Topuk Kenarında Snowboard Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu makale parmak ucunda nasıl snowboard yapılacağını açıklamaktadır.

Adımlar

  1. Kayışları bağladıktan sonra ayağa kalkmak için yüzüstü dönün. Ayağa kalkmak daha kolaydır ve zaten ayak parmaklarınızın ucunda olacaksınız.
  2. Denge noktanızı bulun, ağırlığınızın çoğu ayak parmaklarınızda olmalıdır.
  3. Yokuş aşağı inmeye başlamak için topuklarınızı yavaşça indirin, topuklarınızın yere değmesine asla izin vermeyin, aksi takdirde bir kenar yakalayacaksınız. Yavaşça düz aşağı kayarak birkaç koşu yapın.
  4. Ağırlığınızı her bir ayağınızın üzerine vererek o yönde hareket etmeye çalışın, sadece ileri geri gittiğiniz birkaç koşu yapın.
  5. Baskın ayağınızın önden gitmesine ve doğrudan tepenin aşağısını göstermesine izin verin, kısa bir mesafe sürün ve sonra kendinizi yavaşlatmak veya durdurmak için dönün (tepeye geri bakarak).
  6. Düz sürüşten durmaya geçerken, hemen gerçekleşmezse panik yapmayın. Ağırlığınız ön ayağınızın üzerinde olduğu ve üst yarınızı döndürebildiğiniz sürece, bacaklarınız ve tahtanız eninde sonunda sizi takip edecektir. Sadece kendinize zaman ve alan tanıyın.
  7. Parmak ucu dönüşlerinizi ve duruşlarınızı yaptıktan sonra, topuk kenarınızla bağlantı kurmaya başlayın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Topuklarınızı yukarıda tutun
  • Kendinizi dengelemek / yakalamak için ellerinizi kullanmanızda sorun yoktur, sadece elleriniz kar üzerindeyken bütün bir koşu yapmayın.
  • Güvenin anahtar olduğunu unutmayın.

Uyarılar

  • Bir kask takın - topuk kenarınızı yakalarsanız, başınız yere çarpacaktır.
  • Yokuş yukarı bakacaksınız, bu nedenle kimseye veya hiçbir şeye çarpmadığınızdan emin olmak için arkanızı kontrol ettiğinizden emin olun.