trambolinin arızalı olmadığını varsayarsak, bu üzerinde çok fazla ağırlık olduğu anlamına gelir.
  • Soru
    Bir trambolini monte etmek ne kadar sürer?
    Boyutuna ve türüne bağlıdır, ancak normal 3 metre çapındaki türün güvenlik ağı olmadan montajı yaklaşık 40 dakika sürer.
  • Soru
    Trambolini kurmak için kaç kişi gerekir?
    Bir kişi ile kurulum mümkün olsa da, iki kişi ile bir trambolini monte etmek daha kolay ve güvenlidir.

Video

İpuçları

  • Yayları eksik olan bir trambolini asla kullanmayın. Atlama yastığını yırtabilir ve yaralanmaya neden olabilirsiniz. Yayların eksik olduğunu fark ederseniz, trambolini satın aldığınız şirketi arayın.
  • Trambolini kurmak size zor geliyorsa, işi sizin için yapması için bir tamirci çağırabilirsiniz.

Uyarılar

  • Talimatlarınız genellikle bir dizi uyarı ile birlikte gelecektir. Trambolininizi kurmadan önce bu uyarıları okuduğunuzdan emin olun.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Elektrikli matkap veya yıldız tornavida
  • Yay çekme tertibatı
  • Kauçuk tokmak
  • Eldivenler