Kendi Spor Takımınızı Nasıl Kurarsınız?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yerel bir spor takımına oyuncu veya antrenör olarak katılmak, biraz egzersiz yapmak ve başkalarıyla sosyalleşmek için harika bir yoldur. Ancak bazı durumlarda, kendiniz bir takım kurmakla daha çok ilgilenebilirsiniz. Amacınız buysa, size en uygun spor dalına, beceri düzeyine ve lige karar vermek için biraz zaman ayırın. Ardından, olumlu bir liderlik rolü üstlendiğinizden emin olurken takımınızı kurmaya başlayın.

Adımlar

Spor ve Lig Seçimi

  1. adım 1 hedeflerinizin, ilgi alanlarınızın ve becerilerinizin bir listesini yazın.1Hedeflerinizin, ilgi alanlarınızın ve becerilerinizin bir listesini yazın. Bir spor takımı kurmak için pek çok farklı neden vardır. Örneğin, çocuklar için bir öğretmen ve olumlu bir rol model olmak isteyebilir veya diğer yetişkinlerle belirli bir sporu oynamak isteyebilirsiniz. Kendi nedenlerinizi daraltmak için, aşağıdakileri göz önünde bulundurmak için biraz zaman ayırın:
    • Hedefleriniz. Forma girmeyi mi umuyorsunuz? Bir spor hakkında daha fazla bilgi edinmek mi? Yerel çocuklara bir rekreasyon seçeneği sunmak mı? Arkadaşlarınızla takılmak mı?
    • İlgi alanlarınız. Genel olarak sporun mu yoksa belirli bir sporun mu hayranısınız? Oynamak, koçluk yapmak, her ikisini de yapmak ya da hiçbirini yapmamak ister misiniz? Spor takımınız öncelikler listenizde ne kadar üst sıralarda yer alır?
    • Yetenekleriniz. Belirli spor dallarında oyun deneyiminiz var mı? İyi bir öğretmen, lider, motive edici ve/veya iletişimci misiniz? Yoksa organizasyon ve perde arkası işlerde mi daha iyisiniz?
  2. adım 2 tercihlerinize ve pratik gerçeklere uygun bir spor seçin.2Tercihlerinize ve pratik gerçeklere uygun bir spor seçin. Örneğin, yetişkinlere yönelik bir beyzbol takımı kurmak isteyebilir, ancak bölgenizde bir lig olmadığını veya oyuncuların fazla ilgi göstermediğini görebilirsiniz. Bununla birlikte, bir yetişkin basketbol takımı kurabilir ya da bir gençlik beyzbol takımı oluşturabilirsiniz.
    • Bölgenizde hangi sporların en popüler olduğunu ve hangi sporlardan hoşlandığınızı ve en çok hangi sporları bildiğinizi düşünün. Bu iki kategoride de yer alan bir spor dalında takım kurmak daha kolay olacaktır.
  3. adım 3 kriterlerinize uyan yerel spor liglerini belirleyin.3Kriterlerinize uygun yerel spor liglerini belirleyin. Örneğin, bir gençlik ligi beyzbol takımı kurmak istediğinize karar verdiyseniz, bölgenizdeki mevcut ligleri araştırmaya başlayın. Sadece bir lig olabilir, ancak birkaç tane varsa, yaş aralığı, beceri seviyesi, konumlar ve maliyetler gibi şeyleri dikkate alın.
    • Yerel yönetiminizin bir rekreasyon otoritesi varsa, herhangi bir spor ligi işletip işletmediklerini veya destekleyip desteklemediklerini öğrenmek için onunla iletişime geçin. Ya da yakındaki herhangi bir şirketin takım veya lig işletip işletmediğine veya destekleyip desteklemediğine bakın.
    • Ufkunuzu biraz genişletmeye de istekli olun. Bölgedeki tek gençlik beyzbol ligi sizin yapabileceğinizden daha fazla seyahat gerektirebilir, ancak belki de çok daha az seyahat gerektiren bir gençlik softbol ligi vardır.
    • Elbette kendi liginizi kurmak da mümkündür, ancak bunun bir takım kurmaktan çok daha fazla zaman, çaba ve para gerektireceğini unutmayın.
  4. adım 4 bir takım kurmanın maliyetlerini hesaplayın.4Bir takım kurmanın maliyetini hesaplayın. Ne kadar çok oyuncuya ve ne kadar çok ekipmana ihtiyaç duyulursa, bir spor o kadar pahalı olma eğilimindedir. Örneğin bir basketbol takımını işletmek genellikle bir buz hokeyi takımını işletmekten daha ucuzdur. Başlangıç ve işletme maliyetlerine ilişkin sağlam bir tahmin elde etmek için katılmayı seçtiğiniz ligle birlikte çalışın.
    • Üniforma ve ekipman, antrenman ve oyun sahası kiralama ve/veya bakımı, takım seyahati, lig kayıt ve giriş ücretleri, oyun görevlileri (hakemler, orta hakemler, vb.), yaralanma sigortası ve antrenörler için eğitim ve/veya güvenlik izinleri gibi maliyetleri hesaba katın.
    • Lig, sponsorluk için yerel işletmeler veya kuruluşlarla bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir veya takımınızın işletme maliyetlerini karşılamaya yardımcı olmak için sponsorluk aramak size kalmış olabilir.

Bir Takım Kurmak

  1. adım 1 akılda kalıcı bir takım adı, logosu ve forması oluşturun.1Akılda kalıcı bir takım adı, logosu ve forması oluşturun. Bunların bir takım kurana kadar bekleyebileceğini düşünebilirsiniz. Ancak, takımınızı hemen 'markalaştırmak' oyuncuları çekmenizi kolaylaştırır. Muhtemel oyuncu havuzunuzu göz önünde bulundurun ve onlara neyin hitap edeceğini düşünün.
    • Benzersiz bir isim bulmak için çevrimiçi rastgele bir spor takımı adı oluşturucu kullanın ya da yaratıcı ilham almak için bir sözlük ve eş anlamlılar sözlüğü edinin.
    • Basit bir takım logosu oluşturmak için kendi sanatsal becerilerinize güvenin veya internette logo oluşturma sitelerini araştırın - 50 USD gibi düşük bir fiyata özel bir tasarım elde edebilirsiniz.
    • Hedef oyuncu havuzunuza hitap edeceğini düşündüğünüz bir takım renk şeması ve forma stili seçin. Örneğin, bölgenizdeki popüler bir kolej veya profesyonel spor takımını anımsatan bir isim ve renk deseni seçebilirsiniz. Örneğin, yerel üniversite takımı Bears ise, genç takımınıza Cubs adını verebilirsiniz.
  2. adım 2 takımınızla ilgili haberleri internette ve şahsen duyurun.2Takımınız hakkında internet üzerinden ve şahsen bilgi verin. Potansiyel oyuncuları (ve eğer bir gençlik takımıysa ebeveynleri) yeni takımınızdan haberdar etmek için elinizdeki tüm yöntemleri kullanın. Haberi yayarken takımınızın adını, logosunu ve renk düzenini kullanın.
    • Potansiyel oyuncuları ve/veya ebeveynleri bilgilendirmek için sosyal medyayı kullanın. Kişisel hesaplarınızı kullanın ama aynı zamanda 'resmi' takım hesapları oluşturmayı da düşünün.
    • Hatta bir takım web sitesi bile oluşturmak isteyebilirsiniz.
    • Potansiyel oyuncuların görebileceği yerlere el ilanları asmak gibi düşük teknolojili yöntemleri de göz ardı etmeyin. Örneğin, yerel kütüphaneye ve dondurmacıya bir gençlik takımı için el ilanları asabilirsiniz.
  3. adım 3 oyuncularınızdan gerekli bilgileri ve ödemeleri toplayın.3Oyuncularınızdan gerekli bilgileri ve ödemeleri toplayın. İlgilenen oyuncuları kaydetmeye başladığınızda, iletişim bilgileri ve ödemeler (kayıt ücretleri gibi) gibi önemli şeyleri toplamak için iyi sistemlere sahip olduğunuzdan emin olun. Örneğin, aşağıdakileri takip etmek için bir elektronik tablo oluşturun:
    • İlgilenen oyuncuların isimleri, adresleri, telefon numaraları ve e-posta adresleri. Genç takımlar için ebeveynlerden veya velilerden de bilgi almanız gerekecektir.
    • Kayıt formlarının doldurulması ve kayıt ücretlerinin tahsil edilmesi.
    • Sigorta veya sigorta feragatnameleri için kayıtlar (liginiz tarafından isteniyorsa).
    • Formalar ve ekipman için ilgili ölçüler.
  4. adım 4 takımınıza uygun antrenmanlar planlayın's needs.4Ekibinizin ihtiyaçlarına uygun antrenmanlar planlayın. Takım kadronuz kayıt yaptıran oyuncularla doldukça, antrenman saatleri ve yerleri ile ilgili herhangi bir tercih veya kısıtlama olup olmadığını sorun. Oyunculara elinizden geldiğince uyum sağlayın, ancak antrenman programının sizin için iyi çalıştığından da emin olun.
    • Örneğin bir genç takımı için akşam geç saatlerde veya gece antrenmanları planlamayın. Ayrıca ebeveynlerle araba paylaşımı ayarlamanız gerekebilir.
    • Antrenman saatleri veya yerleri ile ilgili lig kurallarından da haberdar olduğunuzdan emin olun.

Takımınızı Yönetmek

  1. adım 1 oyuncularınıza fayda sağlayacak olumlu bir liderlik rolü üstlenin.1Oyuncularınıza fayda sağlayan olumlu bir liderlik rolü üstlenin. Kurucu olarak takımın havasını belirlemek sizin elinizde. Saha içi koçu olmanız veya bu rolü başkasına devretmeniz fark etmez; ekibin, sağlamanız gereken teşvik edici ve destekleyici liderlik tarzını yansıttığından emin olun.
    • Örneğin, daha küçük çocuklar için bir beyzbol takımına koçluk yapıyorsanız, liderlik odağınız temel beyzbol becerilerini öğretmek ve eğlenceli bir atmosferde takım çalışmasını teşvik etmek olabilir.
  2. adım 2 lig kurallarını ve gerekliliklerini öğrenin ve bunlara uyun.2Lig kurallarını ve gerekliliklerini öğrenin ve bunlara uyun. Ekibinizin kuralları bildiğinden ve takip ettiğinden emin olmak sizin nihai sorumluluğunuzdur. İster çocuklardan ister yetişkinlerden oluşan bir takımınız olsun, adaletin ve sportmenliğin önemini vurgulayın.
    • Kural ihlaline müsamaha gösterilmeyeceğini açıkça belirtin. Kuralları ihlal ederken yakalanan herkes için açıkça tanımlanmış aşamalı bir disiplin prosedürü oluşturun.
    • Takım ve lig kurallarınızı gözden geçirin ve sonuçlarını açıklayın. Örneğin, bir hakem, hakem veya oyun görevlisi ile tartışmanın otomatik olarak oyundan atılma ve 1 maç uzaklaştırma ile sonuçlanması bir lig kuralı olabilir.
  3. adım 3 takımınızı desteklemek için bağış toplama faaliyetlerine öncülük edin.3Ekibinizi desteklemek için bağış toplama faaliyetlerine liderlik edin. Takımı finanse etmek için cüzdanınızı tamamen açmadığınız sürece, muhtemelen en azından kısmen bağış toplama çabalarına güvenmek zorunda kalacaksınız. Bağış toplamayı oyuncuların uğraşması gereken bir angarya gibi görmeyin. Bunun yerine, kendiniz öncü bir rol oynayın ve bunu ekip oluşturma çabalarınızın bir parçası haline getirin.
    • Eğer takımınız yerel sandviç dükkanı için kupon kitapları satarak bağış topluyorsa, oraya gidin ve oyuncularla birlikte satış yapın!
    • Hangi oyuncuların daha fazla, hangilerinin daha az bağış topladığını vurgulamayın. Bunun yerine, tüm ekibin topladığı miktara odaklanın ve daha fazlasını toplamaları için birbirlerini desteklemelerini teşvik edin.
  4. adım 4 eğlenmeyi unutmayın!4Eğlenmeyi unutmayın! Bir spor takımı kurmak ve yönetmek çok fazla iş gerektirir, ancak eğlenceli bir iş olmalıdır. Kaçınılmaz güçlüklerin ve beklenmedik sorunların size en başta neden dahil olduğunuzu unutturmasına izin vermeyin.
    • Takımınız çok kaybediyorsa eğlenmek daha da zor olabilir, ancak kaybetmenin ortasında eğlenceli ve neşeli anlar arayın. Ayrıca iyi çaba gösterdiklerinde ve iyi takım çalışması ve sportmenlik sergilediklerinde oyuncuları övdüğünüzden emin olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruÇocukken nasıl bir spor takımı kurabilirim? Okulunuzda başlatabilirsiniz Ayrıca bir web sitesi oluşturabilir ve antrenman videoları yayınlayabilirsiniz.
  • SoruNasıl bir logo yapabilirim? Çizim konusunda çok iyi değilseniz, bir sanatçı tutun veya bir arkadaşınızdan takımınızı temsil eden bir logo çizmesini isteyin.
  • SoruNasıl bir spor ligi başlatabilirim? Takımınıza katılmaları için birçok arkadaşınızı toplayın. Katılmak isteyen çok kişi varsa seçmeler de yapabilirsiniz. Bundan sonra, yaklaşan bir turnuva olup olmadığını bulmaya çalışabilir ve ona kaydolabilirsiniz.

İpuçları