Bir Eğirme Makarası Nasıl Makaralanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Düzgün makaralanmış bir eğirme makarası size suda büyük bir balık yakalamak için en iyi şansı verir. Öte yandan, bükülmeler ve dolaşmalarla kötü bir şekilde biriktirilmiş bir eğirme makarası muhtemelen sizi eve eli boş gönderecektir. Yine de endişelenmeyin, bundan kaçınmanıza yardımcı olmak için buradayız! Bu makale, en iyi misinayı nasıl seçeceğiniz, makaranıza nasıl yükleyeceğiniz ve doğru şekilde nasıl biriktireceğiniz gibi bilmeniz gereken her konuda size yol gösterecek.

Adımlar

Hattınızı Seçme

  1. adım 1 aşağıdaki durumlarda monofilament misina kullanın'll be fishing with floating baits.
    Yüzen yemlerle avlanacaksanız monofilament misina kullanın. Monofilament misinalar, oldukça fazla esneme payına sahip tek telli misinalardır. Bu esneme misinanın esnekliğine katkıda bulunur ve kancanın balığın ağzında sabit kalmasına yardımcı olur.
  2. adım 2 aşağıdaki durumlarda florokarbon misinaları seçin'll be fishing in calm, shallow waters.
    Sakin, sığ sularda balık tutacaksanız florokarbon misinaları seçin. Bu misinalar çok iyi çalışır çünkü balıkların su altında görmesi daha zordur. Monofilament misinalara benzeseler de, daha az esnemeye sahiptirler ve aşınmaya karşı daha iyi dayanırlar. Bu misina aynı zamanda hafif ısırıklara ve dip temasına karşı daha reaktiftir.
    • Florokarbon misinalar bir tür monofilament misina olarak kabul edilir, bu nedenle jiglerle, canlı yemlerle veya kristal berraklığındaki sularda balık tutmak için de harikadır.
  3. adım 3 aşağıdaki durumlarda örgülü misinaları seçin're bottom fishing.
    Dip balıkçılığı yapıyorsanız örgülü misinaları seçin. Örgülü misinalar, tek bir misina oluşturmak için birkaç uzunlukta örgülü sentetik malzemeden oluşur, bu da onu daha büyük bir döküm mesafesi oluşturmak için harika kılar. Bu misina daha iyi kopma mukavemeti sağlar ve esnemez.
    • Misina görünürdür ve iyi yüzer, bu nedenle kullanırken seçici olun.
    • Yavaş battığından, üst su yemleri kullanırken harika gider.

Makaranın Yüklenmesi

  1. adım 1 makaranın saat yönünde mi yoksa saat yönünün tersine mi döndüğünü belirleyin.
    Makaranın saat yönünde mi yoksa saat yönünün tersine mi döndüğünü belirleyin. Bunu yapmanın en kolay yolu, makarayı gerçekten balık tutuyormuşsunuz gibi tutmaktır. Makaranın saat yönünde mi yoksa saat yönünün tersine mi döndüğünü belirlemek için çarkı en az 2 ila 3 kez çevirin. Bu, misinanın makaraya sarılma yönüdür; ters yön ise siz atış yaparken misinanın makaradan sıyrılma yönüdür.
    • Dönen makaralar makaralar, spincasting ve baitcasting makaraları gibi kamışın üzerinde durmak için değil, kamıştan aşağı sarkmak için tasarlanmıştır.
    • Makarayı kamışa takılı değilken düzgün bir şekilde tutmak için, atış elinizin parmaklarını montaj çubuğunun etrafına sarın ve diğer elinizle makarayı sararken makaranın bu elinizden sarkmasına izin verin.
  2. adım 2 küçük kolu yukarı çevirerek kefaleti açın.
    Küçük kolu yukarı çevirerek kefaleti açın. Kefalet, açmak ve kapatmak için yukarı ve aşağı çevrilen küçük bir tel tutamaktır. Kefaleti açmak için yukarı, işiniz bittiğinde kapatmak için aşağı çevirin. Makaranızda eski misina olduğunu fark ederseniz, şu anda onu çıkarmalısınız.
  3. adım 3 misinanızı kılavuzlardan düz bir şekilde geçirin ve sabitleyin.
    Misinanızı kılavuzların içinden geçirin ve sabitleyin. Kılavuzlar, kamışın altını kaplayan ve misinayı yerinde tutan bir dizi küçük dairedir. Misinayı makaraya sabitlemek için bir çardak düğümü kullanın. Fazla misinayı misina kesicilerle kesin ve en az bir misina bıraktığınızdan emin olun. 1⁄4 'lik (0,64 cm) ek ipi düğümü attığınız yerden geçirin.
    • Misinayı kesmek için makas da kullanabilirsiniz.
    • Bir çardak düğümü atmak için misinayı çardak etrafına sarın ve duran misinaya bir üst düğüm atın. Etiket ucuna, ilk üst düğümden yaklaşık 1 inç (2,5 cm) uzakta ikinci bir üst düğüm atın. İlk düğümü makaraya doğru kaydırmak için sabit ipi çekin ve ikinci düğümü ilk düğüme doğru kaydırın.

Makaranızı Biriktirme

  1. adım 1 kefaleti kapatın ve makarayı zemine yerleştirin.
    Kefaleti kapatın ve makarayı zemine yerleştirin. Misinanın makaraya düzgün bir şekilde girdiğinden emin olmak için, makarayı etiketi yukarı bakacak şekilde düz bir şekilde yere koyun. Makaranız, misina makaradan çıkarken makaraya gireceği şekilde hizalanmalıdır.
    • Misinanız bükülmüşse veya makaranın etiket tarafı yukarı bakarken misina aynı hizada değilse, ters çevirin.
    • Bu, misinanın bükülmesiyle ilgili herhangi bir sorunu önlemeye yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 misinayı sıkıştırın ve makarayı yavaşça çevirin.
    Misinayı sıkıştırın ve makarayı yavaşça çevirin. Misinayı makaranın yaklaşık 12 inç (30 cm) yukarısında hafifçe sıkıştırmalı ve sıkıca çekmelisiniz. Makarayı yavaşça, yaklaşık 20 kez çevirin ve misinanın sıkışmış parmaklarınızdan kaymasına izin verin. Çevirmeyi durdurun ve misinanın bükülüp bükülmediğini kontrol etmek için biraz gevşemesine izin verin.
    • Misina bükülüyorsa, misinanın bir kısmını makaranızdan sıyırın ve makaranızla misinayı yeniden hizalayın.
    • Yüklerken misinaya her zaman hafif bir basınç uygulayın. Bunu yapmazsanız misina gevşeyecek ve daha sonra dolaşacaktır.
  3. adım 3 misinayı yüklemek için makarayı çevirmeye devam edin.
    Misinayı yüklemek için makarayı çevirmeye devam edin. Misinanın bükülmediğinden emin olduğunuzda misinayı yüklemeye devam edebilirsiniz. Misinayı yavaşça eklemeye devam edin ve her 20-30 krankta bir durarak misinada bükülme olup olmadığını kontrol edin.
    • Eğer misinada bir bükülme tespit ederseniz işleme baştan başlamanız gerekebilir. İlk kontrolden sonra makaranızı zaten çevirmişseniz, bükülmeyi düzeltin ve yavaşça devam edin.
  4. adım 4 makarayı ağızdan 1⁄8 inç (0,32 cm) uzaklaşana kadar doldurun.
    Makarayı sonuna kadar doldurun 1⁄8 inç (0,32 cm) uzaklıkta olmalıdır. Bu, yemleri değiştirirken veya takılmaları temizlerken misinanın büyük bir parçasını kesmek zorunda kalsanız bile, makaranıza aşırı yüklenmeden kullanabileceğiniz bol miktarda misina sağlayacaktır.
    • Makarayı asla en uç noktasına kadar doldurmayın. Makarayı az doldurmak ya da aşırı yüklemek düğümlenmelere ve atışta sorunlara neden olacaktır.
  5. adım 5 misinayı besleme makarasına yakın bir yerden kesmek için misina kesicileri kullanın.
    Misinayı besleme makarasına yakın kesmek için misina kesicileri kullanın. Serbest ucunu bir yemle sabitlemek için az miktarda fazla misina bırakın. Misinayı kestikten sonra, çözülmesini önlemek için makaradaki serbest ucun üzerine küçük bir bant parçası da yerleştirebilirsiniz.
    • Misina kesiciniz yoksa makas kullanabilirsiniz.
  6. adım 6 misinayı makaraya sabitleyin.
    Misinayı makaraya sabitleyin. Misinanızın serbest ucunu sabitlemek için bir yem, fırdöndü veya klips kullanabilirsiniz. Bu, misinanın kılavuzlardan kaymasını önleyecektir.
    • Makaranın etrafına lastik bir bant da sarabilirsiniz.
    • Makaranızın içinde bir tırnak varsa, misinanın ucunu tırnağın etrafına da bağlayabilirsiniz.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Çardak düğümünü nasıl atarım?
    Makaranın etrafına üstten bir düğüm atın. Ardından, düğümün etiket ucuyla, ilk düğümün diğer ucunun etrafına bir üst düğüm atın.
  • Soru
    Misina zaten makarada. Balyanın açık mı yoksa kapalı mı olması gerektiğini anlayamıyorum?
    Eğer misina kapalı durumdayken kefaletin altındaysa, doğrudur. Kefalet kapalıyken kefaletin altında değilse, misinayı kılavuzlardan çıkarın ve tekrar kılavuzlardan geçirin.
  • Soru
    Geri alma misinası neden makaranın arkasında birikiyor?
    Misina makara boyunca eşit olarak dağıtılmamışsa, bir tarafta toplanabilir. Misina bükülmüşse, makaranın arkasında birikebilir. Sürükleme ayarı çok sıkıysa veya misina gerginliği çok yüksekse, aynı şey olabilir.

Video

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Olta makarası
  • Makas veya çizgi kesiciler
  • Yem, fırdöndü, klips veya lastik bant (misinanın ucunu sabitlemek için)

İpuçları

  • Mümkünse, makaranız için birkaç makara edinin ve her birini farklı ağırlıkta misina ile doldurun. Bu, daha berrak suda avlanırken daha hafif, daha ince bir misinaya ve bulanık suda, yabani otlarda veya çalılarda avlanırken daha ağır, daha kalın bir misinaya geçmenizi sağlayacaktır.