Kaykay Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kaykay, en popüler ve ikonik sokak sporlarından biridir. İster etrafta gezinmek için temel bilgileri öğrenmek isteyin, ister bir profesyonel gibi kickflip yapmayı öğrenmek isteyin, başlamak için neye ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz. İlk tahtanızı satın almaktan bir Ollie'yi çivilemeye kadar, kaldırımda sörf yapmak için ne gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Adımlar

Başlarken

  1. adım 1 uygun bir ayakkabı alın.
    Uygun bir ayakkabı alın. Paten ayakkabıları genellikle Vans, Airwalk, Converse veya Etnies gibi markalar tarafından satılır. Sağlam yanları ve düz tabanları vardır, tahtayı kavramak için mükemmeldir. Normal spor ayakkabılarla her zaman paten kayabilirsiniz, ancak paten ayakkabılarıyla tahtanın etrafında manevra yapmak çok daha kolaydır.
    • Asla sandalet veya parmak arası terlikle kaymaya çalışmayın. Ayaklarınızı kolayca hareket ettirebilmeniz ve rahat hissetmeniz gerekir. Bunlar olmadan ayak bileğinizi kolayca incitebilirsiniz ve düşme olasılığınız çok daha yüksektir.
  2. adım 2 i̇lgi alanlarınıza uygun bir tahta bulun.
    İlgi alanlarınıza uygun bir tahta bulun. Kaykaylar ucuz veya pahalı olabilir ve çeşitli boyut ve stillerde olabilir. En temel ikisi normal klasik kaykaylar ve uzun kaykaylardır. Uygun fiyatlı seçeneklere göz atmak için yerel paten mağazanızı veya bir paten web sitesini ziyaret edin.
    • Klasik kaykayların burunları ve kuyrukları kavislidir ve numaralara yardımcı olmak için bir içbükeyleri vardır. Çeşitli boyutlarda gelirler ve çoğu yaklaşık 31' veya 30 uzunluğunda ve 8' genişliğindedir. Kaykay parkında veya sokakta kaymak ve sonunda numaralar yapmak istiyorsanız satın almanız gereken tahtalar bunlardır.
    • Longboardlar veya cruiserlar daha uzun ve daha düz bir gövdeye sahiptir. Tahtanın uzunluğu değişir, ancak klasik bir kaykayın iki katına kadar uzun olabilirler, bu da onları yeni başlayanlar için çok daha dengeli ve sürülebilir hale getirir. Gerçekten numaralar yapamazsınız, ancak etrafta dolaşmanın veya tepeleri bombalamanın bir yolu olarak patenle ilgileniyorsanız, bu harika bir seçenektir.
    • Penny kaykaylar, kaldırımda yavaşça kaykay sürmek isteyen biri için iyidir, ancak ortalama beş yaşından daha uzun olan ve/veya numaralar yapmak isteyen biri için kötüdür. Küçük oldukları için üzerinde kolayca denge sağlamak zordur.
    • Başlangıç seviyesindeki bir kaykay 50 ila 150 dolar arasında olmalıdır. Kaykay mağazasında, yapacağınız şey için doğru türde kamyonlar ve tekerleklerle kaykayınızı ayarlatmaya çalışın. Unutmayın, ASLA bir Walmart tahtası satın almayın. Çabuk kırılırlar ve öğrenmeleri zordur. Gerçek bir paten mağazasına gidin.
  3. adım 3 uygun güvenlik ekipmanlarını edinin.
    Uygun güvenlik ekipmanlarını edinin. Paten kaymayı öğrenmeye ilk başladığınızda düşeceksiniz. Muhtemelen çok fazla. Sizi düşme ve kazalardan korumak için kask, dizlik ve dirseklik gibi güvenlik ekipmanlarına yatırım yapmayı düşünün. Bu özellikle yeni başlayanlar için önemlidir. Kaliforniya gibi bazı eyaletlerde tüm patencilerin sokakta kask takması zorunludur.
    • Başınıza tam oturan bir kask aldığınızdan emin olun. Mağazaya gitmeden önce, kafatasınızın etrafında düz bir çizgide, kaşlarınızın hemen üzerinde başınızın çevresini ölçmek için bir mezura kullanın. Tam oturan bir kask satın alın.
    • Pedlerle ilgili ezik/çocukça bir şey yok. Kendinizi ciddi kafa yaralanmalarından korumak önemlidir.
  4. adım 4 kaymak için iyi bir yer bulun.
    Kaymak için iyi bir yer bulun. Düz, beton bir araba yolu veya otopark, kaykay üzerinde rahat etmeye başlamak için iyi bir yerdir. Yolunuzda hiçbir şey olmadığından emin olun ve çatlaklara, gevşek taşlara ve çukurlara karşı dikkatli olun. Küçük bir çakıl taşının üzerinden geçmek, özellikle sert tekerleklerle birçok kazaya neden olabilir.
    • Yeni başladığınızda, önce çim veya halı üzerinde dengeleme alıştırması yapabilirsiniz, böylece tahtanız her yere yuvarlanmayacaktır.
    • Kaykay parkları, biraz deneyim kazandıktan sonra kaymak için harika yerlerdir. Eğer sadece tahtanızın düşmeden altınızda kalmasını sağlamaya çalışıyorsanız, parklar biraz yoğun olabilir. Bölgenizde bir tane varsa, ipuçları için bazı patencileri izlemeye gidin, ancak kenarda kalın.
  5. adım 5 tanıdığınız birinden şu bilgileri almayı düşünün's good at skateboarding to teach you.
    Kaykayda iyi olduğunu bildiğiniz birinden size kaymayı öğretmesini isteyin. Babanız muhtemelen kaykay falan yapamaz, bu yüzden yerel bir dükkandan veya parktan birisine onları izleyip izleyemeyeceğinizi sorun. Yeni başlayanları getirin ve yaptığı şeyin orta ve ileri seviye kaykay olup olmadığını sorun, eğer öyleyse, mükemmel. Bir öğretmeniniz var.
    • Arkadaşlarla paten kaymak, paten kaymanın büyük bir parçasıdır. Patenci arkadaşlarınız varsa, onlardan öğrenmek için yardım alın. Arkadaşlarınızdan öğrenmek, kendi başınıza veya internetten öğrenmekten çok daha iyidir.

Temellerde Uzmanlaşmak

  1. Tahtanın üzerinde düzgün durun. Tahtayı yere düz bir şekilde koyun ve ayaklarınızı düzgün bir şekilde yerleştirmeyi öğrenmek ve düşmeden dengenizi sağlamak için üzerinde durun. Ayaklarınız tahtanın üzerinde yana doğru açılı bir şekilde durun, ayaklarınız kabaca tekerlekleri tahtaya bağlayan kamyon vidaları ile aynı hizada olsun.
    • Normal ayak, sol ayağınızın önde ve sağ ayağınızın arkada olduğu anlamına gelir. Bu genellikle itmek için sağ ayağınızı kullanacağınız anlamına gelir.
    • Şapşal ayak, sağ ayağınızın önde ve sol ayağınızın arkada olduğu anlamına gelir. Bu genellikle itmek için sol ayağınızı kullanacağınız anlamına gelir.
    • Tekerleklerin nasıl hareket ettiğini ve kamyonlarda ne kadar sallanma olduğunu görmek için biraz ileri geri sallayın. Sadece rahat olun.
  2. Çok yavaşça itmeyi ve ayaklarınızı tahtanın üzerine koymayı deneyin. Ön ayağınızı hafifçe çevirin, böylece tahta üzerinde yanlamasına durmak yerine tahtayla daha düz durur. Diğer ayağınızı yavaşça itmek için kullanın, ilk başta çok yavaş gidin. Hazır olmadan çok hızlı gittiğiniz için kaza yapmak istemezsiniz.
    • Biraz ivme kazandıktan sonra, arka ayağınızı tahtanın arkasına, kuyruk kıvrımının hemen önüne, kamyonların etrafına yerleştirme alıştırması yapın. Dengenizi sağlayın ve dengenizi korumak için dizlerinizi biraz bükerek sürün.
    • Mongo ayak, ön ayağınızla iterken ve arka ayağınızla sürerken daha rahat hissettiğiniz anlamına gelir. Bazı insanlar bunu kabul edilebilir olarak görür, ancak daha sonra sizi engelleyecektir ve ön ayağınızı döndürmek garip bir harekettir. Kendinizi mongo iterken bulursanız, normalden goofy'ye veya tam tersine geçmeyi deneyin.
  3. Yavaşladığınızda kendinize bir itme daha verin. Pratik yapmaya devam edin, küçük itişler yapın ve yavaşlayana kadar ayaklarınızı döndürerek tahtanın üzerinde gezinin. Sonra sürüş ayağınızı düz çevirin, diğer ayağınızla itin ve geri dönün. Bunu ne kadar çok yaparsanız, tahtaya binme konusunda o kadar rahat olursunuz.
    • Hızlanmayı deneyin, ama sadece biraz. Bisiklet gibi, bazı sürücüler biraz daha hızlı hareket ettiğinizde dengenizi korumanın aslında biraz daha kolay olduğunu düşünüyor.
    • Hız yalpalamaya başlarsanız, kamyonlarınızı sıkabilirsiniz. Bu dönüşünüzü zorlaştıracaktır ancak hız yalpalamanızı kontrol altına alana kadar sıkı kamyonlarla pratik yapabilirsiniz. Ağırlığınızı öne doğru kaydırmak genellikle yardımcı olur.
  4. Ayak bileklerinizi esnetin ve dönmek için ağırlığınızı kaydırın. İtmeyi ve biraz sürmeyi öğrendikten sonra, ağırlığınızı kaydırarak tahtayı hafifçe döndürmeyi deneyin. Ağırlık merkezinizi yere yakın tutarak dizlerinizi bükerek sürün. Ardından, sağa dönmek için ağırlığınızı biraz öne kaydırın (normal ayakla biniyorsanız) ve tahtayı sola döndürmek için ayak bileklerinizi geriye doğru döndürün.
    • Ayaklarınızın ne kadar gevşek olduğuna bağlı olarak, ağırlığınızı sadece çok hafifçe kaydırmanız veya gerçekten eğilmeniz gerekebilir. Her bir truck'ın ortasındaki büyük cıvatayı çevirerek truck'larınızı gevşetebilirsiniz (sola gevşek, sağa sıkı). Bu, burçlara daha fazla (sıkı) veya daha az (gevşek) baskı uygular ve dönüşü daha kolay (gevşek) veya daha zor (sıkı) hale getirir.
    • Dönerken dengede durmakta veya düşmekte zorlanıyorsanız, üst vücut ağırlığınızı ters yöne kaydırın. Asıl önemli olan ayaklarınızın güverteyi döndürmesi ve böylece dönüşü kamyonların yapmasıdır.
  5. Durmak için ayağınızı indirin. Durmak için, biraz yavaşladığınızda itici ayağınızı aşağı indirebilir ve momentumunuzu durdurabilirsiniz. Ancak, ayağınızı hızlı bir şekilde sertçe bastırmayın. Hafifçe sürükleyerek başlayın ve yavaşlarken daha sert sürükleyin. Sürüş ayağınızı tahtanın üzerinde tutun, yoksa devam eder.
    • Ayrıca durmak istediğinizde ağırlığınızı geriye kaydırabilir ve kuyruğu yere sürtebilirsiniz. Bazı longboardlarda tahtanın arka kenarı boyunca yerleşik plastik 'fren' pedleri bulunurken, bazılarında bulunmaz. Bu genellikle biraz daha zordur ve tahtanın arkasını kazıyacaktır. Tahtanıza zarar vermeyecek bir alternatif, bunu yaparken ayak parmaklarınız hala kuyrukta olacak şekilde topuğunuzu arkaya koymaktır. Topuğunuz kuyruk yerine yere sürtünecektir.
    • Yüksek hızlarda kaymaya başlamadan önce binme ve inme alıştırması yapmalısınız. Pedsiz düz bir zeminde kayıyorsanız bir çıkış stratejisi, arka ayağınızı önünüzden çekmek ve tahtadan yürümek veya kaçmaktır.
  6. Değiştirerek sürmeyi deneyin. Sadece tahtanızı sürerken çok rahat olduğunuzda, arka ayağınız önde ve ön ayağınız arkada olacak şekilde değişerek sürmeyi deneyin. Gerçekten iyi bir patenci olmak istiyorsanız, bir numara için yer değiştirdiğinizde her iki yönden de eşit derecede rahat kaymayı öğreneceksiniz. Bu, half-pipe veya farklı kaykay numaralarını denediğinizde işinize yarayacaktır.
  7. Düzgün düşmeyi öğrenin. Tüm patenciler erken ve sık sık düşer. Bu kaykayın bir parçasıdır. Her zaman uygun güvenlik ekipmanlarını giymek ve düzgün bir şekilde düşmeyi öğrenmek önemlidir. Kendinizi patencilerin kartviziti olan sıradan sıyrık ve çürüklerden daha ciddi yaralanmalardan korumak için, kendinizi güvende tutacak birkaç küçük numara öğrenebilirsiniz.
    • Kollarınızı açın ama gevşek tutun. Çok sert olursanız, bileklerinizi ve ayak bileklerinizi kırma riskiniz, onları düşüşünüzü hafifletmek için kullanmanızdan daha fazladır.
    • Düştüğünüz her an yuvarlanın. Bir yerinizi sıyırabilirsiniz, ancak bu sıyırarak düşmenizden çok daha az acı verecektir.
    • Kötü giden bir şey görürseniz kaçın. Çok hızlı gidiyorsanız ve tahtanızı kontrol edemiyorsanız, atlayın ve ayaklarınızın üzerine inin ya da çimlere yuvarlanın. Kontrolünü kaybettiğiniz bir tahtaya yapışmayın.
  8. İpuçlarını ve püf noktalarını öğrenmek için daha deneyimli patencileri izleyin. Birlikte kayabileceğiniz başka patenciler bulun. Onların stillerinden veya farklı beceri seviyelerinden bir şeyler öğrenmenize yardımcı olur. Kimseyi tanımıyorsanız, yerel kaykay parkındaki diğer patencilerle konuşun. Genellikle arkadaş canlısıdırlar ve size yardımcı olacaklardır. Deneyler yapın, daha yüksek bir ollie yapın, başka bir numaranın nasıl yapılacağını okuyun, canınız ne isterse. Öğretmeniniz artık bir eğitmenden çok bir arkadaştır, onunla ve hava atmak istediğiniz diğer herkesle becerilerinizi paylaşın.
    • Hareketlerin nasıl yapılacağına dair ipuçları için her zaman bir videodaki hareketi ağır çekimde izleyebilir ve ayak hareketlerine dikkat edebilirsiniz. Sıralı fotoğraflar da öğrenmenin bir başka harika yoludur.
    • Ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar iyi olursunuz. Bir numarayı ilk veya ikinci denemenizde yapamadığınız için cesaretiniz kırılmasın. Sadece pratik yapın ve eğlenin, eninde sonunda numarayı öğreneceksiniz.

Ollie Yapmayı Öğrenmek

  1. Arka ayağınız kuyrukta olacak şekilde ön tarafı yukarı kaldırarak başlayın. Ollie, tahtayı havaya kaldırmayı ve üzerine güvenli bir şekilde inmeyi içerir. Bu numaranın ilk kısmı, tahtanın kuyruğunun yere çarpması için arka ayağınızı rahatça kaydırmaktır, böylece onu yukarı ve havaya fırlatabilirsiniz. Bu harekete alışın, yeterince vurgulanamaz.
    • Tahtanın üzerinde dururken, geri sallanma, burnu havaya kaldırma ve dengede kalma alıştırması yapın. Cesaretiniz varsa hareket halindeyken bile deneyebilirsiniz.
    • Ollie'nin ilk hareketini denemeden önce, kaykayın yanında durup onu havaya fırlatma alıştırması yapmak iyi bir fikir olabilir. Kuyruğa basmak için ayağınızı kullanın ve havaya fırlatmak için ne kadar basınç gerektiğini görün. Bu aynı zamanda elinize almak ve kolayca kaldırmak için de yararlıdır.
    • Yaygın bir hata, kuyruğunuzu çok sert bir şekilde aşağı itmektir, bu da tahtanızın havaya kalkmasını engeller. Bunun yerine, tahtayı yere göndermek için ayak bileğinizle aşağı doğru hafifçe vurun ve daha sonra kaldırın.
  2. Sabit dururken tahtayı yukarı kaldırmaya çalışın. Tahtanın üzerinde durun ve dizlerinizi oldukça aşağıya doğru bükerek ağırlık merkezinizi kamyonların üzerine kaydırın. Arka ayağınızı kuyruğun üzerine gelecek şekilde geriye kaydırın. Kuyruğu, manevra yaparken yaptığınız gibi, yere kadar indirmek dışında geriye doğru itin. Sonra ollie için yukarı kaldırın.
    • Henüz hareket halindeyken başlamayın. Yerde ollie yapmadan önce, paten kayarken ollie yapmayı denemek oldukça tehlikelidir. Muhtemelen silinip gideceksiniz.
  3. Tahtayı havaya kaldırın ve zıplayın. Tahtanın patlamasını sağlamak için aynı anda ön ayağınızı biraz geriye doğru kaydırıp havaya sıçramanız, dizlerinizi göğsünüze doğru çekmeniz ve arka ayağınızla kuyruğa vurmanız gerekir.
    • Bunun tek bir hızlı hareketle yapılması gerekir ve ilk başta alışması biraz zordur. Arka ayağınızla aşağı inerken aynı anda havaya zıplamak ve tahtadan inmek istersiniz.
    • Arka ayağınızla sıçramadan biraz önce ön ayağınızla sıçrayacaksınız. Yanlamasına koştuğunuzu ve bir koninin üzerinden atlamaya çalıştığınızı düşünün. Bu tür bir hareket yapmak istiyorsunuz.
  4. adım 4 tahtayı yakalamak için ön ayağınızı öne doğru sürükleyin.
    Tahtayı yakalamak için ön ayağınızı öne doğru sürükleyin. Tahta havaya kalktıktan sonra, tahtayı tekrar düzleştirmek ve kontrol altında tutmak için ön ayağınızı öne doğru sürükleyin. Havaya atladığınız anda bunu yapmaya başlamanız gerekecektir.
  5. Bacaklarınızı düzleştirerek tahtayı aşağı doğru itin. Tahtayı düzleştirdikten sonra, bacaklarınızı düzleştirerek ve sürüş pozisyonunda tahtanın üzerine inerek yere geri itin. Unutulmaması gereken en önemli şey, ayaklarınız cıvataların üzerinde ve dizleriniz bükülü olarak inmektir; bu, başarılı bir şekilde yuvarlanma şansınızı artırır ve tahtanın sık sık kırılmasını önler ve yaralanmayı önler.
    • İnmekten utanmayın. Tahta düz durmadıysa veya doğru hissettirmiyorsa, üzerine inmeye çalışmayın. Bunun yerine ayaklarınızın üzerine inin.
    • Aslında, ilk ollienizi tahtadan atlayıp yanına inerek pratik yapmak muhtemelen iyi bir fikirdir.
  6. Hareket halinde bir ollie deneyin. Arka arkaya on sabit ollie yapabildiğinizde, hareket halinde bir tane yapmayı deneyin. İttirin ve düşük ila orta hızda kaymaya başlayın, ardından çömelin ve hareketsiz dururken yaptığınız gibi tahtayı yukarı kaldırın.
    • Ollie yaparak ilerlemenin bir yolu da bir sopa veya kaldırım gibi küçük nesnelerin üzerinden Ollie yapmaktır.
    • Bu, öğrenilmesi gereken temel beceridir ve diğer pek çok patlatma tarzı numara buna dayanır. Daha fazla bilgi ve belirli numara makalelerine bağlantılar için bir sonraki bölüme göz atın.

Diğer Numaraları Öğrenmek

  1. Bir dene bakalım.. Yapabildiğiniz kadar yüksek bir ollie yapın, ardından ayaklarınızı düzleştirirken ön ayağınızla tahtayı iterek 180 derece dönmesini sağlayın. Dönüşü kolaylaştırmak için arka ayağınızla küçük bir 'kepçe' hareketi yapmak isteyebilirsiniz.
  2. Kick-flip deneyin. Pop shove it ile aynı şeyi yapın, ancak tahtayı dürttüğünüzde, tahtanın yan tarafının yükseldiği küçük alana tekme atın. Döndürmeyi başarana kadar birkaç farklı hareket deneyin. Bu kolay bir numara değildir, bu yüzden pratik yapın ve pes etmeyin.
  3. Öğütmeye çalışın. Oldukça alçak bir ray ile başlayın (bir ayağa eşit veya daha az.) Bu kolay değildir, bu yüzden adım adım ilerleyin.
    • Basitçe raya doğru yuvarlanarak başlayın, ardından tahtanızdan atlayın ve sadece ayaklarınızla raya inerek tahtanın yuvarlanmasına izin verin.
    • Ardından, zıplarken tahtayı yukarı fırlatma alıştırması yapın, ancak bundan sonra nereye gittiği konusunda endişelenmeyin. Sadece ayaklarınızın rayın üzerine indiğinden emin olun.
    • Tamamen düz değil, hafif bir açıyla raya doğru yuvarlandığınızdan emin olun. Bu şekilde, bir kamyonun rayın başlangıcına takılma riski daha az olur.
    • Şimdi gerçek bir şey yapma zamanı. Ray yönünde olabildiğince yükseğe ollie yapın. Ayaklarınız cıvataların üzerinde ve tahta rayın üzerinde dengede olacak şekilde inin.
    • Eğer güverte ray üzerinde yana doğru kayıyorsa, bu bir tahta kaymasıdır. Rayın yönünde kalırsanız, böylece kamyonlarınız kilitlenir ve onu öğütürseniz, bu yarı yarıya bir öğütmedir.
    • Rayın sonuna geldiğinizde, tahta kayması yapıyorsanız tahtayı ters çevirin (böylece doğru yöne bakar) ve cıvataların üzerine inin. Eğer 50-50 grind yapıyorsanız, tahtanın ön tarafının aşağıya düşmemesi için ön tekerlekleri hafifçe kaldırın (kuyruğu yine hafifçe iterek). Bir alternatif de ollie yapmaktır.
  4. Kaykay parkına gidin ve drop yapmayı öğrenin. Düşmek cesaret ister ama buna değer.
    • Kuyruğunuz başlığın (yarım borunun üstündeki metal) üzerinde ve ayağınız cıvataların hemen arkasında, ancak dengeyi sağlayacak kadar geride olacak şekilde başlayın.
    • Ön ayağınızı cıvataların üzerine koyun ve tahtayı aşağı indirin. Tereddüt etmeyin, yoksa düşersiniz. Bu güven ve güç gerektirir.
    • Bu hareketi yaparken öne doğru eğildiğinizden emin olun. Bunu yapmazsanız, tahta altınızdan kayacaktır. Omuzlarınız her zaman tahtaya paralel olmalıdır.
    • Diğer taraftan aşağı inme konusunda endişelenmeyin, sadece en üstte tahtanızdan atlayın.
  5. Bazı dudak hareketleri yapın. Bazı iyi olanlar Rock to Fakie, Axle Stall ve Nose Stall'dır. Bunlar etkileyici görünür, ancak birkaç aylık deneyiminiz varsa öğrenmesi o kadar da zor değildir. Kaykay parkına gittiğinizde her zaman dikkatli olun ki darbe almayasınız.

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru
    Hangi kaykayı satın almalıyım?
    Bu, onu ne için kullanmak istediğinize bağlıdır. Daha büyük bir tahta daha dengeli, sürmesi daha kolay ve manevra yapması daha zor olacaktır. Daha küçük bir kaykay ile manevra yapmak, dönmek ve numaralar yapmak daha kolaydır, ancak biraz daha az stabildir. Aynı şekilde, daha yumuşak bir durometreye sahip tekerlekler kaldırımlarda sürmek için pürüzsüzdür ancak çok kavrayıcıdır, daha sert tekerlekler ise kayma gibi numaralar yapmanıza izin verir.
  • Soru
    Hangisi daha kolay, longboard mu kaykay mı?
    Longboard üzerinde dengede durmak ve uzun mesafeler boyunca süzülmek daha kolaydır ve öğrenmeye başlarken longboard'u daha kolay bulabilirsiniz. Bununla birlikte, bir longboard üzerinde hız kazanmak daha zordur ve kaykay üzerinde yapabileceğiniz türden numaraları yapamazsınız.
  • Soru
    Kaykay yapmayı öğrenmek ne kadar zor?
    Yüksek kaliteli bir tahtanız varsa temel bilgileri öğrenmek çok zor değildir. Ağırdan alın ve denge ve doğru form gibi temel konularda ustalaşarak başlayın; ileride daha gelişmiş teknikleri öğrenmeniz çok daha kolay olacaktır.

Video

İpuçları

  • Pürüzsüz sokaklarda kayın, eski ve engebeli sokaklarda değil.
  • Ağırlığınızı her zaman hafifçe öne verin. Geriye doğru eğilmek tahtanın altınızdan çıkmasına neden olabilir.
  • Ayaklarınızı her zaman ayrı tutun, bir arada tutmak dengenizi kaybetmenize neden olur.

Uyarılar

  • En iyisi gruplar halinde ve birkaç kişinin etrafında kaykay yapmaktır. Eğer bir şey olursa, arkanızı kollarsınız. Ayrıca arkadaşlarla birlikte olmak daha eğlencelidir.
  • Diğer insanların yaptıklarını sırf onlar yapıyor diye yapmayın. Sadece kendinizi rahat hissettiğiniz şeyleri yapın.
  • Her zaman çevrenizin farkında olun.
  • Rahat ve uzun süre dayanacak iyi paten ayakkabıları bulun.
  • Sinirlendiğinizde tahtanızı fırlatmayın, bu genellikle onarılamaz hasara neden olabilir.
  • Koruyucu ekipman kullanın. Dizlikler kısıtlayıcı olabilir ancak vert pateni için gereklidir.
  • Tahtayı ortasından tutun. Kavrama bandı vücudunuzun yanında olmalı ve kaykayın grafikleri dışarı bakmalıdır.
  • Bir kask takın. Havalı olduğunu düşünmeyebilirsiniz ama kafanızın çatlamasını önleyecektir. Kaykay eğlencelidir, ancak kask olmadan meydana gelebilecek yaralanma veya ölümlerin farkında olun.