Skimboard Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Skimboard, dünyanın en eğlenceli ve giderek daha popüler hale gelen sporlarından biridir. Kaykayda, kum veya su üzerinde kaymak ve dalgaları sürmek için bir kaykay (aslında küçük, kanatsız bir sörf tahtası) kullanırsınız. Daha önce hiç kaykay yapmayı denemediyseniz, bu spor ilk başta biraz korkutucu gelebilir. Ancak, sizin için doğru skimboard'u alarak, iyi bir yer bularak ve temel skimboard tekniklerinde ustalaşarak, kısa sürede skimboard yapmayı öğrenebilirsiniz!

Adımlar

Doğru Kurulu ve Yeri Nasıl Bulursunuz?

  1. adım 1 eğer küçük, düz, ahşap bir tahta satın alırsanız're mostly going to sand skim.1Çoğunlukla kumda kayacaksanız küçük, düz, ahşap bir tahta satın alın. Kum üzerinde kaykay yapmak genellikle su üzerinde kaymaktan daha kolaydır, bu nedenle yeni başlıyorsanız muhtemelen önce bunu yapmak isteyeceksiniz. Kumda kaymak için sadece düz tasarımlı bir tahta gerekir ki çoğu ahşap tahta buna sahiptir. Ayrıca, ahşap tahtalar genellikle köpük tahtalardan daha ucuzdur, bu da onları kaykay yaparken tasarruf etmeye çalışanlar için ideal kılar.
    • Ahşap bir kaykay için tipik fiyat 100 dolar civarındadır.
    • Ahşap kaykay tahtalarını çoğu spor malzemeleri mağazasından ve birçok toplu perakendeciden satın alabilirsiniz.
  2. adım 2 su üzerinde kaymak için kavisli bir köpük tahta tercih edin.2Su üzerinde kaymak için kavisli bir köpük tahta tercih edin. Kum üzerinde kaymayı öğrendikten sonra su üzerinde kaymayı denemek istiyorsanız, kum üzerinde kayma tahtanız kadar ağır olmayan bir kayma tahtası edinmek isteyeceksiniz. Köpük tahtalar ahşap tahtalardan çok daha hafiftir, bu da onları su üzerinde kaymak için ideal hale getirir. Ayrıca tipik olarak, sıyırıcının kırılan dalgalar boyunca sürmesini kolaylaştıran kavisli bir tasarımla yapılırlar.
    • Bir köpük kaykay için tipik fiyat 200 $ civarındadır, ancak bazıları 600 $'a kadar çıkabilir.
  3. adım 3 sahil boyunca kaykay yapmak için düz bir plaj bulun.3Kaykay yapmak için sahil boyunca düz bir kumsal bulun. Kum kayağı yapmak için en iyi arazi, pürüzsüz, düz kumlu herhangi bir plajdır. Su üzerinde kaymak için aranması gereken en önemli şey, çok güçlü bir kıyı kırılmasına sahip bir kıyı şerididir, yani kıyıya kadar sürebileceğiniz büyük dalgalar üretir.
    • Kumda kaymak yerine ağırlıklı olarak dalga kayağına odaklanmak istiyorsanız, dik eğimli bir plaja gitmek daha iyi olabilir.
    • Kaymak için en popüler plajlardan bazıları San Diego, İngiltere ve Florida'da bulunmaktadır.
  4. 4. adım şunlardan emin olun're able to run and jump without any physical issues.4Herhangi bir fiziksel sorun olmadan koşabildiğinizden ve zıplayabildiğinizden emin olun. Kaykay yorucu bir spordur; formda değilseniz, bunu yaparken kendinizi yaralayabilirsiniz. Kısa aralıklarla koşabileceğinizden, bir tahtaya binebileceğinizden ve öğrenme sürecinde birkaç kez düşebileceğinizden emin değilseniz kaykay yapmayı denemeyin.
    • Sakatlanmaları önlemek için kaykay yapmayı öğrenirken bacak ve sırt kaslarınızı gergin, sıcak ve güçlü tutun.

Temel Bilgiler Nasıl Öğrenilir

  1. adım 1 öne doğru eğilin ve tahtanızı kumun yaklaşık 6 inç (15 cm) üzerinde tutun.1Öne doğru eğilin ve tahtanızı kumun yaklaşık 6 inç (15 cm) üzerinde tutun. Bu hem kum sıyırması hem de dalga sıyırması için başlangıç pozisyonudur. Sağ elinizi kullanıyorsanız su sol tarafınızda olacak şekilde durun ya da tam tersi.
    • Kaykay tahtasını tutarken, 1 elinizi arka kuyruğa ve 1 elinizi de tahtanın yarısına kadar olan yan raya koyun.
    • Tahtayı yere paralel olacak şekilde tutun. Kaykayda en sık yapılan hatalardan biri tahtayı fırlatmadan önce yukarı doğru tutmaktır, bu da kaymanın önemli ölçüde yavaşlamasına neden olur.
  2. adım 2 kum ıslakken tahtayı önünüze doğru atın.2Kum ıslakken tahtayı önünüze doğru atın. Tahtayı atmak için en iyi zaman, kumun üzerinde 0,25 inç (0,64 cm) ile 0,5 inç (1,3 cm) yüksekliğinde ince bir su tabakası olduğu zamandır. Eğer kumda kayıyorsanız, sörf tahtasını tam bir dalga okyanusa geri çekilirken atın. Suda kayıyorsanız, bir dalga gelmeden hemen önce atın.
    • Kendinize daha uzun bir sürüş sağlamak için tahtayı kıyı şeridine paralel attığınızdan emin olun.
    • Daha fazla hız kazanmak için tahtayı fırlatmadan önce koşarak başlamayı da tercih edebilirsiniz. Ancak, tahtayı yeterince sert fırlatabiliyorsanız bu kesinlikle gerekli değildir.
    • Yeni başladığınızda, tahtayı hissetmek ve ne kadar sert atmanız gerektiğini öğrenmek için başlangıç pozisyonundan birkaç kez atma alıştırması yapın.
  3. adım 3 tahtayı fırlattıktan sonra üzerine atlamak yerine üzerine koşun.3Tahtayı attıktan sonra üzerine atlamak yerine üzerine koşun. Hareket eden bir kaykay tahtasının üzerine atlar veya zıplarsanız, hemen yüzüstü düşersiniz. Bunun yerine, eşit bir hızda tahtaya doğru ve tahtanın yanında koşun. Ön ayağınızı tahtanın ortasını biraz geçecek şekilde yerleştirin, ardından arka ayağınızı arkasına yerleştirin.
    • Bu yöntemi kullanmak, siz tahtanın üzerine çıkarken tahtanın hız kaybetmemesini sağlar (oysa üzerine atlarsanız, tahta suyun yüzey gerilimini kırmaya zorlanır ve böylece kaymayı durdurur).
    • Kaykayınıza atlamadan önce yaklaşık 3 koşu adımı atmayı hedefleyin.
    • Tahtaya binerken ilk ayağınızla sertçe itmeyin; bu tahtanın ileri fırlamasına ve sizden uzaklaşmasına neden olur.
    • Kaykay üzerinde koşmaya çalıştığınız ilk birkaç seferde, kaykaydan düşme ihtimalinize karşı bir kask taktığınızdan emin olun. Düşmeden tahtanın üzerinde nasıl koşacağınızı öğrenmek zor olacak, ancak yeterince pratik yaparak bu harekette ustalaşabileceksiniz!
  4. adım 4 dizlerinizi bükün ve ağırlığınızı tahtanın üzerinde ortalayın.4Dizlerinizi bükün ve ağırlığınızı board üzerinde ortalayın. Bu, dengenizi korumak ve düşmemek için kaykayınızın üzerinde olmak için ideal bir duruştur. Kumda kayıyorsanız ön ayağınıza biraz daha fazla baskı uygulayın. Su üzerinde kayıyorsanız, tahtanın ön kısmının suya takılmaması için tahta suyla temas ettiği anda arka ayağınıza daha fazla baskı uygulayın.
    • Kaykay üzerinde alçak bir duruş sağlamak da kayarken dengede kalmak için iyi bir tekniktir.
    • Dizleriniz sadece kaykayda önemli bir rol oynamakla kalmaz, aynı zamanda kayarken vücudunuzun en riskli kısımlarından biridir. Ciddi bir sakatlık yaşamamak için dizleriniz ağrımaya başlarsa kaykay yapmayı derhal bırakın.
  5. adım 5 tahta durana kadar dengenizi koruyun veya dönmek için ağırlığınızı kaydırın.5Tahta durana veya dönmek için ağırlığınızı kaydırana kadar dengenizi koruyun. İster kumda kayın ister suda kayın, kaykay sürme eylemi çoğunlukla kendi kendine durana kadar tahtada kalmakla ilgilidir. Yön değiştirmek için dönmek istiyorsanız, ağırlığınızı dönmek istediğiniz tarafa doğru hafifçe kaydırmanız yeterlidir.
    • Kumda kaymaya devam edecekseniz genellikle çok fazla dönmeniz gerekmeyecektir. Bununla birlikte, dönmek dalgalara binmek ve çoğu numarayı gerçekleştirmek için gereklidir.

Popüler Numaralar Nasıl Öğrenilir

  1. adım 1 sürmek için kırılan bir dalganın üzerine sıyrılın.1Sürmek için kırılan bir dalganın üzerine kayın. Sörf tahtanızı yere atın ve dalga kırılmaya başladığında yan bir açıdan dalgaya doğru kaymaya başlayın. Dalganın tepesine geldiğinizde, arka ayağınızı kullanarak sörf tahtasını kıyıya doğru dönecek şekilde çevirin. Ardından dalgayı kıyıya doğru sürün.
    • Dengenizi korumaya yardımcı olmak için dalganın dibindeyken dizlerinizi bükün.
  2. adım 2 repertuarınıza daha karmaşık bir numara eklemek için 180 derecelik bir dönüş deneyin.2Repertuvarınıza daha karmaşık bir numara eklemek için 180 derecelik bir dönüş deneyin. 180 derecelik bir dönüşü tamamlamak için kalçanızı dönmek istediğiniz yöne doğru döndürün. Ardından, ayaklarınızı tahtanın üzerinde sıkıca tutarken, kalçalarınızı döndürdüğünüz yönü takip ederek arka bacağınızı sırtınıza doğru sallayın. Son olarak, kalçalarınızı ters yöne bakacak şekilde çevirmeye devam edin.
    • Kulağa basit gelse de fiziksel olarak gerçekleştirmesi biraz daha karmaşıktır, bu nedenle kaykay üzerinde dönmeyi öğrenmeden denemeyin.
    • Bir kez 180 derecelik bir dönüş yapabildiğinizde, 360 derecelik bir dönüş yapmak için kaykayı tamamen döndürmeyi deneyin!
  3. adım 3 bir vücut havası gerçekleştirmek için kaykay üzerinde zıplayın ve dönün.3Bir vücut havası gerçekleştirmek için kaykay üzerinde zıplayın ve dönün. Body aerial, skimboard'a yeni başlayanların çoğunun biraz pratikle yapmayı öğrenebileceği çok popüler bir başka numaradır. Tam hızda kaymaya başladığınızda, her iki ayağınızla tahtadan yukarı doğru zıplayın ve havada bir kez dönün. Numarayı başarıyla tamamlamak için dengenizi koruyarak kaykay üzerine geri inin.
    • Tam numara tahtaya geri inmeyi gerektirse de, kaykayınızın üzerinde zıplayıp dönebilmek bile oldukça etkileyicidir.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruTahtamda bir tür kavrama varsa balmumu eklemeli miyim? Hayır, çünkü kavrama balmumunun yerini almak için vardır.

Video

İpuçları

  • Sahile yakın bir yerde yaşamıyorsanız, sığ akarsularda veya nehirlerde de kaykay yapabilirsiniz.
  • Dalgalarda kayma konusunda ciddiyseniz, en iyi fiberglas/karbon fiberden yapılmış birinci sınıf bir tahta satın almayı düşünün. Bu, paranız için en iyi uzun vadeli yatırım olacaktır.

Uyarılar

  • Yeni başlayanlar için tavsiye edilmese de, tahtanızdan düşmemek için çekiş pedleri kullanabilirsiniz. Çekiş pedi, güverteye yapıştırdığınız kalıcı bir kauçuk peddir ve düşmeden ayağınızı tutmanızı sağlar.
  • Boğulma riskinizi azaltmak için, henüz acemiyken derin suda kaykay yapmaktan kaçının. İlk başta kumdan düşme ve temel kumda kayma alıştırmaları yapın.
  • Rahat olmadığınız koşullarda kaykay yapmayın. Örneğin, dalgalar sizin için çok büyük veya güçlü görünüyorsa, onlara gitmeyin.