Çocuğa Amuda Kalkmayı Nasıl Öğretirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İster bir jimnastik antrenörü olun ister çocukların sizin izinizden gitmesine yardımcı olan bir ebeveyn, gençlere amuda kalkmayı öğretmek oldukça zor olabilir! Bu makale, nelere dikkat etmeniz ve nelerden kaçınmanız gerektiğini bilmenizi sağlayacaktır.

Adımlar

Kurulum

  1. adım 1 öğrenmek için güvenli bir yer bulun.
    Öğrenmek için güvenli bir yer bulun. Alanı, çocuğun üzerine düşmesi halinde yaralanmaya neden olabilecek keskin veya sert nesnelerden temizleyin. Hareket etmek için bolca alana sahip bir yer seçin.
    • Çim, spor minderleri veya yerdeki bir şilte iyi zemin yüzeyleridir.
  2. adım 2 öğrenmeyi kolaylaştırmaya yardımcı olmak için uygun ekipman kurun.
    Öğrenmeyi kolaylaştırmak için uygun ekipman kurun. Örneğin, bir duvarın yanında olun veya bir sandalye ya da kanepe kullanın. Yumuşaklık için bir spor salonu veya yoga matı kullanın.

Isınma

  1. adım 1 çocuğun ısınmasını sağlayın.
    Çocuğun ısınmasını sağlayın. Bununla eğlenin. Çocuğu enerji dolu tutacak oyunlar uydurun.
  2. adım 2 el arabası yarışı yapın.
    El arabası yarışı yapın. Çılgınca görünebilir ama baş aşağı durmayı öğrenmelerini sağlayacaktır. (Eğer bilmiyorsanız, el arabası yarışı bir kişinin elleri yerde 'yürümesini' ve ikinci bir kişinin de ilk kişinin bacaklarını yerden tutarak onun arkasında yürümesini veya koşmasını içerir).
  3. adım 3 çocuğa amuda kalkarken yaralanmalardan nasıl kaçınacağını açıklayın.
    Çocuğa amuda kalkarken yaralanmalardan nasıl kaçınacağını açıklayın. Düşerken nasıl yuvarlanacağını gösterin.

Amuda kalkma alıştırması

  1. adım 1 bir duvarın veya koltuğun yanında durun.
    Bir duvarın veya koltuğun yanında durun. Çocuğun havaya tekme atma ve duvara yaslanma alıştırması yapmasını sağlayın. Ardından iniş için çocuğa yardım edin. Çocuğu her zaman gözleyin ve amuda kalkmayı öğrenirken pozisyonunu korumasına yardımcı olun.
  2. adım 2 çocuk kendini daha güvende hissettiğinde duvardan uzaklaşın.
    Çocuk kendini daha güvende hissettiğinde duvardan uzaklaşın. Tekme atarken onları tespit etmeye devam edin (gerektiğinde tutun), ardından tekrar yere inmelerine yardımcı olun. Gerektiği kadar sık tekrarlayın ancak çocuğun başının dönmesini veya yorulmasını önlemek için ara verdiğinden emin olun.
  3. adım 3 bunu her gün uygulamaya devam edin.
    Bunu her gün uygulamaya devam edin. Sonunda çocuk kendi zamanlarında bunu öğrenecektir.
    • Bu biraz zaman alır.
  4. adım 4 gelişme ve başarı için ödül verin.
    Gelişme ve başarı için bir ödül sunun. Bu zaman alacaktır, bu yüzden sabırlı olun.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Çocuğum korkuyorsa ama gerçekten öğrenmek istiyorsa ne olacak?
    Çocuğunuzu nasıl hissettirdiğine alıştırmak için birkaç kez amuda kalkmasına rehberlik edebilirsiniz. Düşmesini engellemek için ayak bileklerinden tutun. Çocuğunuz bu duyguya alıştığında, daha uzun süreler boyunca bırakmaya başlayabilirsiniz.
  • Soru
    Duvar ve yardım kullanmadan bunu nasıl yapabilirim?
    Ellerinizi yere koyun ve ayaklarınızın başınızın üzerinde olmasına alışana kadar bacaklarınızı itmeye ve havaya kaldırmaya başlayın. Daha sonra daha fazla denge kurmaya başlayın ve siz bunu yapmadan önce amuda kalkabilirsiniz. Bundan sonra, bir takla atmayı öğrenin, sonra tek elle takla atmayı, yan takla atmayı, ters takla atmayı, öne takla atmayı vb. Geliştirin.
  • Soru
    Ben bir çocuğum. Dışarı çıkamıyorum, spor minderim yok ve fazladan bir yatağımız da yok. Başka hangi yüzeyleri kullanabilirim?
    Bir sonraki en güvenli yüzey, zemini halı kaplı bir oda olacaktır. Bu şekilde düşerseniz canınız o kadar yanmaz. Herhangi bir düşmeyi yumuşatmak için etrafınıza yastıklar yerleştirin.

İpuçları

  • Sert olmayın. Bir çocuk eğlenirse daha iyi öğrenir. Yaramazlık yaparlarsa, sert ama nazik bir şekilde karşılık verin.
  • Çocuğunuza tek ayağı havada amuda kalkma hareketi yaptırarak daha fazla güç kazanmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu aynı zamanda amuda kalkma hissini yaşamanın iyi bir yolu olabilir!
  • Sert olmayın. Bir çocuk eğlenirse daha iyi öğrenir. Eğer yaramazlık yaparlarsa, sert ama nazik bir şekilde karşılık verin.