Hokey Diski Nasıl Vurulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tamam, kayma kısmını hallettiniz, ancak hokey oynamanın bir başka önemli kısmı daha var: şut atmak. İşte size pakı kaleye sokmak için kendinize en iyi şansı vermenin birkaç yolu.

Adımlar

Bilek Atışı Yapmak

  1. adım 1 çubuğu doğru şekilde tutun.1Sopayı doğru şekilde tutun. Baskın elinizi sopanın üst kısmına, baskın olmayan elinizi ise şaftın yaklaşık yarısına veya baskın elinizin bir ayak altına koyun. Bu size uygun kontrol ve güç sağlamaya yardımcı olacaktır.
    • Parmaklarınızın sopa üzerindeki konumu o kadar önemli değildir. Sizin için rahat olanı seçin. Bazı insanlar serçe parmağınızın kenardan sarkmasının baskın elin bileğindeki hareketi ve rotasyonu artırmaya yardımcı olduğunu düşünür.
  2. adım 2 atış için doğru duruşu benimseyin.2Atış için doğru duruşu benimseyin. Dizleriniz atletik bir duruşla bükülmeli ve vücudunuz fileye veya atış yaptığınız yere göre 45 derecelik bir açıyla konumlandırılmalıdır.
    • Pakın doğru yöne atılabilmesi için fileye doğru açıda olmak önemlidir.
  3. adım 3 kendinizi pakın yanında doğru şekilde konumlandırın.3Kendinizi pakın yanında doğru şekilde konumlandırın. Bilek vuruşu için pak arka ayağınızın hizasında olmalıdır. Bu, daha fazla kaldıraca ve dolayısıyla daha fazla güce sahip olmanızı sağlayacaktır.
    • Pakı rahatsız edecek kadar geriye koymayın. Rahat bir pozisyonda kalmaya devam ederken pakı arka ayağınıza en yakın konuma getirmeye çalışın.
  4. adım 4 ağırlığınızı arka ayağınıza aktarın.4Ağırlığınızı arka ayağınıza aktarın. Yine bu, atışınızda daha fazla güç elde etmenize ve daha istikrarlı bir atıcı olmanıza yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 çubuğu geri getirin.5Sopayı geri getirin. Ardından bileklerinizi hafifçe döndürün, böylece bıçak dışa doğru açı yapar. Sopayı sadece yere en fazla 10 derecelik bir açı yapacak şekilde kaldırın.
    • Bıçak geriye doğru en fazla 45 derecelik açılarla dönmelidir.
  6. adım 6 atış yapmak için ağırlığınızı öne doğru aktarın.6Şut atmak için ağırlığınızı öne doğru aktarın. Ağırlığınızı ön ayağınıza doğru aktarırken ve vücudunuzu öne doğru döndürürken pakı ileri doğru süpürün. Kalçanız ve omuzlarınız hedefinize doğru dönmelidir.
    • Dönüş hızlı olmalı ancak sırtınızı incitecek veya atışınızı dengesiz hale getirecek kadar hızlı olmamalıdır.
  7. adım 7 ağırlığınızı sopanıza verin.7Ağırlığınızı sopanıza verin. Sopa kanadı vücudunuzu geçerken, baskın elinizle ileri doğru iterken ve baskın olmayan elinizle geriye doğru çekerken vücut ağırlığınızı sopanıza aktarın.
    • Baskın olmayan eliniz geriye doğru çekilirken kalçanızın karşısında ve arkasında olmalıdır.
  8. 8. adım pak ön ayağınıza ulaştığında ve omuzlarınız kaleyle aynı hizada olduğunda pakı bırakın.8Pak ön ayağınıza ulaştığında ve omuzlarınız fileyle aynı hizada olduğunda pakı bırakın. Pakı bırakma noktasında, sopa kanadını dışarı çevirmek ve pakı kaldırmak için bileklerinizi çevirin.
  9. adım 9 doğru takip hareketini gerçekleştirin.9Doğru takip hareketini gerçekleştirin. Pak serbest bırakıldıktan sonra, sopanızın ucunu hedefe doğru tutarak takip edin. Atışın yüksekliği, bileklerinizi ne kadar döndürdüğünüze ve takip mesafenizin ne kadar yüksek olduğuna bağlıdır.
    • İsabetli atış yapmak için doğru şekilde takip etmelisiniz. Atıştan sonra sopanın ucunu doğrultun ve kalça ve omuzlarınızı atışın gitmesini istediğiniz yere doğru açın.

Tokat Atışı Yapmak

  1. adım 1 sopanın şaftını doğru şekilde kavrayın.1Sopanın şaftını doğru şekilde kavrayın. Bu tutuş bilek vuruşuna yakın olmalıdır. Daha fazla güç elde etmek için baskın elinizin sopa üzerindeki konumunu biraz yükseltmek isteyebilirsiniz.
  2. adım 2 slap vuruşu için pakı iki ayağınızın arasında yaklaşık yarıya kadar konumlandırın.2Slap vuruşu için pakı iki ayağınızın arasında yaklaşık yarıya kadar konumlandırın. Atıştan biraz önce buza vurmanız gerekecektir, bu nedenle pakın duruşunuzda daha yukarıda olması gerekir.
    • Tokat vuruşu için duruşunuz diğer vuruşlarla aynı olmalıdır. Yine de atletik bir duruş sergilemeli ve atış hedefinize yaklaşık 45 derecelik bir açı yapmalısınız.
  3. adım 3 sopayı omuzlarınıza paralel olacak şekilde kaldırın.3Sopayı omuzlarınıza paralel olacak şekilde kaldırın. Bunu baskın elinizi geriye doğru kaldırarak ve sopayı buzdan kaldırarak yapın.
    • Bir dereceye kadar, sopayı ne kadar yükseğe kaldırırsanız, atıştan o kadar fazla güç elde edersiniz. Eğer daha az güç istiyorsanız, sopayı sadece kalçanıza kadar kaldırın.
    • Ayrıca bu adımda ağırlığınızı arka ayağınıza aktarmalısınız. Tıpkı bilek vuruşunda olduğu gibi, bu daha fazla kontrol ve isabet elde etmenize yardımcı olacaktır.
  4. adım 4 atışı hizalayın.4Atışı hizalayın. Sopayı hızla pakın üzerine doğru indirin ve ağırlığınızı öne doğru kaydırın. Slap shot için paktan biraz önce buza vurmaya çalışmalısınız. Pakı buzun içine doğru vuruyormuşsunuz gibi düşünün. Bu, diskin buzdan yükselmesine yardımcı olacaktır.
    • Pakla temas ettikten sonra baskın elinizin bileğini hafifçe sallayın. Bu, pakın gücüne ve yükselmesine yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 doğru şekilde takip edin.5Doğru şekilde takip edin. Kalçanızı ve omuzlarınızı diskin gitmesini istediğiniz yöne doğru eğin ve bıçağı hedefe doğru yönlendirin.
    • Takip o kadar önemli görünmeyebilir ama nişan almada çok önemlidir. Atış yaparken takip etmeyi düşünmek, hedefe doğru odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Kısa boylu kaleciler için yüksekten, büyük kaleciler içinse alçaktan şut çekin.
  • Başınızı yukarıda tutmaya çalışın.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • bir disk
  • a net
  • bir hokey sopası
  • bir hokey pisti
  • bir kask
  • ve hokey patenleri
  • Her zaman değil ama sadece yürüyerek de gidebilirsiniz.