Bel Egzersizine Nasıl Başlanır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Her gün en az birkaç saat boyunca tutarlı bir şekilde giyildiğinde bel korseleri belinizi sıkılaştırarak kum saati figürü elde etmenize yardımcı olabilir. Belinizi Viktorya dönemi tarzı çelik kemikli korseler ve kemerler (temel olarak, orta bölümünüzü daha az kaplayan daha kısa korseler) veya lateks kemerler ile eğitebilirsiniz. Lateks bel korseleri de şu sıralar oldukça popüler.

Adımlar

Bel Eğitmeni Satın Alma

  1. adım 1 bel eğitmenlerinin nasıl çalıştığını anlayın.
    Bel eğiticilerinin nasıl çalıştığını anlayın. Bel eğitmenleri diyet veya egzersizin yerine geçmez. Sadece geçici sonuçlar elde edebilirler. Bel eğitmenleri, dokunuzdaki sıvıyı azaltmak için yağ dokusunu sıkıştırarak işlev görür. Bu daha sonra iç organlarınızı sıkıştırır ve yer değiştirir. Bel destekleyicileri dikkatli kullanın.
    • Bel destekleyiciler rahatsızlığa, nefes almada zorluğa ve hatta mide ekşimesine neden olabilir. Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, bel korsesini hemen çıkarın.
  2. adım 2 çelik kemerli korse ile bel korsesi arasındaki farkı bilin.
    Çelik kemerli korse ve bel korsesi arasındaki farkı bilin. Çelik kemerli korse ve korseler, lateks bel eğiticilerine göre daha fazla destek ve sıkma sağlar. Ancak lateks bel korseleri vücudun merkezindeki ısıyı artırarak göbek yağlarının daha hızlı yakılmasına yardımcı olabilir.
    • Lateks bel eğiticiler, tam korselerden çok bel bağlayıcılara benzer. Giyildiklerinde belinizi hemen bir veya iki santim daha küçük gösterirken, tam bir korse belinizin görünümünü ve kapladığı diğer alanları hemen birkaç santim azaltacaktır.
    • Çelik kemikli korseler ayrıca lateks eğitmenlere göre daha fazla duruş desteği, sıkma ve kum saati şekillendirme sunar.
    • Farklı tipte korseler vardır. Çoğunlukla lateks, spandeks veya naylondan yapılırlar ve bazılarında plastik kemik bulunur.
    • Korselerin çelik kemikli korselere kıyasla spor yapmak ve uyumak için daha rahat olduğuna inanılmaktadır, ancak yine de çelik kemikli korselerle uyumak mümkündür. Çelik kemerli bir korse vücudunuza doğru bir şekilde oturduğunda, egzersiz için olmasa da uyku için oldukça rahat olmalıdır.
  3. adım 3 gardırobunuzu düşünün.
    Gardırobunuzu göz önünde bulundurun. Hem lateks kemerler hem de çelik kemikli korseler giysilerinizin arasından görünebilir. Çelik kemerli korseler cincher'lardan daha hacimlidir, bu da cincher'ları daha fit kıyafetler için daha iyi bir seçim haline getirir.
    • Korseler yine de şeffaf gömleklerden ve dayanıksız kumaşlardan görünecektir, bu nedenle bir korse rengi seçerken bunu aklınızda bulundurun.
    • Bel egzersizine gerçekten kararlıysanız ve harcayacak paranız varsa, sadece biraz seçim yapabilmek için birkaç farklı eğitmen veya korse almayı düşünebilirsiniz.
  4. adım 4 hangi bel korsesini ne zaman giyeceğinizi bilin.
    Hangi bel korsesini ne zaman takacağınızı bilin. Bel korsesi takarken neleri yapıp neleri yapamayacağınızı bildiğinizden emin olun. Uzmanlar, bel korsesi takarken karın egzersizleri yapmamanızı önermektedir.
    • Bazı şirketler farklı amaçlar için farklı tipte bel eğitmenleri sunmaktadır. Örnek olarak, bir şirket egzersiz korseleri satmaktadır, ancak bunlar bile her tür egzersiz için giyilemez.
    • Çelik kemikli bir korseniz varsa, onunla egzersiz yapmayın. Bu, içinde uyuyabilmenize rağmen egzersiz yapmak için yapılmamıştır.
  5. adım 5 doğal bel ölçünüzü ölçün...
    Doğal bel ölçünüzü ölçün. Doğru bel korsesi boyutunu seçmek için doğal bel ölçünüzü bilmeniz gerekir. Belinizi nasıl ölçeceğiniz aşağıda açıklanmıştır:
    • Orta bölgenizi örten tüm giysilerinizi çıkarın.
    • Beliniz, kaburgalarınızın alt kısmı ile kalça kemiklerinizin üst kısmı arasındadır. Genellikle gövdenizin en dar kısmıdır ve bir yandan diğer yana eğildiğiniz yerdir.
    • Belinizin etrafına bir ölçüm bandı sarın ve belinizin etrafına eşit şekilde oturması için yere paralel tutun. Gövdenize tam olarak oturduğundan ancak içine girmediğinden emin olun.
    • Karnınızı içeri çekmeyin, bu belinizi olduğundan daha küçük gösterecektir. Belinizin doğal haliyle nerede durduğunu kabaca ölçmek için nefes alıp verin.
    • Aşağıya bakın. Ölçüm bandının ucu siz rahatken belinizin etrafında eşit olarak nerede duruyorsa, bu sizin doğal bel ölçünüzdür. Örnek olarak 29 inç (ya da daha fazla ya da daha az) olabilir.
  6. adım 6 düzgün oturduğundan emin olun.
    Düzgün oturduğundan emin olun. Boyutlandırma üreticiye bağlı olarak biraz farklılık gösterebilir, bu nedenle korsenizi sipariş etmeden önce her zaman boyutlandırma konusunda net olduğunuzdan emin olun.
    • Çelik kemikli korseler için bazı üreticiler, beliniz 38 inçin altındaysa, 4 ila 7 inç daha küçük bir bel ölçüsüne sahip bir korse sipariş etmeniz gerektiğini ve doğal beliniz 38 inçin üzerindeyse, 7 ila 10 inç daha küçük bir korse sipariş etmeniz gerektiğini söylüyor. Yani beliniz 29 inç ise, 25 inç bel ölçüsüne sahip bir korse ile başlamayı deneyin.
    • Lateks bel eğitmenleri için boyutlandırma biraz daha basittir. Sadece doğal belinize uygun olan bel eğitici bedenini seçin. Eğer 29 inçlik bir beliniz varsa, muhtemelen 28 ila 30 inçlik bir bele uyan bir bel eğitmeni seçmek isteyeceksiniz.
    • Boyutlandırma, uyum veya başka herhangi bir konuda şüpheleriniz varsa, her zaman en iyisi doğrudan üreticiyle iletişime geçmektir. Size ürünlerinin özel ölçüleri hakkında daha fazla bilgi verebilir ve doğru seçimi yapmanıza yardımcı olabilirler.
    • Hem çelik kemikli korseler hem de lateks bel destekleri orta bölgenize düz bir şekilde oturmalıdır. Eğer kıvrılıyorsa, şişkinse veya tokası varsa, muhtemelen çok küçüktür ve daha büyük bir beden almalısınız.
  7. adım 7 yüksek kaliteli bir bel eğitmeni seçin.
    Yüksek kaliteli bir bel korsesi seçin. İyi yapılmış korseler ve bel eğitmenleri güçlü ve güvenli hissettirecektir. Dikişler iyi dikilmiş olacak ve eğer kemikleri varsa, korse takılıyken vücudunuza batmayacaktır.
    • Bağcıklı bir korse veya bel korsesi ise, grometler de iyi bir şekilde sabitlenmeli ve korse bağcıklı olmanın gerginliği altında bükülmemelidir.
    • Bel eğiticinizi internetten satın alıyorsanız, satın almadan önce çok sayıda çevrimiçi yorumu okuduğunuzdan emin olun. Bu, her gün, günde birkaç saat boyunca giyeceğiniz bir şeydir, bu nedenle karşılayabileceğiniz en yüksek kalitede olanı alın.

Bel Eğitmenini Giymek

  1. adım 1 bel egzersizinden önce ve egzersiz sırasında merkez bölgenizi güçlendirin.
    Bel egzersizinden önce ve egzersiz sırasında merkez bölgenizi güçlendirin. Bu, günde birkaç saat bel korsesi taktığınızda karın kaslarınızın körelmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Bu tavsiyeyi hafife almayın, aksi takdirde sizi ayakta tutması için bel eğitmenine bağımlı hale gelirsiniz.
    • Bel antrenmanı öncesinde ve sırasında egzersiz yapmamak, istediğiniz etkilerin tam tersini yaratacaktır. Bel eğitmeniniz vücudunuzu dik tutmak için merkez bölgenizin yerini aldığından, mide kaslarınızın eksikliği nedeniyle karnınız gevşek görünecektir.
    • Bazı iyi karın egzersizleri arasında plank, yana dönme, ağırlıklı mekik ve bacak kaldırma yer alır. Bu egzersizleri her hafta 3 kez yapmayı hedefleyin.
    • Bazı insanlar bel korsesi giyerek egzersiz yapsa da, doktorlar nefes almanızı engelleyebileceği, tam bir egzersiz yapmanızı zorlaştırabileceği ve sırt sivilcelerine katkıda bulunabileceği için bunu önermemektedir.
  2. adım 2 bel korsenizi nasıl giyeceğinizi bilin.
    Bel eğitmeninizi nasıl takacağınızı bilin. Bel eğitmeniniz nasıl takılacağına dair talimatlarla birlikte gelmelidir. Bunlar stile ve üreticiye bağlı olarak değişebilir, ancak burada bazı genel talimatlar verilmiştir:
    • Birçok kişi, cildin tahriş olmasını önlemek için korsenin altına ince kumaştan bir üst giymenin yardımcı olduğunu düşünmektedir. Yumuşak bir kaşkorse veya dar bir atlet işinizi görecektir.
    • Çelik kemikli bir korse için, tamamen gevşetin ve çıtçıtları çıkarın. Sağ tarafının yukarıda olduğundan emin olun ve çıtçıtlar önde, bağcıklar arkada olacak şekilde vücudunuzun etrafında kaydırın. Korsenizin bir alçakgönüllülük kapağı (sırtınızdaki bağcıkların altına oturan kumaş paneli) varsa, korsenin diğer tarafına temas etmelidir.
      • Bağcıkları sıkmadan önce gözleri kancalayın. Ortadan başlamak yardımcı olabilir.
      • Ardından, arkanıza uzanın ve bağcık halkalarınızı tutun, ardından belinizi sıkmak için kendinizden uzağa doğru çekin.
    • Lateks bel korsesi için bağcık söz konusu değildir. Spor ayakkabınızın önünde muhtemelen iki çıtçıt seti olacaktır (yani bunlar karnınıza oturur). En geniş ayardan (ilk çıtçıt seti) başlayın ve daha sonra spor aletine alıştıkça daha sıkı ayara geçin.
  3. 3. adım alıştırma (diğer adıyla
    Korsenizi alıştırma (diğer adıyla 'terbiye etme'). Bel eğiticinizi veya çelik kemikli korsenizi taktığınız ilk birkaç gün, yavaşça alışmak için zaman ayırdığınızdan emin olun:
    • Çelik kemikli bir korse için, ilk giydiğinizde çok sıkı bağlamayın. Rahatça oturmalı, ancak yine de en azından birkaç parmağınızı veya hatta tüm elinizi korsenin üst veya alt kısmına kaydırabilmelisiniz. Kemik zamanla şeklinize uyum sağlayacaktır. Yaklaşık bir saat giydikten sonra daha fazla sıkabilirsiniz.
  4. adım 4 don't tighten too much too fast.
    Çok hızlı ve çok fazla sıkmayın. Korsenizi siz ve o hazır olmadan sıkarsanız, korsenin eğrilmesi ve hatta muhtemelen kendinize zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Yavaş olun. Doğru şekilde terbiye edilmiş bir korse vücudunuza uyum sağlayarak giymeyi çok daha rahat hale getirecektir.
    • Ne tür bir bel eğiticisi giyiyor olursanız olun, ilk giydiğinizde çok sıkı olmamasına dikkat edin. Vücudunuza uyum sağlaması için zaman tanıyın; uzun vadede çok daha rahat ve etkili olacaktır.
  5. adım 5 yavaş ve istikrarlı olan beli kazanır.
    Yavaş ve istikrarlı olan beli kazanır. Korsenizi veya eğiticinizi taktığınız 4 ila 14. günler arasında, takma sürenizi kademeli olarak günde 1,5 ila 2 saatten günde 6 ila 8 saate veya daha fazlasına çıkarın.
    • Korsenizi hemen günde 12 saat giymeye başlamayın. İleri seviyedeyken bile günde 6 ila 8 saatle idare edebilir ve yine de sonuçları görebilirsiniz.
    • Lateks bel eğitici uzmanları, bunları her gün 8 ila 10 saat takmanızı önerir.
    • Bazı insanlar çelik kemikli korselerini günde 23 saate kadar giymektedir. Daha uzun süreli bel egzersizlerinin içerdiği riskleri bildiğinizden emin olun. Her şeyden önemlisi, asla acı çekmediğinizden emin olun.
  6. adım 6 sonuçları görmeye başlayın.
    Sonuçları görmeye başlayın. Bel kemerinizi taktıktan sonraki bir ay içinde sonuçları görmeye başlamalısınız, ancak bu daha uzun sürebilir.
    • Zaten oldukça zayıf ve formdaysanız, 2 aya kadar önemli bir değişiklik görmeyebilirsiniz.
    • Sonuçlarınız yaşam tarzınıza (yani diyet ve egzersiz), vücut tipinize ve bel eğiticisini her gün ne kadar süre taktığınıza bağlı olacaktır.
  7. adım 7 kıyafetlerinizi planlayın.
    Kıyafetlerinizi planlayın. Korseyi birçok gömleğin içinden görebileceksiniz, bu nedenle hiçbir şeyin çok ince, dayanıksız veya şeffaf olmadığından emin olun, aksi takdirde korseyi içinden görebilirsiniz.
  8. adım 8 ne zaman çıkaracağınızı bilin.
    Ne zaman çıkarmanız gerektiğini bilin. Ağrı, uzuvlarınızda uyuşma veya asit reflüsü veya mide ekşimesi gibi mide sorunları yaşarsanız, bel eğiticinizi veya korsenizi gevşetin veya çıkarın.
  9. adım 9 temiz tutun.
    Temiz tutun. Korsenizi giydikten sonra havalandırmak için astığınızdan emin olun. Bağcıklarını askının üzerine yerleştirin, böylece korseyi aşağı çekmezler veya herhangi bir şeye takılmazlar.
    • Üretici size aksini söylemediği sürece, bir korseyi asla yıkamamalısınız.
    • Korsenizin üzerine bir şey dökerseniz, muhtemelen nemli bir bezle temizleyebilirsiniz, ancak bu kadar.
    • Her üreticinin kendi temizleme talimatları olacaktır, bu nedenle korsenizi temizlemeden önce onlara danışın.
  10. adım 10 sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin.
    Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin. Yeterince su için, sağlıklı beslenin ve düzenli egzersiz yapın. Tüm bunları yapmak, bel antrenmanı yaparken daha önemli sonuçlar görmenize yardımcı olacaktır.
    • Ayrıca şişkinlik yapan yiyecek ve içeceklerden kaçınmak da yardımcı olabilir, bu da bir korse veya lateks bel korsesi taktığınızda iki kat daha rahatsız edici olacaktır.
    • Birçok doktor, doğru beslenme ve düzenli egzersizin belinizi düzeltmek için bir bel eğitmeninden daha fazlasını yapacağı konusunda hemfikirdir. Plank ve burgulu mekik hareketleri önerilir.
  • Bağcıkları sıkmadan önce gözleri bağlayın. Ortadan başlamak yardımcı olabilir.
  • Ardından, arkanıza uzanın ve bağcık halkalarınızı tutun, ardından belinizi sıkılaştırmak için kendinizden uzağa doğru çekin.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Eğer bel eğiticisini (örneğin Latex bel eğiticisi) takar, egzersiz yapar, doğru beslenir ve altı ay boyunca tüm talimatlara uyarsam, bel eğiticisinin sonuçları kalıcı olur mu?
    Etkilerin kalıcı olacağı oldukça şüphelidir, çünkü bel eğiticisi sadece yağ dokusundaki suyu sıkıştırmakta ve iç organlarınızın yerini değiştirmektedir.
  • Soru
    Bel korsesini her zaman takabilir miyim?
    Hayır, her zaman takmayın. Organlarınızı tutan ve leğen kemiğinizi, kalçalarınızı ve omurganızı destekleyen çekirdek kaslarınız, işlerini yapmak için yeterli zaman bulamazlarsa körelecektir.
  • Soru
    Bel düzelticiler gerçekten işe yarıyor mu?
    Bel düzelticiler şeklinizi anında değiştirebilir, ancak çok rahatsız edici olabilir ve uzun vadede şeklinizi değiştirmez.

Video

İpuçları

  • Hem korseler hem de daraltıcılar sırt yağlarının dışarı çıkmasına neden olabilir. Bu konuda endişeleriniz varsa, sırtınızı örtmeye yardımcı olabilecek yüksek sırtlı bir korse veya başka bir tür şekillendirici giysi almayı düşünün.
  • Bel eğitiminden elde edilen sonuçların geçici olduğunu unutmayın. Kum saati figürünü korumak için düzenli olarak korse veya bel korsesi giymeye devam etmelisiniz.
  • Bel eğitimi yöntemleri üreticiye ve korse meraklılarına göre değişir. Sizinki işe yaramıyorsa, korsenizin üreticisine danışın ve alternatifler sunup sunamayacaklarını öğrenin. Sizin için en iyisi neyse onu yapın.

Uyarılar

  • Sizin için doğru olduğundan emin olmak için bir bel egzersiz programına başlamadan önce doktorunuzla konuşun.
  • Birçok kullanıcı, mesaneleri üzerindeki baskı nedeniyle bel korsesi takarken daha sık işemek zorunda kalmaktan şikayetçidir.
  • Korse/bel korsesi takarken nasıl hissettiğinize ve nasıl davrandığınıza dikkat edin. Bazı insanlar bel egzersizinin neden olduğu açlık ve rahatsızlık nedeniyle daha kaba ve huysuz olduklarından şikayet etmişlerdir.
  • Bel antrenmanı yaparken egzersiz yaptığınızdan emin olun. Özellikle de merkez bölgenizi çalıştırın. Bunu yapmazsanız, karın kaslarınız sizi düzgün bir şekilde destekleyemeyecek kadar zayıflayacaktır.
  • Bacaklarda uyuşma, nefes darlığı veya keskin mide ağrıları yaşarsanız, bel korsesini çıkarın ve takmayı bırakın. Bu belirtiler geçmezse bir doktora görünün.
  • Korseniz size herhangi bir şekilde acı veriyorsa, gevşetin veya çıkarın. İlk başta alıştığınız için biraz garip gelebilir, ancak düzgün takılmış bir korse ağrılı veya özellikle rahatsız edici olmamalıdır.
  • Bel antrenmanı orta bölgenize baskı uygular, bu da morarma ve organ hasarına yol açabilir. Ayrıca nefes almanızı zorlaştırabilir ve mide ekşimesine katkıda bulunabilir.
  • Bel korsesi takmak çekirdek gücünüzü azaltabilir. Merkez bölgenizin güçlü kalması için düzenli olarak egzersiz yaptığınızdan emin olun, böylece bel eğiticisine bağımlı kalmazsınız.