Mola Sırasında 8 Topu Nasıl Batırırsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kırışta 8 topu batırmak yetenekli ve pratik bir atış gerektirir. Kırıcı - beyaz ıstaka topuyla rafı veya üçgen bilardo topu dizilimini 'kıran' oyuncu - açılış atışında 8 topu bir cebe sokmayı hedefler. Bilardonun bazı varyasyonlarında, 8'li topu kırarken batırmak rakibinize karşı otomatik bir zafer kazanmanızı sağlayabilir, ancak ıstaka topunu çizmemeye veya cebe sokmamaya dikkat edin!

Adımlar

Oyun veya Atış için Hazırlanma

  1. adım 1 oyunun kurallarını belirleyin.
    Oyunun kurallarını belirleyin. Eğer bir rakibe karşı oynuyorsanız, topları sıralamadan önce bir dizi kural üzerinde anlaşın. Oyunun birçok versiyonunda, 8'li topu mola sırasında cebe atmak, kırıcıya otomatik bir zafer kazandırır. Ancak, 8'li topu mola sırasında cebe atar ve ıstaka topunu çizerseniz, oyunu otomatik olarak rakibinize kaybedersiniz.
  2. adım 2 hangi oyuncunun önce başlayacağına karar verin.
    Hangi oyuncunun önce başlayacağına karar verin. Sizin mi yoksa rakibinizin mi kırıcı olacağına karar verin. Karar vermekte zorlanıyorsanız yazı tura atın veya [Taş, Kağıt, Makas|Taş, Kağıt, Makas oynayın.
  3. adım 3 topları sıraya dizin.
    Topları sıraya dizin. Rafı masanın üzerine yerleştirin, rafın tepe noktasını ayak noktasına yerleştirin ve topları rafın içine doğru şekilde yerleştirin. üçgen. Standart bir sekiz top bilardo oyunu için, 1 top rafın tepe noktasına yerleştirilir ve 8 top üçgenin merkezinde bulunur. Bir alt köşede bir katı ve diğer köşede bir şerit bulunmalıdır - bu iki topun üzerindeki sayılar önemli değildir. Diğer tüm toplar rafın içine rastgele yerleştirilir.
    • Rafın sıkı olduğundan emin olun - toplar birbirine yakın olmalıdır.

Istaka Topunun Yerleştirilmesi

  1. adım 1 sağdan mı yoksa soldan mı kıracağınızı belirleyin.
    Sağdan mı yoksa soldan mı kıracağınızı belirleyin. Eğer sağ elinizi kullanıyorsanız, masanın sol tarafından kırmayı deneyebilirsiniz. Solaksanız, masanın sağ tarafından kırmayı denemek isteyebilirsiniz.
    • Sizin için en rahat seçeneğin hangisi olduğunu bulmak için masanın her iki tarafından da atış yapmayı deneyin.
  2. adım 2 kafa ipini bulun.
    Kafa ipini bulun. Baş ipi, masayı boydan boya geçen, yan raydan yan raya uzanan bir çizgidir. Çizgi, baş ucundaki ikinci karoları birleştirir ve her iki yan raydan eşit uzaklıkta bir nokta olan baş noktasından geçer.
    • Bilardo masalarının dört rayı veya kenarı vardır: bir baş rayı, bir ayak rayı ve iki yan ray.
    • Bilardo masalarının iki ucu vardır, baş ucu ve ayak ucu.
    • Bilardo masalarının üç ipi veya hayali çizgisi vardır: baş ipi, orta ip ve ayak ipi. Bu çizgiler asla masanın üzerine çizilmez.
    • Baş ipi baş küpeşteye en yakındır. Baş rayı ile baş ipi arasındaki alana Mutfak denir. Mola sırasında ıstaka topu mutfak içinde veya baş ipi boyunca herhangi bir yere yerleştirilebilir.
    • Orta ip, yan raylardaki cepleri birbirine bağlar.
    • Ayak ipi, ayak ucundaki ikinci karo arasına düşer. Ayak ipi, iki yan ray arasında eşit mesafeye düşen bir nokta olan ayak noktasından geçer. Rafın tepe noktası ayak ipinin üzerine yerleştirilir.
    • Her uçta üç elmas vardır.
  3. adım 3 bilardo topunu yerleştirin.
    İsteka topunu yerleştirin. Istaka topunun tam yerleşimi masanın uzunluğuna bağlıdır. Bu yerleşimler sizin için işe yaramıyorsa, isteka topunu yan ray boyunca veya masanın ortasına doğru hareket ettirmeyi deneyin. Unutmayın, isteka topunun yerleşimi sizin için uygunsa yanlış değildir.
    • Dokuz ayak bir masa için, isteka topunu kıracağınız yan raydan bir top genişliği uzağa ve baş ipinden üç top genişliği uzağa (mutfağa) yerleştirin.
    • Sekiz ayaklı bir masa için, isteka topunu kıracağınız yan raydan bir top genişliği uzağa ve baş ipinden iki buçuk top genişliğine (mutfağa) yerleştirin.
    • Yedi ayaklı bir masa için, isteka topunu kıracağınız yan raydan bir top genişliği uzağa ve baş ipinden iki top genişliği uzağa (mutfağa) yerleştirin.

8-Topu Kırışta Batırmak

  1. adım 1 baş topun her iki yanındaki ikinci topu hedefleyin.
    Kafa topunun her iki tarafındaki ikinci topu hedefleyin. Vücudunuzu, kollarınızı ve ıstakanızı kafa topunun her iki tarafındaki ikinci topla aynı hizada konumlandırın. Eğer sağdan kırıyorsanız, ikinci topa kafa topunun sağından vurmaya çalışacaksınız. Eğer soldan kırıyorsanız, ikinci topa kafa topunun solundan vurmaya çalışacaksınız.
  2. adım 2 i̇ngilizce veya yan falso uygulayın.
    İngiliz veya yan falso uygulayın. Sekizinci topu kırma vuruşunda batırmak için isteka topuna english veya sidespin uygulamanız gerekir. Bu, isteka topunun kavisini ve atışını etkileyen gelişmiş bir tekniktir. Istaka topunun size bakan tarafında bir saat kadranı hayal edin. Sağ raydan kırıyorsanız, düşük sol İngiliz vuruşu kullanın - isteka topuna yaklaşık 7:00'de vurun. Sol raydan kırıyorsanız, düşük sağ İngilizce kullanın - isteka topuna yaklaşık 5:00'te vurun.
    • İngilizcede ustalaşmak çok fazla pratik gerektirir. Bu beceriyi geliştirmek için çalışırken sabırlı olmak önemlidir.
    • Bazı uzmanlar isteka topuna 6:00'da vurulmasını önerirken, diğerleri 6:30 veya 5:30'da vurulmasını önerir.
    • Kafa topuna vurmaktan kaçının - bu 8 topunun yanlış yöne gitmesine neden olacaktır.
  3. adım 3 i̇steka topuna bir çekiş vuruşu ile vurun.
    Istaka topuna çekiş vuruşu ile vurun. Çekme vuruşu, sağ veya sol alt İngilizce uygularken idealdir. Bu vuruş, ıstaka topunun bir bilardo topuna (sizin durumunuzda baş topun sağındaki veya solundaki ikinci topa) çarptıktan sonra yolunu size doğru tersine çevirmesine neden olur. Istakanızı düz tutun, tutuşunuzu gevşek tutun ve ıstakanın ucunu aşağı indirerek devam edin. Gereken kuvvet miktarı kişiden kişiye değişecektir. Profesyonel oyuncular yaklaşık 36 mil/saat (58 km/saat) hızla vuruş yaparken, bunun yarısı kadar hızla vuruş yapmak da mümkündür. Farklı kuvvet miktarları ile denemeler yapın ve sizin için işe yarayanın diğer insanlar için işe yaramayabileceğini unutmayın.
    • Bu ileri seviye bir vuruştur. Pratik yapın, pratik yapın, pratik yapın ve sabırlı olun!
    • Bilardo topunun size geri dönmesine neden olan şey takip etmektir.
  4. adım 4 8'li topu mola sırasında batırın.
    8'li topu molada batırın. Istaka topu size doğru geri gelirken, 8'li top karşınızdaki rayın yan cebine yuvarlanmalıdır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Atıcı mola sırasında bir şerit batırırsa, bir sonraki atışını da batırmak zorunda mıdır, yoksa kırıcı bir sonraki atıştan önce mi şeritli olur?
    Kırıcı çizgili topu kırılma anında yaptığı için, ki bu yasal bir atış, çizgili olacaktır.
  • Soru
    Bir topum kaldıysa ve diğer oyuncu çizik attıysa ve topum kırılma çizgisinin gerisindeyse, bundan sonra ne yapmalıyım?
    Atış şansınız varsa topu arka raydan belli bir açıyla sektirmeye çalışın. Eğer yoksa, mutfaktan çıkarmak için topa vurun.

Video

İpuçları

  • Bu karmaşık, teknik bir atış. Becerileri ayrı ayrı çalışın. Kendinize daha fazla güvendiğinizde, teknikleri birleştirin ve 8'li topu kırılma anında batırma alıştırması yapın.
  • Topun yerleşimi ve ıstakanızın konumu ile ilgili denemeler yapmaktan korkmayın.