Tavşanın Derisi Nasıl Yüzülür ve Bağırsakları Nasıl Çıkarılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tavşanlar sağlıklı ve temiz bir protein kaynağıdır. Kolesterolleri düşüktür ve sığır, tavuk veya domuz etinin aksine nadiren antibiyotik veya hormonla pompalanırlar. Tavşanlar genellikle yıl boyunca taze yeşillik yer ve hızlı ürerler. Sürece saygı duyduğunuz sürece bir tavşanı giydirmek ve kesmek kolaydır.

Adımlar

Tavşanın Derisini Yüzmek

  1. adım 1 tavşanı insanca öldürün.
    Tavşanı insanca öldürün. Boğazını kesmek için bir bıçak kullanın ya da boynunu hızlıca kırın. Hayvanın acı çekmesine izin vermenize gerek yok. Sizin için değerine saygı gösterin.
  2. adım 2 tavşanı sert bir yüzeye yerleştirin ve derisini dilimleyin.
    Tavşanı sert bir yüzeye yerleştirin ve derisini dilimleyin. Tavşanı bir kesme tahtasına ya da çalışabileceğiniz yeterli alana sahip başka bir düz yüzeye yerleştirin. Tavşanın sırtında derisini sıkıştırın ve keskin bir bıçakla boyun tabanına yakın bir yerden kesin.
    • Eğer arazideyseniz, tavşanı kesmek için keskin bir sopa ya da taş kullanabilirsiniz. Tavşanın ayaklarını kesmek için dizlerinin hemen üstünden keskin bir bıçak veya satır kullanın. Başını ve kuyruğunu kesin. Deriyi gevşetmek için elinizi kullanın.
    • Kesiği yaptıktan sonra bıçağın kenarını yukarı doğru çevirin ve karnından boynuna doğru kesin. Mideyi delmediğinizden emin olun çünkü bu, içeriğinin eti kirletmesine neden olabilir.
  3. adım 3 kürkü çıkarın.
    Kürkü çıkarın. Kesiğinizi yaptıktan sonra bir açıklık oluşturmak için her iki elinizin işaret parmağını ve orta parmağını kullanın. Sabit bir şekilde ve sıkıca kavrayarak, parmaklarınızı derinin altına takmak için kullanın ve bir elinizi arkaya doğru, diğer elinizi de başına doğru çekin.
    • Deri iki parçaya ayrılacaktır. Kavrayışınızı geliştirmek için daha fazla deri tutmaya devam ettiğinizden emin olun ve ayırmak için çekin. Tavşan leşini arka bacaklarından tutun ve bir avuç deriyi ayak bileklerinden birinin etrafında toplayın. Deriyi bükerek ve çekerek kırın.
    • Tavşan ne kadar taze olursa, derisini çıkarmak o kadar kolay olacaktır.
  4. adım 4 bacakları çıkarın.
    Bacakları dışarı çıkarın. Tavşanın bacaklarındaki kürkü keskin bir çekişle yırtın. Ayaklarının etrafında ayakkabı gibi kürk olacaktır. Derisini arkasından çekin. Kuyruk çıkabilir ya da kalabilir.
    • Deriyi çevirerek bacakları derinin içinden çıkarın, böylece tavşanın kütüklerini dışarı itebilirsiniz.
  5. adım 5 kürkü boynun etrafından kafatasının tabanına kadar çekin.
    Kürkü boynun etrafından kafatasının tabanına kadar çekin. Henüz çıkmamışlarsa kafasını ve kuyruğunu kesin.
    • Tavşanın nefes borusunu boynunun altından almak ve çıkarmak için göğüs kafesinin yanlarını açmalısınız.
  6. adım 6 ayakları kesin.
    Ayakları kesin. Ayakları tavşanın bileklerinden kesin. Ayakları bileklerinden koparmak için ellerinizi kullanın ve ardından tendonları ve kasları kesmek için bir bıçak kullanın. Ayakları teker teker kesin.
  7. adım 7 paltoyu tamamen çıkarın.
    Kürkü tamamen çıkarın. Tavşanı omuzlarından tutup kaldırın, böylece kürkü ve deriyi karkastan aşağı doğru tutarken kürkünden kurtulacaktır. Kürkü daha sonra çorap veya diğer sıcak tutan aksesuarlar yapmak için kullanabilirsiniz.

Tavşanın Bağırsaklarının Çıkarılması

  1. adım 1 karında küçük bir kesi yapın.
    Karın bölgesinde küçük bir kesi yapın. Ayakları, kuyruğu ve başı çıkardıktan sonra, keskin bir bıçak kullanarak göbek bölgesinin etrafında dikkatlice küçük bir kesi yapın. Karnın hemen altında bulunan mesane veya kolonu kesmemeye dikkat etmelisiniz.
  2. adım 2 göğüs boşluğunu açın.
    Göğüs boşluğunu açın. İki parmağınızı kullanarak deriyi tavşanın bağırsaklarından uzaklaştırın. Göğüs kafesinden leğen kemiğine doğru kesmek için bıçağınızı kullanın. Akciğerleri ve kalbi görmek için göğüs boşluğunu kesin. Ayrıca bağırsaklarını göğüs boşluğundan ayıran bir zar göreceksiniz.
  3. adım 3 i̇ç organları çıkarın.
    İç organları çıkarın. Orta ve işaret parmaklarınızı tavşanın göğüs boşluğunun üst kısmına yerleştirin ve aşağıya doğru omurgasına bastırın. Tek bir hareketle aşağı doğru çekerek bağırsakları ve tüm organlarını çıkarın. Aşağı doğru çekmeye devam ederken her şeyin tamamen dışarı çıktığından emin olun.
    • Tavşanın çürümesine izin vermek sağlıksızdır. İç organları hemen çıkardığınızdan emin olun, aksi takdirde etiniz çürüyecektir. Bağırsakları kesmeyin çünkü kötü bir koku yayar ve iç kısımlar etinize bulaşabilir. Çıkarmak için kaburgalara doğru uzanın.
  4. adım 4 kalan karkası temizleyin.
    Kalan karkası temizleyin. Pelvis kemiğini keserek kolonu temizleyin. Zarar vermediğinizden emin olun. Kalan iç organ parçalarını veya kalan zarları çekip çıkararak göğüs ve karın boşluğunu temizleyin.
  5. adım 5 diyaframı dilimleyin.
    Diyaframı dilimleyin. Kaslıdır ve kalp ile akciğerlerin altındadır. Akciğerleri ve kalbi çıkarın. Bazı insanlar kalbi ve ciğerleri yemekten hoşlanır ama bu kişisel zevk meselesidir.
  6. adım 6 kalan kakayı çıkarın.
    Kalan kakayı çıkarın. Kuyruğa yakın bir yerden küçük bir bölüm kesin ve kakayı çıkarmak için rektal bölgeyi bulun. Etin geri kalanını kirletmemek için dikkatli olun.
  7. adım 7 yenilebilir organları kurtarın.
    Yenilebilir organları kurtarın. Kalp, böbrekler ve karaciğer çeşitli şekillerde pişirilebilir. Bunları olduğu gibi saklayabilir ve farklı tarifler deneyebilirsiniz. Karaciğerin koyu kırmızı olduğundan emin olun. Eğer karaciğer anormal görünüyorsa, karışık lekeler veya renk değişikliği varsa tavşan sağlıksız olabilir. Eğer durum buysa, eti yemeyin.

Kasaplık

  1. adım 1 tavşanı yıkayın.
    Tavşanı yıkayın. Bir lavaboya gidin ve tavşanın hem içini hem de dışını iyice yıkadığınızdan emin olun. Sahada pansuman işleminden kalan her türlü kalıntı, kan veya kılı temizleyin.
    • Eğer arazideyseniz, temiz akan bir su kaynağı kullandığınızdan veya suyu kaynatıp tavşanı temizlediğinizden emin olun.
  2. adım 2 gümüş deriyi çıkarın.
    Gümüş deriyi çıkarın. Gümüş deri tavşanın derisinin yanı sıra küçük yağ parçalarıdır. Çok keskin bir bıçak veya kesici alet kullanın. Bu çok sıkıcı olabilir ama sabırlı olun ve kendinizi kesmemeye dikkat edin.
  3. adım 3 ön bacakları çıkarın.
    Ön bacakları çıkarın. Ön bacaklar vücudun geri kalanına kemikle bağlı değildir, bu nedenle gümüş rengi deriyi çıkardıktan sonra tavşanın göğüs kafesine yakın bir yerden keserek mümkün olduğunca fazla et çıkarın.
    • Kürek kemiklerinin hemen altından keserek ön bacakları çıkarın.
  4. adım 4 eti karnından çıkarın.
    Eti karnından çıkarın. Domuz pastırmasına benzer şekilde, bu da etin seçkin bir kesimidir. Keskin bir bıçak kullanarak tavşanın beline yakın ve kaburgalarından aşağı doğru kesin. Bunu tavşanın her iki tarafı için de yapın.
  5. adım 5 arka bacakları çıkarın.
    Arka bacakları çıkarın. Keskin bir bıçak kullanarak kalça ekleminden arka bacağın etine doğru kesin. Eti çıkarmak için parmaklarınızı kullanın ve her bir bacağı koparın.
    • Arka bacakları kalça yuvalarından keserek çıkarın.
  6. adım 6 leğen kemiğini, boynu ve göğüs kafesini çıkarın.
    Leğen kemiğini, boynunu ve göğüs kafesini çıkarın. Bacaklarını çıkardıktan sonra leğen kemiğini çıkarın. Sırt filetosunu ve kaburgaları omurgaya karşı ve kaburgaların içinden keserek fileto haline getirin. Göğüs kafesinden hiç et kesmeyin. Kaburgalardan uzağa doğru kesin. Kaburgaların her iki tarafını omurgadan kesin; daha sonra boynu ve göğüs kafesini leğen kemiğiyle birlikte tek parça olarak kesin.
    • Boyun, göğüs kafesi ve leğen kemiği ile tavşan suyu yapabilirsiniz.
  7. adım 7 bel/omurgayı parçalara ayırın.
    Bel/omurgayı parçalara ayırın. Etinizi servis etmek ve porsiyonlamak için bel/omurgayı üç bölüme ayırın. Bel, omurganın üst ve alt kısmı ve arka bacaklar en fazla ete sahiptir.
    • Kaburgaları, boynu ve leğen kemiğini bir tencerede kullanabilir ve kalan etleri pişirebilirsiniz: 2 arka bacak, 2 ön bacak, 2 karın eti ve 3 bel bölümü.
  8. adım 8 sürece saygı göstermeyi unutmayın.
    Sürece saygı göstermeyi unutmayın. Bir hayvanı kesmek çok keyifli değildir ancak sizi atalarınıza bağlayabilir ve etin doğadan geldiğini hatırlatabilir. Bu canlıları hafife almayın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Tavşanın tadı neye benzer?
    Etin tadı biraz tavuğa benzer, ancak biraz daha güçlü, daha etli, daha topraksı bir tadı vardır.
  • Soru
    Tarla pansumanı yapmıyorsanız deri ve bağırsakları ne yaparsınız?
    Gömün, bir evcil hayvana verin ya da çöpe atın.

İpuçları

Uyarılar

  • Bağırsakları veya iç organları kesmeyin çünkü eti kirletebilirsiniz.
  • Eti hemen giydirin ve kesin çünkü çürüme sağlıksızdır. Av ne kadar taze olursa, eti işlemek o kadar kolay olur.