Havuzda Nasıl Yüzülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yüzme havuzu, bir dizi kuralı olan bir yerdir. Bu kurallar, havuzdaki herkesin güvenli ve kontrollü bir şekilde zaman geçirmesini sağlamak için gereklidir. Havuzdayken yüzmek için ön kulaç, sırtüstü veya kurbağalama tekniklerini kullanabilirsiniz. Bu tekniklerin yanı sıra, dalış yapmak veya diğer yöne yüzmek için duvara dönmek gibi daha gelişmiş hareketleri deneyebilirsiniz.

Adımlar

Davranış Kurallarına Uymak

  1. adım 1 koşmak yerine havuzun kenarları boyunca yürüyün.
    Koşmak yerine havuzun kenarları boyunca yürüyün. Havuzun kenarlarında koşmak cazip gelebilir, ancak bunu yapmak çok tehlikelidir. Islak fayanslar üzerinde kolayca kayabilir ve başınızı zemine ya da havuzun kenarına çarpabilirsiniz. Maksimum güvenlik için her zaman sakin ve ölçülü bir şekilde yürüyün.
  2. adım 2 cankurtaranı takip edin's orders.
    Cankurtaranın emirlerine uyun. Havuzdayken neleri yapıp neleri yapamayacağınız konusunda cankurtaranı 1 numaralı yetkili olarak kabul edin. Cankurtaran, insanlarla ilgilenme ve havuzdayken kendilerine zarar vermemelerini sağlama konusunda oldukça deneyimlidir. Cankurtaranın söylediklerini her zaman dinleyin.
    • Söylediklerini dinlemezseniz cankurtaran sizi yüzme havuzundan çıkarabilir.
  3. adım 3 yüzme bonesi takın.
    Yüzme bonesi takın. Havuzun filtre sistemi, içinde yüzen ve bir araya toplanan tüm gevşek saçlar nedeniyle kolayca tıkanabilir. Yüzme havuzunun resepsiyonundan bir bone satın alın. Havuzdayken başınızda tuttuğunuzdan emin olun.
    • Uzun saçlarınız varsa, toplayın ve boneyi üzerine çekin.
  4. adım 4 açık yaranız veya siğiliniz varsa havuza girmekten kaçının.
    Açık yaranız veya siğiliniz varsa havuza girmekten kaçının. Halka açık havuzlar, diğer yüzücüleri düşünmeden kullanan insan sayısı nedeniyle enfeksiyonlar için üreme alanları olabilir. Büyük bir açık yaranız varsa, havuza gitmeden önce iyileşmesini beklemeyi düşünün.
    • Ayaklarınızda siğiller varsa, özel yüzme çorapları satın alabilirsiniz. Bu çoraplar siğillerinizin diğer yüzücülere yayılmasını imkansız hale getirecektir.
  5. adım 5 çocukların gözetim olmadan derinlerde yüzmesine izin vermekten kaçının.
    Çocukların gözetim olmadan derinlerde yüzmesine izin vermekten kaçının. Çocukları yüzme havuzuna getirirseniz, tüm zaman boyunca gözünüz üzerlerinde olsun. Çocuklar keşfetmeyi severler ve düşünmeden derinlere girerler. Çocuğunuz orada yüzmeyi denemek isterse her zaman onunla birlikte derin uçta kalabilirsiniz.
    • Çocuğunuz güçlü bir yüzücü değilse, sudayken kolluk takmasını sağlayın.
  6. adım 6 havuz suyunu yutmaktan kaçının.
    Havuz suyunu yutmaktan kaçının. Havuz suyu sürekli olarak filtrelense de, yine de içmek güvenli değildir. Bazı insanlar çok sık yıkanmayabilir ve diğerleri hasta olabilir. Su bir noktada ağzınıza girmek zorunda kalacaktır, sadece yutmayın.
    • Rengi bozulmuş, sümüksü veya bulanık suda yüzmeyin.

Temel Yüzme Tekniklerini Kullanma

  1. adım 1 aşağıdaki durumlarda ön sürünmeyi gerçekleştirin're going for speed.
    Eğer hız yapmak istiyorsanız önden sürünme yapın. Vücudunuzu suda mümkün olduğunca düz tutun ve başınızı ve gözlerinizi öne ve aşağıya doğru çevirin. Yüzer halde kalmak için bacaklarınızı mümkün olduğunca hızlı kürek çekmek için kullanın. Elinizle öne doğru uzanın ve suyu dilimleyin. Ekstra hareket ve hız yaratmak için kalçalarınızı ve omuzlarınızı hareket ettirin.
    • Yüzmeniz gereken doğru hızı bulmak için hızlıca 6'ya kadar sayın ve bacaklarınızı saydığınız tempoya uygun olarak kulaç atmaya çalışın.
    • İstediğiniz zaman nefes almayı unutmayın. Başınızı sadece nefes almanız gerektiğinde döndürün. Nefes almak için başınızı döndürdüğünüzde yüzünüzün yarısı hala suyun içinde olması gerektiğinden ağzınızın bir tarafından nefes alın.
  2. adım 2 yavaş bir yüzüş için sırtüstü yüzün.
    Yavaş bir yüzüş için sırtüstü yüzün. Suyun içinde uzanırken vücudunuzun mümkün olduğunca düz olduğundan emin olun. Başınızı ve boynunuzu rahat tutun. Kolunuzu sudan çıkarırken omzunuza odaklanın. Kolunuzu suyun içinde döndürün ve avuç içinizi ayaklarınıza bakacak şekilde çevirin. Ardından kolunuzu esnetin ve suyun içinden itin. Kalçanızdan tekme atın ve bacaklarınızı birbirine yakın tutun.
    • Her kol tam bir hareketi tamamladığında nefes alın.
    • Kulaç atışınızın temposunu değerlendirmek için nefesinizi kullanın.
  3. adım 3 sakin bir yüzme istiyorsanız kurbağalama ile yüzün.
    Sakin bir yüzüş istiyorsanız kurbağalama ile yüzün. Kurbağalama yüzerken vücudunuzu düz tutmanız, enerjinizi verimli kullanmanız ve dengenizi korumanız için hayati önem taşır. Boynunuzu ve omuzlarınızı olabildiğince gevşetin. Kollarınızı öne doğru uzatın ve elleriniz aşağı ve dışarı baksın. Dizlerinizi bükün ve ayaklarınızı poponuza doğru getirin.
    • Nefes almanız gerektiğinde 1 omzunuzu kaldırın. Gerekli olduğunu hissettiğinizde nefes almalısınız. Çeneniz suyun yüzeyine değecek şekilde omzunuzu kaldırın ve nefes alın. Başınız suyun altına geri döndüğünde nefes verin.

İleri Teknikleri Denemek

  1. adım 1 havuza dalın.
    Havuzun içine dalın. Havuza bağlı olarak, dalış tahtaları farklı yüksekliklerde kurulacaktır. Ayaklarınız bitişik ve ayak parmaklarınız dalış tahtasının kenarında olacak şekilde durun. Pazılarınız kulaklarınıza değecek şekilde kollarınızı başınızın üzerine uzatın. Dizlerinizi hafifçe bükün, çenenizi göğsünüze doğru çekin ve önce ellerinizle suya dalın.
    • Havuzun kenarından dalma alıştırması yapın. Bunu mükemmelleştirdikten sonra yukarı çıkın ve en alttaki tramplenden dalın.
  2. adım 2 kendinizi test etmek istiyorsanız havuzun dibine kadar yüzün.
    Kendinizi test etmek istiyorsanız havuzun dibine kadar yüzün. Dik durarak ve kendinizi yavaşça havuzun dibine bırakarak pratik yapın. Batmadan önce derin bir nefes alın ve aşağı doğru hareket ederken havayı ağzınızdan soluyun. Havanız tükenmeye başladığında panik yapmayın. Birkaç saniye rahatlayabilmeniz ve vücudunuza tehlikede olmadığınızı söyleyebilmeniz gerekir. Altta birkaç saniye kaldıktan sonra tekrar yukarı doğru itin.
    • Havuzun zeminine kadar yüzmeden önce bu tekniği birkaç kez uygulayın.
    • Açıkçası havanız gerçekten azaldıysa, mümkün olan en kısa sürede yüzeye geri dönün.
    • Dibe doğru yüzdüğünüz veya bu egzersizi yaptığınız ilk birkaç seferde bir arkadaşınızın sizi izlemesini sağlayın. Bu, herhangi bir şeyin ters gitmesi durumunda sizi rahatlatacaktır.
  3. adım 3 becerilerinizi geliştirmek için duvarda dönün.
    Becerilerinizi geliştirmek için duvardan dönün. Dönüş etkili ancak zor bir yüzme hareketidir. Havuzun sonuna ulaştığınızda, duvarı tekmeleyebilir ve geldiğiniz yoldan geri yüzebilirsiniz. Ellerinizi duvara koyun ve suyun içinde yüzerken vücudunuzu düz tutun. İsterseniz bacaklarınızı tekmeleyin. Hazır olduğunuzda bacaklarınızı içeri çekin ve ayak tabanlarınızla duvarı tekmeleyin.
    • Tekme atarken dirseklerinizden birini geri getirin ve omuzlarınızı çevirin. Geri getirdiğiniz dirseğinizi suyun yüzeyi ile aynı hizada olacak şekilde düzeltin.
    • Diğer kolunuzu başınızın üzerine getirin. Elinizle suyun içine doğru dilimleyin. Başınızın üzerinden geçerken bir gözünüz elinizde olsun.
    • Ayak tabanlarınızla duvarı itin ve başlangıç pozisyonunuza geri dönmek için vücudunuzu döndürün.
  4. adım 4 eğlenceli bir meydan okuma istiyorsanız arkadaşlarınızla yarışın.
    Eğlenceli bir meydan okuma istiyorsanız arkadaşlarınızla yarışın. Havuzda yüzmenin keyfini çıkarmanın ve bir yüzücü olarak gelişmenin iyi bir yolu arkadaşlarınızla yarışmaktır. Eğer arkadaşınız sizden daha iyi bir yüzücüyse, yarışta kendinize bir avantaj sağlayın. Her bir kulvarda havuzun karşı tarafına yüzün ve geri dönün.
    • Havuzda yarışırken diğer yüzücüleri rahatsız etmediğinizden emin olun.

Topluluk Soru-Cevapları

  • Soru
    İlk kez yüzmeyi nasıl öğrenebilirim?
    Danışmak Yüzmek .
  • Soru
    Gözlüğünüz çok fazla buğulandığında ne yapmalısınız?
    Bunun nedeni gözlüğün içindeki nem ve vücut ısınızdır. Düzeltmek için gözlüğünüzü çıkarın ve buğuyu periyodik olarak silin. Ayrıca, bazı markaların bu etkiyi azaltmaya yardımcı olan bir kaplaması vardır, bu nedenle yeni gözlük satın alırken bunları arayın.
  • Soru
    Bir çocuğun havuzun derin tarafında yüzebilmesi için kaç yaşında olması gerekir?
    Yaş gerçekten önemli değildir ancak çocuğun derin suya girmeden önce suya nasıl basacağını bilmesi gerekir. Derin suya ilk girdiklerinde ona bir havuz eriştesi veya kickboard verebilirsiniz.

İpuçları

  • Havuza girmeden önce ve havuzdan çıktıktan sonra daima duş alın.
  • Yüzerken diğer yüzücülere dikkat edin.

Uyarılar

  • Yemek yedikten sonra asla bir saatten az yüzmeyin. Suyun hareketi hasta olmanıza neden olabilir.
  • Havuzu kullanma kuralları yerden yere değişebilir. Genel olarak, sokak kıyafetleri veya özel kıyafetlerle yüzmek yasaktır, bu nedenle mayo veya polyester şort giymeniz gerekir. Suya mayo (sarong veya mayo) giyerek girmeyin.
    • Spor müsabakaları için kullanılan havuzlarda bu kurallar daha katıdır ve burada yalnızca bu amaç için tasarlanmış mayolara izin verilmektedir.
    • Eğer rahatlama ihtiyacı hissederseniz, sudan çıkın ve tuvalete gidin. Bunu asla havuzda yapmayın, sağlıksızdır.
  • Bu kurallar, sadece bu amaç için tasarlanmış mayolara izin verilen spor müsabakaları için kullanılan havuzlarda daha katıdır.
  • Eğer rahatlama ihtiyacı hissederseniz, sudan çıkın ve tuvalete gidin. Bunu asla havuzda yapmayın, sağlıksızdır.