Bip Testinden Nasıl Kurtulunur?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bip testi zordur çünkü çok fazla dayanıklılık ve hız gerektirir. Ancak biraz antrenmanla testi kolayca geçebilirsiniz. Çok çabuk yorulmaktan kaçınmak için nefesinizi yavaş ve düzenli tutun. Bip testinde hayatta kalmak için adım adım bir kılavuz için okumaya devam edin!

Adımlar

Yavaş ve istikrarlı ilerleyerek başlayın.

  1. ne derler bilirsiniz:
    'Yavaş ve istikrarlı olan yarışı kazanır' sözünü bilirsiniz. Tüm bip testi boyunca yavaş koşamasanız da, en azından kendinizi hızlandırmaya çalışabilirsiniz. İlk birkaç bip sesinde kendinizi çok zorlarsanız, kendinizi felakete hazırlamış olursunuz. İlk 10-15 bip sesi için yavaş bir koşu ya da tempolu bir yürüyüşle idare edebilirsiniz. Bireysel olarak sizin için iyi çalışan bir teknik bulmadan önce birçok bip testi yapmanız gerekecektir.

Koşmadan önce ve sonra su için.

  1. bu's essential that you keep your body hydrated, especially when performing this test.
    Özellikle bu testi gerçekleştirirken vücudunuzu susuz bırakmamanız çok önemlidir. Koşarken su yudumlayamayabilirsiniz, ancak en azından bitirdiğinizde kenarda bir şişe su bulundurun. Susuz kalmak ölümcül olabilir veya en azından çok hasta olmanıza neden olabilir.

Kendinizi zorlayın

  1. yine de ne zaman durman gerektiğini bil.
    Ne zaman durmanız gerektiğini bilin. Sakatlıklar eğlenceli değildir. Kalp atış hızınızı yükseltmek son derece sağlıklıdır, ancak kendini zar zor koruyabileceği bir noktaya kadar değil.

Sonrasında etrafınızdakileri tebrik edin.

  1. eğer're running a beep test while in pe class, there will be others who were running it as well.
    Beden eğitimi dersindeyken bir bip testi yapıyorsanız, bunu yapan başkaları da olacaktır. Muhtemelen testin sonunda herkes yorulmuş olacaktır. Bir sınıf arkadaşınızın sırtını sıvazlamak ve 'Bugün orada iyi iş çıkardın!' demek, birinin gününü gerçekten aydınlatabilir.
    • İlk bırakan siz olsanız da önemli değil, sadece elinizden gelenin en iyisini yapın ve iyi olacaksınız. Sonunda puanlarınız sizi fazla rahatsız etmeyecek ve gününüzün geri kalanına devam edeceksiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    1 hafta içinde 5.1'den 5.6'ya nasıl geçebilirim?
    Yalnızca 1 haftanız varsa, aşağıdakileri yapın. Her gece iyi uyuyun, biraz hafif koşu, ağırlık kaldırma, kardiyo yapın, ancak kendinizi yormayın. Sağlıklı yiyecekler, bol su, vücudunuzu dinlendirin. Gün içinde meyve ve yoğurt gibi hafif yiyecekler yiyin ve sınavda elinizden gelenin en iyisini yapın. İnsanlar ilk kez 'devam edemeyeceğim' hissine kapıldıklarında, yapabileceklerinin %40'ına ulaşmış olurlar. Bu yüzden ısırın, kazın, odaklanın ve koşun. Ve koşmaya devam edin. Her zaman bir bip sesi daha. Yapabilirsin, başarabilirsin!
  • Soru
    Bip testinden önce ne yapmalıyım?
    Su içerek nemlendirin. Esneme hareketleri ve temel ısınma hareketleri yapın. Biraz rahatlamaya çalışın. Hemen önce yemek yemeyin.
  • Soru
    Bip testinde daha iyi olmak için nasıl antrenman yapabilirim?
    Okuldan önce sabah koşusuna çıkmaya çalışın, bu sizi daha iyi hissettirebilir ve dayanıklılığınızı artırabilir. Sabahın erken saatlerinde, okula gitmeden bir buçuk saat önce gidin, böylece duş alabilir ve sonrasında hazırlanabilirsiniz. Yalnız gitmekten korkuyorsanız veya sabahları hava karanlıksa, ebeveyninizin/kardeşinizin, hatta bir komşunuzun veya arkadaşınızın sizinle gelmesini sağlayın.

İpuçları

  • Her bip sesinde biraz daha hızlanarak tempo tutun.
  • Evde sık sık pratik yapın, böylece Fizik Eğitiminde yaptığınızda çok daha az korkutucu olacaktır.
  • Sonrasında skorlarınızı takip edin. Çoğu durumda Beden Eğitimi Öğretmeniniz muhtemelen bunu yapacaktır, ancak yapmazsa, kendi kayıtlarınız için yazın. Bu şekilde tekrar koştuğunuzda yeni bir kişisel en iyi dereceniz olup olmadığını görebilirsiniz.