Çocuklara Futbol Nasıl Öğretilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Tamam, en iyi futbolcu olmaya hazır olun. Bu ipuçlarıyla harika bir futbolcu olabilir ve birçok oyun kazanabilirsiniz!

Adımlar

Anlamak

  1. adım 1 onlara temel kuralları öğretin.
    Onlara temel kuralları öğretin. Bu yaşta ofsayt kuralını veya geri pas kuralını öğrenmeleri gerekmeyecektir. Kendi yaş grupları ve ligleri için kural ve yönetmelikleri kontrol edin.
  2. adım 2 oyunun amacını anladıklarından emin olun.
    Oyunun amacını anladıklarından emin olun. Bir yandan rakip kaleye gol atmaya çalışırken diğer yandan da kendi kalelerine gol atmaktan kaçınmaları gerektiğini bilmelidirler.
  3. adım 3 i̇yi tutumlar geliştirin.
    İyi tutumlar geliştirin. Cesaretlendirici olun ve oyuncularla alay etmeyin, her türlü eleştiri yapıcı olmalıdır. Hata yapmakla başa çıkmanın en iyi yolunun kendinizi kötü hissetmek ve özgüveninizin düşmesine izin vermek değil, oyununuzu ilerletmek ve yolunuza devam etmek için bu hatadan ders almak olduğunu öğretin. Onları sporla meşgul tutmak için mümkün olduğunca cesaretlendirici olun.

Pozisyon Seçimi

  1. adım 1 bir kaleci olmak için iyi bir el-göz koordinasyonuna, güvene, güce ve iyi tepkilere ihtiyacınız olacaktır.
    Bir kaleci olmak için iyi bir el-göz koordinasyonuna, güvene, güce ve iyi tepkilere ihtiyacınız olacaktır. Kendinizi etrafa atmaktan korkmamalı ve iyi bir tutuma sahip olmalısınız. Kaleci olmak için biraz daha uzmanlık eğitimi almanız ve oyun iyi gitmediğinde bile başınızı dik tutabilmeniz gerekir.
    • Uzman bir antrenör getirmeyi düşünün ya da kaleci adaylarınız varsa bir kaleci antrenmanına katılmalarını önerin.
  2. adım 2 i̇yi bir defans oyuncusu olmak güç, hızlı düşünme ve iyi muhakeme gerektirir.
    İyi bir defans oyuncusu olmak güç, hızlı düşünme ve iyi muhakeme gerektirir. Ayrıca potansiyel tehlikeleri ve rakibin tehlikeli koşularını tespit etmek için iyi bir göze ihtiyacınız olacaktır. Çocuklarınızı savunma tutkusu geliştirmeleri için teşvik edin.
    • Kaleci çizgisinin dışında yakalanırsa ya da bire birde kaleden uzaklaşırsa, bir savunma oyuncusu geri dönmek ve topu dışarıda tutmak için kaleyi korumak üzere toparlanma koşusu yapmalıdır.
    • Topa sahip olduğunuzda uygun şekilde tepki verin. Eğer savunmada derindeyseniz ve etrafınız rakip oyuncularla çevriliyse, topu sahaya doğru sürün ve kime gittiği konusunda fazla endişelenmeyin, zamanınız ve seçenekleriniz olduğunda bir takım arkadaşınıza pas vermeyi ve/veya bir karşı atak başlatmayı deneyin.
  3. adım 3 i̇yi bir orta saha oyuncusu olmak için güç, kondisyon, hız ve fırsatları iyi değerlendirin.
    İyi bir orta saha oyuncusu olmak için güç, kondisyon, hız ve fırsatları iyi değerlendirin. Orta saha oyuncularının hem savunma hem de hücum yapabilen çok yönlü oyuncular olması gerekir.
    • Genellikle forvetlerle yakın çalışırlar ve bazen kendileri de gol atarlar.
  4. adım 4 forvet oyuncuları hızlı, çevik, iyi şut atabilen ve hücum koşuları yapabilecek dayanıklılığa sahip oyuncular olmalıdır.
    Forvet oyuncuları hızlı, çevik, iyi bir şut yeteneğine ve hücum koşuları yapabilecek dayanıklılığa sahip oyuncular olmalıdır. Ayrıca anlık kararlar verebilmeli ve baskı altında iyi çalışabilmelidirler.

Onlara İletişim Kurmayı Öğretin

  1. adım 1 bağırın man on if an opposition player is approaching your teammate in an attempt to get the ball.
    Rakip oyuncu topu almak için takım arkadaşınıza yaklaşıyorsa 'Man on' diye bağırın. Takım arkadaşınıza baskı altında olduğunu ve hızlı hareket etmesi gerektiğini bildirin.
  2. adım 2 çağrı
    Takım arkadaşınıza topa sahip olduklarında acele etmelerine gerek olmadığını bildirmek için 'Zaman' deyin. Bu onlara rahatlayabileceklerini ve topla ne yapacaklarına karar vermek için daha fazla zaman ayırabileceklerini söyler.
  3. adım 3 takım arkadaşlarınıza bağırarak topu sizin almanız için bırakmalarını söyleyin
    Takım arkadaşlarınıza '[isim girin]'in' diye bağırarak topu sizin almanız için bırakmalarını söyleyin. Bu, ikiniz top için koşarken çarpışmaları ve karışıklığı önlemeye yardımcı olur.
  4. adım 4 takım arkadaşlarınıza şunları söyleyin mark up at set plays.
    Takım arkadaşlarınıza set oyunlarında 'işaretlemelerini' söyleyin. Bu, onlara korumak için bireysel bir oyuncu seçmeleri gerektiğini bildirir.
  5. adım 5 takım arkadaşlarınıza ne olmasını istediğinizi söyleyin.
    Takım arkadaşlarınıza ne olmasını istediğinizi iletin. İster pas verilmesini isteyin ister bir oyuncunun şut atması gerektiğini düşünün, mesajı hızlı ve net bir şekilde iletmek için 'pas ver!' veya 'şut at!' gibi kısa bir komut verin.

Temel Bilgileri Öğrenmek

  1. adım 1 doğrulukla geçin.
    İsabetli pas verin. Topa sahip olmayı sürdürmek ve sonuçta kayıplara yol açabilecek hatalardan kaçınmak için gereklidir. Oyuncularınıza tetikte olmalarını ve topa sahip olduklarında gözlerini sahadan ayırmamalarını öğretin.
    • Oyuncuları, daha isabetli paslar için ayaklarının iç kısmını kullanarak birbirlerine pas vermeye teşvik edin.
  2. adım 2 topu sürün.
    Topu sürün. Bu öğrenilmesi son derece önemli bir beceridir, topa sahip olmak ve rakip oyuncuları geçmek için kullanın. Oyuncularınız top sürme konusunda ustalaştıklarında, takım arkadaşlarını arayabilmeleri ve savunmacıları fark edebilmeleri için onlara başları topun üzerindeyken top sürmeyi öğretin.
    • Hızlı bir şekilde yön değiştirin, bu rakip oyuncuların kafasını karıştıracak ve alan yaratacaktır.
    • Stepover ve topu savunmacının üzerinden aşırtma gibi beceriler, temel bilgiler öğrenildikten sonra eklenebilir.
  3. adım 3 şut çalışması yapın.
    Şut çalışması yapın. İsabetliliğe odaklanarak başlayın, hedefi tutarlı bir şekilde vurabildiklerinde şutlarına biraz güç katmaları için onları teşvik etmeye başlayabilirsiniz.
    • Küçük yaşlardan itibaren topa kramponlarınızın bağcıklarını kullanarak vurmanız ve topa ayak parmaklarınızla vurmamanız önemlidir.
    • Kaleciye şut atmayın, mümkün olduğunca kornerleri hedefleyin.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Düzenli olarak numara ve beceri pratiği yaptığınızdan emin olun.
  • Sakatlanma riskini azaltmak için antrenman veya maçlardan önce ısının ve sonrasında soğuyun.

Uyarılar

  • Takım arkadaşınızın arkasından biri gelebilir. Eğer gelirlerse, olabildiğince hızlı 'KIRMIZI' diye bağırın. Ama takımınızın bunun ne anlama geldiğini bildiğinden emin olun!