Kros Kayakları Nasıl Ölçülendirilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kros kayağı, vücuttaki neredeyse tüm kasları kullanan düşük etkili bir aerobik egzersizdir. Kardiyovasküler sisteminizi ve kas tonunuzu geliştirebilir. Bu spordan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak için doğru boyutta kros kayağı bulmanız önemlidir, çünkü bu, gezilerinizi çok daha rahat ve keyifli hale getirecektir.

Adımlar

Herhangi Bir Kros Kayağı İçin Boyut Aralıklarını Bulma

  1. adım 1 ne tür bir kros kayağı yapacağınıza karar verin'd like to do, as they are all sized differently.
    Hepsi farklı boyutlarda olduğu için ne tür bir kros kayağı yapmak istediğinize karar verin. Yapmayı planladığınız kayak türü, her birinin biraz farklı kullanımları ve tasarımları olduğundan, kendinizi nasıl boyutlandırmanız gerektiğini belirleyecektir.
    • Geleneksel veya Klasik kayaklar bakımlı yollar ve tüm beceri seviyeleri içindir. Normal veya kompakt olarak gelirler.
    • Skate Kayaklar yarış/hız kayağı için kullanılır ve genellikle orta veya ileri düzey kayakçılar tarafından tercih edilir. Geleneksel kayaklardan daha kısa ve daha incedirler.
    • Off-Track Kayaklar, geleneksel ve paten kayaklar arasında bir melezdir. Geleneksel kayaklardan daha geniştirler ve açık, bakımsız bölgeler için kullanılırlar.
    • Backcountry kayakları daha kısadır ve daha uzun off-trail keşifleri için kullanılır. Birçok arazide kullanılabilirler ve mümkün olduğunca hafiftirler.
  2. adım 2 satın almadan önce herhangi bir kayak setinin ağırlık özelliklerini kontrol edin.
    Satın almadan önce herhangi bir kayak setinin ağırlık özelliklerini kontrol edin. Boyut ve uzunluğa geçmeden önce, satın almadan önce her kayak seti için ağırlık aralığında olduğunuzdan emin olun. Daha büyük kayaklar daha küçük olanlara göre daha fazla ağırlık dağıttığından, doğru boyuttaki kayakları belirlemek için ağırlık birçok yönden boydan daha önemlidir.
    • Hatta bazı kayak şirketleri kayak boyutunu belirlemek için boy ölçüsünü kullanmayı bırakmış, bunun yerine ürettikleri her kayak seti için benzersiz ağırlık aralıkları kullanmıştır.
    • Çoğu kayağın teknik özellikler bölümünde 'önerilen ağırlık aralığı' yer alır.
  3. adım 3 boyunuzu inç cinsinden 2,7 ile çarpın, ardından 15 ekleyin to= get= a= good= approximation= of= classic= touring= skis.=
    Boyunuzu inç cinsinden 2,7 ile çarpın, ardından Klasik Tur kayaklarına iyi bir yaklaşım elde etmek için 15' ekleyin. Ancak bunun nedeni çoğu kayağın inç değil santimetre cinsinden satılmasıdır. Eğer 1.80 boyundaysanız, 72 inç boyundasınız demektir, yani 210 cm'lik bir kayak takımı hedeflemelisiniz.
    • Bunun yaklaşık bir değer olduğunu unutmayın - mümkün olduğunda neyi tercih ettiğinizi görmek için birkaç çift denemelisiniz.
    • Kayaklar her zaman sizden 10-15 cm daha uzun olmalı, asla daha kısa olmamalıdır.
  4. adım 4 kompakt kayakların genellikle ağırlığa bağlı olarak önceden hazırlanmış çeşitli boyutlarda geldiğini bilin.
    Kompakt Kayakların genellikle ağırlığa bağlı olarak önceden hazırlanmış birkaç boyutta geldiğini bilin. Kompakt kayaklar daha az çeşitlidir ve genellikle küçükten ekstra büyüğe kadar dört boyutta gelir. Bu boyutlar, onları üreten şirkete göre değişir ancak genellikle ağırlık aralıklarına göre önerilir. Bununla birlikte, bazı çakışmalar olduğunu unutmayın. Bacaklarınız kısaysa ve iki aralık arasında kalıyorsanız, daha küçük olan kayakları alın. Uzun bacaklarınız varsa, daha büyük bedeni alın, ancak bunun çoğunlukla tercihe bağlı olduğunu bilin:
    • 140 lbs altı -- Küçük
    • 135-190lbs -- Orta
    • 175-210lbs -- Büyük
    • 210 lbs üzeri -- Ekstra Büyük
  5. adım 5 deneyim seviyenize göre paten kayağı ölçünüzü belirleyin.
    Paten kayağı ölçünüzü deneyim seviyenize göre belirleyin. Özellikle yarış kayaklarında, hız kazanmak için daha uzun kayaklar gereklidir. Ancak tek başına uzunluktan daha önemli olan 'kamber' veya kayağın kavisidir. Doğru kamber, vücut ağırlığınızın bir yüzdesi kullanılarak bulunabilir. Vücut ağırlığınızın yüzdesini almak için, kilogram cinsinden ağırlığınızı yüzde ile çarpmanız yeterlidir. Yani, orta seviyedeyseniz ve 100 kg ağırlığındaysanız, 125 civarında bir kamber hedeflemelisiniz (100kg1.25=125{displaystyle 100kg*1.25=125}).
    • Yeni başlayanlar: Vücut ağırlığının kg cinsinden % 100-115'i civarında bir kamber hedefleyin
    • Orta seviye: Kg cinsinden vücut ağırlığının %110-125'i
    • İleri seviye: kg cinsinden vücut ağırlığının %120-130'u.
  6. adım 6 arazi kayaklarının uçtan uca durduğunuzda sizden yaklaşık 10 cm daha uzun olmasını hedefleyin.
    Arazi kayaklarının uçtan uca durduğunuzda sizden yaklaşık 10 cm daha uzun olmasını hedefleyin. Yine, tam boyut konfor seviyesine bağlıdır, ancak kayakların sizden birkaç santimetre daha uzun olduğundan emin olmak istersiniz. Arazi kayağı genellikle tercihleri ve konforu belirlenmiş daha deneyimli kayakçılar içindir ve satın almadan önce kayakları test etmelisiniz. Arazi kayağı yaparken, saatlerce bu kayakların üzerinde olacaksınız. Bir ton para harcamadan önce sizin ve kayak stiliniz için doğru boyutta olduklarından emin olun.
    • Dağ kayağı geniş olmalıdır ve diğer kayak türlerine göre biraz daha kısa olabilir.

Sizin İçin Mükemmel Boyutu Bulmak

  1. adım 1 deneyin  paper= test= to= see= if= the= skis= suit= your= weight= well.=
    Kayakların ağırlığınıza uygun olup olmadığını görmek için 'kağıt testini' deneyin. Sert bir zeminde, kayakların altına normal bir kağıt parçası yerleştirin. Normal şekilde kayağa binin ve ileri geri kaydırın. Her iki kayağa da eşit ağırlık verdiğinizde, kağıt kolayca kaymalıdır. Sadece bir kayağa ağırlık verdiğinizde, kağıt hiç kaymamalıdır.
  2. adım 2 hangisinde daha rahat olduğunuzu görmek için bir günlüğüne 1-2 numara kiralayın.
    Neyin üzerinde daha rahat olduğunuzu görmek için bir günlüğüne 1-2 beden kiralayın. Eğer iki beden arasındaysanız ya da emin değilseniz, o zaman test edin. Birçok kayak mağazası kayakları dışarıda da test etmenize izin verecektir ve satın almadan önce kayakları denememek için hiçbir bahane yoktur. Tıpkı ayakkabılar ya da kıyafetler gibi, sık sık kullanacağınız bir şeyin üzerinize oturduğundan emin olmak için denemelisiniz.
    • Ayaklarınızın altında en yumuşak hareket edenler hangileri?
    • Nerede kendinizi daha dengeli hissediyorsunuz?
  3. adım 3 i̇ki kayak boyutu arasında kaldıysanız, toplam boyunuzu değil bacak uzunluğunuzu göz önünde bulundurun.
    İki kayak boyu arasında kaldıysanız, toplam boyunuzu değil bacak uzunluğunuzu göz önünde bulundurun. Bacaklarınızın uzunluğu, toplam boyunuzdan daha önemlidir ve iki boy arasında kaldıysanız bu genellikle 'eşitliği bozan' unsurdur. Bununla birlikte, yapılacak en iyi şey her iki çifti de denemek ve hangisinin vücudunuza en uygun olduğunu görmektir.
  4. 4. adım eğer're stuck between two weight levels, consider you experience level.
    İki ağırlık seviyesi arasında sıkışıp kaldıysanız, deneyim seviyenizi göz önünde bulundurun. Ne kadar iyi bir kayakçıysanız, daha uzun kayaklar için o kadar iyi hazırlanmışsınız demektir. İki ağırlık sınıfı arasındaysanız, beceri seviyenizi ve spora olan bağlılığınızı dürüstçe kendinize sorun. Daha iyi kayakçılar daha uzun kayaklar almalı ve yeni başlayanlar daha kısa bir şey hedeflemelidir.
    • Çok fazla kayak yapmayı planlıyorsanız, deneyimli olmasanız bile yine de daha büyük kayakları hedefleyebilirsiniz. İyileştikçe, büyük kayaklara 'alışacaksınız', böylece profesyonel olduğunuzda yeni bir kayak seti satın almak zorunda kalmayacaksınız.
  5. adım 5 kayak türünüz için doğru sırık boyutunu seçin.
    Kayak türünüz için doğru sırık boyutunu seçin. Genel olarak, paten kayağı, yanlara doğru daha fazla uzandığınız için daha uzun sırıklar gerektirir. Geleneksel kayakçılar, çok fazla olmasa da genellikle daha kısa sırıkları sever. Her iki durumda da, düz dururken aşağı yukarı koltuk altlarınıza kadar gelmelidir.
    • Paten: Boyunuzun yaklaşık %90'ı kadar olmalıdır.
    • Geleneksel: Boyunuzun yaklaşık %85'i kadar olmalıdır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Boyunuz 5'2' ise sırıklarınızın uzunluğu ne kadar olmalıdır?
    Geleneksel için yaklaşık 135 cm. 5'2' cm cinsinden 158 cm çarpı 0,85'tir. Eğer acemiyseniz, geleneksel boyları tercih edin.
  • Soru
    Klasik kayak uyumunu kontrol etmek için kullanılan kağıt ne kadar kalındır?
    24.6 inç. En azından o kadar ya da daha fazla olmalı. Farklı boyutlar var, birinin kullandığını gördüğüm en büyük boyut 56,4 inçti.

İpuçları

  • Kayak mağazalarındaki çalışanlardan doğru boyutta kros kayağı bulmanıza yardımcı olmalarını isteyin. Onlar profesyoneldir ve size uygun kayakları bulmanıza yardımcı olacaklardır.
  • Kayak alanları genellikle yeni ve kullanılmış malzemeleri indirimli fiyatlarla satın alabileceğiniz kayak takasları düzenler. Personel, doğru boyutta kros kayağı bulmanıza yardımcı olmak için her zaman hazırdır.
  • Kros kayağı satın almadan önce kiralık bir mağazadan çeşitli kros kayaklarını deneyin.