Skeet Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yanınızdan iki farklı yöne doğru hızla uçarken birkaç santim genişliğindeki kil hedeflere ateş etmek? Ve onları gerçekten vurmak? Başka hiçbir şeye benzemeyen bir heyecan ve bu spora başladığınızda bağımlılık yapıcı bir spor olduğunu kanıtlayabilir. Skeet atışı hız, isabet ve el-göz koordinasyonu gerektirir. Skeet atıcılığı saf keyif için veya rekabetçi maçlarda yapılabilir. Deneyimli bir atıcıysanız veya yeni başlamak istiyorsanız, skeet atıcılığı keşfetmek için iyi ve popüler bir seçenektir. Skeet atmaya nasıl başlayacağınızı öğrenmek için Adım 1'e bakın.

Adımlar

Kuralları Öğrenmek

  1. adım 1 ne yaptığınızı bilin're shooting at.
    Neye ateş ettiğinizi bilin. Trap atışında olduğu gibi, skeet atışında da kuş avını simüle etmek için havaya fırlatılan küçük kil hedeflere nişan alınır. Tipik olarak turuncu renktedirler ve tipik olarak yaklaşık 4-5 inç (10,2-12,7 cm) çapındadırlar. Hedefler tek tek ve aynı anda bir istasyon yayının her iki tarafındaki iki farklı noktadan ateşlenir, burada dönerek her hedefe 2 ila 4 atış yaparsınız. Bir skeet turu 25 atış içerir.
  2. adım 2 bir skeet tabancası kullanın.
    Bir skeet tabancası kullanın. Genel olarak, skeet silahı çift namlulu bir av tüfeğidir. Her tür av tüfeği skeet atışı için uygun olsa da, bu tür bir silah, isabetliliği ve menzili nedeniyle deneyimli atıcılar arasında genellikle 'skeet silahı' olarak adlandırılır.
    • Şunları göz önünde bulundurun nispeten açık bobinlerin eklenmesi isabet oranınızı artırmak ve hedefi düzenli olarak vurmanızı sağlamak için. Bu, deneyimli skeet atıcıları arasında yaygın bir eklemedir.
  3. adım 3 i̇stasyonlar arasındaki farkı öğrenin.
    İstasyonlar arasındaki farkı öğrenin. Skeet atışı yaparken, bir yay üzerinde (hedefin fırlatılmasından 21 yarda uzaklıkta) ve biraz daha yakından bir noktada 7 farklı istasyon arasında hareket edeceksiniz. Esasen her seferinde aynı genel yöne (menzilin aşağısına) nişan alırsınız, ancak bir noktadan diğerine geçerken hedeflere olan açınızı değiştirirsiniz. Poligonun her iki tarafından kil hedefler bırakan iki tuzak vardır, bir alçak hedef ve bir yüksek hedef, her ikisi de görüş alanınızdan ve atış hattınızdan geçecektir. Amaç her iki hedefi de vurmaktır.
  4. adım 4 hedef düzenini öğrenin.
    Hedef düzenini öğrenin. Serbest bırakılan hedeflerin sırası istasyondan istasyona değişir. Genel olarak, her tuzaktan yalnızca bir hedef vuracaksınız, ancak bu yol boyunca farklı noktalarda değişir. Bu düzeni öğrenmek etkinliğin stratejisinin bir parçasıdır.
    • İstasyon 1 ve 2'de üst tuzaktan tek bir hedef bırakılır, ardından alt tuzaktan tek bir hedef bırakılır (bazen 'yüksek ev' ve 'alçak ev' olarak adlandırılır). Daha sonra alçak tuzaktan bir hedef daha bırakılır ve ardından hedefler aynı anda bırakılır. Eşzamanlı salınımda amaç önce yüksek hedefi vurmaktır. Her istasyonda toplam dört kısa atış yapılacaktır.
    • 3'ten 5'e kadar olan istasyonlarda üst hedeften tek bir hedef, ardından alt evden tek bir hedef serbest bırakılacak ve her istasyonda toplam iki atış yapılacaktır.
    • 6. ve 7. istasyonlardaki düzen birinci ve ikinci istasyonlarla tamamen aynıdır. Bir yüksek hedef, bir alçak hedef ve ardından eşzamanlı hedefler. Tek fark, bu sefer önce alçak hedefe atış yapılması gerektiğidir. Bu istasyonların her birinde toplam dört atış yapılacaktır.
    • En yakın istasyon olan 8. istasyonda bir yüksek ve bir alçak hedefe atış yapacaksınız. Bu noktaya kadar ıskalamadıysanız, alt evden bırakılan bir hedefe bonus atış yapılacaktır.

Doğru Atış Yapmak

  1. adım 1 konumlanın.
    Yerinizi alın. Daha önce hiç kil atışı yapmadıysanız, skeet alanının bir tarafında, yüksek ve alçak evler arasında yarım daire etrafında eşit aralıklarla konumlandırılmış 7 istasyondan herhangi birinin içinde durun ve hedeflerin uçuş modeline alışmak için birkaç deneme atışı yapın. Zamanlamaları ve temel yörüngeleri hakkında bir fikir edinmek için pratik yapın.
  2. adım 2 doğru duruşu benimseyin...
    Uygun atış duruşunu benimseyin. Hedefe bakarken sırtınızı düz tutun ve ayaklarınızı rahat bir genişlikte açın. Ön dizinizi hafifçe bükün ve ağırlığınızı öndeki ayağınıza verin. Silahı omzunuza getirin ve sıkı tutun. Dipçik üzerinde iyi bir yanak kaynağı sağlayın ve iyi görüş açısı silahınızla.
  3. adım 3 silahı bir yay şeklinde sallama alıştırması yapın.
    Silahı bir yay şeklinde sallama alıştırması yapın. Silahı monte ederken, hareketi anlamak için birkaç kez emniyet açıkken ve tüfek boşken atışlarınızı takip etme alıştırması yapın. Hedefler oldukça hızlı hareket eder, bu nedenle deneyimli atıcıların iyi atış yapmak için oldukça fazla kas hafızası geliştirmeleri şaşırtıcı değildir. Bunun mükemmel 'nişan alma' ile ilgisi yoktur ve daha çok bu mekaniklerle ilgisi vardır. Vuruşunuzu gevşettikten sonra, birkaç hedefe ateş etme zamanı.
  4. adım 4 hedeflerin önünde atış yapmayı öğrenin.
    Hedeflerin önünde atış yapmayı öğrenin. Yörüngeyi ve her bir hedefe vermeniz gereken mesafeyi anlamak biraz zaman alacaktır, ancak bir kez ayarladığınızda, onları gökyüzünden uçuracaksınız. Hedefleri çok sık kaçırıyorsanız atış sürenizi ayarlayın ve bir hedeften diğerine geçin. Her hedefi hızla takip etmek ve tetiği çekmek için mümkün olduğunca doğal salınımınızı kullanın.
  5. adım 5 takip edin.
    Takip edin. Tıpkı golf ve basketbolda olduğu gibi, bu tür isabetli hedef atışları belirli bir miktar takip gerektirir. Vuruşunuzu, başlatmak için bir düğmeye bastığınız ve yol boyunca bir noktada harekete geçirmek için tetiği çektiğiniz bir yay gibi düşünün. Ateş ettikten sonra yay durmaz. Tetiği çektikten sonra silahı salınımınız boyunca hareket ettirmeye devam edin, ancak işiniz bittiğinde parmağınızı tetikten çekin.

Bir Sonraki Adımı Atmak

  1. adım 1 yerel bir silah kulübüne katılın.
    Yerel bir silah kulübüne katılın. Kulübün tesislerine düzenli erişim sağlamak için bir skeet kulübüne katılın. Orada diğer atıcılarla tanışabilir, ipuçları öğrenebilir ve hatta yarışmaya başlayabilirsiniz. Bazı kulüplerin katılabileceğiniz skeet ligleri vardır.
  2. adım 2 ulusal skeet atıcılık birliği'ne (nssa) katılın.
    Ulusal Skeet Atıcılık Birliği'ne (NSSA) katılın. Bir NSSA üyesi olarak kayıtlı turnuvalarda atış yapabilir, isabetliliğinizi ve skorlarınızı geliştirebilir ve hatta bir sıralama elde edebilirsiniz.
    • Seviyeler genellikle farklı beceri seviyelerine göre sınıflandırılır, böylece ilk başladığınızda benzer handikaplara sahip atıcılarla rekabet edebilirsiniz. Henüz en iyi olmak konusunda endişelenmeyin. Mekaniğe odaklanın ve atış yapmaya devam edin, sonunda yükseleceksiniz.
  3. adım 3 skeet derslerini düşünün.
    Skeet derslerini düşünün. Deneyimli bir atıcı, öğrenme eğrisini düzeltmek için size yararlı tavsiyeler, eleştiriler ve ipuçları sunabilir. Kendinizi geliştirdikçe, bir antrenör, tıpkı bir golfçünün caddy'sinin yaptığı gibi, yarışırken size yardımcı olmaya devam edebilir. Sertifikalı skeet atış eğitmenleri, ilk öğrenmeye başladığınızda paha biçilmez bir yardımcıdır.
  4. 4. adım atışa devam edin.
    Atış yapmaya devam edin. Bu konuda okumak daha isabetli atışlar yapmanıza yardımcı olmaz. Dışarı çıkın. Düzenli olarak atış yapmak gerekli kas hafızasını oluşturmanıza ve isabetli atışlar yapmanıza yardımcı olacaktır. Bir süre sonra kil yağmaya başlayacak.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Skeet'te hangi şokları kullanmalıyım?
    Genellikle .005' daraltma şokları olan alt/üst için Skeet/Skeet. Diğer bir yaygın seçenek ise .000' daraltma/.005' daraltma olan Cylinder/Skeet'tir.
  • Soru
    Kaç yaşında skeet atabilirim?
    Uygun şekilde eğitildiğiniz ve ne yaptığınızı bildiğiniz sürece hemen hemen her yaşta skeet atışı yapabilirsiniz. Çok küçükseniz, yanınızda bir gözetmen getirmeniz en iyisidir.
  • Soru
    Av tüfeği çıkıntısı ne kadar geniş?
    Bu namlunun uzunluğuna ve şokun boyutuna bağlıdır. Namlu ne kadar kısa olursa yayılma o kadar geniş olur ve şok ne kadar sıkı olursa yayılma o kadar dar olur. Güvercin için tasarlanmış gibi daha gevşek bir şok tavsiye ederim.

Video

İpuçları

  • Skeet atışını bitirdiğinizde ve istasyonunuzdan çıkarken silahın boş olduğundan emin olun.
  • İstasyonunuza girip skeet atışına başlamaya hazır olana kadar tüfeğin boş olduğundan emin olun.
  • Hareketlerde kendinizi rahat hissedene kadar bir aynada boş bir silahla sallama ve kurma alıştırması yapın.

Uyarılar

  • Tüfeği iki evin bulunduğu yön dışında herhangi bir yöne doğrultmayın.
  • Uygun kulak tıkaçları ve göz koruması olmadan skeet atışı yapmaya çalışmayın.