Buz Pateni Üzerinde Nasıl Durulur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Buz pateninde durmanın iki ana yolu vardır. 'Kar küreyici duruşu', her zaman zarif olmasa da işi halledecek bir başlangıç tekniğidir. Daha gelişmiş olan 'hokey duruşu' ise denge ve incelik gerektirir, ancak doğru uygulandığında kar küreyiciden çok daha hızlı ve yumuşaktır. Buz pateninde nasıl durulacağını öğrenmek için okumaya devam edin!

Adımlar

'T' Duruşunu Gerçekleştirin

  1. 1. adım kullanmayı deneyin t stop at first.1İlk başta 'T' duruşunu kullanmayı deneyin. Bu genellikle yeni başlayanlar için buz pateninde durmayı öğrenmenin en kolay yolu olarak lanse edilir. Önünüzde hiçbir engel veya dönüş olmadan düz bir yolda yavaşça ileriye doğru kayarak başlayın.
  2. adım 2 bir pateni geriye doğru sürükleyin.2Bir pateni geriye doğru sürükleyin. Süzülürken bir pateni 45 derecelik bir açıyla çevirin. Sürtünme yaratmak için diğer patenin arkasında asılı kalmasına izin verin.
  3. adım 3 arka pateni öne doğru çekin.3Arka pateni öne doğru çekin. Sürüklenen pateni öndeki patenin ayak ucuna doğru getirin. Bunu yaparken sürüklenen pateninizi buzla temas halinde tuttuğunuzdan emin olun. Biraz baskı uygulamanız gerekebilir.
  4. adım 4 vücut ağırlığınızı sürüklenen patene kaydırın.4Vücut ağırlığınızı sürüklenen patene verin. Hafifçe geriye doğru eğilin ve ağırlığınızı geldiğiniz yöne doğru verin. Omuzlarınızı düz ve ileriyi gösterir şekilde tutun. Kollarınızı iki yanınıza sarkıtın. Yavaşça durana kadar ağırlığınızı arka ayak üzerinde tutarak sürtünme yaratın.

'Kar Küreme Aracı' Duruşunun Gerçekleştirilmesi

  1. adım 1 durmak için ayak parmaklarınızı göstermeyi deneyin.1Durmak için ayak parmaklarınızı göstermeyi deneyin. Bu başlangıç tekniğine bazen 'kar küreyici durağı' denir çünkü incelikten çok açı ve dengeye dayanır. 'Hokey duruşu 'na göre daha az zariftir, ancak zor durumda sizi yavaşlatacaktır.
  2. adım 2 yavaş bir hızda pratik yapın.2Yavaş bir hızda pratik yapın. Büyük dönüşlerin olmadığı düz bir yolda ileriye doğru kayın. Kendinizi rahat bir hızda süzülmeye bırakın ve yavaşlayana kadar durmak için bekleyin. Kendinizi geliştirdikçe, daha hızlı ve daha yüksek hızlarda durma alıştırmaları yapabilirsiniz.
    • Kontrolden çıktığınızı hissederseniz: panik yapmayın ve hemen durmaya çalışmayın. Dengenizi bulmaya çalışın. Durmaya çalışmadan önce biraz yavaşlayana kadar bekleyin.
  3. adım 3 patenlerinizi güvercin ayağı yapın.3Patenlerinizi güvercin ayağı yapın. Durmaya hazır olduğunuzda, her iki ayak parmağınızı da içe doğru çevirin. Ayaklarınız baş aşağı bir 'V' oluşturmalıdır.
  4. adım 4 durmak için öğütün.4Durana kadar sürün. Yavaşlarken ayaklarınızı sabit bir açıda tutun. Patenlerin buza sürtünmesi sizi yavaş yavaş durduracaktır. Ayaklarınızı birbirine doğru itmeyin, aksi takdirde ayak bileğinizi burkma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Hokey Duruşunu Gerçekleştirmek

  1. adım 1 hokey durağına doğru ilerleyin.1Hokey durağına kadar çalışın. Kendinize güveniniz ve beceriniz arttıkça, daha yüksek hızlarda daha sert durmayı öğrenebilirsiniz. Bu, buz hokeyi oyuncularının ve diğer profesyonel buz patencilerinin kullandığı tekniktir. Rekabete ayak uydurmak için hızlı ve verimli bir şekilde durmanız gerektiğinden, bir noktada gerekli hale gelir. Ancak yeni başlayan biriyseniz, bu konuda hemen ustalaşmak için endişelenmenize gerek yok.
  2. adım 2 orta ila yavaş hızda ileri doğru kayın.2Orta ila yavaş hızda ileriye doğru kayın. 'Kar küreme aracının durması' için yapacağınızdan daha hızlı kayıyor olabilirsiniz, ancak yine de kontrolün sizde olduğunu hissetmelisiniz. Bazı yüksek performans gerektiren durumlarda - yoğun bir hokey oyunu veya karmaşık bir artistik patinaj hareketi - çok hızlı bir şekilde durmanız veya yön değiştirmeniz gerekebilir. Genel olarak, pistte en yüksek hızınızda uçarken aniden durmaya çalışmaktan kaçının.
  3. adım 3 dizlerinizi bükün.Dizlerinizi bükün. Süzülürken, sanki oturacakmışsınız gibi yarı çömelin. Dizlerinizi omuz genişliğinde açık tuttuğunuzdan emin olun. Buna kendinizi ağırlıksız hale getirmek denir. Ardından, patenlerinizi daha önce gittiğiniz yönden 90 derece olmayacak şekilde yana doğru çevirin.
  4. adım 4 ağırlığınızı geri verin.4Ağırlığınızı geriye verin. Dizleriniz bükülü halde, gittiğiniz yönden uzağa doğru eğilin. Ağırlığınızı ayaklarınızın hareket ettiğiniz yönden uzak olan tarafına verin.
  5. adım 5 sürtünme yaratın.5Sürtünme yaratın. Patenlerinizin kenarını yavaşça ama sıkıca buza saplayın. Hızlı tutun ve yavaşladıkça daha sert kazın. Patenlerin sadece küçük bir kısmı buzla temas halinde olmalıdır, böylece sürtünmeyi en aza indirir ve sonunda bir anda durmanızı sağlar.

Pratik yapmak

  1. adım 1 düz yolda durmayı deneyin.1Düz bir yolda durmayı deneyin. Pratik yapmak için uzun, açık bir buz parçası bulun. İdeal olarak, etrafınızda çok fazla paten trafiğinin olmadığı bir zaman seçin, böylece diğer insanlarla çarpışma konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Önünüzde dönüşler, delikler veya başka engeller olmadığından emin olun. Kendinizi sadece durma eylemine odaklanmanız gereken bir alana koyun.
  2. adım 2 ped ve kask takmayı düşünün.2Yastık ve kask takmayı düşünün. Yüksek hızlarda aniden duracaksanız, güvenlik çok önemlidir. Bu durum özellikle yarış veya hokey maçı gibi yüksek yoğunluklu bir aktivitenin ortasında duruyorsanız geçerlidir. Hokey pedleri veya buz pateni olmayan pedler kullanabilirsiniz - sizi buzdan koruyacak herhangi bir şey! Hiçbir şey olmasa bile başınızı, ellerinizi, dirseklerinizi ve dizlerinizi koruduğunuzdan emin olun.
  3. 3. adım videoları izleyin.3Videoları izleyin. İnternette diğer insanların buz pateni üzerinde dururken çekilmiş videolarına bakın. Hareket hakkında fikir edinmek için televizyonda hokey maçlarını, hızlı paten yarışlarını veya artistik patinaj müsabakalarını izleyin. Belirli buz pateni türleriyle ilgili başka numaralar ve durma stilleri olabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruAyağımı nasıl yerleştirmeliyim? T-stop için, bir ayağınız öne bakarken diğeri hafifçe geride, buzda sürükleniyor olsun. Kar küreme aracı duruşu için dizlerinizi bükün ve sürtünme yaratırken her iki ayağınız da hafifçe içe dönük olmalıdır. Hokey durağı için her iki ayak birbirine paralel olmalı, ardından biraz geriye yaslanmalıdır. Bu yöntemlerin her biri için, bir kez alıştığınızda, bunları beğeninize göre kişiselleştirebileceksiniz.
  • SoruHokey duruşu yapmak için hokey oynamak zorunda mısınız? Hayır! Artistik patenciler de bunu öğrenir. Ve sadece eğlence amaçlı buz pateni yapıyor olsanız bile, yine de bilmeniz gereken faydalı bir harekettir.

İpuçları

  • Bu hisse alışmak için, yanlara doğru iterken ve yanları değiştirirken tahtaları tutarak ve onlara dönük olarak durabilirsiniz. Patenlerinizi yana doğru kaydırabilmelisiniz. Eğer yapamıyorsanız, çok sert itiyorsunuz demektir.
  • Pratik yapmaya devam edin. Bunu tek bir denemeyle öğrenmek kolay değildir. Bir arkadaşınızdan veya çevrenizden size göstermesini ve nasıl duracağınızı öğretmesini isteyin.
  • Çok fazla bastırmaya çalışmayın, yoksa kenarlarınız tutulur. Amaç ileriye doğru kaymaktan yana doğru kaymaya geçmektir. Bunu yeni bilenmemiş patenlerle öğrenmek daha kolaydır.

Uyarılar

  • Patenlerinizi ayak bileğinize iyi bir destek sağlayacak kadar sıkı giydiğinizden emin olun. Bu, bileğinizi burkmanızı önlemeye yardımcı olabilir.
  • Patenlerinizi sonuna kadar bağlayın!
  • Bunu ilk denediğinizde düşebilirsiniz. Canınız yanabilir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Patenler (bağcıklar dahil)
  • Buz
  • Denge