Lakros Sopası Nasıl Bağlanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Lakros takımınızı tel çekme becerilerinizle etkileyin! Kendi lakros sopanızı dizmek sizi, bunu sizin yerinize yapması için bir profesyonele para ödemekten kurtarabilir. Ayrıca, bir oyun sırasında sopanızı yeniden bağlamanız gerektiğinde bilmeniz gereken kullanışlı bir beceridir. Sopayı yeniden bağlamaya üstten başlayın, ardından yanlardan ve sonra başın altından devam edin.

Adımlar

Malzemelerin Düzenlenmesi

  1. adım 1 ağı gerin.
    Fileyi gerin. Bir elinizi ağın her iki ucuna yerleştirin. Fileyi kavrayın ve germek için ellerinizi birbirinden ayırın. Tüm file iyice gerilene kadar ellerinizi file etrafında döndürün.
    • Fileyi en az 30 saniye boyunca germeniz gerekecektir.
    • Bir spor mağazasından 1 adet lakros filesi satın alın. File, hangi markayı satın aldığınıza bağlı olarak fiyat açısından değişir. En iyi sonucu almak için sopanızla aynı marka fileyi satın alın.
  2. adım 2 filenin üst sırasını katlayın.
    Üst file sırasını katlayın. Üst sıra fileyi tutun ve ikinci sıranın üzerine katlayın. İpleri doğrudan ikinci sıradaki iplerin üzerine oturtun, böylece ipleri geçirebileceğiniz açık delikler elde edersiniz.
    • Eğer üst sıra hasarlı ise, üstteki iki sırayı katlayın.
  3. adım 3 her bir ip parçasının bir ucunu düğümleyin.
    Her bir ip parçasının bir ucunu düğümleyin. İpin bir ucunu alın ve ipin ucuna mümkün olduğunca yakın bir yerde çift düğüm atın. Bu düğüm, iplerin geri kalanını sağlam tutacağı için önemlidir.
    • Bunu her bir ip için tekrarlayın.
    • Çift düğüm ayakkabılarınızı bağlarken kullanılan düğümle aynıdır, ancak orijinal düğümün üstünde tekrarlanır. İsterseniz başka bir güçlü düğüm kullanabilirsiniz.
  4. adım 4 bir çakmak kullanarak tellerin uçlarını sertleştirin.
    Bir çakmak kullanarak iplerin uçlarını sertleştirin. İpin düğümün karşı ucunu bulun ve baskın olmayan elinizde tutun. İpin saçaklarını hafifçe yakmak için bir çakmak kullanın. İp hala sıcakken parmağınızı yalayın ve ardından parmaklarınızla ipin ucunu aşağı doğru bastırın. Bu, küçük deliklerden geçirilmesi daha kolay olan sivri bir uç oluşturur.
    • Çakmağı ipin üzerinde birkaç saniyeden fazla tutmayın.
    • Kendinizi yakmamak için ipe dokunmadan önce birkaç saniye bekleyin.
    • Bu işlemi kullanacağınız her bir ip parçası için tekrarlayın.

Üst İpin Geçirilmesi

  1. adım 1 i̇pi çubuğun solundaki ikinci delikten geçirin.
    İpi çubuğun solundaki ikinci delikten geçirin. Çubuğunuzu, çubuktaki delikler size doğru bakacak şekilde tutun. Üst ipin yanık ucunu sol taraftan ikinci deliğe itin.
    • Düğüm daha fazla çekmenizi engelleyene kadar ipliği sonuna kadar çekin.
  2. adım 2 i̇pi ağın altından yukarı ve tekrar deliğin içine doğru çekin.
    İpi ağın altından yukarı ve deliğin içine doğru çekin. İpi, az önce geçtiğiniz deliğin altındaki ağ deliğinden çekerek kendinize doğru geri getirin. İpi çekin ve sonra tekrar üst deliğe geçirin. Düğüm kafaya sıkıca oturana kadar ipi çekin.
    • Her düğümü atarken ipi tutarlı bir sıkılıkta çekmeye çalışın. Bu, oynarken sopayı daha etkili hale getirecektir.
  3. adım 3 soldaki ilk delikten geçin ve aşağıdaki ağ deliğine girin.
    Soldaki ilk delikten ve aşağıdaki ağ deliğinden geçin. İpi sol üst deliğin üstünden itin ve aşağıdaki ağ deliğinden kendinize doğru geri çekin. Düğümü sıkıca çekerken ipi sağa doğru çekin. Bu düğümü sabitleyecek ve gerekli noktaya çekecektir.
  4. adım 4 bir sonraki ağ deliğinden ve aynı baş deliğinden yukarı doğru geçirin.
    Bir sonraki ağ deliğinden geçirin ve aynı baş deliğinden yukarı doğru geçirin. İpi örgü deliğinden geçirirken bir ilmek oluşturacaksınız. İpi bir sonraki kafa deliğinden kendinize doğru geçirirken ipi ilmeğin içinden çekin.
    • Düğümün konumundan memnun olduğunuzda ipi sıkıca çekin.
  5. adım 5 dördüncü ağ deliğini soldan 3. deliğe doğru çekin.
    Dördüncü ağ deliğini soldan 3. deliğe doğru çekin. Fileyi çubuğun sağına doğru gerin. Dördüncü ağ deliğini çubuğun üst kısmındaki 3. deliğin tam altına gelecek şekilde çekin. Bu pozisyon, üst sıranın geri kalanını dizmenizi kolaylaştıracaktır.
  6. adım 6 kafadaki delikten geçin ve ağ deliğinden geri dönün.
    Baştaki delikten geçin ve ağ deliğinden geri dönün. İkinci düğümü tamamlamak için ilk delikte düğüm atarken uyguladığınız adımları takip edin. Başın üst kısmındaki her ikinci deliğe düğüm atın. Başın sağ tarafına ulaşana kadar düğümleri tekrarlamaya devam edin.
    • Sıkı bir bağlama sağlamak için ipi sıkıca çekmeye devam edin.
    • İpleri 5. elmas başın ortasında olacak şekilde hizalayın.
  7. adım 7 üst yan duvar deliğinden geçin ve üst delikten geri dönün.
    Üst yan duvar deliğinden geçin ve üst delikten geri dönün. İpi son ağ deliğinden ve yan duvarın üst deliğinden geçirin. Üst ipi alın ve üst delikten geri geçirin ve ip parçanızla oluşturduğunuz ilmeğin içinden çekin.
    • İpi sıkıca çekin ve mümkün olduğunca başa yakın bir yerde düğümleyin
    • İlk çift düğümle aynı talimatları izleyerek düğümü oluşturun.

Lacrosse Sopasının Yan Tarafını Bağlama

  1. adım 1 i̇pi başın sol tarafındaki üçüncü delikten geçirin.
    İpi başın sol tarafındaki üçüncü delikten geçirin. Yan ipin yanmış ucunu tutun ve üst ipinizi bağlamaya başladığınız yerin altındaki delikten geçirin. Düğüm başa tam oturana kadar ipi çekin.
  2. adım 2 i̇pi bir sonraki ağ deliğinden ve 3. delikten geçirin.
    İpi bir sonraki ağ deliğinden ve 3. delikten geçirin. İpi, ağın çubuğun sol tarafına en yakın tarafındaki ilk elmastan kendinize doğru geri itin. İpi çubuğun sol tarafındaki üçüncü yan delikten geri itin.
    • Fileyi başın yan tarafına çekmek için ipi sıkıca çekin.
  3. adım 3 i̇pi ağın içinden ve 5. deliğe doğru geçirin.
    İpi ağın içinden ve 5. deliğin içinden geçirin. İpi ağın altından gevşekçe geçirin. Bir ilmek oluşturmak için ipte biraz gevşeklik bırakın. İpin ucunu oluşturduğunuz ilmeğin içinden çekin. İpi lakros kafasının yan tarafındaki 5. deliğin üstünden geçirin.
    • Bu adımı bir sonraki delikte de tekrarlayın (delik atlamanıza gerek yoktur).
    • Örgü elmas kafanın yan tarafına doğru çekilecek şekilde ipi sıkıca çekin.
  4. adım 4 bir delik atlayın ve doğrudan yukarıdaki adımı iki kez tekrarlayın.
    Bir delik atlayın ve doğrudan yukarıdaki adımı iki kez tekrarlayın. Bu kez ağı deliklere takarken, düğümler arasında bir delik atlamayın. Bir sonraki düğüme geçmeden önce her düğümü sıkıca çekin.
  5. adım 5 i̇pi ağın içinden ve yan deliğe geçirin.
    İpi ağın içinden ve yan deliğin içine geçirin. İpinizi ağın içinden aşağıya ve bir sonraki yan deliğin üst kısmına doğru itin. Başın altına ulaşana kadar bu adımı tekrarlayın.
    • Bu bağlantı, çubuğunuzun cebini oluşturduğu için diğer düğümleriniz kadar sıkı olması gerekmez.
  6. adım 6 i̇pi çift düğümle sabitleyin.
    İpi çift düğümle sabitleyin. İpe mümkün olduğunca başa yakın bir yerde çift düğüm atın. Fazla ipi düğüme yakın bir yerden kesin.

Lakros Sopasının Alt İpinin Bağlanması

  1. adım 1 i̇pin bir ucunu düğümleyin ve sol alttaki delikten geçirin.
    İpin bir ucunu düğümleyin ve sol alttaki delikten geçirin. İpin karşı ucuna yanık ucuna çift düğüm atın. İpi sol alt delikten yukarı doğru itin ve sıkıca çekin.
  2. adım 2 i̇pi genişliğin yatay uzunluğu boyunca örün.
    İpi genişliğin yatay uzunluğu boyunca örün. İpi alttaki örgü sırasını oluşturan ipliklerin altından ve üstünden geçirin. Sol taraftan başlayın ve örgü sırasının sonuna ulaşana kadar devam edin.
    • Her bir örgü ipliğinin arasını örmeniz önemlidir. Eğer bir ipi atladığınızı fark ederseniz, alttaki ipi çekin ve atladığınız yerden tekrar başlayın.
  3. adım 3 i̇pi sağ alt delikten geçirin.
    İpi sağ alt delikten geçirin. İpi çubuğun sağ alt deliğinin üstünden geçirin. İp sağlamlaşana kadar içinden çekin. Bu, ağı yerine çekecektir.
  4. adım 4 düğümlemeden önce ipin sıkılığını deneyin.
    Düğümlemeden önce ipin sıkılığını deneyin. Alt ipin sıkılığı cebinizin derinliğini etkileyecektir. Daha derin bir cep istiyorsanız, ipi 1 santimetre (0,39 inç) ağa doğru geri çekerek hafifçe gevşetin. Daha sıkı olmasını istiyorsanız, ipi kafadan 1 santimetre (0,39 inç) uzağa çekin.
    • İplerin sıkılığından memnun olduğunuzda, ipe çubuğa mümkün olduğunca yakın bir yerde çift düğüm atın.
    • İplerin ucunu düğüme yakın bir yerden kesin.

Uzman Soru ve Cevapları

Video

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Lacrosse file
  • Yan duvar telleri
  • Üst duvar telleri
  • Alt teller
  • Lakros kafası
  • Makas
  • Çakmak