Bir Rakunun Derisi Nasıl Yüzülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Davy Crockett'in meşhur rakun derisi şapkasından İngiliz Kraliyet Fusiliers'in yanlış adlandırılmış 'fok derisi' şapkalarına kadar rakun kürkü kullanışlı, modaya uygun ve ikoniktir. Kürk ticaretinde en yaygın ve aranan kürklerden biri olan rakun postlarının Amerika tarihinin ayrılmaz bir parçası olduğunu düşünmek abartı olmaz. Rakunlar 19. yüzyılda Whig partisinin maskotu bile olmuştur. Bu klasik beceriyi öğrenmek istiyorsanız, kürkü düzgün bir şekilde kutulamayı, kazımayı ve postu kurtarmak için germeyi öğrenebilirsiniz.

Adımlar

Kürkü Kaplamak

  1. adım 1 önce postu kılıfından çıkarın.
    Önce postu kılıflayarak çıkarın. Birincil amacı postu olan bir av hayvanı edindiğinizde, iki temel yöntem vardır. Muhafaza etmek, postu karkastan çıkarmak, arka ayakların etrafından başlayıp ileriye doğru çalışarak büyük bir parça halinde çıkarmak anlamına gelir. Bu, ilerlemenin en iyi yoludur. Genellikle önce organları çıkarmaya çalışmanız tavsiye edilmez, bu da değerli postu mahvedebilir.
    • Açık deri yüzme genellikle sadece kunduzlarda ve diğer birkaç hayvanda kullanılır. Bu, hayvanın gövdesinde dikey bir yarık açarak önce organların çıkarılmasını, ardından postun ve kuyruğun bir kerede çıkarılmasını içerir. Bu rakunlar için tavsiye edilmez.
  2. adım 2 rakunu iyice temizleyin.
    Rakunu iyice temizleyin. Rakunlar leş yiyen canlılar oldukları için çok fazla kir tutarlar, bu da başlamadan önce onları temizlemek için biraz zaman ayırmanız gerektiği anlamına gelir. Karkası derisini yüzmek için ayaklarından asın ve ayak bileklerinin hemen arkasındaki tendondan kancalayarak temizleyin.
    • Rakunlar oldukça temiz görünüyorsa, görülmesi zor olabilecek kalıntıları, dalları ve kiri çıkarmak için bir saç fırçasını kuyruk, uç yönünde kürkün içinden geçirin. Rakun temiz görünüyorsa derisini yüzmeye başlayabilirsiniz.
    • Çamurlu bir rakununuz varsa, su berrak akana kadar hortumla yıkayın, ön ayağından asın ve temiz su akana kadar hortumla yıkayın, ardından başlamadan önce iyice kurumasını bekleyin. Mümkünse bundan kaçınmak en iyisidir, çünkü rakun kürkünün sert kılları durulandığında çok daha esnek ve (bazı insanlar için) daha az arzu edilir hale gelebilir.
  3. adım 3 bir arka ayağın iç kısmından diğerine doğru düz bir çizgi halinde kesin.
    Bir arka ayağın iç kısmından diğerine düz bir çizgi halinde kesin. Başlamak için hayvanın bacaklarının arasından, bir ayak bileğinin iç kısmından diğerine doğru postu kesin. Bunu bir kot pantolonun iç kısmı gibi düşünün, kesiğinizi bir ayak bileğinden diğerine 'V' şeklinde bağlayın.
    • Bıçağınızı rakunun her iki 'ayak bileği' etrafında gezdirerek kesiği 'manşetleyin' ve deriyi gevşetin. Bu, deriyi net bir şekilde aşağı çekmeye başlamanızı sağlayacaktır.
      adım 3 bir arka ayağın iç kısmından diğerine doğru düz bir çizgi halinde kesin.
  4. adım 4 anüsün etrafını kesin.
    Anüsün etrafını kesin. Kuyruğun gövdesine bağlandığı yerden başlayarak anüsün etrafını yaklaşık bir inç çapında kesin. Açıkçası, rakunların derisini yüzerken her zaman eldiven giymek en iyisidir.
    • Bu noktada çok derin kesmemeye ve eti kesmemeye çok dikkat edin. Yapmak isteyeceğiniz son şey anüsün hemen etrafındaki bağırsakları delmektir, bu da kürkü ve eğer kullanmak isterseniz eti bozabilir.
  5. adım 5 kuyruğun uzunluğunu kesin.
    Kuyruğun uzunluğunu kesin. Bıçağınızı kuyruk boyunca düz bir çizgi halinde ilerletin. Postu mümkün olduğunca düzgün tutmak için dikkatli olmanız ve keserken çok titiz davranmanız önemlidir. Yavaşça ilerleyin ve kuyruğu tabandan uca doğru düz bir şekilde ilerletirken gergin bir şekilde çekin.
    • Bazı rakunlar için, boyutuna bağlı olarak, kuyruğun ucuna kadar inmek zor olabilir. Yarıya kadar inmek, ardından kuyruğu yukarı ve kürkten dışarı çekerken kürkü yerinde tutmak için bir kuyruk sıyırıcı kullanmak yaygındır.
    • Kuyruk sıyırıcı kullanmak için, muhtemelen kuyruğun tabanını daha kolay ortaya çıkarmak için kürkü arka bacaklardan aşağı ve kalçaların etrafından geçirmeniz gerekecektir. Kuyruk sıyırıcılar tilki, rakun ve diğer hayvanların derisini yüzerken kullanılan yaygın aletlerdir ve çoğu açık hava ekipman mağazasında mevcuttur.
  6. adım 6 deriyi omuzlara doğru çekin.
    Deriyi omuzlara doğru çekin. Eğer daha önce bir tavşanın derisini yüzdüyseniz, rakunun derisini yüzmek de benzerdir ama biraz daha inatçıdır. Temel olarak, sanki bir tulumu çıkarıyormuş gibi kürkü aşağıya, başa doğru çekmeye başlayacaksınız. Omuzlara gelene kadar çekmeye devam edin.
    • Deri yüzme işlemine yardımcı olması için bıçağınızı kullanmanız gerekirse, her zaman derinin arkasını ve zarı kesmeyi unutmayın, derinin kendisini değil. Dikkatsiz davranmayın ve bıçağınızla kazımaya başlamayın. Yavaşça ilerleyin ve deriyi çekmek için baskı uygulayın ve bıçağın zor kısımları hafifleterek inatçı zarı etten ayırmasına izin verin.
    • Erkek rakunlarda, bıçağınızı kullanarak cinsel organları karkastan kesmeniz gerekecektir. Kürke bağlı kalacaktır ve daha sonra etleme ve germe işlemi sırasında çıkarabilirsiniz.
  7. adım 7 ön kolların etrafından yavaşça dolaşın.
    Ön kolların etrafından yavaşça dolaşın. Ön kollara geldiğinizde, genellikle bıçağı bir kenara bırakmanız önerilir. Burası yağlı bir bölgedir ve eti kürkten ayırt etmek biraz zorlaşır, bu nedenle parmaklarınızı kullanmak ve yavaşça ilerlemek, bıçaktan ve kazara postu kesmekten kaçınmak daha iyi bir fikirdir.
    • Kürkü omuzların etrafından ve üzerinden dirseğe kadar gevşek bir şekilde çekin. Bu noktada bir manşet kesimi daha yapabilir ve kürkü kollardan ayırabilirsiniz. Şimdi sadece boynun etrafına tutturulmalıdır.
  8. adım 8 kulakların ve gözlerin etrafını kesin.
    Kulakların ve gözlerin etrafını kesin. Rakunun yüzünü ortaya çıkarın ve bıçağınızı kullanarak gözlerin ve kulakların etrafını kesin. Dikkatinizi deri tarafına verin ve postu aşağı doğru çekmeye devam edin ve etten kurtarın, boyundan yukarı ve çeneye doğru çalışın. Bu noktada, postu ağızdan ayırmak için muhtemelen bıçağı üst çene çizgisi boyunca her iki tarafta da kullanmanız gerekecektir. Post neredeyse tamamen serbest kalana kadar çekmeye devam edin.
  9. adım 9 postu burun kıkırdağından ayırın.
    Postu burun kıkırdağından ayırın. Bu noktada, burnu deriye bağlayan güçlü bir kıkırdak noktası olmalıdır. İşiniz neredeyse bitti. Bıçağınızı kullanarak bu noktayı kesin ve post büyük bir parça halinde serbest kalacaktır. Postu ayırmaya çalışmak için çok fazla çekmeyin, çünkü yırtılma ve deriye zarar verme riskiniz vardır. Kıkırdağı kestiğinizde işiniz bitmiş olacaktır.
  10. adım 10 eti hastalık belirtilerine karşı inceleyin.
    Eti hastalık belirtilerine karşı inceleyin. Rakunlar bazen yenir, ancak bazı kaynaklar Kuzey Amerika'daki rakunların %40'ının yuvarlak kurt gibi bağırsak parazitlerinden muzdarip olduğunu tahmin etmektedir, bu da sizi hasta edebilir. Rakunlar aynı zamanda leş yiyicilerdir, bu da bir dizi hastalık ve enfeksiyona maruz kaldıkları anlamına gelir. Hayvanın derisini ve etini lekeler, renk değişikliği veya diğer enfeksiyon belirtileri açısından yakından inceleyin. Şüpheli görünüyorsa atın.
    • Rakunu denemek ve etinin temiz olduğuna karar vermek istiyorsanız, karkasın bağırsaklarını temizleyin. bir tavşan. Güçlü ve bazılarına göre nahoş tadı nedeniyle diğer bazı yabani av hayvanlarından daha az popüler olsa da, rakunu uzun süre salamura etmek ve uygun şekilde pişirmek bazıları tarafından bir lezzet olarak kabul edilir. Eğer kürkünden daha fazlasının peşindeyseniz, aşağıdaki bölümde etini nasıl hazırlayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Derisini Yüzmek ve Germek

  1. adım 1 bir kazıyıcı ve germe tahtası alın.
    Bir kazıyıcı ve germe tahtası alın. Et kazıyıcılar ve germe tahtaları alabileceğiniz en ilkel aletlerdir, ancak yine de postun iyice kuruması için eti, kıkırdağı ve yağlı parçaları posttan çıkarmanın en etkili yoludur.
    • Et sıyırıcı temelde kulağa geldiği gibidir: eti sıyırmak için kullanılan kısa ve keskin bir bıçak. Sıkıştığınızda, biraz körelmiş büyük bir mutfak bıçağı kullanabilirsiniz, ancak bu bir kazıyıcıdan biraz daha zor olabilir. Domuz kazıyıcılar, tek ve çift elli kazıyıcılar yaygındır.
    • Metal ve ahşap tahtaların her ikisi de bu iş için yaygın olarak kullanılır. Ahşap bir germe tahtası kullanıyorsanız, kurutmak üzere germeye hazır olduğunuzda postu sabitlemek için zımba veya raptiyeye de ihtiyacınız olacaktır.
    • Ahşap germe tahtaları, postu kazımak için güzel bir yüzey sağlayarak 'etleme tahtası' olarak da kullanılabilir. Metal bir sedyeniz varsa, postu kazımak için bir tezgah, masa veya başka bir düz yüzey kullanmanız gerekecektir.
  2. adım 2 yağ sertleşene kadar postun biraz kurumasını bekleyin.
    Yağ sertleşene kadar postun biraz kurumasını bekleyin. Genellikle kürkün serin bir ortamda (yaklaşık 55 derece F veya 13 C) yağın biraz sertleşmesi için kendi haline bırakılması önerilir. Bu, kazıma işini çok daha kolay hale getirmeye yardımcı olacaktır. Kazımaya başlamadan önce birkaç saat kuruması için postu kürk tarafı aşağı gelecek şekilde tahtanın üzerine düzleştirebilirsiniz. Başladığınızda, tüm kazıma işlemi 15 veya 30 dakikadan fazla sürmemelidir.
  3. adım 3 yağı kuyruktan kazımaya başlayın.
    Yağı kuyruktan kazımaya başlayın. Sıkı bir baskı uygulayarak, kazıyıcıyı kullanarak yağı ve bağ dokusunu deriden dikkatlice kazıyın. Bunun pek bir sırrı ya da bilimi yoktur; temelde sadece kazıyacaksınız. Deriyi yırtmaktan kaçınmak için nazik olun, ancak her şeyi çıkarmak için yeterince sert ve eşit olun.
    • Kuyruk genellikle en zorlu kısımdır, bu nedenle çoğu tuzakçı buradan başlar ve her bir yağ parçasının eşit şekilde kazındığından emin olmak için en fazla zamanı harcar.
  4. adım 4 yağın geri kalanını çıkarın.
    Yağın geri kalanını çıkarın. Kuyruktaki yağı çıkardıktan sonra, postun tam ortasını bir şerit halinde kazıyın. Postun ortasından ve postun başından dar bir şerit halinde her şeyi kazıyana kadar yukarı doğru devam edin. Sonra geri dönün ve yanlara doğru eşit şekilde uzanarak dışa doğru kazıyın. Bu, germe işleminin başlamasına ve postun düzleşmesine yardımcı olacaktır.
    • Eşit basınç uygulamaya devam edin ve çalışırken tüm yağ ve diğer parçaları yavaşça kazıyın. Çok uzun sürmemeli ama titiz olun. Eğer bir şeyi gözden kaçırırsanız, postu çürütme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
  5. adım 5 postu gerdirme tahtasına gerdirin.
    Postu gerdirme tahtasına gerdirin. Metal germe tahtaları genellikle postu ek alet kullanmadan kolayca sabitlemenizi sağlayan tek parçalı mekanizmalardır. Ahşap germe tahtasında postu germek için genellikle raptiye veya zımba kullanmanız gerekecektir.
    • Postu sıkıca gerin, böylece düzleşir ve temiz görünür, ancak deriyi inceltecek ve zayıf görünmesine neden olacak kadar germeyin. Ayrıca gerilirken bir miktar büzülecektir, bu nedenle rahat edebileceğinden emin olmak istersiniz.
    • Post denizyıldızı gibi gerilmiş, tüm uzuvlar ve kuyruk gergin ve uzatılmış olmalıdır. Kolların gevşek bir şekilde sarkmasına izin vermeyin, aksi takdirde post doğru görünmeyecektir.
  6. adım 6 postu serin ve karanlık bir yerde asılı bırakın.
    Postu serin ve karanlık bir yerde asılı bırakın. 55 ila 60 derece F (13 ila 15 derece C) bir post için mükemmel kuruma ortamıdır. Güneş ışığından ve sıcaklık dalgalanmalarından uzak olduğundan emin olun. İklime bağlı olarak, postlar bir gün ile bir hafta arasında herhangi bir yerde asılı kalmalıdır. Deri sert ve gergin olduğunda, plastik benzeri bir dokunuşa sahip olduğunda bittiğini anlayacaksınız.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Daha sonra kullanmak üzere dondurursam tuz eklemem gerekir mi?
    Hayır, donma sıcaklığı onu koruyacaktır. Plastik bir torbaya koyduğunuzdan emin olun.
  • Soru
    Bir rakunda kaç tane misk torbası vardır ve bunlar tam olarak nerededir?
    Hiç yoktur ama ön bacakta bir bez vardır. Eğer etini yemiyorsanız bu konuda endişelenmenize gerek yok.
  • Soru
    Bir rakunu kesmek için kullandığım bıçak elimi kesti. Kuduz olabilir miyim?
    Evet, eğer bıçak derinin yüzülmesi ile kesilmeniz arasında sterilize edilmemişse.

İpuçları

  • Karaciğere bağlı küçük sarı bir torba olacaktır. Kesip açmayın. Filtre edilmiş tüm toksinleri tutar. Eğer keserseniz eti mahvedersiniz.
  • Rakunların ayrıca ön bacaklarındaki koltuk altlarında bir koku bezi vardır. lima fasulyesine benzerler. yine de fark edilir, ancak bunlar hala oradayken pişirirseniz, delmeden çıkardığınızdan emin olun.

Uyarılar

  • Kendini kesme
  • Bir rakunu sadece postu için öldürmelisiniz, eğer postu yemeyi de planlıyorsanız. Aksi takdirde, pamuk veya yün gibi insancıl seçenekleri tercih edin.