Ördek Avına Nasıl Başlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Ördek avı, hemen hemen herkesin öğrenebileceği zorlu ama ödüllendirici bir açık hava sporudur. Avınıza başlamadan önce, uygun lisansları, izinleri ve ekipmanları almanız önemlidir. Buna ek olarak, av tüfeği kullanma deneyiminiz olmalı ve ateşli silahlarla ilgili tüm güvenlik önlemlerini anlamalısınız. Hazırlandıktan ve ihtiyacınız olan deneyim ve bilgiye sahip olduktan sonra dışarı çıkıp ördek avlamaya başlayabilirsiniz.

Adımlar

Avcılık Ruhsatınızı Almak

  1. adım 1 yerel balık ve vahşi yaşam merkezinizi ziyaret edin's website to learn hunting rules.
    Avlanma kurallarını öğrenmek için yerel Balık ve Vahşi Yaşam web sitenizi ziyaret edin. Yerel Balık ve Vahşi Yaşam Servisi'nin web sitesinde yakınınızdaki ördek avı için yasalar ve kurallar bulunacaktır. Bazı ördek türlerini avlamak veya ördekleri sezon dışında avlamak yasadışı olabilir. Av sezonu tarihlerini araştırın ve avlarınızı bu tarihler içinde planlayın. Avlanmaya başlamadan önce tüm yasal kuralları ve kısıtlamaları okuduğunuzdan ve anladığınızdan emin olun.
    • Ördek avı sezonu genellikle sonbahar ve kış aylarında gerçekleşir.
    • Balık ve Yaban Hayatı web siteniz avlamanıza izin verilen ördek türlerini listeleyecektir.
  2. adım 2 avlanmak istediğiniz eyalette avlanma lisansı için başvurun.
    Avlanmak istediğiniz eyalette avlanma lisansı için başvurun. Avlanmayı planladığınız eyalette ördek avı lisansı almalısınız. Lisanslar genellikle bir yıl sürer ve avlanacağınız eyalette ikamet etmiyorsanız daha pahalıdır. Lisans almak için yerel Balık ve Yaban Hayatı Servisi'nin web sitesini ziyaret edin ve online başvuru yapın. Farklı eyalet ofislerinin bir listesini almak için şu adresi ziyaret edin https://www.fws.gov/hunting/state-license.html.
    • Lisansınızı genellikle birkaç hafta içinde postayla alırsınız veya birçok eyalette geçici bir e-lisans yazdırabilirsiniz.
    • Av ruhsatları, yaşadığınız yere bağlı olarak genellikle 50 - 200 $ arasındadır.
  3. adım 3 abd'de yaşıyorsanız federal ördek pulu satın alın.
    ABD'de yaşıyorsanız Federal Ördek Pulu satın alın. 16 yaşın üzerindeyseniz ve ABD'de ördek avlamayı planlıyorsanız, Federal Ördek Pulu satın almanız zorunludur. Av mağazalarından, spor malzemeleri satan mağazalardan ya da internet üzerinden şu adresleri ziyaret ederek satın alabilirsiniz https://www.fws.gov/birds/get-involved/duck-stamp/e-stamp.php.
    • Pulunuzu avcılık lisansınıza yapıştırın.
    • Federal Ördek Pulu ayrıca ulusal yaban hayatı sığınaklarına ücretsiz giriş sağlar.
    • Federal Ördek Pulu satın almak kuş habitatının korunmasını destekler.
  4. adım 4 belirlenmiş kamu alanlarında veya yaban hayatı sığınaklarında avlanmak için lisansınızı kullanın.
    Belirlenmiş kamu alanlarında veya yaban hayatı sığınaklarında avlanmak için lisansınızı kullanın. Ördek avı lisansınız ve Federal Ördek Pulunuz varsa, belirlenmiş kamu arazilerinde veya belirli yaban hayatı sığınaklarında yasal olarak avlanabilirsiniz. Özel mülkiyete ait arazilerde avlanmak istiyorsanız, arazi sahibinden izin almanız gerekir. Yerel av komisyonunuz genellikle popüler özel avlanma yerlerinin iletişim bilgilerine sahip olacaktır. Arazi sahibini ziyaret edin veya arayın ve kibarca arazilerinde avlanıp avlanamayacağınızı sorun.
    • Özel arazide avlanmak istiyorsanız ancak arazi sahibi hayır diyorsa, başka bir avlanma noktası bulmanız gerekecektir.

Uygun Ekipmanı Satın Almak

  1. adım 1 çevrenizle uyum sağlayan bir kamuflaj giyin.
    Çevrenizle uyumlu bir kamuflaj giyin. İnternetten, avcılık mağazalarından veya çoğu spor malzemeleri mağazasından çeşitli kamuflajlar satın alabilirsiniz. Kamuflajlı bir gömlek, pantolon, eldiven, şapka ve ceket satın alın. Bu, çevrenize uyum sağlamanıza yardımcı olacak ve ördekleri ürkütmenizi önleyecektir.
    • Buğday sapları veya ölü otların bulunduğu bir bölgede avlanıyorsanız, daha açık bir kamuflaj mükemmeldir.
    • Çok fazla yeşillik, bitki ve çalılık olan bir alanda avlanıyorsanız, daha yeşil bir kamuflaj idealdir.
    • Koyu siyah veya kahverengi kamuflaj ormanlık alanlarda en iyisidir.
  2. adım 2 ördek tuzakları satın alın.
    Ördek tuzakları satın alın. Yemler, suda yüzen ve ördeklere benzeyen içi boş plastik modellerdir. Hangi ördek türünü avladığınızı biliyorsanız, onları avlanma alanınıza çekmek için aynı türden bir yem alın.
    • Ne tür ördek avladığınızdan emin değilseniz, yeşilbaş yemleri genellikle çoğu ördek türünü çekecektir.
  3. adım 3 avlamayı planladığınız türler için bir ördek sesi satın alın.
    Avlamayı planladığınız tür için bir ördek sesi satın alın. Bir avcılık veya spor malzemeleri mağazasından ördek sesi satın alabilirsiniz. Belirli çağrıları kullanmak ördekleri bulunduğunuz yere çekecek ve ateş etmelerini kolaylaştıracaktır.
    • Ördek çağrı düdükleri genellikle ilk kez avlananlar için kullanımı en kolay olanlardır çünkü bunlara sadece üfleyebilirsiniz ve kullanırken belirli bir ses çıkarmanız gerekmez.
  4. adım 4 12 kalibrelik bir av tüfeği satın alın.
    12 kalibrelik bir av tüfeği satın alın. 12 kalibrelik av tüfekleri ördek avı için standarttır. Yarı otomatik veya pompalı bir model satın almak isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekecektir. Popüler ördek avı silahları arasında Remington 870, Winchester Model 12 ve Browning BPS bulunmaktadır.
    • Pompalı tüfekler her atıştan önce silahı geri çekmenizi gerektirir.
    • 20 kalibrelik av tüfekleri genellikle genç avcılar tarafından kullanılırken, 10 kalibrelik av tüfekleri kaz avı için popülerdir.
  5. adım 5 toksik olmayan bir mühimmat kullanın.
    Toksik olmayan bir mühimmat kullanın. Kurşun mermiler zehirli olarak kabul edilir ve ördek avlamak için kullanılamaz. Ördek avında her zaman çelik, bizmut, tungsten ve diğer toksik olmayan mermiler kullanılmalıdır. 3 inçlik (7,6 cm) mermiler ördek avında kullanılan en yaygın mermi boyutudur.
    • Farklı fişek markalarını deneyin ve en çok hangisini kullanmaktan hoşlandığınızı belirleyin.
    • Popüler markalar arasında Hevi-Shot Speed Ball, Remington HyperSonic Steel ve Kent TealSteel bulunmaktadır.
  6. adım 6 silahınız için bir kılıf satın alın.
    Silahınız için bir kılıf satın alın. Bir kılıf silahınızın etrafına oturacak ve siz av sahasında dolaşırken silahınızı temiz tutacaktır. Kir ve kalıntılar silahınıza girebilir ve sıkışmasına neden olabilir, bu da çamurda veya kirde avlanıyorsanız bir silah kılıfını gerekli kılar.
  7. adım 7 ördekleri yakalayabilmek için yüksek çizme ve kundura satın alın.
    Ördekleri yakalayabilmek için çizme ve kundura satın alın. Çizmeler vücudunuzu kuru tutacak su itici tulumlardır. Eğer bir gölün üzerinde avlanıyorsanız, düşen ördekleri almak için suya girmeniz gerekecektir. Botlar ayakkabılarınızın ve çoraplarınızın ıslanmasını önleyecektir. Soğuk havalarda avlanmayı planlıyorsanız bu çok önemlidir.
    • Genellikle diğer teçhizatınızla benzer bir kamuflajda çizme satın alabilirsiniz.

Avdan Önce Eğitim

  1. adım 1 silah güvenliği hakkında bilgi edinin.
    Silah güvenliği hakkında bilgi edinin. Silahınızı asla bir canlıya veya nesneye doğrultmayın ve dolu olmasa bile her zaman tüfeğinizin dolu olduğunu varsayın. Ateş etmeye hazır olmadığınız sürece parmağınızı tetiğe koymayın ve silahınızı tutarken her zaman ciddi ve sorumlu davranın. Daha fazla silah güvenliği kuralı öğrenmek isterseniz, yerel bir atış poligonunda güvenlik veya av tüfeğine özel bir kursa katılabilirsiniz.
  2. adım 2 nasıl yapılacağını öğrenin...
    Av tüfeği ile nasıl ateş edileceğini öğrenin. İlk avınıza çıkmadan önce atış dersleri alın veya kapalı bir parkurda deneyimli bir kişiyle pratik yapın. Bu kişiler size tüfeğinizi nasıl düzgün şekilde dolduracağınızı, kuracağınızı ve ateşleyeceğinizi öğretecek ve size uygun silah güvenliği ve avcılık görgü kuralları hakkında bilgi verecektir.
    • Hareketli hedeflere geçmeden önce eğitiminize sabit hedefler üzerinde başlayın.
  3. adım 3 kil veya skeet atış sahasında atış alıştırması yapın.
    Bir toprak veya skeet atış parkurunda atış pratiği yapın. Bir kil veya skeet atış kursu, avlanmaya başlamadan önce silahla atış pratiği yapmanızı sağlayacaktır. Bu kurslar ördekleri taklit etmek için kil hedefleri havaya ateşler. Poligonda pratik yapmak, gerçek hedeflere ateş ederken daha isabetli olmanızı sağlayacaktır.
  4. adım 4 i̇sterseniz köpeğinizi düşen ördekleri geri getirmesi için eğitin.
    İsterseniz köpeğinizi yere düşen ördekleri geri getirmesi için eğitin. Labrador Retriever, İngiliz Setter ve İngiliz Springer Spaniel avcılık için ideal köpek ırklarıdır. Bir köpek satın alabilir ve kendiniz eğitebilirsiniz ya da önceden eğitilmiş köpekleri olan bir yetiştirici veya eğitmen bulabilirsiniz. Köpeğinizi eğitmek için avlanma senaryolarını simüle etmeniz ve köpeğinizi belirli komutlara ve ördek kokusuna alıştırmanız gerekecektir.
    • Bir av köpeğine sahip olmak gerekli olmasa da, avladığınız kuşları yakalamanızı çok daha kolay hale getirecektir.

İlk Kez Avlanıyorsanız

  1. adım 1 i̇lk seferinizde deneyimli bir avcı ile avlanın.
    İlk seferinizde deneyimli bir avcı ile avlanın. İlk seferinizde ava tek başınıza çıkmayın. Deneyimli avcılar size ördek avlamanın en etkili yöntemleri hakkında bilgi verebilir ve ayrıca güvenlik konusunda tavsiyelerde bulunabilir. Ayrıca, ne yaptığınızdan emin değilseniz ördek çağrılarını ve diğer daha gelişmiş teknikleri kullanmanıza yardımcı olabilirler.
  2. adım 2 teçhizatınızı getirmeden önce ördekler için keşif yapın.
    Teçhizatınızı getirmeden önce ördekler için keşif yapın. Ördekleri büyük su kütlelerinde ve tarım alanlarında arayın. Büyük bir ördek grubu gördüğünüz yerleri işaretleyin. Doğrudan tüneme alanlarında veya ördeklerin toplandığı yerlerde avlanmayın. Bunu yapmak tüm sürünün yer değiştirmesine neden olabilir. Bunun yerine, ana tünekten birkaç metre uzaklaşın ve avlanma alanınızı oraya kurun.
  3. adım 3 ördekleri çekmek için tuzaklarınızı hazırlayın.
    Ördekleri çekmek için tuzaklarınızı hazırlayın. Yeni ördekleri çekmek için tuzaklarınızı karaya ya da göle kurun. Tuzaklarınızı bir su kütlesine kuruyorsanız, onları birbirine bağladığınızdan emin olun ve sonra ipi bir ağaca sabitleyin, böylece yüzüp gitmezler. Tuzaklarınızı kurmak için en iyi zaman sabahın erken saatleridir.
  4. adım 4 eğer varsa ördek sesinizi kullanın.
    Eğer varsa ördek sesinizi kullanın. Bir av için ördek sesi her zaman gerekli değildir, özellikle de ördeklerin yoğun olduğu bir bölgede avlanıyorsanız. Ancak, ördekleri çekmekte sorun yaşıyorsanız, birkaç ördek çağrısı kullanabilirsiniz. Çeşitli farklı çağrılar vardır ve temel vakvak, selamlama çağrısı, yem çağrısı, yalvarma çağrısı ve ıslıkları içerir.
    • Selamlama çağrısı 5 veya 6 notadan oluşur ve 'Kanc, Kanc, Kanc, Kanc, Kanc' gibi ses çıkarır.
    • Yalvarma ötüşü yüksekte uçan kuşlar için kullanılır ve ilk notası daha uzun süre tutularak 'Kaaanc, Kanc, Kanc, Kanc' gibi ses çıkarır.
  5. adım 5 tüfeğinizi sabitleyin ve uçan bir ördeğin hafifçe önüne nişan alın.
    Tüfeğinizi sabit tutun ve uçan bir ördeğin hafifçe önüne nişan alın. Dipçiği rahatça omzunuza dayayın ve diğer elinizi tüfeğin alt kısmını desteklemek için kullanın. Silahın nişangahına bakın ve silahı hafifçe hedefin önüne doğrultun. Kuşu uçarken takip etmeye çalışın.
    • Sadece avlanması yasal olan ördekleri vurduğunuzdan emin olun. Eğer kuşun türünü belirleyemiyorsanız, ateş etmeyin.
    • Kurşun için uygun mesafeleri öğrenmek pratik gerektirir.
  6. adım 6 ördeği vurmak için tetiği sıkın.
    Ördeği vurmak için tetiği sıkın. Tüfeğinizden bir atış yapmak için elinizi sıkın. Ördeğin üzerine doğru kurşunu koyarsanız, onu vurmuş olursunuz. Hedefinizi vurma konusunda daha isabetli ve etkili olana kadar pratik yapmaya devam edin.
    • Tetiği çekmeyin yoksa atışınız yanlış olur. Bunun yerine tetiği çekmek için elinizi sıkın.
  7. adım 7 vurduğunuz ördekleri geri alın've shot.
    Vurduğunuz ördekleri geri getirin. Ördekleri geri getirmek için eğitilmiş bir köpeğiniz yoksa, vurduktan sonra onları kendiniz geri getirmeniz gerekecektir. Herkesin atışının bittiğinden emin olun, ardından ördeği indirdiğiniz yere gidin ve giydirene kadar bir çuvalda saklayın.
    • Ördeklerle uğraşırken daima lastik eldiven takın çünkü hastalık taşıyor olabilirler.
    • Düşen ördek suya düştüyse, onu sudan almak için çizme ve kundura giyin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ördek avına çıkmak için ördek puluna ihtiyacım var mı?
    Evet, sanırım çoğu eyalet federal ve eyalet pulu olmak üzere 2 pul gerektiriyor. Federal damga tabii ki her eyalette geçerlidir, ancak avlanmak istediğiniz eyalet için yerel bir damga da satın almanız gerekecektir.
  • Soru
    Vurduğum bir ördek tamamen ölmemişse ne yapmalıyım?
    Bir daire şeklinde sallayıp boynunu kırmaya çalışın; gereksiz acı çekmeden anında öldüreceksiniz. Eğer kaçıyorsa, tekrar vurmayı deneyin.
  • Soru
    Ördek avında ne tür bir av tüfeği kullanmalıyım?
    Kullanılan av tüfeklerinin çoğu pompalı veya çift namluludur. Eğer eyalet yönetmelikleri gerekli görüyorsa, bir pompalı tüfeğin belirli sayıda fişek sığacak şekilde modifiye edilmesi gerekecektir. Pompalı tüfeklerin çoğu namlunun sol tarafından çıkar, bu nedenle sol elle ateş ederseniz, sıcak fişek göğsünüze fırlar ve muhtemelen gömleğinize girip sizi yakar. Eğer solaksanız, iki elinizi de kullanabileceğiniz pompalı tüfekler ya da yan yana veya alt-üst tabancalar alabilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Şeyler

Avcılık Ruhsatınız

  • İnternet erişimi olan bilgisayar

Av Öncesi Eğitim

  • 12 kalibrelik av tüfeği
  • Kurtarma köpeği (isteğe bağlı)
  • Mühimmat

İlk Kez Avlanacaksınız

  • Ördek tuzakları
  • Ördek çağrısı
  • 12 kalibrelik av tüfeği
  • Toksik olmayan mühimmat
  • Kamuflajlı giysiler
  • Kurtarma köpeği (isteğe bağlı)
  • Silah kılıfı
  • Yüksek çizmeler
  • Galoşlar