Kevin Durant Gibi Nasıl Şut Atılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kevin Durant NBA'in en iyi hücum oyuncularından ve en ölümcül şutörlerinden biri olarak olgunlaşıyor. Kendisi 50-40-90 kulübünün seçkin bir üyesi, yani bir oyuncu bir sezonda sahadan yüzde 50, 3 sayı mesafesinden yüzde 40 ve serbest atış çizgisinden yüzde 90 isabetle oynadı. Ondan az oyuncu bu başarıya ulaşmıştır. Durant'in patentli şutunun temellerini nasıl taklit edeceğinizi öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Daha fazla bilgi için Adım 1'e bakın.

Adımlar

Temelleri Öğrenmek

  1. adım 1 kalçanızı sepete doğru koyun.
    Kalçanızı potaya doğru çevirin. Kevin Durant'in şut tekniğiyle ilgili en ayırt edici şey, şut atmak için potaya doğru yaklaşmaması, bunun yerine kalçasını deliğe doğru tutarak kendini hizalamasıdır. Bazı analistler, geleneksel olarak şut atmanın öğretilme şekli bu olmasa da, bu şekilde kare yapmanın boyun ve omuzlardan gerginliği uzaklaştırmaya yardımcı olabileceğine ve daha doğal bir hareketle sonuçlanacağına inanıyor.
  2. adım 2 ayak parmaklarınızı 10 o'clock.
    Ayak parmaklarınızı saat 10 yönüne çevirin. Aynı şekilde Durant'in ayakları da şut atarken çembere değil, eğer pota 12 ise yaklaşık 10'a dönüktür. Dirk Nowitzki gibi diğer bazı şutörler de benzer şekilde potaya yönelerek boyun ve omuzlardaki torku azaltır ve savunmacıları atlatır.
  3. adım 3 süpürme ve sallanma.
    Süpür ve sallan. Durant şut atarken doğrudan havaya zıplamıyor. Bunun yerine ayaklarını ileri doğru atıyor ve omuzlarını geriye doğru sallıyor, bu da inanılmaz derecede isabetli yapmayı öğrendiği yüksek isabetli bir şutla sonuçlanıyor. Bu, uzun mesafeden şut atmak için teknik olarak en mükemmel form değil ama KD'ye harika şut yüzdeleri kazandırdı.
  4. adım 4 topa vurun...
    Geleneksel bir takip hareketi ile topa düzgün bir şekilde vurun. Reggie Miller ve Kobe'nin aksine, Durant'in şutu oldukça basit ve ayağını yerleştirmesi dışında tekniği de kusursuz. Dirseklerini sıkı tutuyor, takip sırasında elini kurabiye kavanozuna sokuyor ve neredeyse her zaman atışını yapıyor.
  5. adım 5 basit tutun.
    Basit tutun. LeBron ve Kobe gibi gösterişli oyuncuların aksine, Kevin Durant'in oyunu temelde sıçrayarak attığı şut üzerine kuruludur ve bu şutu da step-jukes ve diğer oyuncuyu sarsma yöntemlerini kullanarak değil, boşluğa doğru ilerleyip pas vererek kazanır. Diğer uzun oyuncuların aksine Durant, topa ne kadar yakın olursa olsun neredeyse her şutta zıplıyor ve her mesafeden iyi kavisini kullanıyor.

Durant Gibi Oynamak

  1. adım 1 çok sayıda yüksek olasılıklı deneme yapın.
    Çok sayıda yüksek olasılıklı deneme yapın. Durant topa vuruyor. Hem de çok. KD gibi şut atmaya başlamak istiyorsanız, çok sayıda şut atmaya ve şut ortalamanızı yükseltmeye başlayın. Antrenman sırasında top sürme veya diğer egzersiz türlerine daha az, saf şut antrenmanlarına daha fazla odaklanın. Jump shot, Durant'in başarısının ve oyun tarzının anahtarıdır.
    • Topu saklamayın, vurabileceğinizden emin olduğunuz bir mesafeden yüksek olasılıklı denemeler için bekleyin. Sıfırdan oyun kuran Kobe'nin aksine, Durant oyunun kendisine gelmesini bekleyen bir takım oyuncusu.
  2. adım 2 topu içeri alın.
    Topu içeri alın. Birçok yüksek skorlu oyuncu gibi Kevin Durant de içeride ölümcüldür. Sürüşü ve top sürme becerileri onun en ünlü özellikleri olmasa da şut diyagramları sayılarının çoğunun içeriden geldiğini kanıtlıyor. Muazzam boyu, özellikle dış şut isabetiyle eşleştiğinde, içerideki oyununu agresif ve yüksek olasılıklı hale getiriyor.
  3. adım 3 güçlü tarafınızdan şut atın.
    Güçlü tarafınızdan şut atın. Şut grafikleri, Durant'in sayılarının çoğunun hem boyalı alanda hem de 3 sayı mesafesinin dışında sağ tarafından geldiğini gösteriyor. Sahanın her yerinden isabetli ya da en azından lig ortalamasında olsa da, en ölümcül olduğu yer sağ tarafı. Yine Durant'in alametifarikalarından biri de zekası ve yüksek olasılıklı şutların nerede ve ne zaman atılacağını bilmesi.
    • Durant düz bir şekilde dizildiğinde uzun mesafeden daha az isabet kaydediyor ve sahada o konumdan daha az deneme yapıyor. Durant gibi şut atmak için, uzun menzildeyken açılı kullanın veya boyalı alana girin.
  4. adım 4 sürekli pratik yapın.
    Sürekli pratik yapın. Durant gibi şut atmak istiyorsanız, hızlı bir çözüm yok. Düzenli bir şut rutini üzerinde çalışmaya başlamalı, uykunuzda atabileceğiniz bir şut bulana kadar pratik yapmalısınız. Güçlü tarafınızla ve zayıf tarafınızla çalışın, bitkin olduğunuzda ve kollarınızı zorlukla kaldırabildiğinizde koşudan sonra çalışın, üç sayılık atışlar, dönüşlü smaçlar ve serbest atışlar çalışın. Sürekli pratik yapın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Stephen Curry gibi bir aksiyonum var ama kevin durants'ta ustalaşmak istiyorum. Hareketimi değiştirmeli miyim?
    Steph Curry daha çok hızlı şut atıyor. SCS Hızlı Hareket'i KD'ye dahil edebilirsiniz, ancak Stpeh de Oldukça Ölümcül.
  • Soru
    Basketbol atış elimi nasıl değiştirebilirim?
    Değiştiremezsiniz çünkü bu, atışlarınızın çalışma şeklini bozabilir. Ayrıca bu, muhtemelen baskın olmayan elinizle atış yapacağınız anlamına gelir ki bu daha zordur.
  • Soru
    Durant'ın crossover hareketlerinden birini yapmayı nasıl öğrenebilirim?
    Bazı eğitimleri izlemek için YouTube'daki iheartbasketballtv'ye gidin.

İpuçları

  • El pozisyonunu aldığınızda avucunuzun topun tamamen üzerinde olmadığından emin olun, sadece biraz uzak tutun.
  • Ayrıca el pozisyonunu alırken topu göz hizasına getirdikten sonra devam edin.
  • Son olarak, Kevin'in şutları bu kadar şaşırtıcı bir şekilde vurabilmesinin bir nedeni de iyi bir pazu, göğüs ve önkol gücüne sahip olmasıdır.

Uyarılar

  • Bileğinizi şaklattığınızda bunu çok sert yapmamaya çalışın yoksa bileğinizi çok kötü incitebilirsiniz.