Bir Bar Kavgasından Nasıl Kurtulunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

En sevdiğiniz barda bir şeyler içmek çok eğlenceli olabilir. Ne yazık ki alkol bazen insanların içindeki kötülüğü ortaya çıkarır. Kendinizi bir bar kavgasıyla karşı karşıya bulursanız, tek parça halinde hayatta kalmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Adımlar

  1. adım 1 durumu yatıştırmaya çalışın.
    Durumu yatıştırmaya çalışın. Karşınızdaki kişi pislik yapıyor olsa bile, onunla kavgaya tutuşmak sadece başınızı belaya sokacaktır. Eğer kazanırsanız, bardan atılırsınız ve cezai suçlamalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kaybederseniz, kendinizi hastanede bulabilirsiniz. Kısmen sorumlu olduğunuzu kabul etmeniz anlamına gelse bile, potansiyel rakibinizi fiziksel bir çatışmadan vazgeçirmek için elinizden geleni yapın. Bar kavgaları maliyetine değmez.
  2. adım 2 yardım isteyin.
    Yardım isteyin. Barmenler ve fedailer de en az sizin kadar kavga istemezler. Mümkünse yardım çağırması için bir arkadaşınızı gönderin ve en yakındaki fedaiye doğru ilerlemeye çalışın. Rakibiniz bunu yapmazsa, arkadaşlarının mantıklı düşünmesini sağlama olasılığı da vardır.
  3. adım 3 kavganın gerçekten olacağından şüphelendiğinizde, savunma pozisyonu alın.
    Kavganın gerçekten olacağından şüphelendiğinizde, savunma pozisyonu alın. Saldırgana doğru öne eğilin ve ellerinizi yüzünüzün yanında konumlandırın. Dövüş pozisyonundaymış gibi görünmeyeceksiniz ama yaklaşan saldırıya hazır olacaksınız.
  4. adım 4 diğer tüm seçenekleri tükettikten sonra kararlı bir şekilde hareket edin.
    Diğer tüm seçenekleri tükettikten sonra kararlı bir şekilde hareket edin. Birisi size vurmak için hamle yaparsa, yapabileceğiniz en iyi şey onu yumruklamaktır. Bu, kendinizi her tehdit altında hissettiğinizde etrafta dolaşıp insanlara vurmanız gerektiği anlamına gelmez. Ancak, güvenliğiniz için gerçekten korktuğunuz bir durumda, kendinizi koruma konusunda ciddi olduğunuzu göstermek en iyisidir. Kavga çıkarmak isteyen çoğu kişi kolay bir av arar. Zarar vermeye istekli bir kişi, bir dizi 'oflayıp puflayan' adama karşı etkili olabilir. Bu tür şiddetin genellikle yasadışı olduğunu ve mümkün olduğunca kaçınılması gerektiğini unutmayın.
  5. adım 5 güvende olduğunuzu hissedene kadar vurmaya devam edin.
    Güvende olduğunuzu hissedene kadar vurmaya devam edin. Karşılık vermeye karar verdiğinizde, daha fazla tehdit algılamayana kadar bunu yapmaya devam edin. Rakibiniz sizden durmanızı istediğinde ve arkadaşları dağıldığında, ancak o zaman sakinleşmelisiniz.
  6. 6. adım çoğu bar kavgasının hiçbir zaman büyük boyutlara ulaşmayacağını bilin.
    Çoğu bar kavgasının fazla bir şeye dönüşmediğini bilin. Fedailer saldırganları mekandan uzaklaştırmak için içeri dalmadan önce genellikle sadece birkaç yumruk atılır.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Bir bar kavgasında kendinizi nasıl korursunuz?
    Dövüşü tamamen durdurmaya çalışın! En iyi yaklaşım kavgayı tahmin etmek ve önlemektir. Duruma ilişkin farkındalık geliştirin ve bir bar kavgasının ne zaman olabileceğini tahmin edin, böylece kavgayı önleyebilirsiniz. Farkındalık ve önleme, güvende olmanın bir numaralı yoludur. Durumu ne kadar erken tespit ederseniz, doğru kararları verme şansınız o kadar artar.

İpuçları

  • Bardaki hemen hemen her şey silah olarak kullanılabilir, etrafınıza bakın, sarhoş bir rakip üzerinize gelirse doğaçlama yapmalı ve hızlı olmalısınız; bardaklar, lambalar, sandalyeler yumruklarınızdan daha serttir ve rakibinizle aranızdaki mesafeyi korumanıza yardımcı olabilir.
  • Arkadaşlar iyi bir şeydir. Ayıklık düzeyine bağlı olarak, hem sizden hem de rakibinizden daha mantıklı olabilirler.
  • Göz temasından kaçının ve kendi işinize bakın. Bu, bardaki diğer kişilerle sürtüşmeyi önlemeye yardımcı olur.

Uyarılar

  • Eğer bir kavgaya karıştıysanız, fark ettiğinizden daha fazla incinmiş olabilirsiniz. Kavga sırasında salgılanan nörokimyasallar kişinin acıyı daha az hissetmesine neden olur. Herhangi bir yaralanma hissetmeseniz bile, yine de kötü yaralanmış olabilirsiniz. Kendinizde herhangi bir yara olup olmadığını dikkatlice kontrol edin. Aşırı kanamanız varsa tıbbi yardım isteyin.
  • Bar kavgaları asla iyi bir şey değildir. Kimin hatalı olduğuna bakılmaksızın kavgaya karıştığınız işletmeden ya da Birleşik Krallık'ta en azından bölgedeki tüm işletmelerden men edileceksiniz. Sonuçlarına hazırlıklı olun. Geri çekilme zorunluluğu olmasa bile, geri çekilin. Yasaktan iyidir.
  • Bir kavgaya karışmadıysanız ve kaçmak için her türlü şansınız varsa, bunu yapın ve olayı hızla rapor edin. Fedailer bile yanlış kişileri sadece çağrışımlar veya yakınlık nedeniyle tahliye edebilir.
  • Rakibiniz sizden daha zayıf görünebilir; ancak, alkollü veya şanssızsanız yine de önemli bir zararla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca rakibinizin ayıklık seviyesinin farkında olun ve kendini savunma / dövüş sanatları konusunda eğitimli olabileceğini unutmayın.