Bulldog'a Kaykay Yapmayı Nasıl Öğretirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

En büyük numara bulldogunuza kaykay yapmayı öğretmektir. Bulldogunuzun dört ayağını da kaykayın üzerine rahatça koyabilecek kadar küçük olduğundan emin olun ve elinizin altında bir sürü ödül maması hazır bulundurun. Bu konuda ustalaşmak biraz zaman ve sabır gerektirecektir, ancak sonuç, bulldogunuzun başarısının vereceği saygı ve hayranlığa değer.

Adımlar

  1. adım 1 doğru kaykayı bulun.1Doğru kaykayı bulun. Tahta, köpeğinizin normal duruşundan en az bir inç daha geniş olmalıdır. Eski bilyeli rulmanlara sahip bir kaykay kullanın; kaykayın her itişte yaklaşık bir metre hareket etmesini istersiniz.
  2. adım 2 köpeğinizi kaykayla tanıştırın.2Köpeğinizi kaykayla tanıştırın. Köpeğinizi kaykayla birlikte halı kaplı bir odaya koyarak başlayın. Tekerlekleri yukarıda olacak şekilde yere düz bir şekilde yerleştirin. Kaykaya gösterdiği ilgi için köpeğinizi bol bol övün. Tekerlekleri döndürerek veya yüzeye vurarak kaykay ile sesler çıkarın. Köpeğinizin tepkisini gözlemleyin. Birkaç dakika sonra kaykayı kaldırın. Köpeğinizin 20 dakika kadar dinlenmesine izin verin.
  3. adım 3 tahtayı geri getirin.3. Tahtayı tekrar aşağı indirin. Köpeğiniz tahtayı ters çevirirken iyi göründüyse, bu sefer sağ tarafı yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Ancak, köpeğiniz onunla oynamaya çalıştığında yuvarlanmaması için tahtayı sabitlediğinizden emin olun. Yine, tahtaya olan ilgisi için köpeğinizi övün.
  4. adım 4 tahtayı biraz yuvarlayın.4Tahtayı biraz yuvarlayın ve köpeğinizin tepkisini gözlemleyin; herhangi bir korku belirtisi gördüğünüzde bir adım geri çekilmelisiniz. Tahtayı doğrudan köpeğinize doğru yuvarlamamaya çalışın, çünkü bu tehdit edici olarak görülebilir. Bunun yerine, tahtayı ondan uzağa yuvarlayarak köpeğinizin yırtıcı içgüdülerini uyandırın. Birkaç dakika devam edin, sonra ara verin. Tekrarlayın. Köpeğiniz kaykayın etrafında rahat olduğunda bir sonraki adıma geçin.
    • Köpeğiniz herhangi bir noktada kaykayın üzerine çıkmaya çalışırsa, ona bol bol övgü ve/veya ödül maması verdiğinizden emin olun. Kaykayı sabit tutmayı unutmayın.
  5. adım 5 köpeğinizi kaykaya binmesi için eğitmeye başlayın.5Köpeğinizi kaykayın üzerine çıkması için eğitmeye başlayın. Tahtayı hareket edemeyecek şekilde sabitleyin. Köpeğiniz herhangi bir ilgi gösterdiğinde onu ödüllendirin, ancak tahtaya bir veya daha fazla patisini koyarak gösterdiği ilgiye odaklanın. Köpeğiniz henüz patilerini tahtaya bırakmıyorsa sorun değil. Köpeğiniz her gösterildiğinde bir patisini kaykayın üzerine koyana kadar buna devam edin.
  6. adım 6 köpeğiniz kaykaya ilgi gösterdiğinde sadece 1/2 oranında ödüllendirmeye başlayın.6Köpeğinizi kaykaya ilgi gösterdiği zamanın sadece 1/2'sinde ödüllendirmeye başlayın. Bir patisini tahtaya koyduğu zamanın çoğunda ve her zaman iki veya daha fazla patisini tahtaya koyduğunda ödüllendirin.
    • Köpeğiniz sızlanacak/ havlayacak veya denemeyi bırakacak kadar sinirlenmeye başlarsa, kaykayı kaldırın ve daha sonra tekrar deneyin ve/veya bir adım geri gidin.
  7. adım 7 köpeğiniz patilerini üzerine koyduğunda kaykayı birkaç adım ileri götürün.7Köpeğiniz patilerini üzerine koyduğunda kaykayı birkaç adım ileri götürün. Başlangıçta, köpeğiniz muhtemelen tahta yuvarlanmaya başlar başlamaz ayaklarını hareket ettirecektir. Köpeğiniz kaykaydan inmeden önce onu bir ödül mamasıyla ödüllendirmeye çalışın. Ödülü doğrudan ağzına koyun, böylece köpeğinizin ödülü almak için kaykaydan inmesi gerekmez. Köpeğiniz iki patisini en az 4 fit (1,2 m) boyunca hareketli tahta üzerinde rahatça tutabildiğinde bir sonraki adıma geçin.
  8. adım 8 köpeğinizi kaykayın üzerinde tamamen duracak şekilde yerleştirin.8Köpeğinizi kaykayın üzerinde tamamen duracak şekilde yerleştirin. Köpeğinizi sabit kaykay üzerinde durduğu için kapsamlı bir şekilde ödüllendirin. Sadece tahta ile ilgilendiği için ödülleri aşamalı olarak kaldırın ve sadece iki pati için bazı zamanlarda ödüllendirin. Köpeğiniz sürekli olarak tahtanın üzerinde durduğunda, devam etmeye hazırsınız demektir.
  9. adım 9 kaykayı yavaşça ileri geri yuvarlayın.9Kaykayı yavaşça ileri geri yuvarlayın. Çok fazla sallanmasını önlemek için kaykayı tuttuğunuzdan emin olun. Köpeğinizi kaykay üzerinde kaldığı için övün.
  10. adım 10 köpeğinizin kaykaya kendi başına binmesini sağlayın.10Köpeğinizin kaykaya kendi başına binmesini sağlayın. Tahtaya dokunun ve köpeğinizin üzerine çıkmasını sağlamak için istediğiniz komutu söyleyin. Köpeğinizin ödülü almak için ileri doğru itmesi gerekecek şekilde kaykaydan biraz geri gidin. İstenilen bir şeyi yaptığında köpeğinizi ödüllendirin.
  11. adım 11 köpeğiniz övgü dışında bir ödüle ihtiyaç duymadan komuta itaat edene kadar denemeye devam edin.11Köpeğiniz övgü dışında bir ödüle ihtiyaç duymadan komuta itaat edene kadar denemeye devam edin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruKöpeğim sadece kaykay üzerinde havlamak ve çiğnemek istiyor, bu normal mi? Evet, oldukça normal. Çoğu köpek kaykayı sürmeye hemen ilgi göstermeyecektir. Köpeği kaykayın üzerine koyun ve 'Kay' gibi bir komut kullanın. Kaykay üzerinde kaldıklarında, 'İyi Kaykay!' deyin ve onlara bir ödül verin!
  • SoruBu sadece bulldog köpeklerde mi işe yarar? Kaykay diğer köpek cinsleriyle de eğlenceli olabilir, ancak ağırlık merkezi daha düşük ve çoğu köpek cinsinden daha geniş bir vücuda sahip olduğu için bulldog kullanmak daha olasıdır.
  • SoruBu iş için uygun görünen yaklaşık 20 kiloluk çok akıllı bir Fransız bulldog/Boston terrierim var. Kaykaylar hakkında hiçbir bilgim yok. Çok para harcamadan nereden ve ne büyüklükte bir kaykay alabilirim? 1 metrelik bir kaykay tahtası oyuncak ve büyük mağazalarda ucuza bulunabilir.

İpuçları

  • Sabırlı olun. Bu köpeğinizin hemen öğreneceği bir şey değildir. Her seans ya köpeğiniz 20 tekrarı başarıyla tamamlayana kadar ya da 3 dakika geçene kadar (hangisi önce gelirse) devam etmelidir. Her seanstan sonra bir mola verin, böylece siz ve köpeğiniz aşırı sinirlenmezsiniz.

Uyarılar

  • Kolların ve bacakların tekerleğe yakın olmadığından emin olun...