Yokuş Aşağı Yeni Başlayanlara Kayak Nasıl Öğretilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yeni başlayanlara kayak öğretmek, ister bir iş olsun ister bir arkadaşınıza veya akrabanıza öğretiyor olun, eğlenceli bir aktivitedir!

Adımlar

  1. 1Yeni başlayanları, diğerleri ne kadar hızlı giderse gitsin, kontrolün kendilerinde olması gerektiği konusunda uyarın. Onlara yarışmanın daha deneyimli kayakçılar için olduğunu hatırlatın. Ayrıca, 'Geçiş Hakkı' ile ilgili kurallar da dahil olmak üzere, içinde bulunduğunuz kayak alanının tüm kurallarını hatırlatın.
  2. 2Yeni başlayanlara kayakları nasıl düzgün bir şekilde takacaklarını öğretin. Klik sesini dinlemelerini ve birkaç kez yukarı aşağı zıplayarak kayakların doğru takıldığından emin olmalarını hatırlatın.
  3. 3 Eğer baton kullanmıyorlarsa kayaklarla nasıl 'paytak yürüyeceklerini' öğretin. Eğer kullanıyorlarsa, onlara sırıkları nasıl doğru kullanacaklarını ve herhangi bir koşuya çıkmadan önce sırık kayışlarını nasıl takacaklarını öğretin.
  4. 4Onlara nasıl yapılacağını anlatın telesiyej kullanmak. Birçok farklı kayak teleferiği türü vardır. Telesiyej için, sıranın arkasında beklemeleri ve bir sonraki telesiyej gelmeden önce gidebildikleri kadar hızlı gitmeleri gerektiğini hatırlatın.
  5. 5Bir 'yeşil daire' veya acemi pisti seçin. Farklı kayak alanlarının yeni başlayanlar için farklı kriterleri vardır, bu nedenle pistin dik veya buzlu diyebileceğiniz bir şey olmadığından emin olun. Yeni başlayanları oraya götürmeden önce kontrol etmek isteyebilirsiniz.
  6. 6Pistin tepesinde, onlara nasıl duracaklarını öğretin. Ayak parmaklarını birleştirerek 'kar küreyebilirler' ya da sadece yokuş yukarı dönebilirler ki bu her zaman işe yarayacaktır.
  7. 7Koşunun tepesinde, bir sonraki durma noktasına inmek için geniş bir dönüş yapmalarını söyleyin. Gösterin, böylece karda izlerinizi takip edebilirler. Koşunun geri kalanı için dönmelerini ve durmalarını sağlayın, ancak 2 dönüş yapmayı deneyebileceklerini hissetmedikçe dursunlar.
  8. 8Farklı koşulara çıkana kadar yavaş yavaş güvenlerini artırın! Düştüklerinde, onlara hemen tekrar kalkmalarını söyleyin!

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruDirekleri ne zaman kullanırız? Direkler genellikle kayakçı temel paralel dönüşleri yapabildiğinde ve hokey duruşları yapabildiğinde eklenir.

İpuçları

Uyarılar

  • Botlarınızın ve kayaklarınızın tam oturduğundan emin olun, aksi takdirde kaval kemikleriniz ve ayaklarınız çok acı çekecektir.
  • Sizin ve yeni başlayanların kask taktığından emin olun!
  • Hava soğuk ve bulutlu olsa bile güneş kremi sürdüğünüzden emin olun.