14 Kolay ve Güvenli Adımda Bir Çocuğa Paten Kaymayı Nasıl Öğretebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Paten kaymayı seviyorsanız, muhtemelen bu tutkunuzu çocuklarınıza aktarmayı düşünmüşsünüzdür. Çocuklarınız paten kaymaya ilgi duyuyorsa ve kendi başlarına yürüyüp dengede durabiliyorlarsa, onlara kendi patenlerini alabilir ve işe koyulabilirsiniz! Bir çocuğa paten kaymayı öğretmek biraz zaman alabilir, ancak çabalarınız ikinizin de keyif alabileceği eğlenceli bir hobi ile ödüllendirilecektir. Bugün başlayabileceğiniz heyecan verici bir ders planı için çocuğunuza paten kaymayı öğretme adımlarını okuyun.

Adımlar

Onlara doğru güvenlik ekipmanlarını alın.

  1. düşme ihtimaline karşı bir kask, dizlik ve dirseklik alın.
    Düşme ihtimaline karşı bir kask, dizlik ve dirseklik alın. Çocuğunuz bu şekilde kendini çok daha güvende hissedecek ve muhtemelen sizin de içiniz daha rahat olacak! Çocuklara uygun güvenlik malzemeleri için yerel spor malzemeleri mağazalarınızı kontrol edin ve ilk derslerinden önce hepsinin üzerlerine tam oturduğundan emin olun.
    • Seçtiğiniz paten tarzı da önemlidir. Yeni başlayanlar için, ekstra denge için muhtemelen dörtlü paten almak isteyeceksiniz. Çocuğunuz büyüdükçe ve daha fazla güven kazandıkça, inline patenlere geçebilir.

Sabırlı olun ve bol bol teşvik edin.

  1. doğru tutum çocuğunuzun kendini güvende ve emniyette hissetmesini sağlayabilir.
    Doğru tutum çocuğunuzun kendini güvende hissetmesini sağlayabilir. Çocuğunuz gergin hissediyorsa, herkesin acemi olarak başladığını ve zamanla daha iyi olacağını hatırlatarak onu cesaretlendirin. Siz de bir patenciyseniz, patenlerinizi takıp çocuğunuzla birlikte dışarı çıkmanız yardımcı olabilir, böylece sizi izleyebilirler. Çocuğunuzu sık sık kontrol ettiğinizden ve gerekirse yavaşladığınızdan emin olun.
    • Çocuğunuza kendi başınıza öğretmekte zorlanıyorsanız, onu yerel paten pistinizdeki derslere kaydettirmeyi düşünün.

Çocuğunuz gerginse halı üzerinde kayın.

  1. yapabilirsiniz't skate as fast on carpet, which is great for beginners.
    Halı üzerinde o kadar hızlı kayamazsınız, bu da yeni başlayanlar için harikadır. Çocuğunuz betonda düşmekten çekiniyorsa, içeride kalın ve başlangıç için halı kaplı bir alan seçin. Ayrıca yerel jimnastik salonunuza giderek bir süreliğine halı kaplı bir odayı kullanıp kullanamayacağınızı öğrenebilirsiniz. Halı üzerinde hızlı gitmek veya düşmek zordur, bu nedenle çocuğunuz kendine zarar verme korkusu olmadan temel bilgileri öğrenebilir.
    • Evinizin içinde kayacaksanız, çalışmak için oldukça geniş bir alanınız olduğundan emin olun.
    • Çocuğunuz patenleriyle yürüme ve kayma konusunda rahat olduğunda, parke veya beton zemine geçebilirsiniz. Ya dışarıda geniş, düz bir alanda pratik yapın ya da kullanabileceğiniz ahşap bir paten pisti olan bir spor salonu veya toplum merkezi bulun.

Doğru duruşla başlayın.

  1. çocuğunuza dizlerini bükmesini ve hafifçe öne eğilmesini söyleyin.
    Çocuğunuza dizlerini bükmesini ve hafifçe öne eğilmesini söyleyin. Dengelerini kaybetmeye başlarlarsa, kendilerini sabitlemek için kollarını yana doğru uzatmalarını sağlayın. Kaymaya başladıklarında dengelerini koruyabilmeleri için hafifçe öne eğilmelerini sağlayın.
    • Doğru duruş, çocuğunuzun düşmesi halinde yaralanmasını önleyecektir. Duruşları üzerinde çalışmak için 5 ila 10 dakika harcayın ve arka arkaya birkaç kez dik durmaktan doğru paten duruşuna geçmelerini sağlayın.

Çocuğunuza patenleriyle yürümeyi öğretin.

  1. i̇leriye doğru yürürken her ayağını teker teker kaldırmasını söyleyin.
    İleriye doğru yürürken her ayağını teker teker kaldırmasını söyleyin. Patenlerle yürümek ilk başta garip gelebilir çünkü ayaklarınız çok ağırdır. Çocuğunuz doğru duruşu edindikten sonra, ayaklarını teker teker yukarı kaldırmasını ve düz bir çizgide ilerlemesini sağlayın. Topuklarını içeri doğru çevirmelerini ve ayak parmaklarını dışarı doğru tutmalarını söyleyin, sanki bir ördek gibi yürüyorlarmış gibi.
    • Geriye doğru devrilmeye başlarlarsa (ki bu yeni başlayan patencilerde yaygındır), çömelmelerini ve dengelerini korumak için hafifçe öne eğilmelerini hatırlatın.

Çocuğunuza nasıl süzüleceğini öğretin.

  1. i̇leriye doğru kaymak, öğrenebilecekleri en temel becerilerden biridir.
    İleriye doğru kaymak öğrenebilecekleri en temel becerilerden biridir. İleriye doğru yürümeye devam etmelerini sağlayın, ancak adımlarını uzatmalarını ve diğer ayağını kaldırmadan önce bir ayağı üzerinde ileriye doğru yuvarlanmayı denemelerini söyleyin. Bunu yapabilirlerse, arka ayaklarıyla itmelerini ve ön ayakları üzerinde öne doğru yuvarlanmalarını sağlayın, böylece yürümek yerine süzülürler. Bir ayak üzerinde süzülürken, diğer ayağını yerden kaldırmasını sağlayın, böylece hareketini engellememiş olur.
    • Kayma harika bir başlangıç hareketidir ve küçük çocuklar için ustalaşmaları birkaç gün (veya hafta) sürebilir. Devam etmeden önce çocuğunuzun rahat hissettiğinden emin olmak için kayma üzerinde istediğiniz kadar zaman harcayabilirsiniz.

Onlara nasıl duracaklarını gösterin.

  1. çocuğunuzun durmak için ayak parmağını yere vurmasını sağlayın.
    Çocuğunuzun durmak için ayak parmağını yere vurmasını sağlayın. Yavaşça kaymaya devam ederken, patenleri birbirine paralel olacak şekilde nasıl kayacaklarını gösterin. Ardından, vücutlarını öne doğru eğmelerini ve bir ayaklarıyla aşağı doğru itmelerini, patenin ayak parmağını yere kazmalarını sağlayın. Ayak parmaklarını hızla ve güvenle yere bastırmalarının önemli olduğunu hatırlatın; aksi takdirde düşebilirler.
    • Çocuğunuz bu hareketi uygulamak konusunda gerginse, yerinde durmasını ve her bir parmağını yere bastırarak pratik yapmasını sağlayın. Hareketi hareketsizken hissedebilirlerse, süzülürken bunu daha kolay yapabilirler.

Çocuğunuza dönüş yapmayı denemeyi öğretin.

  1. dönüş, süzülme sırasında vücut ağırlığını kaydırmakla ilgilidir.
    Dönüş, süzülme sırasında vücut ağırlığını değiştirmekle ilgilidir. Çocuğunuzun düz bir çizgide kaymaya başlamasını sağlayın, ardından vücut ağırlığını sağa kaydırmasını söyleyin. Hafifçe eğildiklerinde, vücutları doğal olarak yumuşak bir dönüşle sağa dönecektir. Daha sıkı, daha hızlı dönüşler yapmaya başlayana kadar bunu her iki tarafta da birkaç kez denemelerini sağlayın.
    • Çocuğunuz bu konuda zorlanıyorsa, patenlerini giyerek bir noktada sabit durmalarını sağlayın. Sağ ayaklarına baskı uygulamak için vücut ağırlıklarını kullanarak sağa doğru eğilmelerini sağlayın. Ardından, sola doğru eğilmelerini sağlayın. Hareketsiz dururken hangi kasları kullandıklarını hissedebilirlerse, kayarak dönmeleri daha kolay olacaktır.

Hız kazanmak için çalışın.

  1. çocuğunuz's posture and arm stance can help them skate faster.
    Çocuğunuzun duruşu ve kollarının duruşu daha hızlı kaymasına yardımcı olabilir. Onlara kayarken yere eğilmelerini ve öne doğru eğilmelerini söyleyin. Başka bir kayma yapmak için ayaklarını her kaldırdıklarında kollarını koşuyormuş gibi pompalamalarını sağlayın. Biraz hız kazanmak için arka ayaklarıyla itmenin ve diğer ayaklarını gerçekten yukarı kaldırmanın önemini vurgulayın. Her zaman düz bir zeminde kaydığınızdan emin olun, çünkü bir tepede ivme kazanmak yeni başlayanlar için tehlikeli olabilir.

Düştüklerinde kalkmanın önemi hakkında konuşun.

  1. çocuğunuz öğrenirken düşebilir ve bu's okay!
    Çocuğunuz öğrenirken düşebilir ve bu sorun değil! Paten kaymaya başlamadan önce çocuğunuza güvenlik ekipmanı giydiğini ve düşerse kötü yaralanmayacağını hatırlatın. Düşmeye başlarlarsa, kendilerini yakalamak için ellerini uzatmaları ve ayak parmaklarının üzerinde ilerlemeyi öğrenmeye çalışmaları gerektiğini öğretin. Ardından, paten kaymaya devam edebilmeleri için hemen ayağa kalkmaları gerekir.
    • Çocuğunuzun düşmesine vereceğiniz tepki, onun güvenli bir şekilde düşmesi kadar önemlidir. 'Bir şeyin yok!' gibi bir şey söyleyip tekrar ayağa kalkmasını söylerseniz, düşmeyi büyütme olasılıkları çok daha düşük olacaktır.
    • Bazı öğretmenler küçük çocuklara ayağa kalkmaları için bir zaman sınırı verilmesini önermektedir. Şöyle bir şey söyleyebilirsiniz, 'Yukarı, yukarı, yukarı! 3, 2, 1!' Bu şekilde, tekrar ayağa kalkmak için bir teşvikleri olur.

Temelleri öğrenene kadar pratik yapmaya devam edin.

  1. çocuğunuzun daha iyi olmasının tek yolu pratik yapmaktır!
    Çocuğunuzun daha iyi olmasının tek yolu pratik yapmaktır! Küçük çocuklar temel konularda daha fazla zamana ihtiyaç duyabilirken, daha büyük çocuklar birkaç hafta içinde ustalaşabilir. Bununla birlikte, her çocuk farklıdır ve sizinki farklı konfor seviyelerine sahip olabilir. Kendini güvende ve emin hissettiğinden emin olmak için çocuğunuzu kontrol ettiğinizden emin olun ve biraz daha fazla desteğe ihtiyaç duyarsa elini tutmaktan çekinmeyin.
    • Çocuğunuzu yapmak istemediği şeyleri yapmaya zorlamamaya çalışın. Paten kaymaktan çok korkarlarsa veya gergin olurlarsa, bundan tamamen vazgeçebilirler. Kendi hızlarında çalışmalarına izin verin ve yapmak istedikleri her şeyi yapmaları için onları destekleyin.

Geriye doğru kaymaya geçin.

  1. çocuğunuz kaymayı, dönmeyi ve durmayı öğrendikten sonra basit bir numara deneyebilirsiniz.
    Çocuğunuz kaymayı, dönmeyi ve durmayı öğrendikten sonra basit bir numara deneyebilirsiniz. Geriye doğru kaymak çocukların öğrenmesi için eğlenceli bir numaradır ve çok zor değildir. Çocuğunuzun hafifçe güvercin parmaklı görünmesi için ayak parmaklarını birbirine doğru çevirmesini sağlayın. Ayak parmaklarıyla iterek ve topuklarına yaslanarak kendilerini geriye doğru itmelerini sağlayın. Geriye doğru paten pozisyonunu korumak için ayaklarını V şeklinde tutmalarının önemini vurgulayın.
    • Çok hızlı bir şekilde geriye doğru kaymak zordur, bu nedenle bu, yeni başlayanlar için güvenli olan, öğrenmesi eğlenceli bir numaradır.

Hazırlarsa atlayışları ve numaraları deneyin.

  1. çocuğunuz temel bilgileri öğrendiyse, devam etmekten çekinmeyin!
    Çocuğunuz temel bilgileri öğrendiyse, devam etmekten çekinmeyin! Süzülerek ve ivme kazanarak zıplamayı, ardından çömelip ayaklarını yerden kaldırmayı deneyebilirler. Ayrıca kayarak ve ivme kazanarak, ardından bir patenin ayak parmağını kaldırarak ve diğerinin topuğunu kaldırarak topuktan parmağa yapmayı deneyebilirler. Çocuğunuzun öğrenebileceği eğlenceli numaralar biliyorsanız, paten becerilerini geliştirebilmeleri için onlara öğretmekten çekinmeyin.
    • İlham almak için YouTube'da yeni başlayanlar için eğlenceli paten numaralarına da bakabilirsiniz.

Paten pisti güvenliği hakkında konuşun.

  1. onlara her zaman hareket etmelerini ve paten pistinde herhangi bir numara denememelerini söyleyin.
    Onlara her zaman hareket etmelerini ve paten pistinde herhangi bir numara denememelerini söyleyin. Halka açık bir paten pistine gitmeden önce, çocuğunuza patencilerin akışını takip etmeleri gerektiğini ve ellerinden geliyorsa çizginin içine girip çıkmamaları gerektiğini hatırlatın. Durmak isterlerse, bir çıkışa doğru kaymalı ve bir kazaya neden olmamak için paten pistinden çıkmalıdırlar. Eğer düşerlerse, sizi çağırmalarını veya kendilerini yukarı çekmeleri için pistin kenarına gitmelerini sağlayın.
    • Genelde insanlar pistin ortasına doğru daha yavaş, kenarına doğru ise daha hızlı kayarlar.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Yavaş gidin ve çocuğunuzu sık sık kontrol edin. Korkmuş veya bunalmış hissediyorlarsa ara vermenizde bir sakınca yoktur.